Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Podróbkowa milicja jeszcze nie dojechała kolegi za podrobione metalowe części? Swego czasu z powodu tych aftermaketowych bezeli i bransolet było tu bardzo gorąco.

Wysłane z mojego G-Shocka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłeś na wyborach w lesie :P

My i przed i po w lesie ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Podróbkowa milicja jeszcze nie dojechała kolegi za podrobione metalowe części? Swego czasu z powodu tych aftermaketowych bezeli i bransolet było tu bardzo gorąco.

Wysłane z mojego G-Shocka

Jestem w temacie nowy, nie napadli mnie jeszcze ortodoksi :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W weekend nie miałem czasu się poprzyglądać kostkom i porównać starą z nową 5k, a obiecałem, że coś napiszę od siebie, więc tak na szybko dzisiaj pstryknięta fotka i krótki opis:

Kształt koperty i wymiary są zbliżone, GW-5000 jest odrobinę bardziej pucołowaty (szerokość) 44mm vs 42mm, L2L jest identyczne. Grubszy wg moich pomiarów o 1mm jest GMW-B5000 (13mm vs 14mm).

Jeżeli chodzi o wygodę noszenia, to nie odczuwam jakiejś strasznej różnicy, choć GW-5000 jest odrobinę wygodniejszy, może dlatego, że lżejszy, pomimo tego, że też jest na bransolecie (114g vs 156g). Srebrna kostka troszkę bardziej zjeżdża z mojego nadgarstka i ustawia się pod lekkim kątem.

Kontrast w obu modelach jest podobny, choć w GW-5000 szybciej pojawiają się 8-ki patrząc po pewnym kątem, zwłaszcza od lewej strony. W nowej kostce praktycznie niemal to zjawisko nie występuje (a przynajmniej w moim egzemplarzu).

A co jeżeli miałbym zostać tylko z jednym z nich, który bym wybrał? Szczerze ... sam nie wiem :D

Czarny jest chyba bardziej uniwersalny i się tak nie rysuje, srebrny natomiast jest bardziej elegancki i od biedy można nawet ubrać do koszuli.

Pewnie ortodoksi wybiorą GW-5000 i to na pasku, a mi podobają się oba i to tak jak są, czyli na bransoletach. Od noszenia na pasku mam GW-B5600 :P

Ps. Uprzedzając, tak wiem, synchronizacja rozjechana, nie miałem czasu się pobawić ustawieniami i wyłączyć BT, nie przeszkadza mi to.

post-33253-0-19488900-1571064801_thumb.jpg

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W weekend nie miałem czasu się poprzyglądać kostkom i porównać starą z nową 5k, a obiecałem, że coś napiszę od siebie, więc tak na szybko dzisiaj pstryknięta fotka i krótki opis:

Kształt koperty i wymiary są zbliżone, GW-5000 jest odrobinę bardziej pucołowaty (szerokość) 44mm vs 42mm, L2L jest identyczne. Grubszy wg moich pomiarów o 1mm jest GW-B5000 (13mm vs 14mm).

Jeżeli chodzi o wygodę noszenia, to nie odczuwam jakiejś strasznej różnicy, choć GW-5000 jest odrobinę wygodniejszy, może dlatego, że lżejszy, pomimo tego, że też jest na bransolecie (114g vs 156g). Srebrna kostka troszkę bardziej zjeżdża z mojego nadgarstka i ustawia się pod lekkim kątem.

Kontrast w obu modelach jest podobny, choć w GW-5000 szybciej pojawiają się 8-ki patrząc po pewnym kątem, zwłaszcza od lewej strony. W nowej kostce praktycznie niemal to zjawisko nie występuje (a przynajmniej w moim egzemplarzu).

A co jeżeli miałbym zostać tylko z jednym z nich, który bym wybrał? Szczerze ... sam nie wiem :D

Czarny jest chyba bardziej uniwersalny i się tak nie rysuje, srebrny natomiast jest bardziej elegancki i od biedy można nawet ubrać do koszuli.

Pewnie ortodoksi wybiorą GW-5000 i to na pasku, a mi podobają się oba i to tak jak są, czyli na bransoletach. Od noszenia na pasku mam GW-B5600

Ps. Uprzedzając, tak wiem, synchronizacja rozjechana, nie miałem czasu się pobawić ustawieniami i wyłączyć BT, nie przeszkadza mi to.

attachicon.gifGWvsGWB.jpg

Powiem tylko, że nawet gdybyś chciał połączyć ww dwa kwadraty w jedno, to i tak nie będziesz mógł się zdecydować. ;) Ja też mam ww komplet, a po kupnie GMW-B5000G-1 i dokupieniu do niego bransolety myślałem, że właśnie będę miał 2w1, czyli i czerń gw-5000 i stal gmw-b5000d. Nawet naszły mnie głupie myśli na pozbycie się srebrnego. Po dłuższym namyśle stwierdziłem, że gw-5000 nie byłbym w stanie sprzedać, a srebrny ma swój urok no i lubię obydwa. Stanęło na tym, że zostały wszystkie..

5f0d91bea04259f807cc35aceedff3c4.jpg

Edytowane przez p.r.p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i u mnie chyba też się tak skończy, że zostaną wszystkie 3 kostki :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i u mnie chyba też się tak skończy, że zostaną wszystkie 3 kostki :D

I wówczas będzie "Cholercia, który by tu dziś... No każdy ładniutki kurde..".

Po czym założysz najtańszą kostkę i powiesz "No! ".

Edytowane przez p.r.p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo najtańszej najmniej żal, taka prawda :D Bezel i pasek można zmienić za grosze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich. Kilka lat temu wyleczyłem się z G i poszedłem w divery. Przez kilka lat zmieniałem Citizeny na Seiko, Seiko na Orienty, ale wszystkie te zegarki były takie same i po niedługim czasie mi się zwyczajnie nudziły. Niedawno postanowiłem że powrócę do G i jeżeli ponownie zaiskrzy, to zostaję z szokami gje. Pierwsze co zrobiłem to zacząłem szukać GIEZ-a... Zegarki te były trudno dostępne już zanim zrobiłem sobie przerwę od G-Shocków, więc ich całkowity brak w ogóle mnie nie zdziwił, ale to co mnie bardzo zdziwiło i zabolało, to brak Ryśków - nie mogę się pogodzić z brakiem Risemana (już wiem jak się czuł John Spartan, gdy po odmrożeniu w 2032 roku, dowiedział się że na świecie nie ma już papieru toaletowego) ;) Myślę OK, pewnie wyszło dużo fajnych G przez ten czas, więc zacząłem przeglądać różne modele, ale każdy następny był tylko gorszy - sztucznie pompowane kobyły, plastikowe tarcze, paskudne duże zagięte indeksy nachodzące na boczną podziałkę... Myślę sobie, no nic, trzeba szukać czegoś w starszych dostępnych modelach. Radio i solar muszą być, wiec pierwsze co przyszło mi do głowy, to seria AWG i gęba mi się uśmiechnęła, bo M100 jest ciągle w sprzedaży (nigdy go nie miałem wcześniej, ale zawsze go chciałem mieć), wiec zamówiłem AWG-M100-1AER i na drugi dzień było już pukane. Jak tylko rozpakowałem, to szajba na G powróciła :) Co mogę powiedzieć o samym zegarku - mały (jak na G), lekki, sportowy wygląd (bardzo podobny do GIEZ-a), metalowy bezel, indeksy są przepiękne, a tarcza która jest w całości panelem słonecznym o strukturze plastra miodu wygląda obłędnie. Już wiem że zostaję z G :)

post-110508-0-68314300-1571086856_thumb.jpg

Edytowane przez kobramordulec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Wytrwa,wytrwa :)

Jak mu chodził od początku Giez po głowie,to tak sam z siebie z głowy nie wyjdzie...

Giezów bardzo dużo widziałem na ebay.co.uk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko dotyczące ustawienia radiowego - czy jest to normalne, żeby zegarek nie łapał nigdzie sygnału, nawet na dworze? Ostatnim moim zegarkiem z radiem był Rysiek i nie było większych problemów ze złapaniem fali w domu, a AWG od 3 dni nie łapie fali nigdzie, nawet na dworze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ustawiłeś poprawne home city / nadajnik?

Najlepiej Berlin.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi