rafalmosty 156038 #58476 Napisano 22 Lipca 2022 Dobranoc! 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9078 #58477 Napisano 23 Lipca 2022 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariuszA 1118 #58478 Napisano 23 Lipca 2022 Lawnowerman jak przyjemnie jest zobaczyć kobiecą dłoń z G- shockiem 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #58479 Napisano 23 Lipca 2022 @TomG80 Tomasz, wygląda jakbyś jakiegoś dzika, albo innego bobra przytulał 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14539 #58480 Napisano 23 Lipca 2022 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9078 #58481 Napisano 23 Lipca 2022 [mention=96885]TomG80[/mention] Tomasz, wygląda jakbyś jakiegoś dzika, albo innego bobra przytulał To jeżyk jest. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #58482 Napisano 23 Lipca 2022 Tak mi się skojarzyło 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23176 #58483 Napisano 23 Lipca 2022 Ja mam żabkę 😉 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #58484 Napisano 23 Lipca 2022 Lawnowerman jak przyjemnie jest zobaczyć kobiecą dłoń z G- shockiem To w temacie, Żony ręka i jej Baby-G. Model BGD-560-4, pasek i bezel zaś od BGD-560SLG-4.U mnie zaś ulubieniec od lat.. 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9078 #58485 Napisano 23 Lipca 2022 To w temacie, Żony ręka i jej Baby-G. Model BGD-560-4, pasek i bezel zaś od BGD-560SLG-4.Oooo, takie same ciuszki, jak córze kupiłem do jej BGD. Tylko u mojej córy są w "nieco innym" stanie - od dawna szare... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11636 #58486 Napisano 23 Lipca 2022 5 godzin temu, TomG80 napisał(-a): To jeżyk jest. Młody jeżyk OKi 😜 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #58487 Napisano 24 Lipca 2022 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6717 #58488 Napisano 24 Lipca 2022 Jakiś zastój to na łapkę... 9 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 58797 #58489 Napisano 24 Lipca 2022 ☀️ 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 156038 #58490 Napisano 24 Lipca 2022 🌧 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 156038 #58491 Napisano 24 Lipca 2022 🌞 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35473 #58492 Napisano 25 Lipca 2022 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10238 #58493 Napisano 26 Lipca 2022 Trafiłem ostatnio na intrygującą opinię na temat metalowych G-Shock'ów. Nie chciałem mieszać w temacie, w którym padła, więc zacytuję jej fragment poniżej. W dniu 24.07.2022 o 14:06, Daito napisał(-a): (...) Ja bym szedł w g-shock'a tyle że polimerowego, bez wstawek metalowych (bo "stal" Casio nie jest jakiejś szczególnej jakości - nie jest to 316l tylko jakiś lżejszy stop, a metalowe elementy obudowy są trudniejsze do wymiany niż polimer różnie też bywa z ich dostępnością - masz całą serię gravitymaster'ów i coś pewnie znajdziesz w tej kategorii cenowej. (...) Najbardziej zaintrygowała mnie ta "nie jakiejś szczególnej jakości stal", która rzekomo nie jest stalą znaną pod oznaczeniem 316L (1.4404), tylko jakimś "innym, lżejszym stopem". Przejrzałem wszystko, co dostałem z zegarkiem, obejrzałem także sam zegarek i nie znalazłem żadnej specyfikacji materiałowej ani oznaczenia gatunku stali, z jakiej rzeczone elementy zostały wykonane. W Internecie również nie znalazłem niczego wiarygodnego. Dlatego też postanowiłem zapytać tutaj, czy autor mógłby pojaśnić o co chodzi? A może ktoś z Was trafił gdzieś na jakieś informacje na ten temat, albo może na jakiś wątek na tym lub innym forum, gdzie kwestia ta była poruszana? 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 156038 #58494 Napisano 26 Lipca 2022 😎 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pau’l 216 #58495 Napisano 27 Lipca 2022 Drodzy G-shockowcy😊 zgłaszam akces do Waszego klubu z moim nowym nabytkiem 😁 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pau’l 216 #58496 Napisano 27 Lipca 2022 Drodzy G-shockowcy😊 zgłaszam akces do Waszego klubu z moim nowym nabytkiem 😁 Drodzy, od razu mam do Was pytanie, gdyż zupełnie zielony jestem w g-shockach. Kupiłem model GW M5610U-1ER w sklepie internetowym jako nowy zegarek. Na dzień dobry zegarek miał prawidłową godzinę co mnie nie zdziwiło gdyż w tym modelu jest automatyczna codzienna aktualizacja czasu. Zastanawia mnie raczej coś innego, a mianowicie poziom naładowania baterii „M”, a nie „H”. Z jednej strony myśle sobie ze nowy zegarek powinien mieć baterie nową ale z drugiej tu jest napęd solarny ładowany od światła. Zastanawiam się wiec czy ten zegarek nie musi dopiero się podładować pare dni do poziomu high „H”? Czy tez Waszym zdaniem poziom naładowania „M” swiadczy o tym ze zegarek dość długo leżał w sklepie i stan baterii jest nienajlepszy? z góry dziękuje za info pzdrP 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10238 #58497 Napisano 27 Lipca 2022 45 minut temu, Pau’l napisał(-a): Drodzy, od razu mam do Was pytanie, gdyż zupełnie zielony jestem w g-shockach. Kupiłem model GW M5610U-1ER w sklepie internetowym jako nowy zegarek. Na dzień dobry zegarek miał prawidłową godzinę co mnie nie zdziwiło gdyż w tym modelu jest automatyczna codzienna aktualizacja czasu. Zastanawia mnie raczej coś innego, a mianowicie poziom naładowania baterii „M”, a nie „H”. Z jednej strony myśle sobie ze nowy zegarek powinien mieć baterie nową ale z drugiej tu jest napęd solarny ładowany od światła. Zastanawiam się wiec czy ten zegarek nie musi dopiero się podładować pare dni do poziomu high „H”? Czy tez Waszym zdaniem poziom naładowania „M” swiadczy o tym ze zegarek dość długo leżał w sklepie i stan baterii jest nienajlepszy? z góry dziękuje za info pzdrP Jeśli nie będziesz go trzymał w szufladzie, to za kilka dni doładuje się do H. Nowe akumulatory nigdy nie są do pełna naładowane. Czasami się zdarza, że nowy zegarek wskazuje poziom H, ale tylko dlatego, że akurat w sklepie miał sprzyjające warunki. Przy poziomie M wszystkie funkcje działają, więc nie ma się czym przejmować. 3 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pau’l 216 #58498 Napisano 27 Lipca 2022 44 minuty temu, Jogi napisał(-a): Jeśli nie będziesz go trzymał w szufladzie, to za kilka dni doładuje się do H. Nowe akumulatory nigdy nie są do pełna naładowane. Czasami się zdarza, że nowy zegarek wskazuje poziom H, ale tylko dlatego, że akurat w sklepie miał sprzyjające warunki. Przy poziomie M wszystkie funkcje działają, więc nie ma się czym przejmować. Super, bardzo dziękuje za info 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prezesik25 24 #58499 Napisano 27 Lipca 2022 A oto mój zestaw.Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #58500 Napisano 27 Lipca 2022 7 godzin temu, Pau’l napisał(-a): Zastanawia mnie raczej coś innego, a mianowicie poziom naładowania baterii „M”, a nie „H”. Większość moich G przyjeżdżała naładowana na M i "dobicie" na H zajmowało ładnych kilka dni na słońcu. To właśnie poziom H po wyjęciu z pudełka dałby mi bardziej do myślenia, bo oznaczałby, że zegarek najprawdopodobniej był już wcześniej przez kogoś ładowany, albo spędził trochę czasu na wystawie Musisz jeszcze wziąć pod uwagę, że zakres M, czyli między L a H jest dość spory, samo H ma niewielki zakres, więc bardzo łatwo bateria spada z niego na M. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach