fibo 416 #201 Napisano 12 Grudnia 2018 Nie mieszaj kobiecie w głowie . Najpierw takie jakieś, niech se kobieta przykręci do parapetu, czy stołu i zobaczy, jak na trzy rączki można pracować. Będzie zadowolona! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #202 Napisano 12 Grudnia 2018 (edytowane) Dziękuję!Pizdryki namakają w kąpieli WDczterdziestej jak LES powiedzieli.Jak widzę od kupna imadła nie ucieknę, trzeba nabyć (jak to do kosmetyczki wepchnąć;-) ).Nie wiem skąd, ale bojam się, że nawet przy pomocy imadła mogę mieć problem. Żeby resztki klina były stalowe to pewnie byłby pryszcz, a toto miękkie, będzie się rozłazić przy wybijaniu chyba. Nie miała baba kłopotu to się jej zegarów zachciało :-P Edytowane 12 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #203 Napisano 12 Grudnia 2018 Dziękuję!Pizdryki namakają w kąpieli WDczterdziestej jak LES powiedzieli.Jak widzę od kupna imadła nie ucieknę, trzeba nabyć (jak to do kosmetyczki wepchnąć;-) ).Nie wiem skąd, ale bojam się, że nawet przy pomocy imadła mogę mieć problem. Żeby resztki klina były stalowe to pewnie byłby pryszcz, a toto miękkie, będzie się rozłazić przy wybijaniu chyba.Nie miała baba kłopotu to się jej zegarów zachciało :-PPo takim moczeniu ... pójdzie !!! A imadełko , które Fibo pokazał , to wielkość dłoni . Więc w torebkę ,... spokojnie ( chyba , że miejsca brak , bo pełno specjalistycznego sprzętu i różne ,,ten tegi ,, ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #204 Napisano 12 Grudnia 2018 PM1122 - właśnie - w torebce "ten-tegi" i wepchnij imadło jeszcze;-)Oby poszło...bo jak imadło będę miała pod ręką to "masakra teksańską piłą mechaniczną" ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #205 Napisano 12 Grudnia 2018 Płyty już umyjane.Dla porównania- obok brudne jeszcze bębny.Mam jakieś przekonanie, że zegar dłuższy czas wisiał u palacza w osiedlowej kotłowni tudzież w wiejskiej kuchni nad westfalką. :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #206 Napisano 12 Grudnia 2018 O kurcze .... pewnie to jego pierwsze czyszczenie !!!! Czyli , nigdy nie grzebany !!!! Zatrzymaj zdjęcia na dowód tego !!!!Kotłownia , na pewno kotłownia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #207 Napisano 12 Grudnia 2018 No..no.. ambitnie są lusterka ;-)) brawo;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #208 Napisano 12 Grudnia 2018 (edytowane) Dziękuję:-)Warto czasem uronić łzę (złości), haratnąć paluchy, popaść w depresję jak nie wychodzi, bo Wasze słowa droższe pieniędzy ;-)Lusterka takie niezbyt przejrzyste ale gimnastykowałam się żeby mojego odbicia uniknąć :-) Do stanu płyt Kolegi Loncase1 to im daleko;-) PM - grzebany, grzebany. Ma dodatkowe, nie wiem po co, dodatkowe otwory w płytach.. Edytowane 12 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #209 Napisano 12 Grudnia 2018 A czym były płyty polerowane? Jeśli wolno wiedzieć;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #210 Napisano 12 Grudnia 2018 (edytowane) A czym były płyty polerowane? Jeśli wolno wiedzieć;-)O Mamma Mia!Wiedzieć wolno tylko nie krzyczcie.Po myciu w płynie zostały ciemne zacieki tak jakby po smarowaniu olejem silnikowym. To plamy leciutko watą 0000 (ała!!), a potem grubo tkanym gałganem ręcznie.. ała!!Te zacieki to takie były najprzód Edytowane 12 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #211 Napisano 12 Grudnia 2018 No to dobrze:-) myślałem że jakąś pastą polerską którą mogłaby zostać w łożyskach. Czasem trzeba bardziej brutalnie ingerować , jeśli chcesz osiągnąć estetyczny wygląd werku;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #212 Napisano 12 Grudnia 2018 Wełna 0000 jak najbardziej nadaje się do polerowania mosiądzu i nie zostawia żadnych paprochów ani widocznych rys. Wystarczy wyczyścić potem pędzlem i przedmuchać. Możesz dodać odrobinę oleju na wełnę w końcowej fazie Widzisz jakim się stajesz "Fachowym Partaczem" - brawo ! 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #213 Napisano 12 Grudnia 2018 To ja się zestresowałam, że będzie teraz linijką po łapach a tu się okazuje, że też tak czasem można. Fju..fju..Olej do waty? Na to nie wpadłam...No to mam pierwszą, honorową karbę :-)DZIĘKUJĘ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #214 Napisano 12 Grudnia 2018 (edytowane) SACREBLEU!Kupił mi imadło mój Małż. Niestety samo posiadanie imadła nie załatwia problemu. I tak i owak moje wysiłki nie dawały rezultatu..jak drutem o ścianę..myślałam że wyjdę z siebie.Musiałam wymyślić coś do przeciwwagi - popodkładałam młotki - jeden na drugim, żeby dobrze walnąć. Poszło...kurna poszło...W tego "maciupka" to chińską igła jak kazał LES - wyobraźcie sobie, że igła wytrzymała walenie młotkiem. Określenie "chińszczyzna" nabiera nowego znaczenia ;-) Edytowane 12 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #215 Napisano 12 Grudnia 2018 Nie jest ważne jak , ważne że się udało ;-) Takiego imadła to chyba w NASA nawet nie posiadają;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #216 Napisano 12 Grudnia 2018 Brawo !!!! Ale super patenty !!!Trzeba sobie jakoś radzić Mając imadełko , sama wyprodukujesz sobie kołeczki . Z drucika , gwoździka , ewentualnie mosiężne ... pilniczkiem , ładnie w koło po stożku - spasowane . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #217 Napisano 12 Grudnia 2018 PM - dzięki :-DWidzisz... nie pomyślałam ;-)Samemu kołeczki zrobić - faktycznie.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #218 Napisano 12 Grudnia 2018 Nooo... Ambitnie... A zenkunek? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #219 Napisano 12 Grudnia 2018 Zenkunek..zenkunek..zenkunek..Nie panimaju, nie znaju szto to takoje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #220 Napisano 12 Grudnia 2018 Coraz lepiej . 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #221 Napisano 13 Grudnia 2018 Mój majster zenkunek poprawiał zenkerami... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #222 Napisano 13 Grudnia 2018 Zenkunek..zenkerami.No jasne, no przecież, jak mogłam nie wiedzieć...zenkerami ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #223 Napisano 13 Grudnia 2018 Chodzi o czyszczenie zagłębień smarowych. Tych miseczek przy otworach łożyskowych. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #224 Napisano 13 Grudnia 2018 (edytowane) Chodzi o czyszczenie zagłębień smarowych. Tych miseczek przy otworach łożyskowych.Sacrebleu..!Ten..tegi w płytach?Po umyjaniu czyściłam "dziurki" wykałaczką nawilżoną w oleju wazelinowym.. jeśli łapię co masz na myśli. Edytowane 13 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #225 Napisano 13 Grudnia 2018 Sacrebleu..!Ten..tegi w płytach?Po umyjaniu czyściłam "dziurki" wykałaczką nawilżoną w oleju wazelinowym.. jeśli łapię co masz na myśli.Bardzo poprawnie... bardzo;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach