Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Yodek

Porady potrzebuję 😊

Rekomendowane odpowiedzi

Takie podrywy często kiepsko się kończą. Mniejsza o wdzięki, ale i głowę można stracić...

post-6402-0-36168900-1548533136_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jak chcecie mlode z dlugimi nogami to musicie miec gruby portfel  :D :D

Z obserwacji wnioskuję, że zdecydowana większość współczesnych kobiet niezależnie od urody i wieku postrzega mężczyzn prawie tak samo jak kartę bankomatową.  :D  :D

Ciekawe jest tylko to, że wielu mężczyzn tego nie dostrzega, albo dla świętego spokoju i własnej wygody udaje że nie widzi. :D  :D  

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak sobie idzie aż zaszedl na Śląsk Dolny...

To nie Arejska ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z obserwacji wnioskuję, że zdecydowana większość współczesnych kobiet niezależnie od urody i wieku postrzega mężczyzn prawie tak samo jak kartę bankomatową. :D:D

Ja? W życiu nigdy!! Nigdy! ;-)

W mężczyznach tylko przymioty umysłu, mądrość, poczucie humoru, szerokie horyzonty, a z wymogów to trochę umiejętności w posługiwaniu się młotkiem, i obcięte paznokcie :-P

P.S

Ale skoro już tą kartę posiada no trudno ;-)

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AAaaa ..... rozumiem !!!!

Jak schowam , to będę miał na zegar :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie Arejska ? 

Książ...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Książ...

No zgadza się - na allegro Areiska byłem tam  kilka razy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AAaaa ..... rozumiem !!!!

Jak schowam , to będę miał na zegar :D

Ciiii...

Nie mów, że to ja ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciiii...

Nie mów, że to ja ;-)

OK ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie:-D

Spadło ciut śniegu, wielkie nieba;-)

Akurat mam zamiar jechać do Słupska i auto trzeba odśnieżać, ehhh..

post-104610-0-67732500-1548569648_thumb.jpg

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć ! W jakiej roli występujesz ?  ;)

Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC!  🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracam z dyżuru , a tu dwie strony do nadrobienia - macie wenę  :rolleyes:

W kwestiach politycznych ... a może kulinarnych - konserwatysta to taki co żyje na konserwach, bo nie ma  mu kto obiadu  ugotować ? :ph34r:

Pozdrawiam Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LES - w roli obustronnej - zlecam zadanie - odśnieżanie i jednocześnie jestem zleceniobiorcą.

Sama jadę więc kto, no kto jak nie ja ;-)

Mariusz "wena" jest bo jest potrzeba u suwerena żeby pogadać ot tak, bez konwenansów i poprawności politycznej.

Nawet "konserwatyści" mogą...

(Nie lubię konserw :-D)

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co ty,  paprykarz szczeciński  :wub:  też nie (doprawiany keczupem+ majonez - luksusowy krem akademikowy) ... zaraz widzę siebie w akademiku świeży chleb z piekarni :D  B) ... albo w górach, zjadłem chyba 1% produkcji  ;)  :P przez okres studiów  ... nic innego nie było 

PS.

Sorki , trafiały jeszcze dziwne konserwy mięsne (ja to nazywałem małpie mięso ... i nie jadłem)

Edytowane przez LESKOS

Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC!  🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie numer jeden to paprykarz szczeciński, a numer dwa to szprotki w oleju z tą czarną etykietą . Dobra była konserwa tyrolska  i dla bogatszych konserwowa szynka krakus.  :D

Moja Mama robiła pulpety mielone z ryb (szczupak, lin,karp, w zimie jeszcze miętus) w sosie koperkowym i zamykała w wekach.  :) Najlepsze żarcie pod słońcem. :) 

Paprykarz szczeciński to i teraz sobie czasem kupię na przekąskę.  :)  

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Była jeszcze sałatka rybna gdańska i sałatka pikantna z makreli. Droższe, luksusowe. Nadal zresztą produkuje je mnóstwo firm, licząc na sentymentalnych nabywców głównie.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróciłam, byłam, nikogo i niczego nie rozjechałam. Tyle, że po sam dach jestem utytłana w błocie. Tyle co wycieraczki przetarły na szybach :-/

A teraz kawusia, "odkształcam" spłaszczony zadek i będe "truć" - uwaga; -)

Racja, drodzy Panowie racja. Paprykarz, czy sałatki były pycha. Pisze BYŁY..

Niestety dorwały się do tego frykasa firmy i różnego autoramentu firemki. Zmodyfikowały receptury, u-ekonomiczniły produkt.

Te konserwy to porażka. Ryby max 30% (łososia jeszcze w tym pakują) Jakieś dodatki i wypełniacze i to wszystko zhomogenizowane na pulpę no jskiś dziadowski MOM. Koloru pomarańczowego a w tym-tym wyczuwalne kawałku wstrętnego ryżu, niedogotowanego na dodatek. Trzeba z lupą szukać a i tak te lepsze to nie te co kiedyś...

Zresztą o czym tu gadać.

Widzieliście wczorajszy Superwizjer TVNu o 20?

NO POGRATULOWAĆ dobrego samopoczucia drodzy konsumenci.

Schorowane bydło z ropniami, urazami po nieudanych terapiach antybiotykowych. Mało tego - nagrania z ukrytych kamer - zwlekane sznurem wyciągarką z ciężarówek, leżące bezwładnie, konające krowy (ŻADNA nie mogła wstać o własnych siłach)- nocami, od handlarzy. Ubojnie na odkudziu) Ogromne zyski, zmowa.

Ba, mało tego - PADŁE, MARTWE bydło - do rozbioru i do handlu.

PADLINA q**wa mać. Do kebabów. Ropnie, krwiaki się wycina z tusz przy rozbiorze.

SMA-CZNE-GO rodacy, smacznego - na zdrowie.

Jakby co to LES może się trochę pośmiać, trochę..

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paprykarz i konserwa turystyczna! Potem ją zamienili na "Mielonkę Kętrzyńską". Plus serki topione, dawało się przeżyć dwa miesiące włóczęgi wakacyjnej  :D

Pamiętam kiedyś powrót do domu w ostatnich dniach sierpnia. Na wyjeździe z Włocławka był taki sklepik malusi, a ja się skręcałem z głodu już, jednak dzień był okropnie upalny, jęzor miałem jak wiór, a w kieszeni ostatnie 50 gr. Do wyboru: bułka sucha, albo butelka wody mineralnej.  Tam poznałem prawdziwe znaczenie słowa "dylemat". Cóż, kupiłem wodę. Poprosiłem o zimną, z zaplecza, wypiłem powoli, rozkoszując się smakiem. Po prawdzie była paskudna, taka prawdziwie mineralna, słonawa, z akcentem siarki, czy czegoś. Nic to, była mokra i zimna. Ożywiony przestudiowałem nalepkę. Otóż wodę powyższą zalecano na wiele przypadłości, jednak najważniejszą zaletą było wyregulowanie trawienia i wzmożenie łaknienia  :wacko:.

Jakoś szybko złapałem okazję, za kilka godzin w domu wyżarłem lodówkę i cukiernicę  :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróciłam, byłam, nikogo i niczego nie rozjechałam. Tyle, że po sam dach jestem utytłana w błocie. Tyle co wycieraczki przetarły na szybach :-/

A teraz kawusia, "odkształcam" spłaszczony zadek i będe "truć" - uwaga; -)

Racja, drodzy Panowie racja. Paprykarz, czy sałatki były pycha. Pisze BYŁY..

Niestety dorwały się do tego frykasa firmy i różnego autoramentu firemki. Zmodyfikowały receptury, u-ekonomiczniły produkt.

Te konserwy to porażka. Ryby max 30% (łososia jeszcze w tym pakują) Jakieś dodatki i wypełniacze i to wszystko zhomogenizowane na pulpę no jskiś dziadowski MOM. Koloru pomarańczowego a w tym-tym wyczuwalne kawałku wstrętnego ryżu, niedogotowanego na dodatek. Trzeba z lupą szukać a i tak te lepsze to nie te co kiedyś...

Zresztą o czym tu gadać.

Widzieliście wczorajszy Superwizjer TVNu o 20?

NO POGRATULOWAĆ dobrego samopoczucia drodzy konsumenci.

Schorowane bydło z ropniami, urazami po nieudanych terapiach antybiotykowych. Mało tego - nagrania z ukrytych kamer - zwlekane sznurem wyciągarką z ciężarówek, leżące bezwładnie, konające krowy (ŻADNA nie mogła wstać o własnych siłach)- nocami, od handlarzy. Ubojnie na odkudziu) Ogromne zyski, zmowa.

Ba, mało tego - PADŁE, MARTWE bydło - do rozbioru i do handlu.

PADLINA q**wa mać. Do kebabów. Ropnie, krwiaki się wycina z tusz przy rozbiorze.

SMA-CZNE-GO rodacy, smacznego - na zdrowie.

Jakby co to LES może się trochę pośmiać, trochę..

Gdzieś dzisiaj czytałem o tej dziennikarskiej prowokacji okropność. Jest tyle chorób odzwierzęcych. Przecież czasem się je surowe mięso. :wacko:

Parykarz,  mielonki i inne konserwy chyba każdy jadł podczas nauki poza domem :) Wtedy mi nie szkodziły, a teraz konserwy omijam dużym łukiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś dzisiaj czytałem o tej dziennikarskiej prowokacji okropność. Jest tyle chorób odzwierzęcych. Przecież czasem się je surowe mięso. :wacko:

Parykarz, mielonki i inne konserwy chyba każdy jadł podczas nauki poza domem :) Wtedy mi nie szkodziły, a teraz konserwy omijam dużym łukiem.

Głośno dosyć o tym jest.

To chyba nie tyle prowokacja dziennikarska- jeden z dziennikarzy zatrudnił się w tej ubojni i po 2 tygodniach został przydzielony do tajemnej "nocnej zmiany" kiedy trwa proceder. Wtedy zaalarmował resztę ekipy i zjechali się kto mógł, policja, inspektorat weterynaryjny (umoczony zresztą) i zaczęło się zatrzymywanie uciekających ciężarówek z chorym bydłem..

Konserwy to ostateczność. W konserwy pakuje się najgorszego autoramentu mięso ponieważ w procesie sterylizacji z zasady zabija się chorobotwórcze bakterie i wirusy. Jest mniejsze ryzyko wpadki niż przy surowym mięsie.. :-/

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konserwy to ostateczność. W konserwy pakuje się najgorszego autoramentu mięso ponieważ w procesie sterylizacji z zasady zabija się chorobotwórcze bakterie i wirusy. Jest mniejsze ryzyko wpadki niż przy surowym mięsie.. :-/

Nie wiem tylko czy obróbka termiczna niszczy priony

https://pl.wikipedia.org/wiki/Priony

https://dziennikpolski24.pl/jedlismy-mieso-krow-chorych-na-bse/ar/2184244

Parę lat temu o tym dużo się mówiło i pisało

https://pl.wikipedia.org/wiki/Pasa%C5%BCowalne_encefalopatie_g%C4%85bczaste

Edytowane przez Arek_Win

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antyszczepionki wybiły priony ;) Jeszcze tylko "bolerioza" się trzymie.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest źle. Wystarczy pieczeń wołową w piekarniku na 600 stopni wstawić, nie jest źle...

Mam wrażenie że jest trochę ludzi z objawami "Krojtzfelda i Jakuba" ;-)

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest źle. Wystarczy pieczeń wołową w piekarniku na 600 stopni wstawić, nie jest źle...

Tak ostro :) , że dymi !!!!! :) Wypali wszystko co złe !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BSE "ogniem i mieczem" można.. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi