Gość Capri #39576 Napisano 18 Lipca 2017 No właśnie to było pierwsze co zrobiłem i chyba każdy by zrobił przy kwarcu... no i nie odżył. Ale później wyjąłem moduł z obudowy i znowu wymieniłem baterię, wtedy zaskoczył. Co nie zmienia faktu, że zegar jest uszkodzony, bo ma mega wciśnięty przycisk adjust, tak, że aby go użyć trzeba sobie czymś pomóc, a przycisk split/reset nie działa. Poza tym reszta OK, już go wyszorowałem i wygląda zacnie co nie zmienia faktu, że zegar jest niepełnosprytny...W tym modelu to normalne z przyciskiem adjust możesz podmienić na długi przycisk i już 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seeby 36 #39577 Napisano 18 Lipca 2017 Zgadza się Panowie, dziękuję za info. Z tym przyciskiem split/reset pokombinuję jutro, dzięki TomG80 za fachową pomoc Jeszcze pytanie czy masz filmik z DW-6900? Bo będę miał dwie sztuki, więc mogę jedną podesłać, jakoś przeżyję rozstanie A no i czy ktoś ma na sprzedaż bullbara? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9081 #39578 Napisano 18 Lipca 2017 Nie, DW-6900 nie miałem u siebie - miałem DW-6600 oraz GW-6900 i teraz mam GB-6900AA, także jeśli masz ochotę, to podeślij - oczywiście okręcę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9081 #39579 Napisano 18 Lipca 2017 Ale dzisiaj limitkami na Allegrze obrodziło... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #39580 Napisano 19 Lipca 2017 Kaboom 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 607 #39581 Napisano 19 Lipca 2017 Witam!Może ktoś podesłać link lub samą instrukcję obsługi modułu 5153 ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zibi8 442 #39582 Napisano 19 Lipca 2017 To lubie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2261 #39583 Napisano 20 Lipca 2017 @akism Może być po angielsku? Wprawdzie jest specjalny temat do poszukiwań instrukcji, ale ten tego, na stronie supportu Casio są instrukcje w pdf po angielsku. http://support.casio.com/en/manual/manualsearch.php?cid=009&MODULE=5153&submit= 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #39584 Napisano 20 Lipca 2017 Przymierzam sie do zakupu Casio f91w bo mtg kupiony, wiadomo bedzie na jakieś kulturalne wypady, Gdf100 wcześniej był do wszystkiego ale w sumie teraz jednak szkoda mi go katować i chce mu moze za jakis czas wypolerować szkło zeby był tez do noszenia w spokojnieszych warunkach i teraz pytanie czy ten budżetowy zegareczek przerwa w kopalni?;p można go wyrwać za 4 dyszki plus wysyłka tylko czy nie bedzie tak ze miesiąc ponoszę i sie rozleci na ręce? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9081 #39585 Napisano 20 Lipca 2017 Pewnie tak od razu się nie rozleci, ale nie lepiej wziąć jakieś używane G w dobrych pieniądzach jak się trafi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23176 #39586 Napisano 20 Lipca 2017 Nie to jak mieć dwa g-shocki a szukać zegarka do tyrania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #39587 Napisano 20 Lipca 2017 No zem wszedł w posiadanie 2 G które w sumie mało nie kosztują i teraz szkoda ;p jak patrzę po ebayu to ten gdf100bb to w sumie w cenie tego mtg ^^ wiec trzeba zacząć trzymać je na półce a do tyrania znaleźć jakiegoś budżeciaka ;p gdf nie miał wcześniej lekko ale był to moj jedyny zegarek wiec był do wszystkiego ale teraz sie troche pozmieniało i chyba nie bede juz jednozegarowecem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-Mario 51 #39588 Napisano 20 Lipca 2017 Mi także szkoda moich G i nawet nie śmiem ujawnić co ostatnimi czasy tyram 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #39589 Napisano 20 Lipca 2017 Najbardziej szkoda szkła bo bezel i pasek mam na wymianę ale gdf juz i tak bedzie potrzebował polerki. Fajnie jakbyście dali jakieś streszczone porady jak to szybko naprawić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23176 #39590 Napisano 20 Lipca 2017 Mi także szkoda moich G i nawet nie śmiem ujawnić co ostatnimi czasy tyram No bo teraz takie są G, do lansu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-Mario 51 #39591 Napisano 20 Lipca 2017 (edytowane) No bo teraz takie są G, do lansu Ja lans mam głęboko... G są tylko dla mnie,ale u innych osobników jest to bardzo możliwe Najchętniej nosiłbym kinga na codzień gdyby tylko nie było mi go szkoda to prawdziwy mistrz przetrwania Edytowane 20 Lipca 2017 przez G-Mario 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5830 #39592 Napisano 20 Lipca 2017 No bo teraz takie są G, do lansu No i widzisz jak się porobiło... takie czasy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetrov 163 #39593 Napisano 20 Lipca 2017 Przecież to mają być zegarki do tyrania. Jak coś się porusuje to można zawsze części kupić. King jest po to żeby go nosić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #39594 Napisano 20 Lipca 2017 Ceny sie pozmieniały to i ich przeznaczenie zaczyna tracić na tym. Juz nie wspomnę o tych wszystkich kolorowych cygańskich wydaniach. Napewno nikt ich nie kupuje zeby robic w nich po łokcie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetrov 163 #39595 Napisano 20 Lipca 2017 Bo zrobiła się moda to i ceny skoczyly. Teraz tylko odrywanie kuponów i interes się kręci 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seeby 36 #39596 Napisano 20 Lipca 2017 (edytowane) Napisz w jakim kolorze kasku będziesz tyrał na dole, to Ci odpowiem czy przetrwa ta zabawka I czy pod kopalnią, czy pod firmą, bo to też ważne... Edytowane 20 Lipca 2017 przez seeby 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5830 #39597 Napisano 20 Lipca 2017 Ceny sie pozmieniały to i ich przeznaczenie zaczyna tracić na tym. Juz nie wspomnę o tych wszystkich kolorowych cygańskich wydaniach. Napewno nikt ich nie kupuje zeby robic w nich po łokcie Otóż wyobraź sobie że i owszem kupuje - ja właśnie dlatego kupuję "G" żeby mieć w czym "tyrać" i co założyć do "zabawy starych ch... w Indian" "Do lansu" i "na specjalne okazje" mam automaty bo je przy tyraniu można łatwo uszkodzić... g-shock jest świetny właśnie dlatego że łatwo można go odnowić jak się zniszczy, wymienić bezel kopertę czy moduł - łatwo też przeciąć pasek jak łapa spuchnie po "ryciu facjatą gleby" i się odpiąć nie da, a potem go zastąpić nowym - i po to właśnie jest g-shock.Jasne że jak mam "łazić po bagnach" to zakładam Kinga, a nie GWG, ale to nie znaczy że Mundmaster mi leży w pudełku i wyciągam go tylko jak idę "do kościoła" albo żeby pochwalić się przed kolegami. Rozumiem kolekcjonerów którzy zbierają "G" dla przyjemności zbierania, ale dwa - trzy - pięć "G" to jeszcze nie kolekcja i raczej nie wywaliłbym 3,5 klocka PLN za zegarek "do oszczędzania" - zresztą ja w ogóle dziwny jestem bo dla mnie nie ma znaczenia ile zapłaciłem za przedmiot użytkowy, jeśli go kupiłem to znaczy że mi się podobał i po to żeby go używać zgodnie z przeznaczeniem - dlatego MTG i GPW się u mnie nie sprawdziły, bo to są "G" nie do używania... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetrov 163 #39598 Napisano 20 Lipca 2017 Plus 500 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seeby 36 #39599 Napisano 20 Lipca 2017 Daito o to to! Mnie akurat na bydlaki za 3,5 tysia nie styka, ale też kupuję G do noszenia, a nie do trzymania w puszce. I identycznie by było gdybym miał na stanie drogie modele G, bo po to są )) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23176 #39600 Napisano 20 Lipca 2017 No ja też tego nie czaję że G tera do kościoła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach