-mrovka- 299 #57126 Napisano 14 Grudnia 2021 (edytowane) 12 minut temu, -mrovka- napisał(-a): Nooo..toś pan zastartował z grubszej rury Bo jak roumię, to GW5000 To wersja ''U'' czy wersja bez ''U'' ?? Ja gdzieś przeczytałem, ze Casio daje gwarancje na baterie dwa lata, przy założeniu że światełko będzie używane raz dziennie i raz dziennie zapiska alarm. Nawet nie wiem czy tak nie powinno pisać w instrukcji. / ide popatrzeć do mojej instrukcji od Spika Lee/ Moje DW5000SL na oryginalniej baterii wytrzymało 4,5 roku - tyle,że światełka używałem baaaardzo sporadycznie. Hehehe - nie ma to jak cytować samego siebie No więc w paperach od mojego Spika Lee pisze że bateria CR2016 wytrzymuje około dwóch lat zakładając że światełko bedzie używane tylko przez 3,5 sekundy/ na dzień i alarm zapiska też tylko 20sek na dzień . Edytowane 14 Grudnia 2021 przez -mrovka- 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57127 Napisano 14 Grudnia 2021 9 minut temu, -mrovka- napisał(-a): Nooo..toś pan zastartował z grubszej rury Bo jak roumię, to GW5000 To wersja ''U'' czy wersja bez ''U'' ?? Ja gdzieś przeczytałem, ze Casio daje gwarancje na baterie dwa lata, przy założeniu że światełko będzie używane raz dziennie i raz dziennie zapiska alarm. Nawet nie wiem czy tak nie powinno pisać w instrukcji. / ide popatrzeć do mojej instrukcji od Spika Lee/ Moje DW5000SL na oryginalniej baterii wytrzymało 4,5 roku - tyle,że światełka używałem baaaardzo sporadycznie. Bez u. Jednak myślę czy by nie porzucic DW jako zegara pracującego na korzyść gw5610 właśnie z literką u. Skoro w 5k jest elb to może zobaczyć jak to nowe chodzi. Wiem że źle się o nim mówi i pisze. Ma ktoś dobre źródło kupna 5610u w pozytywie poniżej 5 stów? Chyba że brać stare poczciwe 5610 ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #57128 Napisano 14 Grudnia 2021 4 minuty temu, grzechu87 napisał(-a): Bez u. Jednak myślę czy by nie porzucic DW jako zegara pracującego na korzyść gw5610 właśnie z literką u. Skoro w 5k jest elb to może zobaczyć jak to nowe chodzi. Wiem że źle się o nim mówi i pisze. Ma ktoś dobre źródło kupna 5610u w pozytywie poniżej 5 stów? Chyba że brać stare poczciwe 5610 ? Ale źle się mówi i pisze tylko i wyłącznie z powodu podświetlenia...prosze mnie poprawić jak się myle A co do pozostałych Twoich dylematów to Ci już nie podpowiem 22 minuty temu, TomG80 napisał(-a): @kz54 Tak, ma. Będzie kręcone. Patrząc na screen mojego lalpa, to ten z lewej bardziej mi siada - ale tylko dlatego, ze lubie bardziej stonowane kolory. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57129 Napisano 14 Grudnia 2021 13 minut temu, -mrovka- napisał(-a): Ale źle się mówi i pisze tylko i wyłącznie z powodu podświetlenia...prosze mnie poprawić jak się myle A co do pozostałych Twoich dylematów to Ci już nie podpowiem Patrząc na screen mojego lalpa, to ten z lewej bardziej mi siada - ale tylko dlatego, ze lubie bardziej stonowane kolory. A 5k kupiłem bo kiedyś tu na forum jak zaglądałam dawno ktoś napisał że jak ma się mieć tylko jeden G kostkę to właśnie gw5000, potem ktoś napisał że tylko 5k na kajdanie v1 a bezel z SK to już moja wariacja na zimę a że inne elektryki popadały a Casio ma się świetnie to myślę że następny G będzie dobrym wyborem. Miało być DW lecz schodzi on na dalszy plan gdyby miał być na dłużej, jednak chyba lepiej dołożyć 2-3 stówy i wziąć gw. I teraz nie wiem czy z u czy bez u. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #57130 Napisano 14 Grudnia 2021 Godzinę temu, kz54 napisał(-a): Moźe mi ktoś powiedzieć czy GW- M5610 ma solar Dzięki Ma.. Spójrz na samą szybkę nawet. Ma też Multiband 6. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #57131 Napisano 14 Grudnia 2021 2 godziny temu, grzechu87 napisał(-a): Dzięki za propozycję ale poza wielkość kostki lub prawie kostki nie chcę wychodzić. A szukam czegoś co zastąpi padnietego timexa shocka do okoliczności i pracy gdzie po prostu gw5000 mógł by dostać za bardzo po głowie, a do takich zajęć jak wiadomo im mniejszy zegar tym lepszy lecz bez przesady abym kupował Baby G , jak na razie szkoda mi go brać do prac typowo fizycznych jak się zdarzają. Na chwilę obecną robi on za EDC po domu i wokół niego w dni wole i w te w których brak jest prac mogących uszkodzić zegarek. do prac typowo fizycznych - poszukaj używanego G-shocka w allegro do 80zł i spoko do innych wyjść kup sobie z dwa trzy inne wskazówkowe, cyfrowy i będzie git !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57132 Napisano 14 Grudnia 2021 9 minut temu, unadarek napisał(-a): do prac typowo fizycznych - poszukaj używanego G-shocka w allegro do 80zł i spoko do innych wyjść kup sobie z dwa trzy inne wskazówkowe, cyfrowy i będzie git !!! Wiem wiem ale kolekcji nie robię. Pytanie do znawców gw5610u jest tak samo podświetlone jak gwb5600gz czy np rozmieszczenie i ilość diod led jest inna? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #57133 Napisano 14 Grudnia 2021 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8979 #57134 Napisano 14 Grudnia 2021 W nowym GWG całkiem przyjemnie się luma prezentuje. 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57135 Napisano 15 Grudnia 2021 (edytowane) Miało być do tyrania i taki wpadł. I teraz problem. W ustawieniach nie mogę zmienić automatycznej synchronizacji nie zmienia on off oraz długie naciśnięcie prawego dolnego w trybie godziny nie załącza odbioru z nadajnika. Mało baterii? Przycisk działa normalnie np przy zmianie funkcji. Edytowane 15 Grudnia 2021 przez grzechu87 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57136 Napisano 15 Grudnia 2021 Reciving off i nie mogę zmienić na on. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57137 Napisano 15 Grudnia 2021 Ogarnięte. Działa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57138 Napisano 15 Grudnia 2021 Czy do gdb100 pasują paski z gbx100 oraz idąc dalej kajdan z kostek? Kojarzy ktoś czy koperty w gbd100 i gbx100 są takie same? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #57139 Napisano 15 Grudnia 2021 Czy do gdb100 pasują paski z gbx100 oraz idąc dalej kajdan z kostek? Kojarzy ktoś czy koperty w gbd100 i gbx100 są takie same? Nie, nie pasują. Inne mocowanie. Patrz foty poniżej.GBX-100GBD-100Za to do gbx-100 możesz na upartego używać pasków od zwykłych kostek. Jak również bransy - mój przykład; 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #57140 Napisano 16 Grudnia 2021 (edytowane) Edytowane 16 Grudnia 2021 przez murcins 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #57141 Napisano 16 Grudnia 2021 2 godziny temu, murcins napisał(-a): Takie trywialne pytanie...na której dziurce zapinasz owy model ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #57142 Napisano 16 Grudnia 2021 (edytowane) 56 minut temu, -mrovka- napisał(-a): Takie trywialne pytanie...na której dziurce zapinasz owy model ? No właśnie nie mogę w tym modelu trafić w odpowiednią co mnie bardzo irytuje. Obecnie na piąta ale prosi się ciaśniej znowu szósta już za ciasno 😳 Edytowane 16 Grudnia 2021 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #57143 Napisano 16 Grudnia 2021 5 minut temu, murcins napisał(-a): No właśnie nie mogę w tym modelu trafić w odpowoednia co mnie bardzo irytuje. Obecnie na piąta ale prosi się ciaśniej ale szósta już za ciasno 😳 Rozumię, że liczysz dziurki od strony końcówki paska, a nie od strony mocowania paska 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #57144 Napisano 16 Grudnia 2021 4 minuty temu, -mrovka- napisał(-a): Rozumię, że liczysz dziurki od strony końcówki paska, a nie od strony mocowania paska Tak, jak na fotce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1335 #57145 Napisano 16 Grudnia 2021 19 minut temu, murcins napisał(-a): No właśnie nie mogę w tym modelu trafić w odpowoednia co mnie bardzo irytuje. Obecnie na piąta ale prosi się ciaśniej ale szósta już za ciasno 😳 Też tak miałem w jednym G shocku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #57146 Napisano 16 Grudnia 2021 21 minut temu, murcins napisał(-a): Tak, jak na fotce Oj..czuje że masz większy przegub od mojego. Ja zapinam na szóstej, licząc od końcówki paska.. Co ciekawe, przygladając się Twojej fotce, w moim przypadku ten zegarek prezentuje się na nadgarstku bardzo podobnie. Jest to pocieszające, ale i tak jest klocem 11 minut temu, mirek 1969 napisał(-a): Też tak miałem w jednym G shocku No to napewno jest już nas trzech..Ja, Ty i murcins W moim przypadku była to seria 6900 - choć pewnie znalałbym jeszcze kilka modeli 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1335 #57147 Napisano 16 Grudnia 2021 (edytowane) W dniu 16.12.2021 o 14:32, -mrovka- napisał(-a): Oj..czuje że masz większy przegub od mojego. Ja zapinam na szóstej, licząc od końcówki paska.. Co ciekawe, przygladając się Twojej fotce, w moim przypadku ten zegarek prezentuje się na nadgarstku bardzo podobnie. Jest to pocieszające, ale i tak jest klocem No to napewno jest już nas trzech..Ja, Ty i murcins W moim przypadku była to seria 6900 - choć pewnie znalałbym jeszcze kilka modeli Edytowane 17 Grudnia 2021 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #57148 Napisano 16 Grudnia 2021 (edytowane) Godzinę temu, -mrovka- napisał(-a): Oj..czuje że masz większy przegub od mojego. Ja zapinam na szóstej, licząc od końcówki paska.. Co ciekawe, przygladając się Twojej fotce, w moim przypadku ten zegarek prezentuje się na nadgarstku bardzo podobnie. Jest to pocieszające, ale i tak jest klocem No to napewno jest już nas trzech..Ja, Ty i murcins W moim przypadku była to seria 6900 - choć pewnie znalałbym jeszcze kilka modeli U mnie 18.5cm ale jeszcze nie tak dawno i było prawie 21cm. Jak zapnę jak Ty na szósta to niby nie jest zle ale jak juz zegnę grzbietowo nadgarstek to mam obawy ze uszy pękną 😅 Edytowane 16 Grudnia 2021 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seeby 36 #57149 Napisano 16 Grudnia 2021 (edytowane) Witam, AWG-M100, wszystkie funkcje działają, ale wskazówki stoją w miejscu, do kosza? Czy da się coś na to zaradzić? EDIT: rozkręciłem go i się okazało, że jest tylko jeden akumulator, w sensie, że miejsca są na dwa, a jest jeden. Dwa pytania, czy pasuje tylko CTL 920, czy są jakieś zamienniki? Drugie, czy trzeba po wymianie stykać aku z tyłem elektroniki żeby odpalił? Czy wsadzam i działa? Edytowane 16 Grudnia 2021 przez seeby 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #57150 Napisano 16 Grudnia 2021 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach