murcins 35472 #53301 Napisano 13 Stycznia 2021 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek230 123 #53302 Napisano 13 Stycznia 2021 (edytowane) 13 minut temu, murcins napisał: Żaby w błocie... lub błoto na żabach Edytowane 13 Stycznia 2021 przez slawek230 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #53303 Napisano 13 Stycznia 2021 23 minuty temu, Niszczu napisał: Nie ma specjalnie co wklejać, No zdjęcie zegarka z wyświetlonymi tymi "moonejdżami". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niszczu 2 #53304 Napisano 13 Stycznia 2021 4 minuty temu, clusca napisał: No zdjęcie zegarka z wyświetlonymi tymi "moonejdżami". A proszę bardzo. 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #53305 Napisano 13 Stycznia 2021 😲 Muszę przyznać, że pokazuje prawidłowo Ale dlaczego, nie mam najmniejszego pojęcia. Może zegarek nie jest oryginalny, a "producent" ma moduł, którym może obsłużyć różne wersje "G", i coś tam się u "zegarmistrza" poprzestawiało. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #53306 Napisano 13 Stycznia 2021 Dobra koncepcja. Niszczu - pokaż więcej zdjęć. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5690 #53307 Napisano 13 Stycznia 2021 (edytowane) 6 godzin temu, clusca napisał: No to idziemy... pomorsować Żółty fajniejszy Godzinę temu, Niszczu napisał: Aczkolwiek jako, że zegarek GMD-S6900 fabrycznie nie ma faz księżyca, to na wyświetlaczu nie ma "moon phase indicator". Jest tylko "moon age" dla wybranej daty. No i jako że w GlX 5600 nie ma przycisku L, to podświetlenie włącza się przyciskiem B. No i reklamacji nie ma co zgłaszać bo "majster" każe dopłacić za "rozbudowanie oprogramowania modułu"... Edytowane 13 Stycznia 2021 przez Daito 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niszczu 2 #53308 Napisano 13 Stycznia 2021 15 minut temu, Daito napisał: No i reklamacji nie ma co zgłaszać bo "majster" każe dopłacić za "rozbudowanie oprogramowania modułu"... No raczej - fazy księżyca dla wędkarza, czy grzybiarza, przydatna sprawa. 😀 A do włączania podświetlenia innym przyciskiem można się przyzwyczaić. 😜 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #53309 Napisano 13 Stycznia 2021 7 godzin temu, piotreek napisał: Kilka razy się zdarzyło. Wychodzi czysty i pachnący ... odwirowujesz tez go ??? 2 godziny temu, Niszczu napisał: A proszę bardzo. 🙂 prawdziwa złota raczka - podaj namiary to moze w moim Aw-590 odkryje jakieś nowe funkcje i bedzie chodź przypływy pokazywał ...nie chowaj człowieka dla siebie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #53310 Napisano 13 Stycznia 2021 Ja myślę, że niech lepiej Tomek ( @TomG80 ) się temu przyjrzy, bo mi to wygląda na zainstalowanego chińskiego "windowsa" zamiast softu Casio 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drkadrys 1475 #53311 Napisano 13 Stycznia 2021 Takie maleństwo przed chwilą przyszło 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niszczu 2 #53312 Napisano 13 Stycznia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, clusca napisał: 😲 Muszę przyznać, że pokazuje prawidłowo Ale dlaczego, nie mam najmniejszego pojęcia. Może zegarek nie jest oryginalny, a "producent" ma moduł, którym może obsłużyć różne wersje "G", i coś tam się u "zegarmistrza" poprzestawiało. Nie potrafię ocenić czy zegarek jest oryginalny. Jak to można sprawdzić? Zegarek był kupiony w 2015 roku w sklepie allegro ITTEC. Wg opisu jako oryginalny. Z kartą gwarancyjną polskiego dystrybutora Zibi. Sklep na allegro istnieje do tej pory i chyba wygląda, jakby sprzedawał oryginały... https://allegro.pl/uzytkownik/ITTEC/sklep Edytowane 13 Stycznia 2021 przez Niszczu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niszczu 2 #53313 Napisano 13 Stycznia 2021 49 minut temu, unadarek napisał: prawdziwa złota raczka - podaj namiary to moze w moim Aw-590 odkryje jakieś nowe funkcje i bedzie chodź przypływy pokazywał ...nie chowaj człowieka dla siebie Obawiam się, że pan złota rączka zrobił to niecelowo, a być może nawet nieświadomie... 🤣 Wymienił baterię, ale oddał żonie nienastawiony, bo powiedział, że nie potrafi nastawić... Więc raczej bym był ostrożny, żeby się przypadkiem nie okazało, że komuś funkcji ubyło... 😜 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotreek 16 #53314 Napisano 13 Stycznia 2021 1 godzinę temu, unadarek napisał: ... odwirowujesz tez go ??? Wrzucam do prania razem z ubraniami, więc oczywiście, że tak. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #53315 Napisano 13 Stycznia 2021 2 minuty temu, piotreek napisał: Wrzucam do prania razem z ubraniami, więc oczywiście, że tak. .... dobrze że nie ma juz pralek frani gdzie była wyżymaczka .... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotreek 16 #53316 Napisano 13 Stycznia 2021 Teraz, unadarek napisał: .... dobrze że nie ma juz pralek frani gdzie była wyżymaczka .... Tego by mógł nie przeżyć tak łatwo. Ciekawe, czy w zmywarce by dał radę, bo tam już wyższe temperatury 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #53317 Napisano 13 Stycznia 2021 (edytowane) 43 minuty temu, Niszczu napisał: Więc raczej bym był ostrożny, żeby się przypadkiem nie okazało, że komuś funkcji ubyło... 😜 ...no tak w przyrodzie nic nie ginie jak komuś przybywa to komus musi ubywać ... 2 minuty temu, piotreek napisał: Ciekawe, czy w zmywarce by dał radę, bo tam już wyższe temperatury nie męcz zegareczka heheheh bo od tej czytości przestanie działac Edytowane 13 Stycznia 2021 przez unadarek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotreek 16 #53318 Napisano 13 Stycznia 2021 (edytowane) Do zmywarki go nie dam, bo szkoda mi go. Ale w pralce jutro będzie. Wrzucę fotki Edytowane 13 Stycznia 2021 przez piotreek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drVanSteiner 602 #53319 Napisano 13 Stycznia 2021 Przyszła zima i przyniosła prezent urodzinowyGratulacja kolejnej cyferki i zegarka... przede wszystkim zegarka Z ciekawości, jak się nosi, bo od kiedy mam swojego, to oba edifice efs poszły w odstawkę. 0 G-shock fanboy... a może nie? 😁 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #53320 Napisano 13 Stycznia 2021 (edytowane) Już kiedyś na forum jeden z kolegów wyprał zegarek, a później psioczył na Casio, że takie gówniane zegarki robi, bo przestał mu działać. I to zdaje się wcale nie tani zegar był (MM?), więc lepiej nie kusić losu. Niektórzy piorą w skarpecie, albo dwóch włożonych jedna w drugą z G w środku. W ten sposób na pewno bezpieczniej. A do zmywarki, to pierze się w niej sam bezel, jak się chce farbę z napisów usunąć. Ponoć działa znakomicie @Miszkolc, @drkadrys Gratki nowych nabytków/prezentów Edytowane 13 Stycznia 2021 przez clusca 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drkadrys 1475 #53321 Napisano 13 Stycznia 2021 11 minut temu, clusca napisał: Gratki nowych nabytków/prezentów Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 27828 #53322 Napisano 13 Stycznia 2021 Gratulacja kolejnej cyferki i zegarka... przede wszystkim zegarka Z ciekawości, jak się nosi, bo od kiedy mam swojego, to oba edifice efs poszły w odstawkę.Fajny chociaż to fanaberia. Chciałem mieć wkazówkowego G do kompletu z kostką. Robiłem przymiarkę do AWG i GAW ale doszedłem do wniosku, jak szaleć to szaleć i wziąłem B200 gdyż 100 i 300 są za duże dla mnie i wyglądałem jak z budzikiem. W mojej opinii ma tylko jedną wadę - brak lumy na indeksach i wskazówka sekundnika mogła by być dłuższa. Natomiast jesten pod wrażeniem apki na androida. Obsługuje oba zegarki i nie ma potrzeby przełączania pomiędzy nimi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23143 #53323 Napisano 13 Stycznia 2021 21 godzin temu, kepa416 napisał: Panowie pomocy bo mnie dziś zamurowało. Gg1000 padła bateria. Poszedłem do salonu który ma lub miał dystrybucję Casio w moim mieście i zegarmistrz powiedział że nie wymieni baterii bo nie ma kluczyka. Z tego co wiem jest ampula do paska i krzyżak do pokrywki? Podejrzewam że problem pojawił się przez uszczelki pod deklem? Mniejsza o to, wątpię by w Jeleniej Górze lub okolicy byk ktoś z forum zostaje mi tylko wysyłka? Jak wygląda to w przypadku gwarancji? Jprdl. 🤦 Nigdy więcej tam nie idź! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kepa416 5 #53324 Napisano 13 Stycznia 2021 Jak nie ma gdzie chyba będzie szuflada i przy najbliższej okazji we Wrocławiu odwiedzę zegarmistrza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #53325 Napisano 13 Stycznia 2021 To ja jeszcze takiego dorzucę do kompletu 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach