Gość grzechu87 #57176 Napisano 19 Grudnia 2021 (edytowane) Idzie kupić gdzieś kajdan do 5610u nie za miliony? Edytowane 19 Grudnia 2021 przez grzechu87 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #57177 Napisano 19 Grudnia 2021 30 minut temu, pazikk napisał(-a): Jeszcze 2 były obok na półce. eeee to teraz nie wiadomo czy w ogóle wyjdzie do świąt tak je nastraszyłeś !!! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57178 Napisano 19 Grudnia 2021 Wczoraj w nocy b5600 złapał mi rcvd i był na 100%, wstaję o 13 i napisu rcvd nie ma. Czemu mógł zniknąć? Np gdy wcisnął by się przycisk do łączenia przez blue, śpię w zegarku, wtedy rcvd znika gdy się go wciśnie? Dodam że był parowany ale potem był rozparowany bo nie mogłem wywołać rcvd o czym pisałem wszesniej. I reset był robiony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #57179 Napisano 19 Grudnia 2021 Ale rozparowałeś także z poziomu zegarka? Jeżeli nie, to zegarek dalej szuka. 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57180 Napisano 19 Grudnia 2021 23 minuty temu, Sol napisał(-a): Ale rozparowałeś także z poziomu zegarka? Jeżeli nie, to zegarek dalej szuka. Adjust miga sekunda i wciskam light na kilka sekund. Tak to ma być? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #57181 Napisano 19 Grudnia 2021 Adjust miga sekunda i wciskam light na kilka sekund. Tak to ma być? Tak, wciskasz i przytrzymujesz Adjust aż zaczną migać sekundy, potem wciskasz Light aż się pojawi CLR. Wtedy masz wyczyszczone parowanie BT i leci na MB6. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57182 Napisano 19 Grudnia 2021 Godzinę temu, p.r.p. napisał(-a): Tak, wciskasz i przytrzymujesz Adjust aż zaczną migać sekundy, potem wciskasz Light aż się pojawi CLR. Wtedy masz wyczyszczone parowanie BT i leci na MB6. Obaczę dziś w nocy czy jest ok. Dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #57183 Napisano 19 Grudnia 2021 W dniu 18.12.2021 o 13:54, Pajak80 napisał(-a): Biję się z myślami, nosiłem się z zamiarem zakupienia kostki GMW w czerni a w międzyczasie wzrok przykuły GWG i MTG. Zastanawiam się od wczoraj w co „iść” 😂 Zegarek ma być daily 🤣 Zależy od wielkości łapy. Dla mnie MTG na codzień jest bardzo wygodny a do tego ma subtarczę z drugą strefą czasową (dla mnie istotne). No i jest ładniejszy od każdej kostki… No offence Kostkoluby. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #57184 Napisano 19 Grudnia 2021 20 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): Zależy od wielkości łapy. Dla mnie MTG na codzień jest bardzo wygodny a do tego ma subtarczę z drugą strefą czasową (dla mnie istotne). No i jest ładniejszy od każdej kostki… No offence Kostkoluby. MTG to MTG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84692 #57185 Napisano 19 Grudnia 2021 Ja ostatnio w domu najczęściej gwg 1000 albo Romek DCJ. Dzisiaj wskoczył na noc GDF-100-4ER bo dawno leżał w pudełku 😀 Ja bym brał coś dużego kostkę zawsze możesz jakąś kupić 😀 2 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57186 Napisano 19 Grudnia 2021 (edytowane) Gdzie mi tam do was z takimi kosteczkami 🤣 I @p.r.p. ma świetną wizję, aż się prosi ten po prawo o bezel z żółtymi napisami 😉 Edytowane 19 Grudnia 2021 przez grzechu87 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #57187 Napisano 19 Grudnia 2021 @grzechu87, gdzie dorwałeś LCD na podmiankę do czarnej kostki, jeśli wolno spytać? Szukałem Świecie Zegarków, ale nie ma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #57188 Napisano 19 Grudnia 2021 19 minut temu, clusca napisał(-a): @grzechu87, gdzie dorwałeś LCD na podmiankę do czarnej kostki, jeśli wolno spytać? Szukałem Świecie Zegarków, ale nie ma. Ciężko, Maciek, ciężko… Nie wiem czemu ale słaba dostępność. A jak już są to drogo 😐 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57189 Napisano 19 Grudnia 2021 (edytowane) 25 minut temu, clusca napisał(-a): @grzechu87, gdzie dorwałeś LCD na podmiankę do czarnej kostki, jeśli wolno spytać? Szukałem Świecie Zegarków, ale nie ma. Od Tomka ale tylko 1 sztukę miał bo dwie nawet wziąść chciałem. I raczej nie będzie miał na razie bo widzę że czarnych na kajdanie kilka kupił z promo jak było. Edytowane 19 Grudnia 2021 przez grzechu87 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #57190 Napisano 19 Grudnia 2021 4 minuty temu, Louis Cypher napisał(-a): Ciężko, Maciek, ciężko… Nie wiem czemu ale słaba dostępność. A jak już są to drogo 😐 Ja nawet drogo nie znalazłem. Nie poddaję się jednak i wciąż szukam Teraz, grzechu87 napisał(-a): Od Tomka ale tylko 1 sztukę miał bo dwie chciałem. I raczej nie będzie miał na razie bo widzę że czarnych na kajdanie kilka kupił do modzenia i ściągania bransolet jak były w cenie prawie samej bransolety. Właśnie napisałem do Tomka, zobaczymy, czy jest w stanie pomóc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #57191 Napisano 19 Grudnia 2021 15 minut temu, clusca napisał(-a): Ja nawet drogo nie znalazłem. Nie poddaję się jednak i wciąż szukam Jak szukasz samego LCD to jeszcze gorzej. Już łatwiej dorwać cały sikor… 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #57192 Napisano 19 Grudnia 2021 Biję się z myślami, nosiłem się z zamiarem zakupienia kostki GMW w czerni a w międzyczasie wzrok przykuły GWG i MTG. Zastanawiam się od wczoraj w co „iść” Zegarek ma być daily Ja pójdę w zupełnie inną stronę, niż koledzy i poradzę Ci GWG jak daily. A czy 1000 czy 2000, to już pozostawiam Twojej decyzji. W mojej ocenie wybór nie jest jednoznaczny. Być może pomoże Ci w podjęciu decyzji filmik, który ostatnio skręciłem z GWG-2000-1A5 kolegi Marcina@murcins , gdzie porównywałem ten zegar ze swoim GWG-1000-1A3 przebranym w ciuchy Maharishi. Mi w GWG-1000 (ale również w nowszym 2000) bardzo pasuje rozmiar i waga. Lubię czuć zegar na ręku, dla mnie zegar musi ważyć. Bardzo pasuje mi jego rozmiar oraz dopasowanie do nadgarstka przy mojej 17,5-18cm witce. Dzięki skrzydełkom świetnie się układa, nawet na mniejszych nadgarstkach. A wysokość i ogólny rozmiar w życiu codziennym mi nie przeszkadza - zegarek zawsze noszę przed mankietem kurtki czy bluzy, a brzeg rękawiczki fajnie wchodzi mi pod kopertę od strony dłoni, więc w zimę również nie ma problemu. Na szczęście mam taką pracę, że nie muszę siedzieć w biurze w garniturze, więc dla mnie do pracy czy weekendowych aktywności bardzo podpasował. Swój egzemplarz mam od ponad 4 lat, gdzie przez ponad rok był jedynym używanym zegarkiem w kolekcji, więc to nie jest tylko opinia ze względu na posiadanie go w pudełku. No i po GWG, zwłaszcza 1000 bardzo mało widać ślady używania - pasek w tym modelu jest niezajeżdżalny. Wg mnie jeden z najlepszej jakości pasków, jakie zastosowano we wszystkich znanych mi G-Shockach - uczciwie przyznaję, że nie miałem organoleptycznie do czynienia z gumowymi paskami z modelach MTG oraz MRG.Także knuj, kombinuj, dumaj, a jak już zakończysz ten proces, to pochwal się, co finalnie wybrałeś. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #57193 Napisano 19 Grudnia 2021 Jakbym miał ze swoich G wybrać jeden na daily, to byłby to GravityMaster. Najwygodniejsze G jakie miałem na łapie. Bardzo czytelny. Ultralekki. Niezniszczalny. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57194 Napisano 20 Grudnia 2021 (edytowane) Ja się bije z myślami którą 5610 w czerni 5610bb 5610ber 5610uber Edytowane 20 Grudnia 2021 przez grzechu87 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10230 #57195 Napisano 20 Grudnia 2021 (edytowane) W dniu 18.12.2021 o 13:54, Pajak80 napisał(-a): Biję się z myślami, nosiłem się z zamiarem zakupienia kostki GMW w czerni a w międzyczasie wzrok przykuły GWG i MTG. Zastanawiam się od wczoraj w co „iść” 😂 Zegarek ma być daily 🤣 Przerobiłem wszystkie zegarki, które rozważasz i to dokładnie w tych wersjach. Pomijając ich wielkość w stosunku do nadgarstka i sylwetki, bo to zbyt indywidualna kwestia, to najbardziej uniwersalny będzie GMW-B5000 - podpasuje do niemal każdego stroju i nie będzie się rzucać w oczy. Trochę irytujące w MTG i GWG jest to, że większości ustawień dokonuje się za pomocą koronki, którą za każdym razem trzeba odkręcać i zakręcać. Z kolei minusem kostki jest to, że nie zapnę jej na rękawie kurtki / kombinezonu. Jeśli cena jest istotnym czynnikiem przy wyborze, to kostka wyjdzie też najtaniej. Obecnie można ją kupić bez większych problemów za około 1.8k z krajowej dystrybucji. Generalnie, to każdy z tych zegarków nosi się inaczej i ich odbiór na żywo jest różny. Najlepiej zrobisz, jak wybierzesz się na wycieczkę do najbliższego miejsca, gdzie można je zobaczyć i przymierzyć. Edytowane 20 Grudnia 2021 przez Jogi 3 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #57196 Napisano 20 Grudnia 2021 11 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a): Jakbym miał ze swoich G wybrać jeden na daily, to byłby to GravityMaster. Najwygodniejsze G jakie miałem na łapie. Bardzo czytelny. Ultralekki. Niezniszczalny. Bardzo przyjemny z wizualnej strony. Chętnie by sam go przymierzył, jak czuć go na ręce, przez ten monolit Ale musze zadać 'czepiające się' pytanie. - w tych szczelinach, między kopertą i paskiem, dużo zbiera się złuszczonego naskórka, roztoczy i kurzu ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #57197 Napisano 20 Grudnia 2021 21 minut temu, -mrovka- napisał(-a): - w tych szczelinach, między kopertą i paskiem, dużo zbiera się złuszczonego naskórka, roztoczy i kurzu ? Nie wiem, bo na koniec dnia idę pod prysznic z zegarkiem… 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #57198 Napisano 20 Grudnia 2021 28 minut temu, -mrovka- napisał(-a): Chętnie by sam go przymierzył, jak czuć go na ręce, przez ten monolit Biorąc pod uwagę jego rozmiar, jest tak zaskakująco lekki (72g), że w zasadzie to go w ogóle nie czuć na nadgarstku 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #57199 Napisano 20 Grudnia 2021 16 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): Nie wiem, bo na koniec dnia idę pod prysznic z zegarkiem… Pytałem, bo może go już rozkręcałeś w tych miejscach. A pytanie było pokierowane także tym, że z doświadczenia wiem, iż sam strumień wody nie rozwiązuje tego problemu - bynajmniej w tych zagarkach co mi są znane. Takze spoko, to nie była ewidentna złośliwość z mojej strony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #57200 Napisano 20 Grudnia 2021 25 minut temu, -mrovka- napisał(-a): Pytałem, bo może go już rozkręcałeś w tych miejscach. A pytanie było pokierowane także tym, że z doświadczenia wiem, iż sam strumień wody nie rozwiązuje tego problemu - bynajmniej w tych zagarkach co mi są znane. Takze spoko, to nie była ewidentna złośliwość z mojej strony. Strumień wody po namydleniu rozwiązuje problem. Zbieranie kurzu, mikroorganizmów i innego syfu dotyczy wszystkich zegarków. Wiesz co Ci się zbiera pod obrotowym bezelem albo w otworach w uchach zegarka? A ten daje się umyć wyjątkowo łatwo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach