Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Yodek

Porady potrzebuję 😊

Rekomendowane odpowiedzi

Takie podrywy często kiepsko się kończą. Mniejsza o wdzięki, ale i głowę można stracić...

post-6402-0-36168900-1548533136_thumb.jpg


Pozdrawiam

Piotr

 

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Panowie jak chcecie mlode z dlugimi nogami to musicie miec gruby portfel  :D :D

Z obserwacji wnioskuję, że zdecydowana większość współczesnych kobiet niezależnie od urody i wieku postrzega mężczyzn prawie tak samo jak kartę bankomatową.  :D  :D

Ciekawe jest tylko to, że wielu mężczyzn tego nie dostrzega, albo dla świętego spokoju i własnej wygody udaje że nie widzi. :D  :D  


Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

I tak sobie idzie aż zaszedl na Śląsk Dolny...

To nie Arejska ? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Z obserwacji wnioskuję, że zdecydowana większość współczesnych kobiet niezależnie od urody i wieku postrzega mężczyzn prawie tak samo jak kartę bankomatową. :D:D

 

Ja? W życiu nigdy!! Nigdy! ;-)

W mężczyznach tylko przymioty umysłu, mądrość, poczucie humoru, szerokie horyzonty, a z wymogów to trochę umiejętności w posługiwaniu się młotkiem, i obcięte paznokcie :-P

 

P.S

Ale skoro już tą kartę posiada no trudno ;-)

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

AAaaa ..... rozumiem !!!!

Jak schowam , to będę miał na zegar :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To nie Arejska ? 

Książ...


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Książ...

No zgadza się - na allegro Areiska byłem tam  kilka razy 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

AAaaa ..... rozumiem !!!!

Jak schowam , to będę miał na zegar :D

Ciiii...

Nie mów, że to ja ;-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ciiii...

Nie mów, że to ja ;-)

OK ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witajcie:-D

 

Spadło ciut śniegu, wielkie nieba;-)

Akurat mam zamiar jechać do Słupska i auto trzeba odśnieżać, ehhh..

post-104610-0-67732500-1548569648_thumb.jpg

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Cześć ! W jakiej roli występujesz ?  ;)


Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC!  🤔

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wracam z dyżuru , a tu dwie strony do nadrobienia - macie wenę  :rolleyes:

W kwestiach politycznych ... a może kulinarnych - konserwatysta to taki co żyje na konserwach, bo nie ma  mu kto obiadu  ugotować ? :ph34r:


Pozdrawiam Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

LES - w roli obustronnej - zlecam zadanie - odśnieżanie i jednocześnie jestem zleceniobiorcą.

Sama jadę więc kto, no kto jak nie ja ;-)

 

Mariusz "wena" jest bo jest potrzeba u suwerena żeby pogadać ot tak, bez konwenansów i poprawności politycznej.

Nawet "konserwatyści" mogą...

(Nie lubię konserw :-D)

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No co ty,  paprykarz szczeciński  :wub:  też nie (doprawiany keczupem+ majonez - luksusowy krem akademikowy) ... zaraz widzę siebie w akademiku świeży chleb z piekarni :D  B) ... albo w górach, zjadłem chyba 1% produkcji  ;)  :P przez okres studiów  ... nic innego nie było 

PS.


Sorki , trafiały jeszcze dziwne konserwy mięsne (ja to nazywałem małpie mięso ... i nie jadłem)

Edytowane przez LESKOS

Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC!  🤔

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dla mnie numer jeden to paprykarz szczeciński, a numer dwa to szprotki w oleju z tą czarną etykietą . Dobra była konserwa tyrolska  i dla bogatszych konserwowa szynka krakus.  :D

Moja Mama robiła pulpety mielone z ryb (szczupak, lin,karp, w zimie jeszcze miętus) w sosie koperkowym i zamykała w wekach.  :) Najlepsze żarcie pod słońcem. :) 

Paprykarz szczeciński to i teraz sobie czasem kupię na przekąskę.  :)  


Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Była jeszcze sałatka rybna gdańska i sałatka pikantna z makreli. Droższe, luksusowe. Nadal zresztą produkuje je mnóstwo firm, licząc na sentymentalnych nabywców głównie.


Pozdrawiam

Piotr

 

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wróciłam, byłam, nikogo i niczego nie rozjechałam. Tyle, że po sam dach jestem utytłana w błocie. Tyle co wycieraczki przetarły na szybach :-/

A teraz kawusia, "odkształcam" spłaszczony zadek i będe "truć" - uwaga; -)

 

Racja, drodzy Panowie racja. Paprykarz, czy sałatki były pycha. Pisze BYŁY..

Niestety dorwały się do tego frykasa firmy i różnego autoramentu firemki. Zmodyfikowały receptury, u-ekonomiczniły produkt.

Te konserwy to porażka. Ryby max 30% (łososia jeszcze w tym pakują) Jakieś dodatki i wypełniacze i to wszystko zhomogenizowane na pulpę no jskiś dziadowski MOM. Koloru pomarańczowego a w tym-tym wyczuwalne kawałku wstrętnego ryżu, niedogotowanego na dodatek. Trzeba z lupą szukać a i tak te lepsze to nie te co kiedyś...

 

Zresztą o czym tu gadać.

Widzieliście wczorajszy Superwizjer TVNu o 20?

 

NO POGRATULOWAĆ dobrego samopoczucia drodzy konsumenci.

Schorowane bydło z ropniami, urazami po nieudanych terapiach antybiotykowych. Mało tego - nagrania z ukrytych kamer - zwlekane sznurem wyciągarką z ciężarówek, leżące bezwładnie, konające krowy (ŻADNA nie mogła wstać o własnych siłach)- nocami, od handlarzy. Ubojnie na odkudziu) Ogromne zyski, zmowa.

Ba, mało tego - PADŁE, MARTWE bydło - do rozbioru i do handlu.

PADLINA q**wa mać. Do kebabów. Ropnie, krwiaki się wycina z tusz przy rozbiorze.

 

 

SMA-CZNE-GO rodacy, smacznego - na zdrowie.

Jakby co to LES może się trochę pośmiać, trochę..

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Paprykarz i konserwa turystyczna! Potem ją zamienili na "Mielonkę Kętrzyńską". Plus serki topione, dawało się przeżyć dwa miesiące włóczęgi wakacyjnej  :D

 

Pamiętam kiedyś powrót do domu w ostatnich dniach sierpnia. Na wyjeździe z Włocławka był taki sklepik malusi, a ja się skręcałem z głodu już, jednak dzień był okropnie upalny, jęzor miałem jak wiór, a w kieszeni ostatnie 50 gr. Do wyboru: bułka sucha, albo butelka wody mineralnej.  Tam poznałem prawdziwe znaczenie słowa "dylemat". Cóż, kupiłem wodę. Poprosiłem o zimną, z zaplecza, wypiłem powoli, rozkoszując się smakiem. Po prawdzie była paskudna, taka prawdziwie mineralna, słonawa, z akcentem siarki, czy czegoś. Nic to, była mokra i zimna. Ożywiony przestudiowałem nalepkę. Otóż wodę powyższą zalecano na wiele przypadłości, jednak najważniejszą zaletą było wyregulowanie trawienia i wzmożenie łaknienia  :wacko:.

Jakoś szybko złapałem okazję, za kilka godzin w domu wyżarłem lodówkę i cukiernicę  :D.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wróciłam, byłam, nikogo i niczego nie rozjechałam. Tyle, że po sam dach jestem utytłana w błocie. Tyle co wycieraczki przetarły na szybach :-/

A teraz kawusia, "odkształcam" spłaszczony zadek i będe "truć" - uwaga; -)

 

Racja, drodzy Panowie racja. Paprykarz, czy sałatki były pycha. Pisze BYŁY..

Niestety dorwały się do tego frykasa firmy i różnego autoramentu firemki. Zmodyfikowały receptury, u-ekonomiczniły produkt.

Te konserwy to porażka. Ryby max 30% (łososia jeszcze w tym pakują) Jakieś dodatki i wypełniacze i to wszystko zhomogenizowane na pulpę no jskiś dziadowski MOM. Koloru pomarańczowego a w tym-tym wyczuwalne kawałku wstrętnego ryżu, niedogotowanego na dodatek. Trzeba z lupą szukać a i tak te lepsze to nie te co kiedyś...

 

Zresztą o czym tu gadać.

Widzieliście wczorajszy Superwizjer TVNu o 20?

 

NO POGRATULOWAĆ dobrego samopoczucia drodzy konsumenci.

Schorowane bydło z ropniami, urazami po nieudanych terapiach antybiotykowych. Mało tego - nagrania z ukrytych kamer - zwlekane sznurem wyciągarką z ciężarówek, leżące bezwładnie, konające krowy (ŻADNA nie mogła wstać o własnych siłach)- nocami, od handlarzy. Ubojnie na odkudziu) Ogromne zyski, zmowa.

Ba, mało tego - PADŁE, MARTWE bydło - do rozbioru i do handlu.

PADLINA q**wa mać. Do kebabów. Ropnie, krwiaki się wycina z tusz przy rozbiorze.

 

 

SMA-CZNE-GO rodacy, smacznego - na zdrowie.

Jakby co to LES może się trochę pośmiać, trochę..

Gdzieś dzisiaj czytałem o tej dziennikarskiej prowokacji okropność. Jest tyle chorób odzwierzęcych. Przecież czasem się je surowe mięso. :wacko:

 

Parykarz,  mielonki i inne konserwy chyba każdy jadł podczas nauki poza domem :) Wtedy mi nie szkodziły, a teraz konserwy omijam dużym łukiem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Gdzieś dzisiaj czytałem o tej dziennikarskiej prowokacji okropność. Jest tyle chorób odzwierzęcych. Przecież czasem się je surowe mięso. :wacko:

 

Parykarz, mielonki i inne konserwy chyba każdy jadł podczas nauki poza domem :) Wtedy mi nie szkodziły, a teraz konserwy omijam dużym łukiem.

Głośno dosyć o tym jest.

To chyba nie tyle prowokacja dziennikarska- jeden z dziennikarzy zatrudnił się w tej ubojni i po 2 tygodniach został przydzielony do tajemnej "nocnej zmiany" kiedy trwa proceder. Wtedy zaalarmował resztę ekipy i zjechali się kto mógł, policja, inspektorat weterynaryjny (umoczony zresztą) i zaczęło się zatrzymywanie uciekających ciężarówek z chorym bydłem..

 

Konserwy to ostateczność. W konserwy pakuje się najgorszego autoramentu mięso ponieważ w procesie sterylizacji z zasady zabija się chorobotwórcze bakterie i wirusy. Jest mniejsze ryzyko wpadki niż przy surowym mięsie.. :-/

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Konserwy to ostateczność. W konserwy pakuje się najgorszego autoramentu mięso ponieważ w procesie sterylizacji z zasady zabija się chorobotwórcze bakterie i wirusy. Jest mniejsze ryzyko wpadki niż przy surowym mięsie.. :-/

Nie wiem tylko czy obróbka termiczna niszczy priony

https://pl.wikipedia.org/wiki/Priony

https://dziennikpolski24.pl/jedlismy-mieso-krow-chorych-na-bse/ar/2184244

 

Parę lat temu o tym dużo się mówiło i pisało

https://pl.wikipedia.org/wiki/Pasa%C5%BCowalne_encefalopatie_g%C4%85bczaste

Edytowane przez Arek_Win

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Antyszczepionki wybiły priony ;) Jeszcze tylko "bolerioza" się trzymie.


Pozdrawiam

Piotr

 

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie jest źle. Wystarczy pieczeń wołową w piekarniku na 600 stopni wstawić, nie jest źle...

Mam wrażenie że jest trochę ludzi z objawami "Krojtzfelda i Jakuba" ;-)

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie jest źle. Wystarczy pieczeń wołową w piekarniku na 600 stopni wstawić, nie jest źle...

Tak ostro :) , że dymi !!!!! :) Wypali wszystko co złe !!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

BSE "ogniem i mieczem" można.. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.