Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Yodek

Porady potrzebuję 😊

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie -21st. C  ....i spokój :)  

Więc nawet zapalić papierosa , to strach ... bo palenie , jest tylko na zewnątrz !!!! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się nazywa zażyć starego fibo z mańki  :wacko:

:D

A po mojem trupie! Zażyć fibo? Anim taka zdolna, anim inteligentna, anim bym chciała! Zażyć swojego bożyszcza? Koniec świata. .

Ja wolę boczek, smalec ze skwarkami, jaja i golonka.

Byłem otyły ponad 50kg nadwagi mnóstwo różnych chorób i garść tabletek żeby funkcjonować. Na szczęście to już historia

Woow! Super osiągnięcie! Trzeba mieć wolę ze stali żeby pozbyć sie tylu kilogramów. Ja swoich circa 8 kg nie mam woli się pozbyć a co dopiero 50 ☺ (a drugie tyle żeby utrzymać wagę)

Słuchajcie ludzie naszej Wyroczni - spójrzcie na "narzędzia" jakimi dysponuje (a i wiedzę ma tajemną i odczyniać potrafi).

Wpatrujcie się, wpatrujcie - to lico uzdrawia! :-D

Słyszałem że doskonały jest "Jurny Dzięcioł". :P  :D

No nie wiem. Jak dzięcioł zacznie to nawet na drzewo nie da się uciec; -)

U mnie -21st. C  ....i spokój :)  

Więc nawet zapalić papierosa , to strach ... bo palenie , jest tylko na zewnątrz !!!! 

PM to gdzie Ciebie zawiało? Toż to papieros przymarznie do języka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmawiałem z kilkoma lekarzami i każdy mówi co innego.  :)

Odkąd pamiętam to zawsze miałem podwyższony cholesterol i wahał się w przedziale 240 do max 280 (całkowity)

Ostatnimi laty robię często wszystkie badania i jedynie cholesterol mam ponad normę. Jak przeszedłem na dość mocną dietę i obniżyłem jedzenie mięsa, to obniżył się do około 240, ale to i tak podobno jest ponad normę. 

Może jakby zastosować jakiś naturalny suplement, to by może się jeszcze trochę obniżył. 

Podobno mleczko pszczele skutecznie obniża, próbował ktoś? 

Niestety zakazane sery żółte, jajka w całości, tłuste mięso , najlepiej wcale, mało minimalnie , mleko , warzywa , owoce (no może nie winogrona) bez ograniczeń. RUCH, RUCH ale nie wysiłek beztlenowy tylko tlenowy równomierne lekkie obciążenie. Jeśli nie masz problemu z ciśnieniem, polecam przy ruchu (1/2h przed) połówkę aspiryny...

Pięć lat koleżanka "dochtórka"(Piotrze WYBACZ !) faszerowała mnie chemią i co ...g... a nie wyniki. Teraz trzeci miesiąc się zabrałem się za siebie , w dół poszło 22 kg, mam zamiar jeszcze z 12 urwać ... Wyniki już w normie ciśnienie 75/120 , cholesterol 190-200. Jak zelżeją mrozy zacznę biegać ... teraz niestety tylko rower. Co do ziółek polecam czosnek , rokitnik, głóg w owocach i kwiaty, polecam tran (omega 3) i minimum 1500 kcal dziennie dodatkowego ruchu. Przestałem wszystko zapisywać , poprawia się słuch i wzrok. Cholesterol i ciśnienie to nie mit ...

Ps. Fibo wróciłem ale teraz prezentuję się od przodu 

post-92919-0-78697900-1548092848_thumb.jpg

Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC!  🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak bardzo ładny awatar :-)

Na temat diet cholesterolu itp nie będę się rozpisywać bo to jest tak samo jak z polityką może wystąpić zbyt duża polaryzacja...

Ja akurat jestem skrajnie z drugiej strony:-)

Dlatego tak pięknie się różnimy:-)

Edytowane przez longcase1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty z "przodu" jesteś bossskii! :-P

22 kg - Zaraz wpadnę w histerię ;-)

Longase1 - w punkt! Pięknie się różnimy i różnijmy na naszą i Waszą chwałę...

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka razy zaslablem ,  w pracy   w domu,nadcisnienie,arytmia  itp -stwierdzono hipokalemie  i  jeden lekarz  wpadl  na pomysl zeby  zrobic mi usg jamy  brzusznej,okazalo sie ze  mam  tylko jedna  nerke i ona nie wyrabia  sie  z  potasem,mialem  wtedy 45  lat ....Wtedy  pilem kilk akaw  dziennie ,red bule  i  inne wynalazki,rzucilem wszystko jednego  dnia Moj brat starszy  o  20  lat  ma dwie  nerki i jedna  malutka pozostalosc  po nerce ...

Mysle  ze  zamiast  wiagry  wystarczy dobrana wiekowo partnerka ,najlepiej mlodsza  o  20 lat  ......

A wracajac  do  glownego tematu,ja nie moge mojej zony zarazic do zegarow,ale znam kobiete ktora  robi najbardziej skomplikowane mechanizmy,ojciec jej tez  zegarmistrz ,na forum  pisze jako  mezczyzna (ta kobieta).

Jak sie chcialem odchudzic  to zrzucilem 5 kilo a teraz po  prostu  podkrecam  wage ...

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Janekp - najważnejsze - decyzja od razu i basta. A swoją drogą 45 lat i usłyszeć ze nie ma drugiej nerki..

"Dobrana wiekowo partnerka, najlepiei młodsza o 20 lat". Zaraz popełnię harakiri.. ⊙¿⊙

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez kiedyś żłopałem te red bulle:-/ i tylko coraz bardziej nerwowy się robiłem i w rezultacie dostałem arytmii

Edytowane przez longcase1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to że prawie już nic nie nadaje się do jedzenia i picia. Zostaje tylko ekologiczne siano i "żywa woda" ☺

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie kręcę rowerkiem :) ... czytam piszę , kupiłem kindla , jakieś 12 miesięcy temu ... leżał , teraz czytam 1/2 do 1 h dziennie jadąc - 3 książki na miesiąc średnio...

Uparłem się ... ;)

Edytowane przez LESKOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.Ps. Fibo wróciłem ale teraz prezentuję się od przodu 

Bardzo dziękuję! Z każdej strony wyglądasz wspaniale, jesteś nader fotogeniczny i modnie przyodziany. Cudny awatarek.

Tak mi się nadzwyczaj podoba, tylko proszę nie zmieniać za trochę na jakiegoś żywego kosmotasiemca z Plutona.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to że prawie już nic nie nadaje się do jedzenia i picia. Zostaje tylko ekologiczne siano i "żywa woda" ☺

Kupię sobie wędzarnię i będę wędził sobie szynki, a potem gdy się wprawię zacznę robić domowe kiełbasy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka razy zaslablem ,  w pracy   w domu,nadcisnienie,arytmia  itp -stwierdzono hipokalemie  i  jeden lekarz  wpadl  na pomysl zeby  zrobic mi usg jamy  brzusznej,okazalo sie ze  mam  tylko jedna  nerke i ona nie wyrabia  sie  z  potasem,mialem  wtedy 45  lat ....Wtedy  pilem kilk akaw  dziennie ,red bule  i  inne wynalazki,rzucilem wszystko jednego  dnia Moj brat starszy  o  20  lat  ma dwie  nerki i jedna  malutka pozostalosc  po nerce ...

Mysle  ze  zamiast  wiagry  wystarczy dobrana wiekowo partnerka ,najlepiej mlodsza  o  20 lat  ......

A wracajac  do  glownego tematu,ja nie moge mojej zony zarazic do zegarow,ale znam kobiete ktora  robi najbardziej skomplikowane mechanizmy,ojciec jej tez  zegarmistrz ,na forum  pisze jako  mezczyzna (ta kobieta).

Jak sie chcialem odchudzic  to zrzucilem 5 kilo a teraz po  prostu  podkrecam  wage ...

Ale u nas? Na naszym forum?

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupię sobie wędzarnię i będę wędził sobie szynki, a potem gdy się wprawię zacznę robić domowe kiełbasy :)

https://www.youtube.com/watch?v=dzfw2S5v9jY&index=2&list=LL1VzpGUje7qPftjL9b4PIyA

Arek - no wiesz! Głodomorom pokazujesz takie przysmaki własnej roboty ☺

I masz babo placek - głodna się zrobiłam. ;-)

Jak będziesz mieć swoją wędzarnię to się koniecznie pochwal. Tylko zdjęć wędzonek nie pokazuj, kto wytrzyma oglądanie :-D

Ale u nas? Na naszym forum?

No przecież. .. To ja, tylko tak dla niepoznaki udaję że to nie ja ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arek - no wiesz! Głodomorom pokazujesz takie przysmaki własnej roboty ☺

I masz babo placek - głodna się zrobiłam. ;-)

Jak będziesz mieć swoją wędzarnię to się koniecznie pochwal. Tylko zdjęć wędzonek nie pokazuj, kto wytrzyma oglądanie :-D

:) Na razie jestem teoretykiem wędzenia. Kupiłem książki i będę się szkolił. W pracy już kilka osób samodzielnie wędzi szynki - są smaczne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ;) nie rusza bo od 4 lat nie jem mięsa. ... teraz się to przydało . Niestety kocham kawę i wypijam sam koło 2 kg może i 2,5 miesięcznie... wypiję i idę spać ... a jak dobrze śpię ... nie wiem jak długo to potrwa .... ale to mój ulubiony napój . Herbaty , tej zwykłej nie cierpię ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doskonały pomysł ja już dawno tak robię. Chleb też sam robię;-)

Skasuję chyba konto. Zewsząd sami masarze i piekarze (i zegarmistrzowie) ☺ Kurka - nie mam ogrodu na wędzarnię, wędzareneczkę..

:) Na razie jestem teoretykiem wędzenia. Kupiłem książki i będę się szkolił. W pracy już kilka osób samodzielnie wędzi szynki - są smaczne :)

Każdy z mistrzów zaczyna od teoretyzowania. Kilka prób i póóójdzie☺

Wędzarni nie mam i mieć raczej nie będę ale kupuję wędliny i wędzonki z prywatnej produkcji :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skasuję chyba konto. Zewsząd sami masarze i piekarze (i zegarmistrzowie) ☺ Kurka - nie mam ogrodu na wędzarnię, wędzareneczkę..

Każdy z mistrzów zaczyna od teoretyzowania. Kilka prób i póóójdzie☺

Wędzarni nie mam i mieć raczej nie będę ale kupuję wędliny i wędzonki z prywatnej produkcji :-)

:) Działkę ogrodową załatwiłem sobie, by mieć trochę ruchu i mieć własne warzywa i owoce :). W tym nie jestem teoretykiem. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ;) nie rusza bo od 4 lat nie jem mięsa. ... teraz się to przydało . Niestety kocham kawę i wypijam sam koło 2 kg może i 2,5 miesięcznie... wypiję i idę spać ... a jak dobrze śpię ... nie wiem jak długo to potrwa .... ale to mój ulubiony napój . Herbaty , tej zwykłej nie cierpię ...

Ale to że wegetarianin dogaduje się z "opotymalnym" to cud;-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mięsa nie jem dużo dlatego lubię takie swojskie, choć gdybym mogła się go wyrzec to bym się wyrzekła. Trudno mi znosić myśl o tym czego nie widać :-( o dobrostanie zwierząt.

:) Działkę ogrodową załatwiłem sobie, by mieć trochę ruchu i mieć własne warzywa i owoce :). W tym nie jestem teoretykiem. :P

Ojej.. taką działkę ROD?

Musieliśmy taką sprzedać po 20 latach, ale o wędzarni na takiej działce nie było co marzyć - musiałaby być "składana, plecakowa, domowa" bo nie doczekałaby dnia następnego w altanie ☺

Edytowane przez Yodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojej.. taką działkę ROD?

Musieliśmy taką sprzedać po 20 latach, ale o wędzarni na takiej działce nie było co marzyć - musiałaby być "składana, plecakowa, domowa" bo nie doczekałaby dnia następnego w altanie ☺

Tak taką działkę. Trzeba wędzić wtedy, gdy nikogo nie ma bo by mnie wygnali ;)

Ta wędzarnia jest składana będzie chowana w altance. Są na Allegro.

Edytowane przez Arek_Win

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak taką działkę. Trzeba wędzić wtedy, gdy nikogo nie ma bo by mnie wygnali ;)

Ta wędzarnia jest składana będzie chowana w altance. Są na Allegro.

Drzwi i okna musuałyby być pancerne żeby złodziejaszki nie sforsowały ☺

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo skuteczna wędzarnia to zwykła metalowa beczka, której dno ze starości odpadło, z wykopanym paleniskiem i kanałem dymowym (przykryłem starymi płytami chodnikowymi). Oczywiście można sobie zafundować taką z wifi i planerami wędzarniczymi w siedemnastu językach i pewnie zajumają ją natychmiast. Beczka się jednak sprawdza świetnie, na górę stary worek jutowy, lub kawał sklejki   :D. Wędliny (nie chwalęcy się) są obłędne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcecie być tacy ekologiczni to zacznijcie od wyhodowania sobie wieprza, bo mięcho kupione w sklepie to trucizna. 

Świniak hodowany na naturalnych produktach osiąga wagę 100 kg w ciągu około 10 miesięcy, czasem nawet 11 miesięcy. 

To mięso które jest obecnie sprzedawane w sklepach pochodzi od świń które osiągają 100 kg w ciągu 4 miesięcy.

Markety sprzedają mięcho które zgodnie z normą ma dodatkowo wstrzyknięte około 40% rozcieńczonej chemii i w większości jest klejone. :)

Edytowane przez dziadek

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi