Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

A to mój towarzysz porannych treningów, polecam. 

0E6C67F1-575A-4780-A4C6-17C13E91ED53.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, unadarek napisał:

ale wyżej w profesjonalnych funkcjonuje czy nie - bo nie wiem ?

Profesjonalni sprzedawcy funkcjonują od dawna. Kiedyś nie było ograniczenia w ilości ogłoszeń dla sprzedawców nieprofesjonalnych, tj. zwykłych użytkowników nie zajmujących się zawodowo sprzedażą zegarków. Wprowadzając ww. restrykcje mówiono o tym, że ma powstać coś w rodzaju płatnych pakietów ogłoszeń dla osób chcących móc zamieścić więcej niż dwa posty sprzedażowe w ciągu 30 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciek, w punkt 🍻 

To prawda, wiele zegarków sprzedałem przez FB lub OLX bo tutaj nowe prawo na to nie pozwala.

Dziwne to bo handlarzem nie jestem i nigdy nie byłem a tylko przez ADHD zegarkowe jest rotacja i to często ze znaczną stratą finansową 🤦 

Wiele okazji zegarkowych ucieka Kolegom którzy udzielają się na forum zegarkowym tylko z powodu niezrozumiałego (ograniczenia tematów sprzedaży) regulaminu.

Platforma z początku regulaminu miała być koleżeńską wymianą poglądów "zegarkowych" i właśnie ich wymianą (zegarków) na łamach forum.

Skończy się to tak jak z innymi grupami, forum które przeniosą się na FB bo tam jest więcej swobody niż w zamkniętej grupie 😉

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jednak się regulamin zmienił, bo kilka miesięcy temu wystawiałem i po 3 ogłoszenia na bazarku i nikt się nie czepiał. Teraz wstawiłem dwa i od razu jakieś punkty karne dostałem ☹️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

B5FBAF9F-3587-4F4C-90BD-49FE10BCC982.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

7E194131-941E-487D-94CB-238099C5D335.thumb.jpeg.3a45a53b32ac8b1a216994bd759015fe.jpeg

1EDDD7B7-B057-4284-B05A-87228A0342E4.thumb.jpeg.1d48ceedbeca1d443933f979b4ddb077.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze mu tylko przycisk podświetlenia na czarny wymienić i byłaby bajka.

Graty, Marcin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kwiatek świetny Rysiek 👌 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie dziś nie mogło być inaczej - czwarty spośród pięciuset.b27f354db9103015d61e233e98111915.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, TomG80 napisał:

U mnie dziś nie mogło być inaczej - czwarty spośród pięciuset.b27f354db9103015d61e233e98111915.jpg

Dobrze, że nie rose gold 😁

Tak tu o tym rose... piszemy, a widział ktoś może z Was na żywo tego protreka (wiem, że to nie ten dział, ale tutaj można liczyć na pomoc kolegów):

image.png.1cf1ec2372c1d7f68f02a539f7737267.png

Edytowane przez slawek230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek
3 godziny temu, TomG80 napisał:

Jeszcze mu tylko przycisk podświetlenia na czarny wymienić i byłaby bajka. emoji108.png

Graty, Marcin. emoji4.png

Dziękuję :) w sumie to ciekawy pomysł z tym czarnym guziczkiem 🤔

33 minuty temu, GTB napisał:

@Kwiatek świetny Rysiek 👌 

Dzieki! 👊

to wszystko przez Ciebie! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Kwiatek napisał:

Dziękuję :) w sumie to ciekawy pomysł z tym czarnym guziczkiem 🤔

lakierem go  .... :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fabryczny to fabryczny a przebieraniec to przebieraniec 🤪 

Kwiatek, zostaw tak jak jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, tomaliusz napisał:

czasem jest wskazane poprawić fabrykę .... :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, unadarek napisał:

Szczególnie jak jest turbo 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, unadarek napisał:

Każdy robi co uważa i każdy ma swoje zboczenia ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, unadarek napisał:

lakierem go  .... :) 

Tfu , profanacja 🤬

21 minut temu, unadarek napisał:

... ale klasycznego (oryginalnego) lepiej nie ruszać i pozwolić mu się godnie zestarzeć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, GTB napisał:

Tfu , profanacja 🤬

... ale klasycznego (oryginalnego) lepiej nie ruszać i pozwolić mu się godnie zestarzeć.

ale pomyśl - byłby to jedyny w swoim rodzaju zegarek a nie wytwór milionowej serii noszony przez miliony - to jak tuning auta - jedyny w swoim rodzaju :)   -  Powinno powstać PodForum - w którym będziemy prezentować tuning  CASIO - własne malowania - modyfikacje bezeli, obudów - tworzenie hybryd złożonych z paru Casio - własne projekty tworzone na drukarkach 3D z dostępnymi werkami, modułami używanymi w Casio  itd... dowolność wyrażania swojego  talentu, i wizji  .... :)  - moze kiedyś tego doczekam :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę nie drąż dalej tematu tuningów bo wyjdzie qpa, jak zawsze ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem kiedyś na FB lub OLX Romana w wersji Standard z pomalowanymi czarnym markerem śrubkami i przyciskami. Ciekawie wyglądał... zwłaszcza, że malowanie zaczęło już mu tu i ówdzie schodzić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, unadarek napisał:

ale pomyśl - byłby to jedyny w swoim rodzaju zegarek a nie wytwór milionowej serii noszony przez miliony - to jak tuning auta - jedyny w swoim rodzaju :)   -  Powinno powstać PodForum - w którym będziemy prezentować tuning  CASIO - własne malowania - modyfikacje bezeli, obudów - tworzenie hybryd złożonych z paru Casio - własne projekty tworzone na drukarkach 3D z dostępnymi werkami, modułami używanymi w Casio  itd... dowolność wyrażania swojego  talentu, i wizji  .... :)  - moze kiedyś tego doczekam :) 

W zegarkach widzę sporą analogię do motoryzacji , o ile współczesne , ogólnodostępne modele poddane tuningowi cieszą oko i wzbudzają podziw tak yougntimery zachowane w oryginalnym stanie są najbardziej pożądane (a Ryśka G już śmiało można zaliczyć do grona youngtimerów).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek
Godzinę temu, tomaliusz napisał:

Spokojnie, zostaje jak wyszedł z fabryki B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, GTB napisał:

W zegarkach widzę sporą analogię do motoryzacji , o ile współczesne , ogólnodostępne modele poddane tuningowi cieszą oko i wzbudzają podziw tak yougntimery zachowane w oryginalnym stanie są najbardziej pożądane (a Ryśka G już śmiało można zaliczyć do grona youngtimerów).

zgadzam się nie wszytko należy robić, tuningowac - kiedyś np obudowy komputerów - były stałe, szare nijakie,  a tera jakie robi się tuningi - także   auta w japoni, usa  tuninguje się nikt tam na fabryczne nie patrzy - dlaczego by nie robić tego z niektórymi zegarkami - skoro maja budowę modułową i plastykową - nie chodzi mi od razu rzucić się na wielkie tuningi - małymi kroczkami :) np zacząć: od przycisku :)  później już pójdzie łatwiej - najgorzej zrobić ten pierwszy krok .... :) Weźmy taki przykład - ten zegareczek Rose coś tam ... różowy czy jaki on tam - dostaje w prezencie - sprzedać to już go nie sprzedam - nałożyć ... hmmmm zostaje wiec jedno wyjście - polerka i nałożenie innego koloru - i już wszyscy szczęśliwi :) i tunig gotowy :) 

Edytowane przez unadarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi