Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kiniol

Przesyłka ze Szwecji

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy parafianie... Czy macie może jakieś doświadczenia, lub znacie sposób jak sprowadzić ze Szwecji zakupione w domu aukcyjnym w Sztokholmie dobra.... Chodzi o lot 6 zegarków kieszonkowych... Nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale nabyłem toto w drodze licytacji i chyba mam problem... :(

Może macie jakiś pomysł?

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kolegę w Szwecji jeśli chcesz nakłonię go abyś miał możliwość wysyłki do niego.

On może wysłać to do Polski. 

Albo przywiezie, ale to bardziej odległa perspektywa, wiosna jakoś. 

I jak to wyślę do Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej

Mogę użyczyć Ci swojego kuriera i zlecić odbiór w Szwecji.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo rozumiem, na czym polega problem. Wystarczy, żeby sprzedający spakował porządnie wylicytowane zegarki, zamówił kuriera i nadał na podany adres. Szwecja jest w Unii, także odpadają wszelkiego rodzaju cła itp.

A może trudność polega na czymś innym, o czym nie wiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kuzynke w Malmo 

jak chcesz dam ci adres wyslesz do niej a ona mi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za tak liczny odzew... :) Napisałem do polecanej przez dom aukcyjny firmy transportowej, ale cena wysyłki może przekroczyć wartość przedmiotu... Zobaczę co mi odpiszą. Jeszcze raz dzięki :) Będę się odzywał...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie otrzymałem odpowiedź z firmy polecanej przez dom aukcyjny ze Sztokholmu...

"Niestety nie prowadzimy transportu do Polski, życzymy powodzenia w poszukiwaniach..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo, bardzo chciałem podziękować koledze TIK TAK, za pomoc w sprowadzeniu mojego złomu ze Szwecji. Dom aukcyjny mnie trochę olał, ale już wszystko wygląda w porządku...

Jeszcze raz dziękuję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak coś to pisz!

Chętnie pomogę!

Przy kolejnych zakupach! :D

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta potop to my tu mamy ale emigrantów! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo rozumiem, na czym polega problem. Wystarczy, żeby sprzedający spakował porządnie wylicytowane zegarki, zamówił kuriera i nadał na podany adres. Szwecja jest w Unii, także odpadają wszelkiego rodzaju cła itp.

A może trudność polega na czymś innym, o czym nie wiem?

Dokładnie jak wyżej - kupowałem GWF-1000 w Szwecji, przesyłka przyszła kurierem w 5 dni, koszt porównywalny jak z każdego innego kraju z UE

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Szwecji wszystko jest troche inne i kosztuje dużo więcej niż nam się wydaje!

Ze powinno kosztować! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo, bardzo chciałem podziękować koledze TIK TAK, za pomoc w sprowadzeniu mojego złomu ze Szwecji. Dom aukcyjny mnie trochę olał, ale już wszystko wygląda w porządku...

Jeszcze raz dziękuję...

Jak cos jeszcze tam ustrzelisz daj znać, jestem w Szwecji kilkanaście razy w miesiącu :)

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak coś to pisz!

Chętnie pomogę!

Przy kolejnych zakupach! :D

Dzięki, dzięki, będę pamiętał... :)  W razie "w" będę prosił o poradę...

A dom aukcyjny nie odpowiadał na maile, tylko zaczął naliczać opłaty za magazynowanie... no cóż, też tak można.

Jak cos jeszcze tam ustrzelisz daj znać, jestem w Szwecji kilkanaście razy w miesiącu :)

Dzięki  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tu jest! Chcą zarobić na wszystkim. Nie dość, że biorą ok 23% od sprzedającego to tyle samo od kupującego to jeszcze na magazynowaniu chcą zarobić.

Wszystko zależy od domu aukcyjnego.

Jak byś potrzebował kontaktu telefonicznego itp. To wal jak w dym zadzwonię pogadam i dogadam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale gdy zapytałem czy ma to być mój pierwszy i ostatni zakup w ich domu aukcyjnym, to od razu zaczęli mnie informować co i jak... ;)

Mnie interesują kieszonki do naprawy, a takie "loty" pojawiają się co jakiś czas...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam krótkie pytanie i oczekuję szybkiej odpowiedzi.  :)

Czy kupując z terenu Ukrainy od Ukraińca za pośrednictwem eBay-a i PayPal płacę cło i VAT? 

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. 23% vat, również od kosztów wysyłki.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Dzięki! Czyli cena finalnie wzrośnie mi o około 26%. 

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skorzystaj z krajowych przewoźników. Dom aukcyjny niech przygotuje przesyłkę a kurier odbierze. Zawsze wysyłam przesyłki ze Szwecji z firmą Euroscandia. Paczki zawsze dostarczają szybko i bezpiecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, marysia56 napisał:

Skorzystaj z krajowych przewoźników. Dom aukcyjny niech przygotuje przesyłkę a kurier odbierze. Zawsze wysyłam przesyłki ze Szwecji z firmą Euroscandia. Paczki zawsze dostarczają szybko i bezpiecznie.

Myślę że w ciągu dwóch lat to już autor tematu rozwiązanie problemu znalazł  ;)

Zlotalopata - najlepsze wpisy o #zlotalopata w Wykop.pl

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie to "wania lokowaniem produktu"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.