Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, Michal93 napisał(-a):

Wiem już o trzech subach, które dziś/wczoraj dojechały do punktów w Wawie. Trzeba czekać, aż któryś z kolegów się tu nam pochwali :D

Na PK też OP41 z żółtą tarczą czeka na odbiór, kilka DJów. Obrodziło delikatnie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Michal93 napisał(-a):

Wiem już o trzech subach, które dziś/wczoraj dojechały do punktów w Wawie. Trzeba czekać, aż któryś z kolegów się tu nam pochwali :D

Będziesz śledzić te Suby jak, nie porównując, teraz się śledzi jachty czy samoloty rosyjskich oligarchów😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, sam nie mam nic w zamówieniu, ale koledzy odebrali :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.03.2022 o 15:08, Mateo napisał(-a):

To w następnym tygodniu zadzwonią :wacko:

Miałeś nosa 😝 Zadzwonili wczoraj 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Fitvalf napisał(-a):

Pewnie ich przekonał 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Fitvalf napisał(-a):

To dlatego 300 poszła do sprzedaży :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj jeszcze było 4,8.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj w Poznaniu w Starym Browarze pani mnie poinformowała, że są duże opóźnienia w dostawach.  DJ'e i OP zamówione w 4 kwartale ubiegłego roku są opóźnione nie wiadomo ile. Z początkowego okresu 3 miesięcy robi się ??? Rok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Qsto napisał(-a):

Dzisiaj w Poznaniu w Starym Browarze pani mnie poinformowała, że są duże opóźnienia w dostawach.  DJ'e i OP zamówione w 4 kwartale ubiegłego roku są opóźnione nie wiadomo ile. Z początkowego okresu 3 miesięcy robi się ??? Rok?

Dałeś się złowić na wędkę tymi 3 miesiącami? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mrstatler napisał(-a):

To dlatego 300 poszła do sprzedaży :)

Nie inaczej :) 

1 godzinę temu, sanik napisał(-a):

Pewnie ich przekonał 😜

Swój chłop :D 

Godzinę temu, mrstatler napisał(-a):

Wczoraj jeszcze było 4,8.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dziś również odbierałem po tym kursie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie w grudniu od razu mówili że na DJ rok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Dałeś się złowić na wędkę tymi 3 miesiącami? 

W sumie to nie, spodziewałem się, że  będzie dłużej, ale chyba nikt z nas nie przewidział, że listy pozamykają na wszystkie modele. No cóż,  trzeba cierpliwie czekać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.03.2022 o 17:13, Qsto napisał(-a):

Zamówienia na OP z 3q ubiegłego roku ? To ze 2 lata jeszcze. Póki co przychodzą zamówienia z 4q 2020. Ja maj 2021, powiedzieli ze JESZCZE rok, czyli odbiór 2023 (czarna tarcza)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Tom87 napisał(-a):

Zamówienia na OP z 3q ubiegłego roku ? To ze 2 lata jeszcze. Póki co przychodzą zamówienia z 4q 2020. Ja maj 2021, powiedzieli ze JESZCZE rok, czyli odbiór 2023 (czarna tarcza)

To informacja z Kruka w Poznaniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Qsto napisał(-a):

Do informacji podanej przez sprzedawców z Kruka bym się nie przywiązywał tak bardzo. Przecież oni nie wiedzą sami ile czego dostaną i kiedy. Mają tylko jakieś pojęcie, ile czego wcześniej dostali do swojego salonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Qsto napisał(-a):

Warszawa dwa salony, Kraków. informacje są spójne 

7 minut temu, Mateo napisał(-a):

Do informacji podanej przez sprzedawców z Kruka bym się nie przywiązywał tak bardzo. Przecież oni nie wiedzą sami ile czego dostaną i kiedy. Mają tylko jakieś pojęcie, ile czego wcześniej dostali do swojego salonu.

ale wiedzą z kiedy przychodzi zamówienie - w przypadku op41 nadal jest to q4 2020. dostawy OP są skąpe i bardzo nieregularne, jakby mocno scięli produkcję 

Edytowane przez Tom87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Tom87 napisał(-a):

Warszawa dwa salony, Kraków. informacje są spójne 

ale wiedzą z kiedy przychodzi zamówienie - w przypadku op41 nadal jest to q4 2020

OK, może OP i DJ wydają według kolejności zapisów... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.03.2022 o 17:13, Qsto napisał(-a):

DJ'e i OP zamówione w 4 kwartale ubiegłego roku są opóźnione nie wiadomo ile.

W Hiszpanii zamówiony w sierpniu ubiegłego roku OP 124300 ze srebrną tarczą będzie do odbioru do 25 czerwca - tam (niestety nie wiem u którego dystrybutora) Klient został poinformowany konkretnie o maksymalnym terminie oczekiwania (ale może to wyjątek, bo to znany hiszpański trener piłki ręcznej).

BTW., nie ukrywam, że trochę ze zdziwieniem czytałem Wasze opisy dotyczące zamykania salonów w trakcie odbioru zegarków - ale to co spotkało mnie w ubiegłym tygodniu w Budapeszcie, to prawdziwe mistrzostwo świata absurdu. Oto bowiem, żeby wejść do salonu Rolexa w tym mieście (całkowicie zresztą wyczyszczonego, poza dwoma damskimi najmniejszymi OP z zegarków) najpierw pierwsze zewnętrzne drzwi otwiera ochroniarz stojący na zewnątrz budynku, zaprasza do przedsionka oddzielonego drugimi drzwiami, zamyka z ulicy te zewnętrzne, po czym dopiero wtedy zdalnie otwiera drugą parę prowadzącą już do środka - całość trwa jakieś 30-40 sekund i jest co najmniej dziwna😲

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Musa19 napisał(-a):

W Hiszpanii zamówiony w sierpniu ubiegłego roku OP 124300 ze srebrną tarczą będzie do odbioru do 25 czerwca - tam (niestety nie wiem u którego dystrybutora) Klient został poinformowany konkretnie o maksymalnym terminie oczekiwania (ale może to wyjątek, bo to znany hiszpański trener piłki ręcznej).

BTW., nie ukrywam, że trochę ze zdziwieniem czytałem Wasze opisy dotyczące zamykania salonów w trakcie odbioru zegarków - ale to co spotkało mnie w ubiegłym tygodniu w Budapeszcie, to prawdziwe mistrzostwo świata absurdu. Oto bowiem, żeby wejść do salonu Rolexa w tym mieście (całkowicie zresztą wyczyszczonego, poza dwoma damskimi najmniejszymi OP z zegarków) najpierw pierwsze zewnętrzne drzwi otwiera ochroniarz stojący na zewnątrz budynku, zaprasza do przedsionka oddzielonego drugimi drzwiami, zamyka z ulicy te zewnętrzne, po czym dopiero wtedy zdalnie otwiera drugą parę prowadzącą już do środka - całość trwa jakieś 30-40 sekund i jest co najmniej dziwna😲

U nas jest nowocześniej, bo niektóre sklepy używają elektrozamków 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, sanik napisał(-a):

U nas jest nowocześniej, bo niektóre sklepy używają elektrozamków 😜

Tam człowiek czuje się jak w jakiejś śluzie, czekając na dekontaminację 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale te śluzy są całkiem popularne nie tylko w Budapeszcie ;) w Brukseli czy Amsterdamie też takie są

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Musa19 napisał(-a):

Odwiedź np. salon Patka na Place Vendome w Paryżu - z tego co pamietam tam jest podobnie, tj. stajesz w takiej niby śluzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Musa19 napisał(-a):

Tam człowiek czuje się jak w jakiejś śluzie, czekając na dekontaminację 😁

Przedsmak prezentacji nowych modeli witryn wystawowych 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pracowałem w banku i zaczęliśmy kupować takie śluzy do oddziałów (wpływ włoskiego inwestora, ponieważ w latach 80-tych Włosi mieli dużo włamań do banków) to na początku niektórzy ludzie dostawali różnych ataków klaustrofobii, twierdzili że się duszą, mają problemy z przebywaniem tam, itp. To było już prawie 20 lat temu, a pamietam że najbardziej zaawansowane modele miały już wtedy skanery twarzy, opcję ważenia, zbierania odcisków linii papilarnych, a nawet….. rozpylania różnych substancji. Oczywiście nie kupowało się tych wszystkich usług, ale ilość różnych rozwiązań  już wtedy była spora, a należy pamiętać że w bankach gotówki już prawie nie ma. Moja żona do dzisiaj narzeka że nie można ze mną filmów o napadach oglądać, bo jak widzę stosy gotówki w skarbcach to mnie śmiech ogarnia - więcej kasy jest w Carrefourze czy Biedronce niż w typowym oddziale banku. No ale koniec OT.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi