Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

No ok, ale przecież można kupić z dostawą na bodajże 23.08, więc co za problem ;) Przynajmniej mi tak pokazuje. Zaraz sam kliknę, żeby sprawdzić, czy działa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba narazie niedostępny ?

Jak niedostępny, jak dostępny, to nawet ja bez znajomości francuskieegoo to stwierdzam :) (23.08.2018)

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorę po jednym na rękę, a co :P

Dzieciom byś wziął, a nie sobie, ojciec :D A Ty nie opijasz czasem czegoś, tylko siedzisz na forach?

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, chyba będę musiał przestać czytać forum...kupiłem rano tego MTG srebrnego u Francuza z Waszego linka  :rolleyes: Może doleci pod choinkę...

Skusiła mnie ta cena po rabacie - 425,50 EUR. Euro teraz drogie, ale pobrało z karty razem z transportem -1 913,35 pln.

:) Koniec z zakupami!!! Tłumaczę sobie tak, że cena za Romka 2 + tego nowego MTG w sumie mnie wyszła gdybym kupił jednego z nich w PL w TT.

Minus - z TT mógłbym już go mieć (np. Romka 2), a teraz trzeba czekać, ale póki co jest co ubierać na nadgarstek, więc się zaczeka.

425.50 €

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz konto walutowe?

Jeśli nie to doliczy bank jeszcze opłatę za przewalutowanie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zapłaciłem kartą i mam blokadę na 1913,35 PLN ze zwykłego konta złotówkowego. Bank tutaj dołożył ponad 70 PLN prowizji za przewalutowanie.

Nie wyszło źle. Choć widzę teraz, że w Polsce za 3150 PLN w promocji też kupi.   ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zapłaciłem kartą i mam blokadę na 1913,35 PLN ze zwykłego konta złotówkowego. Bank tutaj dołożył ponad 70 PLN prowizji za przewalutowanie.

Nie wyszło źle. Choć widzę teraz, że w Polsce za 3150 PLN w promocji też kupi.   ;)

To dobry bank jak płaci jeszcze za przewalutowanie za klienta, też tak chcę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieciom byś wziął, a nie sobie, ojciec :D A Ty nie opijasz czasem czegoś, tylko siedzisz na forach?

Dobrze prawisz, taki mały to będzie dla dzieci :P Heheh

Na opijanie przyjdzie czas, narazie prawie 24h na dobę z córką ale czas na forum zawsze się znajdzie ;)

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blokada jest do momentu rozliczenia a wtedy kwota końcowa może się zmienić :)

Obsługa przewalutowania jest u mnie w banku zawsze w innym/kolejnym saldzie.

Zobacz jaka kwota zostanie rozliczona po blokadzie, z reguły jest większa i czy nie przyjdzie kolejne oddzielne saldo z opłatą za obsługę obsługi  :P

No ale mimo wszystko nawet jak dojdzie jeszcze parędziesiąt złociszy to i tak super cena, gratuluję :)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz, zaraz. Na stronie jest info, że nie jest dostępny a udało się zamówić? Czy ja się pogubiłem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz jaka kwota zostanie rozliczona po blokadzie, z reguły jest większa i czy nie przyjdzie kolejne oddzielne saldo z opłatą za obsługę obsługi  :P

OK, muszę to sprawdzić  :)  Banki to jednak ładna lichwa...

Zaraz, zaraz. Na stronie jest info, że nie jest dostępny a udało się zamówić? Czy ja się pogubiłem?

Tak, kupiłem. Udało się, tylko czas oczekiwania ponad miesiąc.  :) Zobaczymy czy nie dłużej, bo u Niemca Romek 2 też miał być miesiąc, a teraz mi coś piszą, że może będzie koniec września dopiero - przy większej dostawie tych zegarków dla europejskiej dystrybucji. To może nowy MTG będzie na gwiazdkę  :P  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawia mnie jedno - może koledzy macie jakieś doświadczenia i przemyślenia w tym temacie. Jak wypada jakość tych zegarków MTG czy G-shock serii Master, nazwijmy to "Casio premium" na tle konkurencji kwarcowej? Głównie chodzi mi o jakość tych mechanizmów i ile mogą na nich uciągnąć. Wiadomo, że czasem różnie dana sztuka żyje. Ale jak się to ma w porównaniu np. do kwarca Seiko Prospex Solar czy jakiegoś Citizena lub może Szwajcara z średniej półki. Może już ten temat był nieraz wałkowany, ale zastanawia mnie to. Bo jednak troszkę kasy jest w tych "pudełkach" i przydałoby się wiedzieć po ilu latach uciekać z nimi na bazarek  ;)  oczywiście żartuję. Myślę, że nawet kwestia naprawy jest tutaj do ogarnięcia, prawda? Bo mimo oczekiwania raz dłuższego a innym razem jeszcze dłuższego :D , to raczej dostępność do części jest i zawsze można nawet ten moduł podmienić czy inną część zegarka (?)

Kiedyś "wierzyłem" tylko w mechanicze zegarki i  je traktowałem jako takie "prawdzie". Teraz troszkę mam inne na to spojrzenie. Choć nigdy nie będę wartościował, które są lepsze, bo to zawsze kwestia subiektywna i wszędzie są plusy i minusy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maradona nosi tylko 2 na raz  :D   ;)

Znajomy stwierdził, że za te zegarki można byłoby mieć "1 porządny". Lubię każdy z nich. Jeszcze dojdzie Romek 2 i MTG i chyba zamykam już kolekcję.

Mam nadzieję, że już żadna nowość mnie nie skusi. Bo to już będzie choroba...

post-101935-0-43730800-1531495977_thumb.jpg

post-101935-0-07458800-1531495986_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra kolekcja, jak bym miał większa łapę to chyba bym już pod mostem spał.

Że względu na żonę ;)

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacnie :)

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-)

Super wersja kolorystyczna i zacna fotka.

Powrót do jednego słusznego g-shocka B)

I bardzo słuszny wybór, za mną też ostatnio kosteczka chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I bardzo słuszny wybór, za mną też ostatnio kosteczka chodzi.

Za mną inne przestały chodzić - no i ostatnio, jak ktoś pisze że "kwadrat" jest dla niego "za mały" poważnie się zastanawiam czy wie co pisze...

Porównanie z koperta 44mm czyli taką która jest za duża dla 95% "nosicieli" g-shock'ów, dla mnie akurat w sam raz niemniej "mały" kwadrat i Roman przy ogólnie przyjętym za duży zegarku "standardowym" wyglądają tak:

DSC00474.jpg

DSC00481.jpg

Tak że:

Powrót do jednego słusznego g-shocka B)

Podpisuje się obiema rękami :D  drinks.gif

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra kochani. Czy ktoś już kupował w tym żabowskim sklepie gdzie B1000 jest za 409,5 juracza po rabacie? Kupował = doszedł mu zegarek. Kurna walczę z myślami, wg mojego banku po przewalutowaniu itd wyjdzie poniżej 1900pln za B1000 a to cena kosmos. Bym go brał na sprzedaż w PL by mieć na czarną wersję jak się pojawi ale boje się utraty prawie 2000pln bo sklep mi nieznany a towaru nie ma na stanie aktualnie. Ktoś ma doświadczenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi