Sir Gresek 聽聽 164 #10876 Napisano 25 Maja 2023 . 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
mkl1 聽聽 5302 #10877 Napisano 26 Maja 2023 Taki 艂adny czy艣ciutki si臋 trafi艂 do zrobienia 4 Cytuj Pozdrawiam Mirek Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
PM1122 聽聽 1785 #10878 Napisano 26 Maja 2023 Oszz kurcze.... to on pewnie sto lat temu, odrazu po zakupieniu trafi艂 na strych聽 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Sir Gresek 聽聽 164 #10879 Napisano 27 Maja 2023 14 godzin temu, mkl1 napisa艂(-a): Taki 艂adny czy艣ciutki si臋 trafi艂 do zrobienia M贸j ostatni nabytek nie lepszy Witamy w klubie 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
PM1122 聽聽 1785 #10880 Napisano 8 Czerwca 2023 (edytowane) Powiedzcie , czy GB mia艂y taki gong ? Na zdj臋ciu wida膰 jeszcze kawa艂ek sanek , wahad艂o - te nakr臋teczki , no i doln膮 cz臋艣膰 kolumny drzwi , kt贸re s膮 akurat otwarte . No i w艂a艣nie g艂owi臋 si臋 nad tym ..... chyba trzeba napisa膰 do sprzedaj膮cego聽 Edytowane 8 Czerwca 2023 przez PM1122 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Yahagi 聽聽 2242 #10881 Napisano 9 Czerwca 2023 (edytowane) Po wskaz贸wkach i wieszaku - to nie jest Freiburg. To jakie艣 VS (Villingeny-Schweninngeny).聽 Bloczek chyba FMS聽 Znalaz艂em na sieci 聽 To jest opisywane jako gong聽BERGER EN W脺RKER.聽 Czy FMS wykorzystywa艂 gong B&W ? Nie mam poj臋cia. Nie spotka艂em te偶 wagowego B&W. Ciekawe na ile ten zestaw oryginalny jest.聽 Tak czy inaczej - interesuj膮cy przypadek聽 聽 聽 Edytowane 9 Czerwca 2023 przez Yahagi 2 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
PM1122 聽聽 1785 #10882 Napisano 10 Czerwca 2023 No w艂a艣nie . 聽 Mam spr臋偶ynowego Mauthe z wymuszonym kwadransem . W艂a艣nie z takim gongiem. Ty masz go w archiwach . Wi臋c , wiemy kto ten gong i 偶e do wymuszonego kwadransa w spr臋偶ynowym . Ale , 偶e znalaz艂 si臋 tak偶e w du偶ym zegarze linkowym - to ciekawe . Czy oryginalnie , czy niez艂y majsterklepka jako艣 to tam umie艣ci艂 , 偶e dr膮偶ek wahad艂a nie zawadza o spr臋偶yny gongu. PS... pisz臋 do sprzedawcy . Ciekawe czy da dodatkowe zdj臋cia ? 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
JASI 聽聽 1172 #10883 Napisano 10 Czerwca 2023 Ale mnie za艂atwi艂e艣...聽 By艂em pewien, 偶e taki gong widzia艂em i szukam, i szukam...聽 A to Ty go pokaza艂e艣 niespe艂na 2 lata temu...聽 Fajny ten linkowy - mo偶e Muller&Schlenker...聽 聽 Pozdrawiam Jacek聽 0 Cytuj "Na 偶adnym zegarze nie znajdziesz wskaz贸wek do 偶ycia"聽 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
PM1122 聽聽 1785 #10884 Napisano 10 Czerwca 2023 Jestem um贸wiony na poniedzia艂ek . Dosta艂em par臋 zdj臋膰 , ale zbytnio si臋 nie wysili艂 - tu to normalne . Na plecach rok 1899 , je艣li dobrze odczytuj臋 ostatni膮 cyfr臋 .聽 No , kto tu mocny w rozpoznawaniu sanek , bo ja tu jako艣 nie mog臋 rozpozna膰. Troch臋 wida膰 mechanizm i palec wide艂ek , oraz cz臋艣ciowo bloczek . Wida膰 , 偶e gong zosta艂 dodany - chyba w celu upi臋kszenia - bo w g贸rnej cz臋艣ci gongu , brak drugiej spr臋偶yny , oraz element opiera si臋 o sanki . Wi臋c brzmienie gongu , nie b臋dzie chyba tak czyste. 聽 2 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
PM1122 聽聽 1785 #10885 Napisano 10 Czerwca 2023 No i tak jest z umawianiem si臋 ..... przyszed艂 inny i kupi艂 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
JASI 聽聽 1172 #10886 Napisano 10 Czerwca 2023 No niestety, tak to nieraz bywa.聽 Ja mia艂em podobnie jak chcia艂em kupi膰 m贸j pierwszy samoch贸d.聽 Mia艂 to by膰 garbus z mojego rocznika.聽 Uzgodni艂em cen臋, um贸wi艂em si臋,聽 a nast臋pnego dnia dom zamkni臋ty, go艣cia nie ma.聽 Tylko s膮siad mi powiedzia艂, 偶e wczoraj kto艣 nim odjecha艂...聽 I tak sko艅czy艂a si臋 moja przygoda z garbusem,聽 a pierwszym samochodem zosta艂a Skoda 105...聽 聽 Pozdrawiam Jacek聽 2 Cytuj "Na 偶adnym zegarze nie znajdziesz wskaz贸wek do 偶ycia"聽 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Yahagi 聽聽 2242 #10887 Napisano 10 Czerwca 2023 3 godziny temu, PM1122 napisa艂(-a): No i tak jest z umawianiem si臋 ..... przyszed艂 inny i kupi艂 Wielka szkoda 偶e si臋 nie聽 uda艂o :(( Gdyby mo偶na by艂o co艣 wypatrze膰 w konstrukcji - by艂by punkt odniesienia do datowania... a tak to w zasadzie nie ma z czym tej daty na plecach wi膮za膰... :(( Buuuu.... :) 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
LESKOS 聽聽 3470 #10888 Napisano 11 Czerwca 2023 12 godzin temu, PM1122 napisa艂(-a): No i tak jest z umawianiem si臋 ..... przyszed艂 inny i kupi艂 No to jest w艂a艣nie to...聽te偶 tak mia艂em i dalej mam. Tak ucieka sporo ciekawych i nietypowych rzeczy...聽nie martw si臋 馃槈聽od艂贸偶 kas臋 i b臋dziesz mia艂 na lepsz膮 okazj臋 馃槈聽鉁岋笍 2 Cytuj Czasem lepiej powiedzie膰 co艣, nie m贸wi膮c NIC!聽聽馃 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
PM1122 聽聽 1785 #10889 Napisano 11 Czerwca 2023 Fakt - nie ma co 偶a艂owa膰 !聽 Sprzedaj膮cy nie pokaza艂 jak prezentuje si臋 ca艂y zegar. Tylko to jedno du偶e zdj臋cie z otwartymi drzwiami i te dok艂adniejsze, dotycz膮ce paru szczeg贸艂贸w. Wi臋c jego stan i czyj on jest - nie wiadomo聽 2 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Sir Gresek 聽聽 164 #10890 Napisano 14 Czerwca 2023 Dzi臋dobry. Jestem na etapie podejmowania decyzji odno艣nie zakupu poni偶szego egzemplarza.聽 Zastanawia mnie oryginalno艣膰 wahad艂a. Jako艣 mnie si臋 ono nie komponuje estetycznie do reszty. Jak my艣licie, przeszczepione z innego? Czy takie zestawienie mo偶e by膰 fabryczne? 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Anansi 聽聽 3400 #10891 Napisano 14 Czerwca 2023 A co艣 wi臋cej? Producent, mechanizm? Bywa艂y takie zestawienia, czy 艂adne, to ju偶 inna sprawa... 2 Cytuj Tolerancja musi by膰 nietolerancyjna wobec nietolerancji. N臎mec z Kr谩lovce Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
PM1122 聽聽 1785 #10892 Napisano 14 Czerwca 2023 Zgadzam si臋 z koleg膮. Trzeba nam troch臋 wi臋cej informacji, bo by艂y takowe i s膮 cz臋sto w katalogach.聽 PS.... sam mam kilka takich. Czasem pasuje idealnie, a czasem co艣 jakby nie tak, lecz cz臋sto okazuje si臋, 偶e to orygina艂.聽 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Sir Gresek 聽聽 164 #10893 Napisano 14 Czerwca 2023 Ha! Poza cen膮 I lokalizacj膮 nie znam 偶adnych szczeg贸艂贸w聽 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
PM1122 聽聽 1785 #10894 Napisano 15 Czerwca 2023 Noo, to tylko strzelanie.... mo偶e by膰 C. Werner..,, ale, ale....聽 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
mkl1 聽聽 5302 #10895 Napisano 17 Czerwca 2023 Pamietacie? 聽 聽 Ju偶 sobie tyka... IMG_2911.MP4 9 Cytuj Pozdrawiam Mirek Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Yodek 聽聽 2548 #10896 Napisano 18 Czerwca 2023 9 godzin temu, mkl1 napisa艂(-a): Pamietacie? 聽 聽 Ju偶 sobie tyka... IMG_2911.MP4 聽 Super 馃檪鉁岋笍 聽A jaka czadowa deseczka testowa! 馃榿馃槉鉁岋笍 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
cjareck 聽聽 1502 #10897 Napisano 10 Lipca 2023 Dosta艂em tak膮 Dugen臋 z 1959 r. Niestety nie chodzi, ale pr贸buje, tak偶e zapewne wymaga jedynie przeczyszczenia. Opr贸cz tego niestety ma zerwan膮 spr臋偶yn臋 od bicia. Czy jest to jaki艣 skomplikowany mechanizm? Czy podejmowanie pr贸by rozmontowania i przeczyszczenia samemu ma sens? No i je偶eli tak, to czy pomo偶ecie w razie napotkania problem贸w 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
mkl1 聽聽 5302 #10898 Napisano 10 Lipca 2023 To nie jest bardzo skomplikowany mechanizm .. 2 Cytuj Pozdrawiam Mirek Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
cjareck 聽聽 1502 #10899 Napisano 10 Lipca 2023 A podj膮艂by艣 si臋 naprawy, jakby mi co艣 nie posz艂o? Bardzo chc臋 spr贸bowa膰 samemu, ale nie jestem pewien czy dam rad臋. 3 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
cjareck 聽聽 1502 #10900 Napisano 10 Lipca 2023 (edytowane) nieaktualne Edytowane 10 Lipca 2023 przez cjareck 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach