Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość grzechu87

Idzie kupić gdzieś kajdan do 5610u nie za miliony? 

Edytowane przez grzechu87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, pazikk napisał(-a):

Jeszcze 2 były obok na półce. 

eeee to teraz nie wiadomo czy w ogóle wyjdzie do świąt tak je nastraszyłeś !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzechu87

Wczoraj w nocy b5600 złapał mi rcvd i był na 100%, wstaję o 13 i napisu rcvd nie ma. Czemu mógł zniknąć? Np gdy wcisnął by się przycisk do łączenia przez blue, śpię w zegarku, wtedy rcvd znika gdy się go wciśnie? Dodam że był parowany ale potem był rozparowany bo nie mogłem wywołać rcvd o czym pisałem wszesniej. I reset był robiony. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale rozparowałeś także z poziomu zegarka?

Jeżeli nie, to zegarek dalej szuka.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzechu87
23 minuty temu, Sol napisał(-a):

Ale rozparowałeś także z poziomu zegarka?

Jeżeli nie, to zegarek dalej szuka.

Adjust miga sekunda i wciskam light na kilka sekund. Tak to ma być? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Adjust miga sekunda i wciskam light na kilka sekund. Tak to ma być? 

Tak, wciskasz i przytrzymujesz Adjust aż zaczną migać sekundy, potem wciskasz Light aż się pojawi CLR. Wtedy masz wyczyszczone parowanie BT i leci na MB6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzechu87
Godzinę temu, p.r.p. napisał(-a):

Tak, wciskasz i przytrzymujesz Adjust aż zaczną migać sekundy, potem wciskasz Light aż się pojawi CLR. Wtedy masz wyczyszczone parowanie BT i leci na MB6.

Obaczę dziś w nocy czy jest ok. Dzięki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.12.2021 o 13:54, Pajak80 napisał(-a):

Biję się z myślami, nosiłem się z zamiarem zakupienia kostki GMW w czerni a w międzyczasie wzrok przykuły GWG i MTG.

Zastanawiam się od wczoraj w co „iść” 😂

Zegarek ma być daily 🤣

5294BA68-E931-46C0-93D7-3E7185F48064.jpeg

B57F4805-F7C2-4C54-8AB3-C29730F7E79A.jpeg

Zależy od wielkości łapy. Dla mnie MTG na codzień jest bardzo wygodny a do tego ma subtarczę z drugą strefą czasową (dla mnie istotne). No i jest ładniejszy od każdej kostki… No offence Kostkoluby.

CF5DD64E-2654-4F15-A04F-276627E1F56F.jpeg

D124FC45-EE9B-4597-A792-C31A8A02BDA2.jpeg

2258007C-B936-4F15-9833-DAE4BFBA3394.jpeg

0AA6F359-5AF9-481C-8FA3-8973D8B420D3.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Louis Cypher napisał(-a):

Zależy od wielkości łapy. Dla mnie MTG na codzień jest bardzo wygodny a do tego ma subtarczę z drugą strefą czasową (dla mnie istotne). No i jest ładniejszy od każdej kostki… No offence Kostkoluby.

CF5DD64E-2654-4F15-A04F-276627E1F56F.jpeg

D124FC45-EE9B-4597-A792-C31A8A02BDA2.jpeg

2258007C-B936-4F15-9833-DAE4BFBA3394.jpeg

0AA6F359-5AF9-481C-8FA3-8973D8B420D3.jpeg

MTG to MTG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio w domu najczęściej gwg 1000 albo Romek DCJ. Dzisiaj wskoczył na noc GDF-100-4ER bo dawno leżał w pudełku 😀

Ja bym brał coś dużego kostkę zawsze możesz jakąś kupić 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzechu87

Gdzie mi tam do was z takimi kosteczkami 🤣 

1424959342_20211219_2205113.thumb.jpg.b524668d73e21f18036f0c1f79bf7a40.jpg 

I @p.r.p. ma świetną wizję, aż się prosi ten po prawo o bezel z żółtymi napisami 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@grzechu87, gdzie dorwałeś LCD na podmiankę do czarnej kostki, jeśli wolno spytać? Szukałem Świecie Zegarków, ale nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, clusca napisał(-a):

@grzechu87, gdzie dorwałeś LCD na podmiankę do czarnej kostki, jeśli wolno spytać? Szukałem Świecie Zegarków, ale nie ma.

Ciężko, Maciek, ciężko…

Nie wiem czemu ale słaba dostępność. A jak już są to drogo 😐

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzechu87
25 minut temu, clusca napisał(-a):

Od Tomka ale tylko 1 sztukę miał bo dwie nawet wziąść chciałem. I raczej nie będzie miał na razie bo widzę że czarnych na kajdanie kilka kupił z promo jak było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Louis Cypher napisał(-a):

Ciężko, Maciek, ciężko…

Nie wiem czemu ale słaba dostępność. A jak już są to drogo 😐

Ja nawet drogo nie znalazłem. Nie poddaję się jednak i wciąż szukam :)

Teraz, grzechu87 napisał(-a):

Od Tomka ale tylko 1 sztukę miał bo dwie chciałem. I raczej nie będzie miał na razie bo widzę że czarnych na kajdanie kilka kupił do modzenia i ściągania bransolet jak były w cenie prawie samej bransolety. 

Właśnie napisałem do Tomka, zobaczymy, czy jest w stanie pomóc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, clusca napisał(-a):

Ja nawet drogo nie znalazłem. Nie poddaję się jednak i wciąż szukam :)

Jak szukasz samego LCD to jeszcze gorzej. Już łatwiej dorwać cały sikor…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biję się z myślami, nosiłem się z zamiarem zakupienia kostki GMW w czerni a w międzyczasie wzrok przykuły GWG i MTG.
Zastanawiam się od wczoraj w co „iść”
Zegarek ma być daily

Ja pójdę w zupełnie inną stronę, niż koledzy i poradzę Ci GWG jak daily. A czy 1000 czy 2000, to już pozostawiam Twojej decyzji. W mojej ocenie wybór nie jest jednoznaczny. Być może pomoże Ci w podjęciu decyzji filmik, który ostatnio skręciłem z GWG-2000-1A5 kolegi Marcina@murcins , gdzie porównywałem ten zegar ze swoim GWG-1000-1A3 przebranym w ciuchy Maharishi.

Mi w GWG-1000 (ale również w nowszym 2000) bardzo pasuje rozmiar i waga. Lubię czuć zegar na ręku, dla mnie zegar musi ważyć. Bardzo pasuje mi jego rozmiar oraz dopasowanie do nadgarstka przy mojej 17,5-18cm witce. Dzięki skrzydełkom świetnie się układa, nawet na mniejszych nadgarstkach. A wysokość i ogólny rozmiar w życiu codziennym mi nie przeszkadza - zegarek zawsze noszę przed mankietem kurtki czy bluzy, a brzeg rękawiczki fajnie wchodzi mi pod kopertę od strony dłoni, więc w zimę również nie ma problemu. Na szczęście mam taką pracę, że nie muszę siedzieć w biurze w garniturze, więc dla mnie do pracy czy weekendowych aktywności bardzo podpasował. Swój egzemplarz mam od ponad 4 lat, gdzie przez ponad rok był jedynym używanym zegarkiem w kolekcji, więc to nie jest tylko opinia ze względu na posiadanie go w pudełku. No i po GWG, zwłaszcza 1000 bardzo mało widać ślady używania - pasek w tym modelu jest niezajeżdżalny. Wg mnie jeden z najlepszej jakości pasków, jakie zastosowano we wszystkich znanych mi G-Shockach - uczciwie przyznaję, że nie miałem organoleptycznie do czynienia z gumowymi paskami z modelach MTG oraz MRG.

Także knuj, kombinuj, dumaj, a jak już zakończysz ten proces, to pochwal się, co finalnie wybrałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbym miał ze swoich G wybrać jeden na daily, to byłby to GravityMaster. Najwygodniejsze G jakie miałem na łapie. Bardzo czytelny. Ultralekki. Niezniszczalny.

49869891303_6600f0cda8_o.jpg

49870731897_9eef37fb59_o.jpg

49859849672_2f3cd0f3bd_o.jpg

49837143058_b4afa242ee_o.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzechu87

Ja się bije z myślami którą 5610 w czerni :)

5610bb

5610ber

5610uber 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.12.2021 o 13:54, Pajak80 napisał(-a):

Zastanawiam się od wczoraj w co „iść” 😂

Zegarek ma być daily 🤣

Przerobiłem wszystkie zegarki, które rozważasz i to dokładnie w tych wersjach.

Pomijając ich wielkość w stosunku do nadgarstka i sylwetki, bo to zbyt indywidualna kwestia, to najbardziej uniwersalny będzie GMW-B5000 - podpasuje do niemal każdego stroju i nie będzie się rzucać w oczy. Trochę irytujące w MTG i GWG jest to, że większości ustawień dokonuje się za pomocą koronki, którą za każdym razem trzeba odkręcać i zakręcać.

Z kolei minusem kostki jest to, że nie zapnę jej na rękawie kurtki / kombinezonu.

Jeśli cena jest istotnym czynnikiem przy wyborze, to kostka wyjdzie też najtaniej. Obecnie można ją kupić bez większych problemów za około 1.8k z krajowej dystrybucji.

Generalnie, to każdy z tych zegarków nosi się inaczej i ich odbiór na żywo jest różny. Najlepiej zrobisz, jak wybierzesz się na wycieczkę do najbliższego miejsca, gdzie można je zobaczyć i przymierzyć.

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a):

Jakbym miał ze swoich G wybrać jeden na daily, to byłby to GravityMaster. Najwygodniejsze G jakie miałem na łapie. Bardzo czytelny. Ultralekki. Niezniszczalny.

49869891303_6600f0cda8_o.jpg

49870731897_9eef37fb59_o.jpg

49859849672_2f3cd0f3bd_o.jpg

49837143058_b4afa242ee_o.jpg

Bardzo przyjemny z wizualnej strony.

Chętnie by sam go przymierzył, jak czuć go na ręce, przez ten monolit

Ale musze zadać 'czepiające się' pytanie.

- w tych szczelinach, między kopertą i paskiem, dużo zbiera się złuszczonego naskórka, roztoczy i kurzu ? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, -mrovka- napisał(-a):

- w tych szczelinach, między kopertą i paskiem, dużo zbiera się złuszczonego naskórka, roztoczy i kurzu ? :P

Nie wiem, bo na koniec dnia idę pod prysznic z zegarkiem…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, -mrovka- napisał(-a):

Chętnie by sam go przymierzył, jak czuć go na ręce, przez ten monolit

Biorąc pod uwagę jego rozmiar, jest tak zaskakująco lekki (72g), że w zasadzie to go w ogóle nie czuć na nadgarstku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Louis Cypher napisał(-a):

Nie wiem, bo na koniec dnia idę pod prysznic z zegarkiem…

Pytałem, bo może go już rozkręcałeś w tych miejscach.

A pytanie było pokierowane także tym, że z doświadczenia wiem, iż sam strumień wody nie rozwiązuje tego problemu - bynajmniej w tych zagarkach co mi są znane.

Takze spoko, to nie była ewidentna złośliwość z mojej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, -mrovka- napisał(-a):

Pytałem, bo może go już rozkręcałeś w tych miejscach.

A pytanie było pokierowane także tym, że z doświadczenia wiem, iż sam strumień wody nie rozwiązuje tego problemu - bynajmniej w tych zagarkach co mi są znane.

Takze spoko, to nie była ewidentna złośliwość z mojej strony.

Strumień wody po namydleniu rozwiązuje problem.

Zbieranie kurzu, mikroorganizmów i innego syfu dotyczy wszystkich zegarków. Wiesz co Ci się zbiera pod obrotowym bezelem albo w otworach w uchach zegarka? 
A ten daje się umyć wyjątkowo łatwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi