Łukasz G7900 2 #5626 Napisano 20 Listopada 2011 Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa gdy na gwarancji padnie mi bateria w G i oddam go do sklepu gdzie go kupiłem żeby wymienili mi baterię i zrobili próbę szczelności to rozumiem że oni wysyłają zegarek do serwisu Casio??czy jeśli to jest sklep który prowadzi sprzedaż dla zibi to na miejscu wymieniają??a jeśli tej próby szczelności zegarek nie przejdzie??wymiana??dziękuję za odp. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #5627 Napisano 20 Listopada 2011 Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa gdy na gwarancji padnie mi bateria w G i oddam go do sklepu gdzie go kupiłem żeby wymienili mi baterię i zrobili próbę szczelności to rozumiem że oni wysyłają zegarek do serwisu Casio??czy jeśli to jest sklep który prowadzi sprzedaż dla zibi to na miejscu wymieniają??a jeśli tej próby szczelności zegarek nie przejdzie??wymiana??dziękuję za odp. jezeli to normalny zegarek na baterie to wedle gwarancji ZIBI po roku od daty zakupu przysługuje Ci darmowa wymiana.a co do próby to nie wiem,ale według mnie po otwarciu zegarka powinni ten test zrobic sami od siebie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #5628 Napisano 20 Listopada 2011 A czy żeby zachować gwarancję to muszę im go koniecznie wysyłać na ą wymianę baterii czy mogę to zrobić na własną rękę u dobrego zegarmistrza w okolicy?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #5629 Napisano 21 Listopada 2011 A czy żeby zachować gwarancję to muszę im go koniecznie wysyłać na ą wymianę baterii czy mogę to zrobić na własną rękę u dobrego zegarmistrza w okolicy??Baterię musisz wymienić u nich. "Dobry zegarmistrz" może pozbawić Cię gwarancji. Nie wiem jak u Ciebie, ale w Gdańsku pomiar szczelności wykonują na miejscu. Miałem problem bo jeden G mi parował. Podczas mycia lub kąpieli łapał wilgoć, podczas pływania był szczelny. Tak niestety jest że to ciśnienie dodatkowo uszczelnia zegarek dociskając dekiel. U mnie próba szczelności wypadła pozytywnie. po niej i po wymianie uszczelki nadal parował. Okazało się że była wada w korpusie, był źle odlany. Zegarek wymienili na nowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #5630 Napisano 21 Listopada 2011 Dotarł właśnie do mnie Giez GS-1100. Już go lubię. Niestety bateria jest rozładowana i po zabawie funkcjami padła całkiem - zegarek wskazuje już tylko czas. Teraz ładuje się na parapecie, ale przy dzisiejszej pogodzie nie jest to chyba zbyt skuteczne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 00110010000010011001 #5631 Napisano 21 Listopada 2011 Seven, gratuluje zakupu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #5632 Napisano 22 Listopada 2011 Dzięki. Zegarek jest naprawdę świetny. Na razie tylko nie mam jak się nim "pocieszyć", bo wczorajsze dwugodzinne ładowanie nie wystarczyło i o północy zegarek przeszedł w stan uśpienia (wskazówki zatrzymały się). Dzisiaj od rana się ładuje, ale znowu jest mocno pochmurno, także zobaczymy, kiedy wróci do życia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tOmki 0 #5633 Napisano 22 Listopada 2011 Baterię musisz wymienić u nich. "Dobry zegarmistrz" może pozbawić Cię gwarancji. Nie wiem jak u Ciebie, ale w Gdańsku pomiar szczelności wykonują na miejscu. Miałem problem bo jeden G mi parował. Podczas mycia lub kąpieli łapał wilgoć, podczas pływania był szczelny. Tak niestety jest że to ciśnienie dodatkowo uszczelnia zegarek dociskając dekiel. U mnie próba szczelności wypadła pozytywnie. po niej i po wymianie uszczelki nadal parował. Okazało się że była wada w korpusie, był źle odlany. Zegarek wymienili na nowy. Możesz dać namiar gdzie w Gdańsku wymieniają baterie i robią próbę ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michael Myers 0 #5634 Napisano 22 Listopada 2011 Dzięki. Zegarek jest naprawdę świetny. Na razie tylko nie mam jak się nim "pocieszyć", bo wczorajsze dwugodzinne ładowanie nie wystarczyło i o północy zegarek przeszedł w stan uśpienia (wskazówki zatrzymały się). Dzisiaj od rana się ładuje, ale znowu jest mocno pochmurno, także zobaczymy, kiedy wróci do życia. Nie ma to jak zwykła normalna bateria 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 00110010000010011001 #5635 Napisano 22 Listopada 2011 U mnie jest od 2 dni slonecznie Gieza nie laduje bo nie ma takiej potrzeby w tym roku dostal mnostwo energii Seven, z pewnoscia go naladujesz wkrotce, a jak juz przyjdzie znow okres wiosny i lata to juz nigdy mu nie zabraknie energii 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #5636 Napisano 22 Listopada 2011 Cały dzień na parapecie, mimo pokrywy chmur na niebie i tylko nielicznych przebłysków słońca wystarczył - już działa w normalnym trybie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 00110010000010011001 #5637 Napisano 22 Listopada 2011 Ej ludzie, gdzies jakas promocja jest na Giezy ze je tak nabywacie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #5638 Napisano 23 Listopada 2011 Możesz dać namiar gdzie w Gdańsku wymieniają baterie i robią próbę ?TimeTrend centrum handlowe morena (kerfur) i w madisonie na parterze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #5639 Napisano 23 Listopada 2011 Cały dzień na parapecie, mimo pokrywy chmur na niebie i tylko nielicznych przebłysków słońca wystarczył - już działa w normalnym trybie. Gratulacje zakupu i prosimy o fotkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #5640 Napisano 23 Listopada 2011 (edytowane) Postaram się strzelić mu małą sesję w najbliższych dniach. EDIT: A co tam, takie jedno na szybko: EDIT2: I jeszcze jedno: Edytowane 23 Listopada 2011 przez Seven 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #5641 Napisano 24 Listopada 2011 No i super powiedz mi jest tam jakiś wskaźnik poziomu baterii??bo nie potrafię dojrzeć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michael Myers 0 #5642 Napisano 24 Listopada 2011 Świetnie sie prezentuje Może w przyszłości się na cos podobnego skusze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #5643 Napisano 24 Listopada 2011 No i super powiedz mi jest tam jakiś wskaźnik poziomu baterii??bo nie potrafię dojrzeć Wskaźnikiem poziomu baterii jest mały sekundnik. Przy niskim poziomie przeskakuje po dwie sekundy na raz, przy jeszcze niższym całkiem się zatrzymuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
labrentz 0 #5644 Napisano 24 Listopada 2011 Panowie i Panie wielki problem;/ Od jakiegoś czasu mam GDF-100. Jak powszechnie wiadomo w zegarkach z sensorami temperatura nie zawsze zgadza się z prawdą więc postanowiłem ją skalibrować no i udało się ....prawie. Otóż w górę można wszystko zmieniać, aż do końca skali czyli 60st a z powrotem już nie. Teraz jak chcę sprawdzić temp wyskakują tylko kreski. Jak powrócić w "dół" skali. Oczywiście uznałem, iż już wszystko wiem o zegarku i instrukcję gdzieś posiałem. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adambris 0 #5645 Napisano 24 Listopada 2011 Panowie i Panie wielki problem;/ Od jakiegoś czasu mam GDF-100. Jak powszechnie wiadomo w zegarkach z sensorami temperatura nie zawsze zgadza się z prawdą więc postanowiłem ją skalibrować no i udało się ....prawie. Otóż w górę można wszystko zmieniać, aż do końca skali czyli 60st a z powrotem już nie. Teraz jak chcę sprawdzić temp wyskakują tylko kreski. Jak powrócić w "dół" skali. Oczywiście uznałem, iż już wszystko wiem o zegarku i instrukcję gdzieś posiałem. Pozdrawiam Pobierz z tąd: http://www.casio-europe.com/euro/watch/gshock/gdf-100-1aer/ 0 Casio GD-400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arhol 0 #5646 Napisano 25 Listopada 2011 (edytowane) Witam, mam nietypowe pytanie jeśli chodzi o G.. 7-8 lat temu mając timexa na pasku (chyba skórzanym kto wie co to było) na ręce pojawiała się jakaś badziewna wysypka od tego czasu nie nosiłem nic na pasku (tym bardziej na pasku z gumy/tworzywa sztucznego). Od tego czasu myślałem nad jakimś G ale niestety boje się aby się nie naciąć znowu... ktoś wie czy to eliminuje G-shocki czy też musiałbym jakiegoś ponosić po prostu? ^^ a giezy bajeranckie Przez noszenie stali i tytanu nic mi się nie dzieje. Edytowane 25 Listopada 2011 przez arhol 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
labrentz 0 #5647 Napisano 25 Listopada 2011 Mam dobrą wiadomość dla osób zastanawiających się czy, barometr itd w zegarkach g działa wiarygodnie. Pracuję w kopalni na oddziale szybowym i podczas pomiaru ciśnienia w szybie miałem okazję to sprawdzić. Pomiar wyglądał następująco: Panowie z trzema rodzajami barometrów( o łącznej wartości kilkudziesięciu tyś zł) robili pomiary w szybie co 100 metrów, a ja porównywałem to z moim GDF-100. Wynik?? do -800m, czyli tyle ile podaje producent na ani jednym pomiarze zegarek nie wykazał błędu powyżej 0,5 hpa. Brawo!!! Wszyscy ludzie, którzy odczuwają zmiany ciśnienia, wędkarze itd mogą śmiało opierać się na wskazaniach G-shocka (a przynajmniej GDF 100).Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #5648 Napisano 26 Listopada 2011 Mam dobrą wiadomość dla osób zastanawiających się czy, barometr itd w zegarkach g działa wiarygodnie. Pracuję w kopalni na oddziale szybowym i podczas pomiaru ciśnienia w szybie miałem okazję to sprawdzić. Pomiar wyglądał następująco: Panowie z trzema rodzajami barometrów( o łącznej wartości kilkudziesięciu tyś zł) robili pomiary w szybie co 100 metrów, a ja porównywałem to z moim GDF-100. Wynik?? do -800m, czyli tyle ile podaje producent na ani jednym pomiarze zegarek nie wykazał błędu powyżej 0,5 hpa. Brawo!!! Wszyscy ludzie, którzy odczuwają zmiany ciśnienia, wędkarze itd mogą śmiało opierać się na wskazaniach G-shocka (a przynajmniej GDF 100).PozdrawiamNie miałem możliwości porównywać z profesjonalnym sprzętem ale mój GW9200 wskazuje ciśnienie tak samo jak moja dobra stacja pogodowa. Wychodzi na to że to nie "bajer" a prawdziwe narzędzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 396 #5649 Napisano 27 Listopada 2011 Mój Riseman wskazuje wartość ciśnienia prawie identycznie z lotniskową stacją meteo. Oczywiście sprawdzam to będąc na lotniskowym meteo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 575 #5650 Napisano 27 Listopada 2011 a to moj nowy nabytek 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach