Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, GTB napisał:

Właściwy wybór 👏

No ja myślę, boże ile ja już pieniędzy wydałem na te cholerne zegarki....... a dalej przekładnia w aucie nie wymieniona 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oldschoolowy secik 😁

IMG_20200901_160955.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, rafiola napisał:

myślałem że Romek to będzie moja jedyna miłość, a tu proszę jaka niespodzianka, godny następca. chyba nadszedł czas na rozstanie z Romanem  😁

"To coś" ma WC czy synchronizacja tylko przez smartfona? W/g specyfikacji jest większy i wyższy od GW-9400 - to prawda?

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spóźniona "pocztówka" wakacyjna i test staruszka Risemana

Zacna pocztóweczka. Mam podejrzenie graniczące z pewnością, że w Tatrach byłeś. 474270a4608682c2b63de108e1f7ec10.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakże :) Trudno w to uwierzyć, ale to mój pierwszy raz w Tatrach był. Nie odhaczyłem, jak wiesz, obowiązkowych pozycji tatrzańskich, ale z pewnością tu jeszcze wrócę, żeby nadrobić, bo jest naprawdę pięknie :)

50294873328_dcf5e3a0e1_o.jpg

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Daito napisał:

"To coś" ma WC czy synchronizacja tylko przez smartfona? W/g specyfikacji jest większy i wyższy od GW-9400 - to prawda?

wrzucam kilka zdjęć „tego czegoś” 😁

Edytowane przez rafiola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CA007AEF-9F08-4A68-B6F9-F9501449D88D.thumb.jpeg.914fcc59ea280ba9e68cfd1923987b5b.jpegB12B1A71-A8D3-4570-B321-DBB95789BEAA.thumb.jpeg.8a3d7162869f7e950aa89f4b723a271d.jpeg6E829EB7-493B-443E-98A1-6FC89F57C2E1.thumb.jpeg.384a7d09a331d390c1c948e4e024b6f3.jpeg88CB9DB2-1117-492D-8769-52D8C71683BA.thumb.jpeg.04e09abbab3f4fd9cb3be071814d4863.jpeg11A45DE4-26F4-4302-AE40-EF28D87B4895.thumb.jpeg.f23820bb86168cdcf42cb850e40bab01.jpegB935B7A5-B640-4494-821D-60EE357763ED.thumb.jpeg.a0d631d1b8d4ff8389e0c9c02d8eb90e.jpeg

odnośnie WC, to rzeczywiście nie ma. ale ma trzy tryby czasu, w jednym z nich pobiera czas  z GPSu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No toś mnie Waść skutecznie wyleczył :) Wielkie dzięki za zdjęcia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest dużo wygodniejszy od 9400 przez skrzydełka lezy przyklejony na ręce jak mało, który zegar :)

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wygląda jak palnik kuchenki gazowej :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, ShoRtie napisał:

Jest dużo wygodniejszy od 9400 przez skrzydełka lezy przyklejony na ręce jak mało, który zegar :)

Wygodny w użytkowaniu zegarek to nie tylko "leżenie na ręce jak przyklejony"  - GWG też leży świetnie ale jest za duży i przez to nie użytkuje się go wygodnie, tutaj obstawiam że może być podobnie, wszystko zależy od tego do czego się go używa i w jakich warunkach, odnoszę wrażenie że te nowe wypusty g-shocków linii master to zegarki które się ma "dla samego mania"...

DSC07462.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Daito napisał:

Wygodny w użytkowaniu zegarek to nie tylko "leżenie na ręce jak przyklejony"  - GWG też leży świetnie ale jest za duży i przez to nie użytkuje się go wygodnie, tutaj obstawiam że może być podobnie, wszystko zależy od tego do czego się go używa i w jakich warunkach, odnoszę wrażenie że te nowe wypusty g-shocków linii master to zegarki które się ma "dla samego mania"...

Coś w tym jest. Ogólnie jak oglądam nowe modele G to muszę przyznać, że mało co jest MZ interesujące czy przede wszystkim wysoce użyteczne tak jak na G przystało. Z tych najnowszych to chyba tylko GBX bym widział u siebie, ale to też duży znak zapytania... Idą z G-shockami w ciekawym kierunku (nie mi oceniać czy dobrym czy złym) quazi smartwatch, gdzie wszędzie wciskają BT i powiadomienia. Dla mnie np zegarek wlasnie jest ucieczką od tych powiadomień wszędobylskich... 

Edytowane przez Vonziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, Vonziej napisał:

Idą z G-shockami w ciekawym kierunku (nie mi oceniać czy dobrym czy złym) quazi smartwatch, gdzie wszędzie wciskają BT i powiadomienia. Dla mnie np zegarek wlasnie jest ucieczką od tych powiadomień wszędobylskich... 

Z jednej strony polityka Casio jest zrozumiała - pierwsze "G" były bez WC i Solar i mógł je użytkować w pełni ich możliwości w zasadzie każdy, z chwila wejścia na rynek zegarków z WC możliwość synchronizacji pojawiła się tylko w niewielkich obszarach planety, a moda i reklama robila swoje wiec koncern musiał znaleźć jakiś sposób żeby rozszerzyć możliwości synchronizacji, weszły też smartfony i smartwatch'e czyli spora konkurencja - no to trzeba było jakiś "złoty środek" wymyślić. Ale gabaryty, a przede wszystkim wysokość zegarków zdecydowanie, moim zdaniem dyskwalifikuje je z tej aktywności do jakiej ideologia "g-shock'a by je obligowała. Wydawać 2tys żeby mieć krokomierz i pulsometr z napisem g-shock z którym można co najwyżej pobiegać, pojeździć rowerem ale nie zbyt ekstremalnie, albo iść po bułki to lekkie nieporozumienie, zwykła "opaska" też ma te funkcje i kosztuje dużo mniej, pozostałem funkcje zegarka każdy z nas ma w smartfonie, który w większości zawsze nosimy przy d...pie. W "starych" "G" fajne jest jeszcze to że jest sporo możliwości personalizacji zegarka - zmiany paska, bezela itd. im nowszy i droższy "G" tym gorzej z tym jest, polimery zastępuje metal a budowa jest bardziej skomplikowana - no ale ja się nie znam. :)

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, rafiola napisał:

ale marudzicie chłopy 😂

Taki dzień. U mnie 3 dzień z rzędu leje, ponuro, szaro i nie zapowiada się na zmiany. Idealny czas na marudzenie ;)

A tak serio to tylko nasze spostrzeżenia i przemyślenia. Ważne, że każdy może swobodnie się wyrazić :)

24 minuty temu, Daito napisał:

Z jednej strony polityka Casio jest zrozumiała - pierwsze "G" były bez WC i Solar i mógł je użytkować w pełni ich możliwości w zasadzie każdy, z chwila wejścia na rynek zegarków z WC możliwość synchronizacji pojawiła się tylko w niewielkich obszarach planety, a moda i reklama robila swoje wiec koncern musiał znaleźć jakiś sposób żeby rozszerzyć możliwości synchronizacji, weszły też smartfony i smartwatch'e czyli spora konkurencja - no to trzeba było jakiś "złoty środek" wymyślić. Ale gabaryty, a przede wszystkim wysokość zegarków zdecydowanie, moim zdaniem dyskwalifikuje je z tej aktywności do jakiej ideologia "g-shock'a by je obligowała. Wydawać 2tys żeby mieć krokomierz i pulsometr z napisem g-shock z którym można co najwyżej pobiegać, pojeździć rowerem ale nie zbyt ekstremalnie, albo iść po bułki to lekkie nieporozumienie, zwykła "opaska" też ma te funkcje i kosztuje dużo mniej, pozostałem funkcje zegarka każdy z nas ma w smartfonie, który w większości zawsze nosimy przy d...pie. W "starych" "G" fajne jest jeszcze to że jest sporo możliwości personalizacji zegarka - zmiany paska, bezela itd. im nowszy i droższy "G" tym gorzej z tym jest, polimery zastępuje metal a budowa jest bardziej skomplikowana - no ale ja się nie znam. :)

Taka prawda, nic więcej. Tylko czy ta myśl konkurowania ze smartfonami i bycia trendy jest podstawna dla Casio ? Oni najlepiej w końcu wiedzą. Wszyscy idą teraz w mainstream - czy to dobrze czy źle - rynek weryfikuje. Tylko to co wyróżnia G-shock to właśnie magiczne TOUGHNESS (nie tylko dosłownie ale w przenośni) i mam nadzieje, że tego nie stracą byle sprzedać trochę więcej sztuk. 

Edytowane przez Vonziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Vonziej napisał:

Taki dzień. U mnie 3 dzień z rzędu leje, ponuro, szaro i nie zapowiada się na zmiany. Idealny czas na marudzenie ;)

A tak serio to tylko nasze spostrzeżenia i przemyślenia. Ważne, że każdy może swobodnie się wyrazić :)

Taka prawda, nic więcej. Tylko czy ta myśl konkurowania ze smartfonami i bycia trendy jest podstawna dla Casio ? Oni najlepiej w końcu wiedzą. Wszyscy idą teraz w mainstream - czy to dobrze czy źle - rynek weryfikuje. Tylko to co wyróżnia G-shock to właśnie TOUGHNESS i mam nadzieje, że tego nie stracą byle sprzedać trochę więcej sztuk. 

muszą konkurować, bo potrzeby rynku się zmieniają. kiedyś mieliśmy telefony z guzikami a teraz małe przenośne komputery. to samo z zegarkami. mi się to podoba akurat że casio zrobił taki zegarek, bo w przeciwieństwie do typowych smart zegarków których baterie to jakieś nieporozumienie, tu dostajemy rozbudowaną maszynę treningową, którą w dodatku trudno rozładować. 

u mnie na szczęście słońce od wczoraj 😁

Edytowane przez rafiola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Vonziej napisał:

Tylko czy ta myśl konkurowania ze smartfonami i bycia trendy jest podstawna dla Casio ?

Przecież możesz kupić nowy "stary" model 6900, 5600, itd wiec chyba bycie trendy nie jest najważniejsza kwestią, na szczęście ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, rafiola napisał:

muszą konkurować, bo potrzeby rynku się zmieniają. kiedyś mieliśmy telefony z guzikami a teraz małe przenośne komputery. to samo z zegarkami. mi się to podoba akurat że casio zrobił taki zegarek, bo w przeciwieństwie do typowych smart zegarków których baterie to jakieś nieporozumienie, tu dostajemy rozbudowaną maszynę treningową, którą w dodatku trudno rozładować. 

po części prawda, ale myśląc w przód to co potem dodadzą do tych zegarków w następnej, nazwijmy to tak - generacji? To mnie w sumie zastanawia. Czy nie dojdą do ściany i co wtedy? Jak smartfony aktualnie

6 minut temu, Daito napisał:

Przecież możesz kupić nowy "stary" model 6900, 5600, itd wiec chyba bycie trendy nie jest najważniejsza kwestią, na szczęście ;) 

Prawda prawda 🤭 Dobrze, że można, a nie kasują wszystko z rynku i zaprzestają produkcji jak niektóre modele :P Ale część modeli mogliby produkować cały czas np Rychu czy Roman, chyba, że są za dużą konkurencją dla nowych modeli? Może w tym jest problem ... Sam sobie odpowiadam na pytania - brawo ja 😜

Edytowane przez Vonziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, Daito napisał:

oj tam trendy. zegarek kupiłem do treningów. chciałem garima, ewentualnie sunnto, ale większość jest bez solara, a że styl casio bije tamte zegarki na głowę, to wybór był jasny. 

tekefon z guzikami „stary stary”  używam do dzisiaj. uwielbiam zaskoczone miny kiedy ktoś pyta o numer 😀 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak się sprawdza na treningach?

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, rafiola napisał:

zegarek kupiłem do treningów.  

Lubię takie teksty :) :) :) :) A mnie głupiemu wystarcza stoper - ale ja zacofany jestem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzę że rozmowa cebulowa się robi. nie znam się, wiec się wypowiem. chcesz trenować ze stoperem to sobie trenuj, też spoko. ale nie oceniaj milionów użytkowników zegarków treningowych. 

czasy się zmieniają. zawsze można się przesiąść z samochodu na osła. taniej wyjdzie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi