PM1122 1787 #2126 Napisano 27 Lutego 2019 Mam podobnie w Unionie ;-)Bez tego drucikowania nie działa bicie. Chyba zastępuje zgubioną albo zniszczoną sprężynkę..OOooo No , to już nieco wiemy !!!Tylko , że to nie wygląda na fabryczne rozwiązanie . Stąd myślę , że to w czasie napraw , zegarmistrze wpadli na prosty pomysł , wspomagania bicia !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2127 Napisano 27 Lutego 2019 Tak też mi się wydaje. Taka prosta zamiana na "zamiennik" :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1787 #2128 Napisano 27 Lutego 2019 (edytowane) To jak my , zastąpimy to , gumką recepturką , to też dobrze Edytowane 27 Lutego 2019 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2129 Napisano 27 Lutego 2019 Już widzę lecące "gromy" z forum ;-) Ty PM się nie nabijaj bo zginiemy oboje :-D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1787 #2130 Napisano 27 Lutego 2019 hi , hi , hi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2131 Napisano 27 Lutego 2019 Gumka jest często niezastąpiona... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2132 Napisano 27 Lutego 2019 Gumka jest często niezastąpiona... Hłe.. hłe ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2133 Napisano 27 Lutego 2019 Muszę was zmartwić , gumki recepturki sa teraz latexowe i biodegradowalne . Rozpadają się po 2-3 miesiącach...Nic z tego nie będzie .... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #2134 Napisano 27 Lutego 2019 Muszę was zmartwić , gumki recepturki sa teraz latexowe i biodegradowalne . Rozpadają się po 2-3 miesiącach...Nic z tego nie będzie ....Są jeszcze dętki rowerowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2135 Napisano 27 Lutego 2019 (edytowane) Są jeszcze dętki rowerowe Jak już coś to guma modelarska - dętka rowerowa za mało elastyczna jest ... https://abc-rc.pl/pol_m_Majsterkowanie-DIY_Materialy-do-budowy_Guma-Modelarska-378.html Edytowane 27 Lutego 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2136 Napisano 27 Lutego 2019 Zaraz, zaraz..Gumkamy w zabytky?Nie wolno! ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2137 Napisano 27 Lutego 2019 Tak właśnie patrzę... Przecież są jeszcze sprężynki od długopisów... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2138 Napisano 27 Lutego 2019 A,są.. tylko jak dla mnie problem wypreparować "pętelki" na końcach do zahaczania ;-)PS..Te od długopisów to często takie cieniuśkie i delikatne jsk włos.To musiałaby być sprężyna od długoPISiora ;-P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #2139 Napisano 27 Lutego 2019 (edytowane) Może trzeba samemu nawinąć sprężynę? Są do kupienia druty sprężynowe na metry. Kiedyś kupowałem na czopy Edytowane 27 Lutego 2019 przez Arek_Win 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2140 Napisano 27 Lutego 2019 Wracając do drucikosprężynek. W tym "morskim" Junghansie z końca lat 80 XIX wieku też takowe zastosowano w mechanizmie bicia. Wyglądają na "fabryczne" 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver79 21 #2141 Napisano 27 Lutego 2019 Sporo przeglądam ogłoszeń i na sprzedajemy.pl był Junghans - mechanizm z drutem,jak Wasz. Z Krakowa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2142 Napisano 27 Lutego 2019 Sporo przeglądam ogłoszeń i na sprzedajemy.pl był Junghans - mechanizm z drutem,jak Wasz. Z Krakowa.Wygląda na to, że drutowanie bywa "fabryczne" ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #2143 Napisano 27 Lutego 2019 (edytowane) Chyba będę płakał. :( W każdym razie w domu panuje wielki smutek. Mój Mruczuś jest ciężko chory. Już dwóch lekarzy powiedziało że mamy się przygotować do podjęcia decyzji o jego uśpieniu. Dzisiaj byliśmy jeszcze w innej klinice i kolejny lekarz podjął się leczenia, zobaczymy z jakim skutkiem. Rokowania są fatalne.Ja na pewno nie podejmę decyzji o jego uśpieniu.Cholera, zaczynam dostrzegać że na stare lata robię się coraz większym mięczakiem. Na dodatek w trakcie prześwietlenia okazało się ze ma kulkę z wiatrówki pod skórą na grzbiecie. Jakiś matoł do niego strzelał z wiatrówki. Na szczęście nie ona jest przyczyną jego choroby. Edytowane 27 Lutego 2019 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #2144 Napisano 28 Lutego 2019 Marian, decyzje są okropne, okropne, ale to my im obiecaliśmy, że się nimi zaopiekujemy. Więc musimy wypełnić obietnicę. Tyle moich zwierząt pochowałem... Czasem trzeba stanąć w prawdzie i pomóc kochanemu zwierzakowi. I tak mają lepiej niż my, bo legalnie możemy coś zrobić. Trzeba walczyć póki się da, lecz gdy oczy się robią płaskie, a weterynaria się skończyła, to jest dowód najwyższej przyjaźni, bo chronimy go przed zbędnym cierpieniem. Może się wyliże, koty są twarde i mają wiele żyć, bardzo bym chciał, żeby się Wam udało... Okropnie mi smutno, wiem o czym piszesz, miałem cztery, został jeden. Też jestem mięczakiem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2145 Napisano 28 Lutego 2019 Uuu..Co za ciężka sytuacja.Dziadek - mogę Cię pocieszać chociaż chciałabym móc pomóc. Przechodziłam to też..Mój rudzielec Bryzek zachorował na niewydolność nerkową.Tak walczyłam o każdy jego dzień ...Codziennie robiłam mu podskórne wlewy z płynu Ringera żeby przepłukiwać zatruty toksynami organizm. Wpychałam do pyszczka po jednym chrupku karmy bo nie mógł jeść. Mógł na siłę przyjąć 11 chrupek. Jak podałam 12stą to wszystko zwracał. Wodę strzykawką do pyszczka.. I nic..marniał. Tylko przejmująca miauczał jak wracałam z pracy.Mąż "zmusił" mnie do podjęcia decyzji o uśpienia. Powiedział że zmuszanie go do walki w takim stanie jest nieludzkie..Uśpiliśmy go ale trauma pozostała. Po 3 latach kolejny chorujący kotTym razem za nic nie chciałam go usypiać.. Sam odszedł ale to było równie ciężkie przeżywanie, z dnia na dzień..długo odchodził..I tak strasznie i tak strasznie...Miałam nie brać, ale nie wytrzymałam i mam dwa kolejne koty.Niedawno masz piesio musiał odejść i kiedys znów będziemy przez to przechodzić..Dziadek- możemy próbować ale prędzej czy później to nadejdzie. Trzeba się przygotować, a Mruczusiowi zapewnić dużo czułości..Oby jak najdłużej był w formie.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2146 Napisano 28 Lutego 2019 Ołowiana śrucina to trucizna. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2147 Napisano 28 Lutego 2019 Dokładnie . Ołów powoduje zatrucie organizmu , dość szybkie i śmierć zwierzęcia. Marian zażądaj od weterynarza niezwłocznego usunięcia śrutu i ... zmień weterynarza skoro twierdzi że ołowica nie jest szkodliwa. Widziałem kilka zwierząt (kaczki, bieliki,dziki) postrzelone ołowiem w schroniskach dla dzikich zwierząt .Masa zwierzyny pada nie z samego postrzału, a w wyniku powikłań i ołowicy. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2148 Napisano 28 Lutego 2019 Dokładnie, natychmiast trzeba to usunać! 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2149 Napisano 28 Lutego 2019 (edytowane) Zgodnie z moją tradycją kuleje bicie w stojącej babie.Niby dobrze ale czasem bicie ciężko albo wcale nie startuje.Wczoraj jeszcze ciut chciałam ustawić młotki do cichszego bicia i bicie się nie wyzwala. Jak trącę wiatraczek to czasem zaskoczy i bicie poleci ale Potem znów cisza...Za duży jakby gdzieś opór materii.Który odcinek sekcji bicia może mieć problem najczęściej? Czy raczej szukanie będzie tylko po omacku? Edytowane 28 Lutego 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2150 Napisano 28 Lutego 2019 Sprawdź masę wag. Ta cięższa na bicie. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach