unadarek 3339 #53251 Napisano 8 Stycznia 2021 4 minuty temu, p.r.p. napisał: W sumie to żadnego innego zegarka nigdy nie byłem tak pewny gdy go kupowałem. Już wtedy wiedziałem, że kupuję jako mój główny, wymarzony G, który zostanie ze mną na lata. I jako jedyny tkwi i tkwi, a inne się przewijają. Samych kostek tuzin poszło dalej a on trwa na tronie. piękna Miłość ..... 👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #53252 Napisano 8 Stycznia 2021 (edytowane) 10 minut temu, p.r.p. napisał: Gdybym nie był w temacie i miał wybrać zegarek na podstawie Twojego zdjęcia, byłby to właśnie GW-5k. I to bez wahania EDYTA: I pomyśleć, że właśnie chyba mnie odwiodłeś od sprzedaży tego zegarka Edytowane 8 Stycznia 2021 przez clusca 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #53253 Napisano 8 Stycznia 2021 Gdybym nie był w temacie i miał wybrać zegarek na podstawie Twojego zdjęcia, byłby to właśnie GW-5k. I to bez wahania To też w takiej kolejności je wkleiłem Maćku. Jeśli 3, to te co wyżej, jeśli dwie to GW-5K i Tytan. Jeśli jedna, cóż.. Mówi się trudno, ale Król i tak jest jeden. Edytka: Tym bardziej się cieszę. Masz jeszcze, na zachętę. 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5849 #53254 Napisano 9 Stycznia 2021 (edytowane) 9 godzin temu, clusca napisał: Tego bym nie zrobił swojej DW-5030C-1. Jak to mówią, ma u mnie dożywocie DW5030 ma metalową kopertę i nie jest tylko o ciężar bezela lżejszy od "zwyczajnej kostki"- tak że tego dużej różnicy nie będzie 9 godzin temu, tomaliusz napisał: [...]po prostu niektórzy przechodzą kryzys wieku średniego albo nawet starczego To już teraz znamy motywy Twoich zakupów... Edytowane 9 Stycznia 2021 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35550 #53255 Napisano 9 Stycznia 2021 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #53256 Napisano 9 Stycznia 2021 (edytowane) 24 minuty temu, murcins napisał: nie wiem czy zauważyłeś ale strasznie krzywą masz podłogę w domu aż G-Shocki się zsunęły a poza tym 👍 Edytowane 9 Stycznia 2021 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #53257 Napisano 9 Stycznia 2021 2 godziny temu, Daito napisał: DW5030 ma metalową kopertę i nie jest tylko o ciężar bezela lżejszy od "zwyczajnej kostki"- tak że tego dużej różnicy nie będzie Koperta stalowa, zgadza się, ale z "plasticzanym bezlem" i karbonową bransoletą jakoś wygodniej się mi ją nosi (OMG, jak to brzmi: "się mi ją nosi". Czy to w ogóle po polsku? ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #53258 Napisano 9 Stycznia 2021 (edytowane) 22 minuty temu, clusca napisał: OMG, jak to brzmi: "się mi ją nosi". Czy to w ogóle po polsku? ważne że ci się ją nosi wygodnie i każdy to rozumie i Cię wspiera - Edytowane 9 Stycznia 2021 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #53259 Napisano 9 Stycznia 2021 3 godziny temu, Daito napisał: DW5030 ma metalową kopertę i nie jest tylko o ciężar bezela lżejszy od "zwyczajnej kostki"- tak że tego dużej różnicy nie będzie Ale masz rację, w przypadku obu wersji na pasku różnica w masie obu zegarków jest znikoma. Prawdę mówiąc spodziewałem się, że stalowa kostka na pasku jest cięższa. Według strony producenta DW-5035D waży 78g, a masa GMW-B5000G to 96g, czyli różnica praktycznie niezauważalna. Sprawa ma się już nieco inaczej w przypadku obu wersji na bransolecie. Karbonowa bransoleta waży niecałe 50g, nie wiem ile waży pasek do DW, ale przyjmijmy, że połowę tego co bransa (chociaż wydaje mi się, że więcej). Wówczas DW na bransie to około 100g, a GMW to 167g, a to już można poczuć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5849 #53260 Napisano 9 Stycznia 2021 8 minut temu, clusca napisał: Ale masz rację, w przypadku obu wersji na pasku różnica w masie obu zegarków jest znikoma. [...] No to szperaj po sieci i przygarniaj - wygląda na to że GMW-B5000G jest wyprzedawany bo jak się zakręcisz to i cena może zaskoczyć Niemniej należy zaznaczyć że każda "kostka" jest świetnym wyborem - niezależnie od wagi, wieku i kolorów - "kostka to kostka" Kilka archiwalnych: 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35550 #53261 Napisano 9 Stycznia 2021 Prawie jak burton ❄ 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85395 #53262 Napisano 9 Stycznia 2021 Murcins który z tych 6 z kolażu najfajniejszy dla Ciebie ?? 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35550 #53263 Napisano 9 Stycznia 2021 42 minuty temu, kornel91 napisał: Murcins który z tych 6 z kolażu najfajniejszy dla Ciebie ?? Chyba gwf-d1000nv, już prawie 3 lata u mnie tak gdybym miał zostawić jednego. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25203 #53264 Napisano 10 Stycznia 2021 Przeglądając ostatnio pudła, natrafiłem na zapomniany już dawno zegarek. Sądziłem, że zaginął przy moich przeprowadzkach. O ile dobrze pamietam jest już pełnoletni, miałem go na ręku może kilka razy. Myślałem że nie ma szans go ożywić, a tu proszę, nowa bateryjka i swieci. Jest to DW9501Kiedy go dostałem, nie przypadł mi do gustu i wylądował w szufladzie. Po tylu latach, jego oldskulowy styl, sprawia że chyba będę go nosił. Macie może jakieś informacje na temat tego modelu? Poza stoperem i budzikiem ma jeszcze jakieś funkcje? 10 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kot20 373 #53265 Napisano 10 Stycznia 2021 4 godziny temu, Teufel26 napisał: Przeglądając ostatnio pudła, natrafiłem na zapomniany już dawno zegarek. Sądziłem, że zaginął przy moich przeprowadzkach. O ile dobrze pamietam jest już pełnoletni, miałem go na ręku może kilka razy. Myślałem że nie ma szans go ożywić, a tu proszę, nowa bateryjka i swieci. Jest to DW9501 Kiedy go dostałem, nie przypadł mi do gustu i wylądował w szufladzie. Po tylu latach, jego oldskulowy styl, sprawia że chyba będę go nosił. Macie może jakieś informacje na temat tego modelu? Poza stoperem i budzikiem ma jeszcze jakieś funkcje? Może nie jest za ładny i nigdy nie był ,ale tak jak napisałeś teraz jest już ciekawym klasykiem i to w bardzo ładnym stanie. Osobiście bym nie nosił ,bo szkoda.( Szczególnie,że ładny nie jest;)) Szybko nabierze śladów noszenia,mikrorysek ,bezel się spoleruje, a takich jest pełno i są mało warte. Ten model miał chyba jakąś opcje z liczeniem bitów czy czasu między bitami. W każdym razie coś dla DJ-ów, żeby wiedzieli czy dany kawałek będzie można łatwo zmiksować z innym , czy ma podobną ilość bitów na minutę-trzebaby doczytać, ale coś takiego mi świta. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #53266 Napisano 10 Stycznia 2021 (edytowane) 5 godzin temu, Teufel26 napisał: oza stoperem i budzikiem ma jeszcze jakieś funkcje? ... no czas i date pokazuje shockbase.org/watches/watch_dyn.php?model=DW-9500HH-9T&subseries=DW-9500&series=9500 nothickmanuals.info/manual/613512/Casio-1940-1.html 18 minut temu, Kot20 napisał: Ten model miał chyba jakąś opcje z liczeniem bitów czy czasu między bitami. W każdym razie coś dla DJ-ów, żeby wiedzieli czy dany kawałek będzie można łatwo zmiksować z innym , czy ma podobną ilość bitów na minutę-trzebaby doczytać, ale coś takiego mi świta. cosik tam jest w instrukcji o tym można zostać np: DJ G-Shock - i trzepać kasę mając taki zegareczek Edytowane 10 Stycznia 2021 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9167 #53267 Napisano 10 Stycznia 2021 GW-M5610-1B z wyświetlaczem zmienionym na ten od "zebry" GW-M5610BW-7 - wyszedł prawie, jak GW-5000-1. A swoją drogą to wyjątkowo czytelny wyświetlacz się trafił, ma rewelacyjny kontrast. W porównaniu do niektórych podstawowych GW-M5610-1 to przepaść jakościowa. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7158 #53268 Napisano 10 Stycznia 2021 Miałem kiedyś robić takiego moda. No nie sam, tylko posiłkując się pomocą kolegi z forum Przeszło mi jak kupiłem metalowca, ale jak widać nie był to wcale zły pomysł. 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #53269 Napisano 10 Stycznia 2021 GW-M5610-1B z wyświetlaczem zmienionym na ten od "zebry" GW-M5610BW-7 - wyszedł prawie, jak GW-5000-1. Tomku, gdybyś wcisnął tam szybkę od GW-M5610LG-8JF to wówczas faktycznie wyglądał by jak GW-5000. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11748 #53270 Napisano 10 Stycznia 2021 Godzinę temu, TomG80 napisał: GW-M5610-1B z wyświetlaczem zmienionym na ten od "zebry" GW-M5610BW-7 - wyszedł prawie, jak GW-5000-1. A swoją drogą to wyjątkowo czytelny wyświetlacz się trafił, ma rewelacyjny kontrast. W porównaniu do niektórych podstawowych GW-M5610-1 to przepaść jakościowa. Kontrast faktycznie świetny, a w pierwszej chwili dałem się zwieść i pomyślałem właśnie, że to GW-5000, no ale głodnemu chleb na myśli 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9167 #53271 Napisano 10 Stycznia 2021 Tomku, gdybyś wcisnął tam szybkę od GW-M5610LG-8JF to wówczas faktycznie wyglądał by jak GW-5000. Oooo, faktycznie, nieźle by to mogło wyglądać. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35550 #53272 Napisano 10 Stycznia 2021 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 60239 #53273 Napisano 10 Stycznia 2021 (edytowane) Wybierając zegarek outdorowy poszlibyście w stronę ProTrek`a z serii PRW-6100FC-1, czy raczej w GWG1000? Niby zegarki różne, ale dość podobne. Taka para modeli ma, chyba, miejsce w modelach PRT-B50 i GG-B100... Edytowane 10 Stycznia 2021 przez petruss 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35550 #53274 Napisano 10 Stycznia 2021 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5849 #53275 Napisano 10 Stycznia 2021 (edytowane) 3 godziny temu, petruss napisał: Wybierając zegarek outdorowy poszlibyście w stronę ProTrek`a z serii PRW-6100FC-1, czy raczej w GWG1000? Niby zegarki różne, ale dość podobne. Taka para modeli ma, chyba, miejsce w modelach PRT-B50 i GG-B100... W temacie "miłośników zegarków Casio g-shock" pytasz czy wybrać g-shock'a czy protrek'a? Odważnie Odpowiedź może być tylko jedna Edytowane 10 Stycznia 2021 przez Daito 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach