meXy 342 #6651 Napisano 30 Lipca 2012 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi. . Edytowane 31 Lipca 2012 przez meXy 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 342 #6652 Napisano 30 Lipca 2012 (edytowane) . Edytowane 31 Lipca 2012 przez meXy 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bsk 1 #6653 Napisano 31 Lipca 2012 to japonskie wersje tez sa "MADE IN THAILAND Y"? 0 czasem cos "cyka" a czasem cos "pika" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teshima 7 #6654 Napisano 31 Lipca 2012 Tak, tylko ze te produkowane na rynek japonski maja bardziej rygorystyczne normy jakosciowe. W samej japonii sa produkowane tylko G-Shock z najwyzszej polki np. Frogmany lub serie przeznaczone tylko na rynki azjatyckie np. odmiana DW6600 czyli DW6620. G-Shocki produkowane w japonii z reguly nie maja tez namisu "made in japan". Widzialem kiedys tylko 2 modele tak oznaczone. 0 Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #6655 Napisano 31 Lipca 2012 Czemu niby dwa zegarki schodzące z jednej taśmy miałyby podlegać różnym normom jakościowym? Skoro w danej fabryce jest możliwość zachowania wyższych norm jakościowych, to dlaczego nie stosować ich wobec wszystkich zegarków. Ba, dlaczego nie stosować ich w innych fabrykach przy produkcji tego samego modelu, bez względu na to czy są to Chiny, Tajlandia czy Japonia? To nieprawda, że w Japonii produkowane są wyłącznie G z "najwyższej półki". Sporo "niższych" modeli też jest tam wytwarzanych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 342 #6656 Napisano 31 Lipca 2012 Na przykład taki GW-5000-1JF produkowany w Japonii to zupełnie inna liga, ale to odrębny model, a nie kolejna wersja. Reszta G z jakimi miałem styczność sprawia wrażenie kolorowych zabawek. Znaczny ciężar koperty kontrastuje z delikatnością miękkiego paska, dając wrażenie obcowania z wysokiej jakością przedmiotem.Reszta moich G twardym plastikiem i lekkością daje wrażenie taniej plastikowej opaski na przegubie.Właśnie mam przed sobą pudełko z Risemanem, zaraz zaparzam kawę i przystępuję do uroczystego otwarcia. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #6657 Napisano 31 Lipca 2012 Na przykład taki GW-5000-1JF produkowany w Japonii to zupełnie inna liga, ale to odrębny model, a nie kolejna wersja. Reszta G z jakimi miałem styczność sprawia wrażenie kolorowych zabawek. Znaczny ciężar koperty kontrastuje z delikatnością miękkiego paska, dając wrażenie obcowania z wysokiej jakością przedmiotem.Dokładnie takie same wrażenia daje GS-1100/1150 i w pewnym stopniu także DW-5000SL. Wszystkie z Tajlandii. W przypadku GW-5000 jest tak jak piszesz - to odrębny model z prawdopodobnie innymi restrykcjami dotyczącymi kontroli jakości, ale pewnie nie tak bardzo odbiegającymi od innych modeli. Np. w takim DW-5000SL też nie ma się do czego przyczepić. Z kolei w GS-1150 można się przyczepić tylko do tego, co pochodzi właśnie z Japonii, czyli do modułu. U mnie dzisiaj także Dzień Nowego Zegarka. Uroczyste otwarcie mam już za sobą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juh 2 #6658 Napisano 31 Lipca 2012 (edytowane) Gratuluję! Świetny zegarek. Mam go już miesiąc i wciąż nie mogę się na niego napatrzyć Edytowane 31 Lipca 2012 przez juh 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teshima 7 #6659 Napisano 31 Lipca 2012 Czemu niby dwa zegarki schodzące z jednej taśmy miałyby podlegać różnym normom jakościowym? Skoro w danej fabryce jest możliwość zachowania wyższych norm jakościowych, to dlaczego nie stosować ich wobec wszystkich zegarków. Ba, dlaczego nie stosować ich w innych fabrykach przy produkcji tego samego modelu, bez względu na to czy są to Chiny, Tajlandia czy Japonia? To nieprawda, że w Japonii produkowane są wyłącznie G z "najwyższej półki". Sporo "niższych" modeli też jest tam wytwarzanych. Wszystkie zegarki schodzace z tej samej linki podlegaja takim samym normom jakosciowym ale jesli jakas partia zejdzie jako NG (No Good) z jakiegos powodu i nie spelnia normy np. dla Japonii to moze spelniac jeszcze norme do wysylki np. do Polski.Nie wiem czy tak jest w przypadku Casio bo nie pracowalem tam ale z moich doswiadczen w innych firmach japonskich pewnie tak jest. 0 Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 342 #6660 Napisano 31 Lipca 2012 Ja też mam. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 0.1 #6661 Napisano 31 Lipca 2012 Gratuluje nabytkow kolegom 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ajan73 1 #6662 Napisano 31 Lipca 2012 Gratuluję! Świetny zegarek. Mam go już miesiąc i wciąż nie mogę się na niego napatrzyć Ja już od czterech lat na niego patrzę i mam to samo. Co prawda rok temu został mi podstępnie skradziony przez córę i teraz spoglądam na niego tylko z dystansu (chociaż czasami, jak nikt nie patrzy zakładam go sobie jeszcze raz, chociaż na chwilę... można tu chyba już mówić o jakimś nieodwzajemnionym uczuciu;-))Ale... nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło :-) Ryszard vel GW-9200 alias Riseman pocieszył mnie skutecznie po tej wielkiej stracie ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hcm 0 #6663 Napisano 1 Sierpnia 2012 a mój ma już pierwsze rysy - stał się prawdziwym G-mężczyzna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9553 #6664 Napisano 1 Sierpnia 2012 Koledzy, mam pytanko Chętnie wyposażyłbym swój nadgarstek w jakiegoś G z serii 5600. Różnych wersji tego zegarka oczywiście jest multum Mnie interesuje model, który:- nie ma TS (wystarczy zwykła bateryjka)- multiband obsługujący Polskę (w sensie Niemcy )- ma możliwość równoczesnego wyświetlania aktualnej godziny, gdy np. działa stoper lub timer. Zdaje się, że na jakimś filmiku widziałem godzinę pokazaną w prawym górnym rogu, gdy odliczał timer. Czy istnieje w ogóle taki model? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barteq891 38 #6665 Napisano 1 Sierpnia 2012 Ja nie spotkałem się z G który ma multibanda a nie ma TS, ale może taki jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9553 #6666 Napisano 1 Sierpnia 2012 tego się obawiałem... Po prostu nie chce bez sensu (dla mnie) przepłacać za TS, ale chętnie widziałbym multibanda. Ot taki gadżecik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blatio 2 #6667 Napisano 2 Sierpnia 2012 (edytowane) Z 5600 jest tak, że są modele z TS, ale bez Multibandu, są modele z TS i Multibandem, ale z Multibandem lecz bez TS, tom jeszcze takiego nie widział. A widziałem na necie sporo :] Pomijam fakt, że lekkim bezsensem jest Waveceptor w zegarku na zwykłą baterię, bo conocna radiowa synchronizacja z zegarem atomowym wyżarłaby zwykłą baterię w dość szybkim tempie - na to trzeba jednak trochę energii. Tough Solar to nie taki zły wynalazek. Pozwala zegarkowi "przeżyć" właśnie takie conocne "zabawy" z synchronizacją No i przynajmniej bateria nigdy Ci nie padnie w najmniej oczekiwanym momencie, bo cały czas kontrolujesz stan jej naładowania. Ja swojego GW-M5600-1ER mam już ponad rok i jeszcze ani razu wskaźnik baterii nie zszedł mi z poziomu "High". Inna sprawa, że bardzo rzadko używałem podświetlenia, a kiedy się dało, nosiłem zegarek niezakryty rękawem. W zwykłym DW-5600E, którego mam również od ponad roku (a nikt mi nie powie jak długo przedtem leżał w sklepie czy też na magazynie) nie mam pewności, czy bateria nie padnie mi ot choćby za 5 minut... Ja bym się na TS nie obrażał za bardzo. Co do funkcji wyświetlania godziny, to GW-M5600-1ER wyświetla godzinę tylko przy timerze, przy stoperze nie."Klasyczny" DW-5600E wyświetla godzinę w obu przypadkach, i przy timerze, i przy stoperze.Na odmianę "hamerykański" GW-5600J nie wyświetla godziny ani tu, ani tu Z tego wszystkiego i tak najbardziej lubię GW-M5600-1ER, przede wszystkim za to, że ma wszystkie przyciski tak samo dostępne i wysunięte poza bezel. W DW-5600E wkurza mnie schowany przycisk "adjust", którego czasami wręcz nie mam jak wcisnąć gdy mam za krótkie paznokcie. Używanie i resetowanie stopera jest wtedy wkurzające, zwłaszcza na basenie, gdy człowiek chce sobie pomierzyć czasy długości, a tu nagle nie potrafi zresetować stopera GW-M5600-1ER jest jednak znacznie bardziej przyjazny w obsłudze pod tym względem Edytowane 2 Sierpnia 2012 przez Blatio 0 CASIO: DW-6600, DW-6900, GW-M5600-1ER, DW-5600E, DW-5400, GW-5600J, DW-270, DW-9005, DW-003X-3T, MDV-106-1AV | TIMEX: Iron. T70381, Exped. T44921, Iron. T77701, T2N560 Chrono, Exped. T49261, Exped. T49101, Exped. T49451, Iron. 746-DE (klasyczny), T24471, Iron. T51292 | WOSTOK: nieznany model, 17 kam. | MEISTER ANKER Quarz, lotnik | POLJOT: automat, mech. 2616.2H, 23 kam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #6668 Napisano 2 Sierpnia 2012 Na odmianę "hamerykański" GW-5600J nie wyświetla godziny ani tu, ani tu Tak samo jest też w przypadku następcy GW-M5600, czyli GW-M5610. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maka 5 #6669 Napisano 2 Sierpnia 2012 ...Pomijam fakt, że lekkim bezsensem jest Waveceptor w zegarku na zwykłą baterię, bo conocna radiowa synchronizacja z zegarem atomowym wyżarłaby zwykłą baterię w dość szybkim tempie - na to trzeba jednak trochę energii. Tough Solar to nie taki zły wynalazek. Pozwala zegarkowi "przeżyć" właśnie takie conocne "zabawy" z synchronizacją Jesteś pewien Kupiłem zegarek z radiem nie ma solara!!!Zegarek ma już 5 lat i bateria jest w nim ciągle ta sama.A i chodzi dokładnie nigdy go nie ustawiałem samemu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barteq891 38 #6670 Napisano 2 Sierpnia 2012 Jesteś pewien Kupiłem zegarek z radiem nie ma solara!!!Zegarek ma już 5 lat i bateria jest w nim ciągle ta sama.A i chodzi dokładnie nigdy go nie ustawiałem samemu. Hej, mógłbyś podać model tego zegarka? Bo naprawdę jestem ciekawy, bo jeszcze nie widziałem G z WC a bez TS. Pozdrawiam,Bartek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maka 5 #6671 Napisano 2 Sierpnia 2012 To nie jest g-shock, ale też zegarek casio.Mam go 5 lat obecnie używa go moja żonka Podświetlenie i alarm raczej nie są używane.A wygląda jak na fotce.Myślę, że z bateriami nie jest tak źle jak piszę Kolega.A najwięcej zużywają zegarki, które mają masę innych rzeczy kompas, ciśnienie itd.Często to baterie wymienia się w suunto średni raz na 6-7 miesięcyale tam to takie banalne, że to może robić nawet 5 latek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barteq891 38 #6672 Napisano 2 Sierpnia 2012 Co do innych linii Casio, to jak najbardziej można spotkać modele z WC a bez TS, ale jeśli szukać takiego połączenia w G to ciężko będzie A ja dzisiaj trochę na sportowo i taki o to zestaw na dzisiaj przewidziany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sapek 5 #6673 Napisano 2 Sierpnia 2012 fajny kolor butów a zegarek klasyk,u mnie w pracy już 2 takie naliczyłem Pomóżcie chopy ,nie wiecie gdzie zanabędę osłone\bezel do gw 5200? Może pasuje z jakiegoś nowszego modelu w co wątpię szczerze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 0.1 #6674 Napisano 2 Sierpnia 2012 fajne buty przydalby sie jakis G pod kolor u mnie ciagle to samo hehe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadyga 20 #6675 Napisano 2 Sierpnia 2012 A u mnie niezmiennie czochrany jest dzień i noc ten oto ,,statek'' 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach