Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się wczoraj pogubiłem przyznam szczerze.  :) Nadarzyc za Tobą Bartek to nie lada wyczyn.  :D

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info , raczej jednak chyba będę szukał używki u nas w takim razie .

Wysyłki z zagranicy trochę mnie przerażają 

Zakupy za granicą, to jedyna szansa na zegarek w normalnej cenie, przynajmniej, jeśli chodzi o te z półki premium. Jak widzisz, to również ostatnia deska ratunku, jeśli szukasz rzadkiego modelu.. Nie trzeba się bać gszok. To nic strasznego.

Pamiętaj tylko, że nie możesz klikać co popadnie, tylko dlatego, że cena dobra. Obowiązują takie same zasady zdrowego rozsądku, jak przy zakupach na alledrogo, czy też sklepach online, ulokowanych w naszym kraju.

Warto pamiętać o tym, że gdy już się zdecydujesz na taki zakup, to płać poprzez PayPal.

No i najważniejsze. Nie zapomnij o tym, że zakupy spoza Unii Europejskiej, obłożone są opłatami importowymi :)

Edytowane przez Elixir

GW-9400-1ER, MTG-910DA, GD-350-1BER, GWG-1000-1A3ER, G-9000-1VER, GW-3500B-1AER, G-9300-1ER, GWN-1000B-1BER, MTG-960DE-2VER, GWG-1000-1AER, GX-56-1AER, GW-6900A-9ER, GW-7900RD-4ER, GW-4000-1A3ER, GW-M5610BC, DW-003H-4T, PRW-3500-1JF, G-7800-1ER, GW-7900-1ER, SPF-60D-7AVER, GW-9300CM-1ER, OC-108D-1A, GST-W100D-1A4ER, GDF-100-4ER, GW-A1000, GXW-56-1BER, GW-3000M-4AER, GW-A1100R-4AER,  GX-56-4ER, GX-56GB-1ER, GWF-D1000-1ER, GWN-1000-2A, GD-X6900-1ER, GW-9400-DCJ, GD-X6930E-9ER, GPW-1000GB-1AER, GW-A1100-1A3ER, GB-6900B-1ER, GW-9200-1E, GWF-D1000B-1ER, GD-400-4ER, GD-X6900SP-1, GWX-8900C-3ER, GD-X6900SP-1JF, GD-X6900 SUPRA, MTG-S1000BD-5AER, GD-X6900FB-8, GW-M5610-1ER, MTG-G1000D-1A2ER, GWF-1000-1C, GWN-Q1000-1AER, GF-8250CM-2ER, GX-56BB-1DR, GA-100ST-2AER, GWX-8900B-7ER, GAW-100-1AER, MTG-S1000D-1AER, GPW-1000-4AER, GPW-2000-1AER, GPW-1000-1BER, GD-X6900CS-7CR, MTG-S1000D-1A4ER, GW-6900BC-1JF., GPW-1000TBS-1AER, MTG-S1000BD-1AER, MTG-S1000V-1AER, GD-X6900MH, GR-B100-1A3ER, GPR-B1000-1ER.

Instagram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś z Was nosi zegarek do góry nogami ? :D

VGMS1CG.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłbyś go jeszcze raz?

Jak cena do jakości/bajerów w porównaniu do Citizena?

Kupiłbym, chociaż do dziś dzień nie wiem czy dobrze wybrałem między nim a MTG-G którego jeszcze nie przymierzałem a oglądanie przez szybkę to nie to  ^_^

Szkoda że nie ma więcej wersji kolorystycznych tych modeli.

Porównywać z Citizenem ciężko bo to jednak inny zegarek, mimo wensza na tarczy to jest bardziej stonowany i mniej krzykliwy.

Natomiast G to G, biję od niego taka trochę waga ciężka chociaż ciężki nie jest  ;)

Powiedziałbym że Citek jest bardziej elegancki, taki mniej sportowy i na co dzień do koszuli lepiej się sprawdzi a MTG bardziej na sportowo chociaż do koszuli też jest OK  :)

Jakościowo nie mam zastrzeźeń do obu.

Cenowo Citek jest tańszy o ponad 1k a na pewno nie oferuję mniej jeśli chodzi o jakość czy bajery.

Z drugiej strony zakładając MTG czujesz że masz coś więcej niż zegarek, jakiś symbol, taki znak bliskiego szczytu góry  :D

Tutaj bardziej musisz patrzyć na design, czego potrzebujesz, co Ci się bardziej podoba.

Ciężko mi byłoby z któregoś zrezygnować ale jeśli miałbym mieć tylko jeden zegarek i to któryś tylko z tych dwóch to chyba jednak zostawiłbym Citka  :)

Dlaczego pytasz?

Na nasze nadgarstki byłby jako jedyny zegarek bardziej wygodny do tego bardziej uniwersalny do stroju, można założyć ładny skórzany pasior. Nie rzuca się (nie krzyczy) tak w oczy.

Tylko na szczęście nie musimy mieć jednego zegarka  :D

Jednym słowem kup oba  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie jak Tomek pisze. Citek jest bardziej elegancki i pasuje do każdego stroju, wiem, bo też mam :D

Jako uniwersalny zegarek, czy EDC, jest lepszym wyborem.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie citek jest number one, pasuje na kazda okazje, nie jest krzykliwy i w zasadzie bezobslugowy.Wystarczy,ze zlapie  raz do roku  godzine dwie slonca i chodzi kolejny rok, numer dwa to zwykly dw5600 i to on najczesciej latem zastepuje citka mojego mistrza - dokladnego chodu korekcja raz na pol roku kiedy odchylka jest wieksza niz  10 sek..Reszta cykaczy lezy w szufladach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, ja pisałem tylko o tych dwóch a tu już się sypią number one-y  ^_^

Ja chyba niedałbym rady określić swojego number one-a  :P

Wszystkie lubię i każdy ma coś w sobie i dla mnie być jednozegarkowcem jest niemożliwe, niewykonalne i nierealne  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak pytam bo MTG mi się od zawsze podobał, ale cena mnie nadal odstrasza skutecznie... :/ Ostatnio coraz mniej czasu na forum, ale zegar staram się nosić codziennie inne ;)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak miałbym taki budżet to dołożył bym chyba do MTG-G

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sru

Pomarańczka

20160521_161058.jpg

20160521_161425.jpg

free screen capture software

Edytowane przez Diego04

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak pytam bo MTG mi się od zawsze podobał, ale cena mnie nadal odstrasza skutecznie... :/ Ostatnio coraz mniej czasu na forum, ale zegar staram się nosić codziennie inne ;)

Prędzej czy później i tak kupisz bo będzie Cię męczył  ;)

Jak miałbym taki budżet to dołożył bym chyba do MTG-G

Planowałem klikać MTG-G ale skończyło się na Waldzior edyszyn  ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Planowałem klikać MTG-G ale skończyło się na Waldzior edyszyn  ^_^

Bo to najlepsza wersja.

Inne są blade i nijakie :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Król DGK na OLX za 1999 PLN

8-)

2000....bez komentarza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten king już chyba wisiał jakiś czas temu, jeszcze chętnego nie znalazł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tymczasem dzisiaj było CYK :D

post-33253-0-84845500-1463860121_thumb.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to CYK

;)

post-33253-0-11050600-1463861086_thumb.jpg

post-33253-0-96181400-1463861140_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi