Yodek 2548 #3551 Napisano 18 Maja 2019 Płyty się odkształciły?? Zaczynam się BAĆ.. tyle prac - komornik mnie zlicytuje Mogę zdjęciami ma fejsu się pochwalić? Oczywiście z zachowaniem RODO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3552 Napisano 18 Maja 2019 Sie postarał ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3553 Napisano 18 Maja 2019 Płyty się odkształciły??Zaczynam się BAĆ.. tyle prac - komornik mnie zlicytuje Mogę zdjęciami ma fejsu się pochwalić? Oczywiście z zachowaniem RODO Jasne że tak;-) ja akurat nie mam tam konta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3554 Napisano 18 Maja 2019 (edytowane) Przecież ten Resch nie nadaje się do skrzyni..Chyba bez tarczy będzie chodził, no jak to zasłaniać. Może za rok jak patyną zajdzie.. PS 1. A ja chciałam go "umyć" przed wysyłką - haha.. PS 2. I się dopytują na fejsu kto zacz te dzieło popełnił No ale nie zdradzam, chyba że pozwolenie będzie Edytowane 18 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3555 Napisano 18 Maja 2019 To na fejsbukistanie tez są takie świry zegarkowe?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3556 Napisano 18 Maja 2019 (edytowane) Zwłaszcza tam, tu jest margines... Przez fejsa chcę właśnie zorganizować warsztaty i szkolenia w temacie... Edytowane 18 Maja 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3557 Napisano 18 Maja 2019 To na fejsbukistanie tez są takie świry zegarkowe??Ha..!Mnóstwo ich. Jestem na grupie "Zegary z duszą" i nie tylko ja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3558 Napisano 18 Maja 2019 (edytowane) PS.Ktoś pociąga za nić na "zegarach.." ☺ Edytowane 18 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3559 Napisano 18 Maja 2019 (edytowane) No co Ty? Nic Wam nie grozi, wszystko pod kontrolą... Edytowane 18 Maja 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3560 Napisano 18 Maja 2019 A o wieżowych zegarach na fejsie prawie nic, nie chce się nikomu pisać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3516 #3561 Napisano 18 Maja 2019 Jest grupa naszych Kolegów z Wolsztyna, Czas na wysokości - zegary wieżowe. 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3562 Napisano 18 Maja 2019 Trzeba dobrze poszukać, jest sporo... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3563 Napisano 18 Maja 2019 Racja - teraz znalazłam ☺ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #3564 Napisano 18 Maja 2019 Ha..!Mnóstwo ich. Jestem na grupie "Zegary z duszą" i nie tylko ja Nawet nie wiedziałem, że jest taka grupa i już się dopisałem i prośba została zaakceptowana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #3565 Napisano 18 Maja 2019 (edytowane) Płyty się odkształciły??Zaczynam się BAĆ.. tyle prac - komornik mnie zlicytuje Mogę zdjęciami ma fejsu się pochwalić? Oczywiście z zachowaniem RODO Bądź spokojna na pewno cena usługi będzie super.Moja była rewelacyjna.Zegar czeka na mnie w Polsce dopiero w sierpniu pokaże co Kolega Bartek zrobil Edytowane 18 Maja 2019 przez old time 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3566 Napisano 18 Maja 2019 Nawet nie wiedziałem, że jest taka grupa i już się dopisałem i prośba została zaakceptowana Tam jest bardzo sympatyczna grupa pasjonatów. Nie jestem tam zbyt aktywna bo raczej obserwuję Bądź spokojna na pewno cena usługi będzie super.Moja była rewelacyjna.Zegar czeka na mnie w Polsce dopiero w sierpniu pokaże co Kolega Bartek zrobilA to mi się fartnęło Kolejka i tłoczno, a mój Reszol się "wcisł" Małgośka ma zagadkę - czym tu-tu regulować żeby cicho biło? Poprzednio tak pięknie i delikatnie bił, a teraz wali jak Zygmunt, łeb pęka..Regulacja psia m.ć. Dojścia do niczego nie ma..Na dziś rzucam to w kąt.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3516 #3567 Napisano 18 Maja 2019 Można:- trochę podgiąć te druciki cięgien unoszących młoteczki- wymienić skórkę na główkach młoteczków na miękciejszą 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3568 Napisano 18 Maja 2019 Aaa.. podgiąć. Czyli żeby młotki nie sięgały strunóff tak zamaszyscie .. Jutro jak blok "wstanie" zacznę znów gmeranie. Dziękujem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #3569 Napisano 18 Maja 2019 (edytowane) Aaa.. podgiąć. Czyli żeby młotki nie sięgały strunóff tak zamaszyscie ..Jutro jak blok "wstanie" zacznę znów gmeranie. Dziękujem Podgięte druciki , lekko uniosą młoteczki .... będą lżej uderzać ! Będzie dobrze i w bloku mogą spać spokojnie Edytowane 18 Maja 2019 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #3570 Napisano 18 Maja 2019 (edytowane) Moim zdaniem prościej jest poluzować dwie śrubki od tulejek dżwigni i podnieść tak ciut, ciut obydwie dżwignie do góry. Czynność można powtarzać do uzyskania pełnej satysfakcji z bicia bez negatywnych skutków ubocznych, głównie estetycznych. Edytowane 18 Maja 2019 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3571 Napisano 19 Maja 2019 Prościej?? Niech je kukułka..Gratuluję sobie manipulowania śrubokrętem tam wewnątrz. Oszaleć można.. Co poluzowałam śrubeczki to od razu rozchodzą się te "tentegesy" (nie wiem jak się zwą) na dźwigni w mechaniźmie, które podnosi koło zębate.. I d..a z tyłu. Dzień dobry 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3572 Napisano 19 Maja 2019 (edytowane) Moim zdaniem prościej jest podgiąć same dźwignie młotków do góry. Albo zamienić obuchy młotków na miękką skórę. Edytowane 19 Maja 2019 przez longcase1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3573 Napisano 19 Maja 2019 Będę giąć. A tak pięknie bił wcześniej i młotki wisiały tuż, tuż nad strunami. Dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #3574 Napisano 19 Maja 2019 Moim zdaniem prościej jest podgiąć same dźwignie młotków do góry. Albo zamienić obuchy młotków na miękką skórę. Nie wiem czy to tylko mój "starczy wzrok" ale w obuchach młotków jest filc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3575 Napisano 19 Maja 2019 Nie wiem czy to tylko mój "starczy wzrok" ale w obuchach młotków jest filc.Skóra. Wygląda na dosyć nową, miejscowo malowana na szaro więc rzeczywiście może wyglądać na filc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach