Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa gdy na gwarancji padnie mi bateria w G i oddam go do sklepu gdzie go kupiłem żeby wymienili mi baterię i zrobili próbę szczelności to rozumiem że oni wysyłają zegarek do serwisu Casio??czy jeśli to jest sklep który prowadzi sprzedaż dla zibi to na miejscu wymieniają??a jeśli tej próby szczelności zegarek nie przejdzie??wymiana??dziękuję za odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa gdy na gwarancji padnie mi bateria w G i oddam go do sklepu gdzie go kupiłem żeby wymienili mi baterię i zrobili próbę szczelności to rozumiem że oni wysyłają zegarek do serwisu Casio??czy jeśli to jest sklep który prowadzi sprzedaż dla zibi to na miejscu wymieniają??a jeśli tej próby szczelności zegarek nie przejdzie??wymiana??dziękuję za odp.

jezeli to normalny zegarek na baterie to wedle gwarancji ZIBI po roku od daty zakupu przysługuje Ci darmowa wymiana.

a co do próby to nie wiem,ale według mnie po otwarciu zegarka powinni ten test zrobic sami od siebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy żeby zachować gwarancję to muszę im go koniecznie wysyłać na ą wymianę baterii czy mogę to zrobić na własną rękę u dobrego zegarmistrza w okolicy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy żeby zachować gwarancję to muszę im go koniecznie wysyłać na ą wymianę baterii czy mogę to zrobić na własną rękę u dobrego zegarmistrza w okolicy??

Baterię musisz wymienić u nich. "Dobry zegarmistrz" może pozbawić Cię gwarancji. Nie wiem jak u Ciebie, ale w Gdańsku pomiar szczelności wykonują na miejscu. Miałem problem bo jeden G mi parował. Podczas mycia lub kąpieli łapał wilgoć, podczas pływania był szczelny. Tak niestety jest że to ciśnienie dodatkowo uszczelnia zegarek dociskając dekiel. U mnie próba szczelności wypadła pozytywnie. po niej i po wymianie uszczelki nadal parował. Okazało się że była wada w korpusie, był źle odlany. Zegarek wymienili na nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotarł właśnie do mnie Giez GS-1100. Już go lubię. ;) Niestety bateria jest rozładowana i po zabawie funkcjami padła całkiem - zegarek wskazuje już tylko czas. Teraz ładuje się na parapecie, ale przy dzisiejszej pogodzie nie jest to chyba zbyt skuteczne. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 00110010000010011001

Seven, gratuluje zakupu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. :angry:

Zegarek jest naprawdę świetny. Na razie tylko nie mam jak się nim "pocieszyć", bo wczorajsze dwugodzinne ładowanie nie wystarczyło i o północy zegarek przeszedł w stan uśpienia (wskazówki zatrzymały się). Dzisiaj od rana się ładuje, ale znowu jest mocno pochmurno, także zobaczymy, kiedy wróci do życia. :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Baterię musisz wymienić u nich. "Dobry zegarmistrz" może pozbawić Cię gwarancji. Nie wiem jak u Ciebie, ale w Gdańsku pomiar szczelności wykonują na miejscu. Miałem problem bo jeden G mi parował. Podczas mycia lub kąpieli łapał wilgoć, podczas pływania był szczelny. Tak niestety jest że to ciśnienie dodatkowo uszczelnia zegarek dociskając dekiel. U mnie próba szczelności wypadła pozytywnie. po niej i po wymianie uszczelki nadal parował. Okazało się że była wada w korpusie, był źle odlany. Zegarek wymienili na nowy.

Możesz dać namiar gdzie w Gdańsku wymieniają baterie i robią próbę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. :angry:

Zegarek jest naprawdę świetny. Na razie tylko nie mam jak się nim "pocieszyć", bo wczorajsze dwugodzinne ładowanie nie wystarczyło i o północy zegarek przeszedł w stan uśpienia (wskazówki zatrzymały się). Dzisiaj od rana się ładuje, ale znowu jest mocno pochmurno, także zobaczymy, kiedy wróci do życia. :angry:

Nie ma to jak zwykła normalna bateria :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest od 2 dni slonecznie :angry:

Gieza nie laduje bo nie ma takiej potrzeby w tym roku dostal mnostwo energii :angry:

Seven, z pewnoscia go naladujesz wkrotce, a jak juz przyjdzie znow okres wiosny i lata to juz nigdy mu nie zabraknie energii :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały dzień na parapecie, mimo pokrywy chmur na niebie i tylko nielicznych przebłysków słońca wystarczył - już działa w normalnym trybie. :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej ludzie, gdzies jakas promocja :angry: jest na Giezy ze je tak nabywacie? :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz dać namiar gdzie w Gdańsku wymieniają baterie i robią próbę ?

TimeTrend centrum handlowe morena (kerfur) i w madisonie na parterze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały dzień na parapecie, mimo pokrywy chmur na niebie i tylko nielicznych przebłysków słońca wystarczył - już działa w normalnym trybie. :P

Gratulacje zakupu i prosimy o fotkę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaram się strzelić mu małą sesję w najbliższych dniach. :P

EDIT: A co tam, takie jedno na szybko: :P

giezgs1100.jpg

EDIT2: I jeszcze jedno:

giez1100.jpg

Edytowane przez Seven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i super :) powiedz mi jest tam jakiś wskaźnik poziomu baterii??bo nie potrafię dojrzeć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i super :) powiedz mi jest tam jakiś wskaźnik poziomu baterii??bo nie potrafię dojrzeć :)

Wskaźnikiem poziomu baterii jest mały sekundnik. Przy niskim poziomie przeskakuje po dwie sekundy na raz, przy jeszcze niższym całkiem się zatrzymuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i Panie wielki problem;/

Od jakiegoś czasu mam GDF-100. Jak powszechnie wiadomo w zegarkach z sensorami temperatura nie zawsze zgadza się z prawdą więc postanowiłem ją skalibrować no i udało się ....prawie. Otóż w górę można wszystko zmieniać, aż do końca skali czyli 60st a z powrotem już nie. Teraz jak chcę sprawdzić temp wyskakują tylko kreski. Jak powrócić w "dół" skali. Oczywiście uznałem, iż już wszystko wiem o zegarku i instrukcję gdzieś posiałem. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i Panie wielki problem;/

Od jakiegoś czasu mam GDF-100. Jak powszechnie wiadomo w zegarkach z sensorami temperatura nie zawsze zgadza się z prawdą więc postanowiłem ją skalibrować no i udało się ....prawie. Otóż w górę można wszystko zmieniać, aż do końca skali czyli 60st a z powrotem już nie. Teraz jak chcę sprawdzić temp wyskakują tylko kreski. Jak powrócić w "dół" skali. Oczywiście uznałem, iż już wszystko wiem o zegarku i instrukcję gdzieś posiałem. Pozdrawiam

Pobierz z tąd:

http://www.casio-europe.com/euro/watch/gshock/gdf-100-1aer/

Casio GD-400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam nietypowe pytanie jeśli chodzi o G..

7-8 lat temu mając timexa na pasku (chyba skórzanym kto wie co to było) na ręce pojawiała się jakaś badziewna wysypka od tego czasu nie nosiłem nic na pasku (tym bardziej na pasku z gumy/tworzywa sztucznego). Od tego czasu myślałem nad jakimś G ale niestety boje się aby się nie naciąć znowu... ktoś wie czy to eliminuje G-shocki czy też musiałbym jakiegoś ponosić po prostu? ^^

a giezy bajeranckie :lol:

Przez noszenie stali i tytanu nic mi się nie dzieje.

Edytowane przez arhol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dobrą wiadomość dla osób zastanawiających się czy, barometr itd w zegarkach g działa wiarygodnie. Pracuję w kopalni na oddziale szybowym i podczas pomiaru ciśnienia w szybie miałem okazję to sprawdzić. Pomiar wyglądał następująco: Panowie z trzema rodzajami barometrów( o łącznej wartości kilkudziesięciu tyś zł) robili pomiary w szybie co 100 metrów, a ja porównywałem to z moim GDF-100. Wynik?? do -800m, czyli tyle ile podaje producent na ani jednym pomiarze zegarek nie wykazał błędu powyżej 0,5 hpa. Brawo!!! Wszyscy ludzie, którzy odczuwają zmiany ciśnienia, wędkarze itd mogą śmiało opierać się na wskazaniach G-shocka (a przynajmniej GDF 100).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dobrą wiadomość dla osób zastanawiających się czy, barometr itd w zegarkach g działa wiarygodnie. Pracuję w kopalni na oddziale szybowym i podczas pomiaru ciśnienia w szybie miałem okazję to sprawdzić. Pomiar wyglądał następująco: Panowie z trzema rodzajami barometrów( o łącznej wartości kilkudziesięciu tyś zł) robili pomiary w szybie co 100 metrów, a ja porównywałem to z moim GDF-100. Wynik?? do -800m, czyli tyle ile podaje producent na ani jednym pomiarze zegarek nie wykazał błędu powyżej 0,5 hpa. Brawo!!! Wszyscy ludzie, którzy odczuwają zmiany ciśnienia, wędkarze itd mogą śmiało opierać się na wskazaniach G-shocka (a przynajmniej GDF 100).

Pozdrawiam

Nie miałem możliwości porównywać z profesjonalnym sprzętem ale mój GW9200 wskazuje ciśnienie tak samo jak moja dobra stacja pogodowa. Wychodzi na to że to nie "bajer" a prawdziwe narzędzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój Riseman wskazuje wartość ciśnienia prawie identycznie z lotniskową stacją meteo. Oczywiście sprawdzam to będąc na lotniskowym meteo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi