Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

airways09

Casio GShock GA-100 czarny vs zielony...

Recommended Posts

Witam, mam 16 lat płeć męska ;) Chcę kupić GShocka na codzień, do szkoły, na wyprawy ale także i na uroczystości w koszuli czy pełnym garniturze. Interesuje mnie model GA-100 czarny z białymi wskazówkami (https://www.royaltime.eu/pl/casio-ga-100-1a1er.html?gclid=CjwKCAiA4OvhBRAjEiwAU2FoJYHyGApebzfa4y01WgR8sNehRGpqPVj6MoYtXuG_fBQZBoIZfC0AmRoCXYMQAvD_BwE) lub czarny z zielonymi wskazówkami (https://www.zegarek.net/zegarki/casio/zegarek_casio_ga-100c-1a3er.html?gclid=CjwKCAiA4OvhBRAjEiwAU2FoJUEp0JfF0ZUnlA3DhsG98oegHVcrjzFJcJamUSYNfGwWKpt-wT4_7hoCthkQAvD_BwE). I tu powstaje pytanie i rozterka... Bardziej podoba mi się ten z zielonymi wskazówkami, ale czarny jest bardziej uniwersalny i do wszystkiego pasuje. Waszym zdaniem zielony będzie pasował do koszul i do granatowego garnituru czy kupić raczej czarny?

I drugie pytanie, czy sklep LuxTime.pl jest zaufany i udziela gwarancji od Zibi czy swojej sklepowej? 

Dziękuje za pomoc i pozdrawiam :)

Dominik

Guest fidelio

IMO do garnituru ten model to ...średnio się  nadaje  ;) Ale, jak ma się 16 lat, to pewnie i G można do garnituru założyć  :)

Taką busolę trudno będzie zmieścić pod mankietem koszuli. Może zerknij w stronę kostek np, DW5600?

To w sumie, po co jest ten temat tutaj? po 1. o to czy sklep jest ok - jest inny dział po 2. o gustach sie nie dyskutuje

Połączenie garnituru z G-shockiem GA-100... Low quality bait.

To w sumie, po co jest ten temat tutaj? po 1. o to czy sklep jest ok - jest inny dział po 2. o gustach sie nie dyskutuje

To w sumie po co jest cale forum? Niech kazdy nosi i kupuje co chce.

Kolega zalozyl temat to widocznie chce podyskutowac. A po takiej dyskusji moze nawet poslucha starszych i nie zalozy tego gshocka do garnituru.

Edit.

W odpowiedzi na zadane pytanie

Do jeansow i tshirta czy sportowej bluzy oba beda ok. Ja bym wzial czarny bo jak sam zauwazyles bardziej uniwersalny.

Do garnituru zaden nie bedzie ok. Jak masz szczuply nadgarstek prawdopodobnie tez nie bedzie ok.

Noszenie zegarka na który mnie nie stać to taki sam przypał jak noszenie podróby.

No troszkę to zalatuje dziwnie. Taki zegarek dla młodego chłopaka optymalny jest do szkoły czy na ryby lub do lasu na spacer. Jednak nie do eleganckiej koszuli czy garnituru. Rozumiem, że chodzi Ci o jakieś rodzinne okazje w stylu śluby/rocznice/pogrzeby. Równie dobrze będziesz mógł sobie do kompletu założyć krawat z myszką Miki i tenisówki zamiast półbutów. Sam pomyśl czy tak wypada.

Jak się podoba to bierz. Zielony weselszy. Tutaj masz najtaniej brałem od nich kiedyś zegarek.

https://timeontime.pl/zegarek-meski-casio-ga-100c-1a3er-p1568?polecaneceneo

Nie jest to chyba dystrybucja Zibi ale 60 zł taniej. Do koszuli będzie ok do garnituru nie zakładaj :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

To w sumie po co jest cale forum? Niech kazdy nosi i kupuje co chce.

Kolega zalozyl temat to widocznie chce podyskutowac. A po takiej dyskusji moze nawet poslucha starszych i nie zalozy tego gshocka do garnituru.

Edit.

W odpowiedzi na zadane pytanie

Do jeansow i tshirta czy sportowej bluzy oba beda ok. Ja bym wzial czarny bo jak sam zauwazyles bardziej uniwersalny.

Do garnituru zaden nie bedzie ok. Jak masz szczuply nadgarstek prawdopodobnie tez nie bedzie ok.

Nie zgadzam się i proszę bez takich - sklep sprawdza się w innym dziale, a gusta to gusta. Jeden woli różowe wskazówki, a jeden bez wskazówek - kwestia decyzji wybierającego. Zauważ, że OP chce tylko i wyłącznie ten model.

Nie zgadzam się i proszę bez takich - sklep sprawdza się w innym dziale, a gusta to gusta. Jeden woli różowe wskazówki, a jeden bez wskazówek - kwestia decyzji wybierającego. Zauważ, że OP chce tylko i wyłącznie ten model.

Pytanie o sklep bylo pytaniem dodatkowym. Po co zakladac nowy temat o tym samym zegarku i zasmiecac forum.

Zauwaz tez ze nie neguje zakupu tego modelu tylko w odpowiedzi na pytanie zadane przez zalozyciela tematu czy zielony bedzie pasowal do garnituru, odpowiadam ze nie. Czarny zreszta tez nie bedzie pasowal.

Noszenie zegarka na który mnie nie stać to taki sam przypał jak noszenie podróby.

w odpowiedzi na pytanie zadane przez zalozyciela tematu czy zielony bedzie pasowal do garnituru, odpowiadam ze nie. Czarny zreszta tez nie bedzie pasowal.

Popieram. Biały, różowy, czarny, jakikolwiek - nie będą pasować. Lepiej do garnituru dokupić jakieś inne Casio za kilkadziesiąt zł. :)

Czyli do garnituru żaden nie pasuje... A jeśli patrząc na codzienne ubranie typu czarna bluza czy t-shirt lub koszula biala/czarna to który będzie lepszy?

Dla mnie zielony ciekawszy a ja bym kupił z eglobal albo watchshop g 9300 sam mam i chwalę :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

Chyba zdecyduje się na wersje z zielonymi wskazówkami. I mam jeszcze kilka pytań: Czemu wersja czarna oznaczona jest GA-100 a wersja z zielonymi wskazówkami GA-100C, są pod względem technicznym takie same czy nie? Jeśli zegarek jest pod wodą, mogę wciskać przyciski bez obaw?

Jesteś zdecydowany koniecznie na ten model? Jest wiele ciekawych casio z linii edifice. Przykład na szybko, ale wybór jest szeroki:

https://www.zegarek.net/zegarki/casio/zegarek_casio_efv-100d-2avuef.html

Taki zegarek jako edc sprawdziłby się lepiej, bez problemu do koszuli. Bransoleta do garnituru? Pewnie. Raczej na spotkania biznesowe, gdzie panują pewne dość snobistyczne zasady, póki co się nie wybierasz. Wstydu sobie nie zrobisz.

Tylko, że taki zegarek np. na rower czy nad jezioro się nie nadaje. Pytałem się czy przy okazji, ewentualnie będzie pasował do stroju galowego, w którym imo często nie chodze ;)

Wciskać przyciski możesz zw wybranych modelach chyba w gulfmanach, w tym się tego nie zaleca. Masz rację. Według mnie g shock powinien być żywy i kontrastujący literka na końcu to z tego co dobrze pamiętam oznacza wersję kolorystyczna. I szczerze Ci powiem chociaż wiem że to Twój wybór ale "szok" do garnituru nie pasuje. Widziałem na żywo zestawienie garnitur Ga 400 i powiem Ci szczerze było to coś wbrew jakiej kolwiek logice. Kup sobie za 100 jakieś Casio mtp 1095 i to przynajmniej będzie pasowało. Ale jak już napisałem to moje zdanie. A decyzja należy do Ciebie. Oby się dobrze nosił :)

airways09 poogladaj na youtube'ie i rozważ casio mdv106 tzw. DURO.

Znajdziesz jeszcze taniej niż ga100, będziesz mógł zmieniac w nim paski m.in. tzw nato , które występują w każdym kolorze, gumowe i inne. 

To zegarek cieszący się uznaniem wsród osób, które się na tym temacie troche znaja i to mimo swej ceny. Super wytrzymały, spokojnie poradzi sobie z wyzwaniami, typu rower, wszelkie inne sporty itd. Jest to juz mozna powiedzieć diver, więc żadna woda mu nie straszna.

Zostanie Ci jeszcze troche pieniędzy, które sobie odłozysz na kolejny zakup - G-shocka, no i jak załozysz duro nawet do "galowego stroju" to nie będzie on tak raził jak ga100, a juz do koszuli i sportowej marynarki to spokojnie ujdzie.

I nic się nie przejmuj uwagami powyzej - pytaj sobie ile chcesz, po to jest forum, zwłaszcza dla swierzaków, a nawet jezeli kiedys rozpoczniesz temat nie w tym dziale , co trzeba to Ci go po prostu moderacja przeniesie, ale w tym przypadku uważam, że wszystko jest ok.  

Powodzenia w wyborze i udanych zakupów.

airways09 poogladaj na youtube'ie i rozważ casio mdv106 tzw. DURO.

Znajdziesz jeszcze taniej niż ga100, będziesz mógł zmieniac w nim paski m.in. tzw nato , które występują w każdym kolorze, gumowe i inne. 

To zegarek cieszący się uznaniem wsród osób, które się na tym temacie troche znaja i to mimo swej ceny. Super wytrzymały, spokojnie poradzi sobie z wyzwaniami, typu rower, wszelkie inne sporty itd. Jest to juz mozna powiedzieć diver, więc żadna woda mu nie straszna.

Zostanie Ci jeszcze troche pieniędzy, które sobie odłozysz na kolejny zakup - G-shocka, no i jak załozysz duro nawet do "galowego stroju" to nie będzie on tak raził jak ga100, a juz do koszuli i sportowej marynarki to spokojnie ujdzie.

Jak koniecznie chcesz g-shocka i interesowałoby cie cos takiego:  https://zegarownia.pl/zegarek-meski-casio-g-shock-ga-200-1aer     to odezwij się do mnie na priv , mam nówke nie noszoną z autoryzowanego salonu z Wysp, cały komplet z gwarancja, a ze jestes młodym i wiekiem i stażem miłosnikiem zegarków, to zaproponuje Ci atrakcyjna cenę. ga 200 wygląda trochę bardziej "elegancko" niz ga100 - oczywiście jak na g-shocka. 

I nic się nie przejmuj uwagami powyzej - pytaj sobie ile chcesz, po to jest forum, zwłaszcza dla swierzaków, a nawet jezeli kiedys rozpoczniesz temat nie w tym dziale , co trzeba to Ci go po prostu moderacja przeniesie, ale w tym przypadku uważam, że wszystko jest ok.  

Powodzenia w wyborze i udanych zakupów.

Popraw link, mi pokazuje 404

Ok, zdecydowałem się na tego "zielonego" Dodatkowo mam pytania: Sklep internetowy Edwa jest zaufany? Wymieniając baterie u lokalnego zegarmistrza stracę gwarancje oraz dodatkowo może coś innego się stać? Pytam o to bo do najblisżego autoryzowanego serwisu mam 90km...

Zegarek doszedł i podoba mi się bardzo :D Polecam sklep Edwa - przesyłka dobrze zapakowana, zabezpieczona, wszystko ładnie spakowane i ładna gratisowa torebka :)

Zegarek doszedł i podoba mi się bardzo :D Polecam sklep Edwa - przesyłka dobrze zapakowana, zabezpieczona, wszystko ładnie spakowane i ładna gratisowa torebka :)

Bez zdjęć się nie liczy - taki regulamin forum

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By clusca
      Na sprzedaż posiadam zegarek Casio G-Shock GMW-B5000GDLTD-1ER. Jest to limitowana wydanie modelu GMW-B5000GD, inne pudło, tabliczka z numerem zegarka, w komplecie portfel na karty. Zegarek jest w stanie idealnym, w zestawie oczywiście wszystkie ogniwa (bransoleta skrócona na nadgarstek 18,5 cm), pudło, portfel i papiery. Szkło zegarka oczywiście, podobnie jak reszta koperty, nieskazitelne.

Cena jaka mnie interesuje to 1800 PLN, ale żeby zaoszczędzić sobie i potencjalnym kupującym czasu napiszę, że za 1600 PLN z moją przesyłką do paczkomatu oddam

Chętnie odpowiem na wszelkie pytania, a w razie potrzeby podeślę zdjęcia w wyższej rozdzielczości.

• By sosna
      Witajcie. 
      Odkopałem z dna szuflady starego Timexa Indiglo. Znalazłem zdjęcia jak jeszcze działał z 2014r. Wtedy kupiłem dwa Seiko... 
      Od tamtego czasu TIMEX leżał nie używany. 
      Ze względu na zainteresowanie się syna tematem zegarków odkopałem "dziadka". 
      Kupiłem baterie srebrową. Po włączeniu chwilkę chodzi i się zatrzymuje... Po wyjęciu baterii i ponownym włożeniu sytuacja się powtarza. Sekundnik zatrzymuje się miedzy 11 a 13 minutą i porusza się dwa razy do przodu i dwa do tyłu, tak jakby w pętli. Przez moment kiedy wydaje się działać, po naciśnięciu guzika podświetlenie Indiglo pobłyskuje, ale nie podświetla się prawidłowo (na zdjęciu za czasów kiedy działał).
      Wartość zegarka zdecydowanie sentymentalna, młodemu się spodobał i chciał ponosić testowo, żeby sprawdzić czy mu siądzie klasyczny zegarek. 
      Domyślam się że po tylu latach leżenia mechanizm jest padnięty. 
      Czy to jest w ogóle do naprawienia jakimś "magicznym zaklęciem" ? 😅

• By Novikus257
      Witam wszystkich i każdego z osobna. 

Zarejestrowałem się na forum, ponieważ znalazłem je dość niedawno, a wydaje mi się bardzo ciekawe. 

Sam posiadam niewiele zegarków, ale noszę jakiś zawsze, niemal nieprzerwanie od 16 roku życia. Mówią, że to jedyna biżuteria odpowiednia dla mężczyzny. 
      Posiadam w swojej mikro "kolekcji":
      Casio F-91W
      Lorus RT365EX9
      Festina 16234/6
      Seiko SUR375P1
      A aktualnie wszystkie poszły nieco w odstawkę, bo dwa tygodnie temu nabyłem za śmieszne pieniądze wręcz, nowiutkiego Garmin Epix pro gen 2 47mm.

Pozdrawiam! 
    • By koorchuck
      Sprzedam rzadką wersję Pro Treka PRW S-3100 z szafirowym szkiełkiem, solarem, radio controlled i innymi bajerami znanymi z Multiband 6. Był dostępny dość krótko w sprzedaży i z tego, co widzę, to teraz można go znaleźć tylko na eBay.
      Kupiony 2, może 3 lata temu, nowy kosztował 1300 zł. Noszony przez jakiś czas na co dzień, w góry, na rower itp. Nie był tyrany przy żadnych ciężkich robotach. 
      Stan zachowawcze 7, ale na 8 pewnie by się też mógł załapać. Szkło oczywiście czyste, dekiel i koperta też, jedynie pasek wyślizgany i trochę porysowany.

Cena - 650 zł z dostawą paczkomatem.

• By Siewca
      Dzień Dobry,

Mam problem z ustawieniem czasu na zegarku Casio WVQ-142E moduł 4757 po wymianie baterii

Wymieniłem baterię, zresetowałem, ustawiłem strefę +1
      Wskazówki pokręciły się ustawiły się na jakiejś randomowej godzinie. W nocy zegarek ożył znowu wskazówki się pokręciły, tym razem poprawnie ustawiła się data i dzień miesiąca , ale czas jest nie poprawny.
      Teraz wskazuje mi np. 11:21 a powinien 18:44

Czy przed ustawieniem strefy muszę ustawić ręcznie czas np 12:00 ?
      Jak ręcznie ustawić czas w tym zegarku / czy w ogóle jest taka opcja ?

Pozdrawiam
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.