Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Z EG u celników? Patrzta co to się narobiło ... czyżby źródełko zaczynało wysychać?

To przez BREXIT ;):);)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To przez BREXIT ;):);)

Ale ten jeszcze przecież nie nastąpił :P:D o ile w ogóle do niego dojdzie.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuję faceplate'a w tym układzie. Ma ktoś? Najlepiej jasne kolory, biały byłby w porządku, może być srebrny itd, ewentualnie jakikolwiek :)
Bez-tytu-u.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki murcins.

Jak wspominałem, czekam już 3 tyg na zegarek z EG. Dziś dostałem odp. że zegarek utknął u celników :)

Brał ktoś jeszcze od nich to Casio 35th Anniversary Origin Gold DW-5035D-1B?

Ja brałem. Kupiłem 31.12.18 a przesyłka doszła 21.01.19.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuję faceplate'a w tym układzie. Ma ktoś? Najlepiej jasne kolory, biały byłby w porządku, może być srebrny itd, ewentualnie jakikolwiek :)

Co to dokładnie za model?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to dokładnie za model?

Takie faceplate'y miały modele:

DW003S-2v

DW003S-3v

DW003S-4v

DW003S-7v

DW003S-8v

DW003S-9v

I niektóre modele dw6900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie faceplate'y miały modele:

DW003S-2v

DW003S-3v

DW003S-4v

DW003S-7v

DW003S-8v

DW003S-9v

I niektóre modele dw6900

Żeby nie było niejasności: chodzi o biały element, który jest między szkiełkiem, a wyświetlaczem? Jeśli tak, to na pewno nie było takiego samego w DW-6900, bo ten nad głównym wyświetlaczem miał trzy kółka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, o ten biały plastik między wyświetlaczem a szkłem :)

DW6900S-2v - mam taki w rękach i ma taki faceplate ;)
so tego DW6900S-6v i DW6900S-8v. To ten sam układ

_cfimg4344825008380710101.PNG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ot, taki oklepany brzydal. Dziś dotarł i od razu zawładnął moim sercem i nadgarstkiem  ;)

Kilka słów o zegarku, bo zaraz będzie, że tylko fotka, i że gratki i takie tam banały. Fantastyczny zegarek, jakość wykonania na najwyższym poziomie, pasek bardziej miękki i wygodny niż w GW-M-5610. Facjata bardziej stonowana, przez co bardziej elegancka i dostojna  ;) Metalowa koperta i zakręcana dupka sprawiają, że zegarek czuć na nadgarstku, ale tylko czuć, absolutnie nie sprawia wrażenia zbyt ciężkiego. Moja konkluzja... z pewnością zamieniłbym kilka zwykłych kostek na ten właśnie model, ale tu chyba nie będzie zaskoczenia, bo w zasadzie to samo powiedzą osoby, które obcowały z różnymi kostkami, w tym z GW-5000  :)

33045827118_e8db1ee771_o.jpg

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamówiłem do UK!

No to już nic nie rozumiem ... z tego co mi wiadomo eglobal wysyła zegarki właśnie z UK !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ot, taki oklepany brzydal. Dziś dotarł i od razu zawładnął moim sercem i nadgarstkiem ;)

Kilka słów o zegarku, bo zaraz będzie, że tylko fotka, i że gratki i takie tam banały. Fantastyczny zegarek, jakość wykonania na najwyższym poziomie, pasek bardziej miękki i wygodny niż w GW-M-5610. Facjata bardziej stonowana, przez co bardziej elegancka i dostojna ;) Metalowa koperta i zakręcana dupka sprawiają, że zegarek czuć na nadgarstku, ale tylko czuć, absolutnie nie sprawia wrażenia zbyt ciężkiego. Moja konkluzja... z pewnością zamieniłbym kilka zwykłych kostek na ten właśnie model, ale tu chyba nie będzie zaskoczenia, bo w zasadzie to samo powiedzą osoby, które obcowały z różnymi kostkami, w tym z GW-5000 :)

Świetna kostka. Niech się nosi. Podoba mi się do tego stopnia, że po zakupie pierwszej kupiłem drugą, która jest na ZNie.

Z pewnością tak jak wspomniał Tomaliusz to najlepsza ze wszystkich kostek.

Zaraz po GMW oczywiście. ;)

Edytowane przez Parówkowy skrytożerca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuję faceplate'a w tym układzie. Ma ktoś? Najlepiej jasne kolory, biały byłby w porządku, może być srebrny itd, ewentualnie jakikolwiek :)Bez-tytu-u.png

https://allegro.pl/oferta/zegarek-g-shock-dw-6900-7810369713

https://m.olx.pl/oferta/casio-g-shock-dw-6900-modul-1557-unikat-CID87-IDxFPeb.html#position=1&page=3

Edytowane przez Kot20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ot, taki oklepany brzydal. Dziś dotarł i od razu zawładnął moim sercem i nadgarstkiem  ;)

Kilka słów o zegarku, bo zaraz będzie, że tylko fotka, i że gratki i takie tam banały. Fantastyczny zegarek, jakość wykonania na najwyższym poziomie, pasek bardziej miękki i wygodny niż w GW-M-5610. Facjata bardziej stonowana, przez co bardziej elegancka i dostojna  ;) Metalowa koperta i zakręcana dupka sprawiają, że zegarek czuć na nadgarstku, ale tylko czuć, absolutnie nie sprawia wrażenia zbyt ciężkiego. Moja konkluzja... z pewnością zamieniłbym kilka zwykłych kostek na ten właśnie model, ale tu chyba nie będzie zaskoczenia, bo w zasadzie to samo powiedzą osoby, które obcowały z różnymi kostkami, w tym z GW-5000  :)

https://farm5.staticflickr.com/4876/33045827118_e8db1ee771_o.jpg

Dobry wybór, świetny zegar :)

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pewnością tak jak wspomniał Tomaliusz to najlepsza ze wszystkich kostek.

Zaraz po GMW oczywiście. ;)

:) jeśli ten zegarek (niemetalowy w całości) kosztuje tyle co GMW, to, hmm ... trzeba być prawdziwym miłośnikiem .... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) jeśli ten zegarek (niemetalowy w całości) kosztuje tyle co GMW, to, hmm ... trzeba być prawdziwym miłośnikiem .... :)

Nieee, nie kosztuje tyle, co GMW. Jakieś 60-70% ceny GMW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@TomG80

Znalazłem m.in. taką ofertę, myślałem, że to ten sam :)https://zegarki-jaworowski.pl/GW-5000-1JF

To ten sam, ale szczerze wątpię, żeby ktokolwiek kupił go za tą kwotę... Można go mieć za nieco ponad połowę tej ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@TomG80

Znalazłem m.in. taką ofertę, myślałem, że to ten sam :)https://zegarki-jaworowski.pl/GW-5000-1JF

Ten z linku jest wyjątkowy. Jest kwarcowy a posiada mechanizm automatyczny Seiko. Kopertę natomiast plastikową. Edytowane przez Parówkowy skrytożerca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@TomG80

Bandycka cena, wisi już nie wiem ile, był wczesbiez za 2500 :P 1500 Max i bez łaski można kupić, jak trafisz sklep europejski Co jest rzadkością to kilka stówek mniej bo bes oplat ;)

Nawet jakby kosztował tyle co gmw to i tak bym go wybrał, gmw wcale mnie nie przekonuje. Na plus dla gmw że podczas stopera pokazuje godzinę i kolejność daty można zmienic. Dekielek porażka, naćpane równo, jeszcze reklamy brakuje, wiadomo certyfikaty.

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@murcins

Widzę, że Kolega jest strasznie ortodoksyjny ... aż strach się odezwać :). Zresztą, nic dziwnego po wejściu na FB ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@murcins

Widzę, że Kolega jest strasznie ortodoksyjny ... aż strach się odezwać :). Zresztą, nic dziwnego po wejściu na FB ... :)

E tam strach, bez przesady, takie moje zdanie, miałem gmw i tyłka nie urywa wcale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi