unadarek 3339 #57426 Napisano 12 Stycznia 2022 stoper można zrobić z zegarka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57427 Napisano 12 Stycznia 2022 Godzinę temu, TomG80 napisał(-a): 2 godziny temu, grzechu87 napisał(-a): [mention=96885]TomG80[/mention] Tomek reguluje się dw5035d? Znajomemu robi minutę na miesiąc. Tak ma być czy idzie coś zrobić? Pokaż więcej Tak, w module powinien być trymer, taka mała "śrubka" z gniazdem pod płaski wkrętak. Nigdy jednak tego nie regulowałem i nie powiem Ci, czy jak pokręcisz w lewo, to będzie szybciej czy wolniej chodził. Dzięki profesorze, przekaże, jak dojdzie dam znać w którą stronę się przyspiesza a w którą opóźnia od pół obrotu zacznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 27958 #57428 Napisano 13 Stycznia 2022 Dzięki profesorze, przekaże, jak dojdzie dam znać w którą stronę się przyspiesza a w którą opóźnia od pół obrotu zacznie. Trymer (czyli potencjometr montażowy ) to nie śrubka z gwintem. Na ogół ma możliwy obrót o 270°. Niech zacznie od 1/8 obrotu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #57429 Napisano 13 Stycznia 2022 7 godzin temu, grzechu87 napisał(-a): Dzięki profesorze, przekaże, jak dojdzie dam znać w którą stronę się przyspiesza a w którą opóźnia od pół obrotu zacznie. Pół obrotu to zacznie kilka minut zapierdzielać Zacznij znacznie delikatniej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57430 Napisano 13 Stycznia 2022 10 minut temu, Miszkolc napisał(-a): Trymer (czyli potencjometr montażowy ) to nie śrubka z gwintem. Na ogół ma możliwy obrót o 270°. Niech zacznie od 1/8 obrotu 3 minuty temu, tomaliusz napisał(-a): Pół obrotu to zacznie kilka minut zapierdzielać Zacznij znacznie delikatniej Dzięki, w lewo czy prawo aby go zwolnić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #57431 Napisano 13 Stycznia 2022 12 minut temu, grzechu87 napisał(-a): Dzięki, w lewo czy prawo aby go zwolnić? A Kto to może wiedzieć? To wcale nie jest takie proste pytanie bo zależy od ułożenia blaszek na rotorze przedzielone warstwą dielektryka i można kręcić w dwie strony bo chyba oporu tam nie będzie. Przydał by się miernik częstotliwości. No ale jak chcesz to próbuj na "czuja", tylko zaznacz sobie położenie początkowe ( lub zrób zdjęcie ) i zapisuj ile w danym kierunku kręcisz aby zawsze móc wrócić do ustawienie początkowego. Trochę zabawy będzie a może uda się od pierwszego strzała to wtedy leć po kupon lotto bo nie można zmarnować takiego szczęścia A i bardzo ważne ... pomiary przeprowadzaj zawsze w tej samej temperaturze bo tak nigdy do ładu nie dojdziesz jak zegarek raz będziesz nosił a innym razem będzie leżał na oknie i marzł 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #57432 Napisano 13 Stycznia 2022 Za WatchUSeek: https://www.watchuseek.com/threads/trimmer-is-driving-me-crazy-clockwise-vs-counterclockwise.4587267/ Szczególnie ta odpowiedź wydaje się wyczerpująca: https://www.watchuseek.com/threads/trimmer-is-driving-me-crazy-clockwise-vs-counterclockwise.4587267/post-44707293 a zwłaszcza ten fragment: Cytat MOST watches will behave as follows: Clockwise turn increases time cadence (to gain more time per reference time second) Counter clockwise turn decreases time cadence (to lose more time per reference time second) However, you will occasionally find a watch doesn't abide by this and the REVERSE is true. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57433 Napisano 13 Stycznia 2022 27 minut temu, clusca napisał(-a): Za WatchUSeek: https://www.watchuseek.com/threads/trimmer-is-driving-me-crazy-clockwise-vs-counterclockwise.4587267/ Szczególnie ta odpowiedź wydaje się wyczerpująca: https://www.watchuseek.com/threads/trimmer-is-driving-me-crazy-clockwise-vs-counterclockwise.4587267/post-44707293 a zwłaszcza ten fragment: 👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #57434 Napisano 13 Stycznia 2022 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #57435 Napisano 13 Stycznia 2022 Jakby co pierwszy w kolejce. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #57436 Napisano 13 Stycznia 2022 23 minuty temu, p.r.p. napisał(-a): Jakby co pierwszy w kolejce. To jesteś pierwszy ale nie sprzedam 😛 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #57437 Napisano 13 Stycznia 2022 G-shock 30th Anniversary "RESIST BLACK" Series 😎🔥 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #57438 Napisano 13 Stycznia 2022 3 minuty temu, murcins napisał(-a): G-shock 30th Anniversary "RESIST BLACK" Series 😎🔥 hurtownie ..zakładasz ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #57439 Napisano 13 Stycznia 2022 27 minut temu, unadarek napisał(-a): hurtownie ..zakładasz ? Do hurtowni to jeszcze duuuzo brakuje 🤣 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #57440 Napisano 13 Stycznia 2022 1 minutę temu, murcins napisał(-a): Do hurtowni to jeszcze duuuzo brakuje 🤣 eeeee...wcale nie tak dużo z tonę jeszcze i będzie 2-3 tony 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2905 #57441 Napisano 13 Stycznia 2022 fajny jest 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #57442 Napisano 13 Stycznia 2022 Lewy czy prawy ? 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jestem_w_shocku 4953 #57443 Napisano 13 Stycznia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, murcins napisał(-a): Lewy czy prawy ? Prawy👍 Czy to tylko kwestia zdjęcia, ten prawy jakby miał lepszy kontrast? Edytowane 13 Stycznia 2022 przez jestem_w_shocku 0 Jutro to dziś - tyle że jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 57032 #57444 Napisano 13 Stycznia 2022 Dla mnie też prawy. Lewego mam i brakuje w nim takiego jakiegoś kontrastującego akcentu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #57445 Napisano 13 Stycznia 2022 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8979 #57446 Napisano 14 Stycznia 2022 Lewy czy prawy ?Ja bym zostawił Panterę. Choć nigdy nie miałem okazji zobaczyć jej na żywo, to już sama unikatowość na polskim rynku (tylko indywidualny import) za nią przemawia. No i pudełko ma ładniejsze. EDIT: Aaaaa, no i jeszcze pasek z węglem. Tak, zdecydowanie zostaw Panterę. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #57447 Napisano 14 Stycznia 2022 11 godzin temu, murcins napisał(-a): Lewy czy prawy ? Żodyn 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7433 #57448 Napisano 14 Stycznia 2022 Pytanie miłośników i znawców. Prawie rok temu kupiłem mojego pierwszego (i jedynego) G-shocka. Okazji do noszenia nie było za wiele, więc na nadgarstku był może kilkanaście razy. Dzisiaj wybieram się na basen i chciałem w końcu nauczyć się jak włączyć stoper / alarm. Jeden z przycisków od resetowania stopera jest bardziej niż inne, wciśnięty oraz bardzo kiepsko działa (trzeba go naciskać kilka razy aby zadziałał). Rozumiem, że jest to wada fabryczna? 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #57449 Napisano 14 Stycznia 2022 13 minut temu, evilym napisał(-a): Pytanie miłośników i znawców. Prawie rok temu kupiłem mojego pierwszego (i jedynego) G-shocka. Okazji do noszenia nie było za wiele, więc na nadgarstku był może kilkanaście razy. Dzisiaj wybieram się na basen i chciałem w końcu nauczyć się jak włączyć stoper / alarm. Jeden z przycisków od resetowania stopera jest bardziej niż inne, wciśnięty oraz bardzo kiepsko działa (trzeba go naciskać kilka razy aby zadziałał). Rozumiem, że jest to wada fabryczna? Tak ma być! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #57450 Napisano 14 Stycznia 2022 42 minuty temu, evilym napisał(-a): Pytanie miłośników i znawców. Prawie rok temu kupiłem mojego pierwszego (i jedynego) G-shocka. Okazji do noszenia nie było za wiele, więc na nadgarstku był może kilkanaście razy. Dzisiaj wybieram się na basen i chciałem w końcu nauczyć się jak włączyć stoper / alarm. Jeden z przycisków od resetowania stopera jest bardziej niż inne, wciśnięty oraz bardzo kiepsko działa (trzeba go naciskać kilka razy aby zadziałał). Rozumiem, że jest to wada fabryczna? To przemyślana i z premedytacją zaprojektowana wada konstrukcyjna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach