Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Recommended Posts

Teraz, chejron74 napisał(-a):

To fakt. Z Lange1 basen przyjdzie do Ciebie😀

Do mnie nie przyjdzie, bo ja tego modelu nie kupię. Wystarczy mi na starość mój Up/Down. 😜

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Ciekawy pozew przeciwko Hermes: https://kobieta.rp.pl/moda/art41348341-slynna-marka-luksusowych-torebek-ma-klopoty-klienci-zarzucaja-jej-nieuczciwe-praktyki

Jakoś nie wierzę by sąd w tym przypadku orzekł przeciwko marce, ale gdyby tak się stało to mogłoby potem dojść do innych, w tym do Rolexa. 🙂

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

5 godzin temu, agremi napisał(-a):

Jakoś nie wierzę by sąd w tym przypadku orzekł przeciwko marce, ale gdyby tak się stało to mogłoby potem dojść do innych, w tym do Rolexa. 🙂

No nie do konca dojdzie do Rolexa, bo jesli takie praktyki stosuje butik, to i owszem - mozna pociagnac za to marke, jednak jak takie praktyki stosuje dystrybutor (np. Kruk czy inny), to nie robi tego bezposrednio producent 🤔

Teoretycznie tak. Ale hamerkańskie sądy nie biorą jeńców, jak przyjdzie co do czego jeśli chodzi o prawa konsumentów i nie tylko. Atmosfera byłaby gęsta. Ale pewnie do takiej sprawy nie dojdzie.
Tylko mi się sytuacja skojarzyła.

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Obecnie ok. pół roku. Chociaż może być szybciej, a możesz czekać i dłużej. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Já zapisałem się w styczniu i na razie cisza.

Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka

A ile się czeka na DJ36 stalowego z karbowanym bezelem?

Edited by mirfak

...

Czy ktoś może wie czy można się zapisać na 1908 w platynie i ile się na niego czeka? 

Można, ale czas oczekiwania jest … nieznany.
Rzadko przychodzą podobno do PL.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

46 minut temu, GoliMilan napisał(-a):

Czy ktoś może wie czy można się zapisać na 1908 w platynie i ile się na niego czeka? 

Polecam przy okazji zajrzeć do sklepów w Europie - może się okazać, że leży na wystawie do wzięcia od ręki.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Nie wiem czy zapisują teraz, ale na premiery można było. W butiku usłyszałem, że w ciągu roku była chyba jedna sztuka złotego 1908, platyna w Polsce, to pewnie czekanie forever

A na suba z datą dalej zapisują? bo rzucacie koledze datami a jak nie jest zapisany to może się odbić od drzwi.

2 godziny temu, Jan napisał(-a):

A na suba z datą dalej zapisują? bo rzucacie koledze datami a jak nie jest zapisany to może się odbić od drzwi.

Zapisałem się w sobotę na suba no date bez problemu. Kiedy przyjdzie - tego nie wiem, nie ma pośpiechu. 

Gdybym chciał to na date też by zapisali. 

Edited by Tosagw

Zapisałem się w sobotę na suba no date bez problemu. Kiedy przyjdzie - tego nie wiem, nie ma pośpiechu. 
Gdybym chciał to na date też by zapisali. 

Gdzie przyjmują zapisy na suba date? W ciągu ostatniego miesiąca próbowałem się zapisać w Silesii i w Galerii Krakowskiej, ale się nie udało.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Musiałby się wypowiedzieć ktoś, kto był. Ja zapisywałem się w lutym

Guest PICAD
9 godzin temu, _Maciek napisał(-a):

Gdzie przyjmują zapisy na suba date? W ciągu ostatniego miesiąca próbowałem się zapisać w Silesii i w Galerii Krakowskiej, ale się nie udało.

Warszawa, plac 3 krzyzy - przy okazji zapytalem to sub bez daty - zapomnij, z data - ok mozemy zapiasc (ale o czas realizacji już nie pytalem, ale dało się wyczuć ze absurdalnie odległy)

Jak czasem tutaj zaglądam, to mam wrażenie ze w każdym sklepie, kazdy sprzedawca mowi co innego :).

W dniu 28.10.2024 o 08:32, Jan napisał(-a):

Właśnie mnie zapisali i ciekawy byłem ile podają czasu oczekiwania innym :)

13 godzin temu, PICAD napisał(-a):

Warszawa, plac 3 krzyzy - przy okazji zapytalem to sub bez daty - zapomnij, z data - ok mozemy zapiasc (ale o czas realizacji już nie pytalem, ale dało się wyczuć ze absurdalnie odległy)

Jak czasem tutaj zaglądam, to mam wrażenie ze w każdym sklepie, kazdy sprzedawca mowi co innego :).

Nie wiedziałem, ze bez daty jest bardziej pożądany i ciężej dostępny, mnie pytali czy z datą czy bez, ale wyglądało jakby bez różnicy 

Często jeżdżę w różne miejsca Polski i zaglądam do salonów Rolexa.
Ostatnie zdanie dokładnie opisuje sytuację w WK :)

20 godzin temu, Gaspar21 napisał(-a):

Nie wiedziałem, ze bez daty jest bardziej pożądany i ciężej dostępny

Jest raczej odwrotnie. Sądząc z ostatnio opublikowanych liczb produkcyjnych popyt musi byc mniejszy na Suba.

Bo jak inaczej wytłumaczyć fakt ze suba date produkują ponad 2x wiecej niz klasycznej wersji?

Jest raczej odwrotnie. Sądząc z ostatnio opublikowanych liczb produkcyjnych popyt musi byc mniejszy na Suba.
Bo jak inaczej wytłumaczyć fakt ze suba date produkują ponad 2x wiecej niz klasycznej wersji?

Moze nizszym kosztem produkcji, bo w tarczy jest dziura na datownik - mniej zlomu sie zuzywa.

bibbi