Walezy 399 #10551 Posted August 12 Przyszlo mi ostatnio podrozowac przez Schiphol i wstapic to butikow Gassan po obu stronach. Okazuje sie, ze od jakichs 3-4 miesiecy zaczeli regularnie dostawac stalowe GMT i Dayton'y. Co do Dayton, to przewazaja te z czarna tarcza. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jan 20179 #10552 Posted August 12 Bylem ostatnio w 1 z 2 Gassan. Jak zawsze bardzo mili do pogadania w oczekiwaniu na lot. Co do zegarków zawsze to samo: mają małą gablotkę w której wystawiają to co jest wolne, reszta display only, większości nowości w ogole nie widzieli / nie mieli. Jedynym słowem nie ma co robić z gassan na schiphol niewiadomo czego - nie różnią się niczym od innych multibrandów. 0 📸@horo_logic_life Share this post Link to post Share on other sites
Walezy 399 #10553 Posted August 12 (edited) 19 minutes ago, Jan said: Bylem ostatnio w 1 z 2 Gassan. Jak zawsze bardzo mili do pogadania w oczekiwaniu na lot. Co do zegarków zawsze to samo: mają małą gablotkę w której wystawiają to co jest wolne, reszta display only, większości nowości w ogole nie widzieli / nie mieli. Jedynym słowem nie ma co robić z gassan na schiphol niewiadomo czego - nie różnią się niczym od innych multibrandów. Moje doswiadczenie jest zgola inne, srednio co trzecia wizyta konczy sie dla mnie zakupem stalowego modelu, ktory u innych dilerow jest dostepny tylko na 'wait list'. Poluje natomiast na konkretny model OP 34 mm i nie moge nic ustrzelic, bo dostaja je rzadziej niz sub'y itd. Edited August 12 by Walezy 0 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 10798 #10554 Posted August 12 Za to w Katowicach posucha, bo nie dzwonią i chyba muszę się do nich przejechać 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jan 20179 #10555 Posted August 12 (edited) 45 minut temu, Walezy napisał(-a): srednio co trzecia wizyta konczy sie dla mnie zakupem stalowego modelu, Strach sie bać ile już odebrałeś 🫠 poruszę ten temat przy najbliższej okazji ciekawe co usłyszę 😂 Edited August 12 by Jan 0 📸@horo_logic_life Share this post Link to post Share on other sites
Walezy 399 #10556 Posted August 12 (edited) Przez 2 lata - 2. Ale nie kupuje wszystkiego. Podziekowalem jak chcieli mi sprzedac Exp II, czy DJ'a 36mm. Edited August 12 by Walezy 0 Share this post Link to post Share on other sites
Wuj 2535 #10557 Posted August 12 Koledzy, jaki jest czas oczekiwania na DJ 126300 w konfiguracji smooth z jubilee? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Autor1984 15731 #10558 Posted August 12 11 minut temu, Wuj napisał(-a): Koledzy, jaki jest czas oczekiwania na DJ 126300 w konfiguracji smooth z jubilee? Krótki. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Share this post Link to post Share on other sites
Wuj 2535 #10559 Posted August 12 Nie dodałem - green ombre 0 Share this post Link to post Share on other sites
Autor1984 15731 #10560 Posted August 12 11 minut temu, Wuj napisał(-a): Nie dodałem - green ombre Nie mam pojęcia jak długo trzeba oczekiwać na tę wersję. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 75250 #10561 Posted August 12 4 godziny temu, Walezy napisał(-a): Przyszlo mi ostatnio podrozowac przez Schiphol i wstapic to butikow Gassan po obu stronach. Okazuje sie, ze od jakichs 3-4 miesiecy zaczeli regularnie dostawac stalowe GMT i Dayton'y. Co do Dayton, to przewazaja te z czarna tarcza. I co, odebrałeś już od nich GMT lub Daytonę? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
Walezy 399 #10562 Posted August 12 (edited) 55 minutes ago, mario1971 said: I co, odebrałeś już od nich GMT lub Daytonę? Nie, ale też nie pytałem o nie do tej pory. Ostatnim razem byłem tam chyba w lutym czy marcu. Wtedy GMT czy Daytona u nich to były białe kruki. Edited August 12 by Walezy 0 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 75250 #10563 Posted August 12 Nie, ale też nie pytałem o nie. Wiesz, dobry handlowiec umie sprzedawać marzenia. Takie pewnie rozsiewają sprzedawcy tego salonu, nic poza tym. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
Walezy 399 #10564 Posted August 12 8 minutes ago, mario1971 said: 12 minutes ago, Walezy said: Nie, ale też nie pytałem o nie. Wiesz, dobry handlowiec umie sprzedawać marzenia. Takie pewnie rozsiewają sprzedawcy tego salonu, nic poza tym. Zgadza się, ale ten produkt sprzedaje się sam. Nawet na tt DJ’e ludzie stają w kolejce. Jak jeden nie weźmie, to drugi już nie odpuści. Dobry handlowiec tu nie jest potrzebny, nie muszą bić piany, sprzedają wszystko co dostają. Dla porównania mają do przymiarki Land Dwellera, ale jasno powiedzieli, że nie dostali jeszcze żadnego na sprzedaż. Nie mam powodu, aby nie wierzyć w to co mówią. Sam zrobiłem oczy jak powiedzieli, że GMT i Daytona to są już zegarki, które pojawiają się u nich regularnie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 75250 #10565 Posted August 12 Nie mam powodu, aby nie wierzyć w to co mówią. Sam zrobiłem oczy jak powiedzieli, że GMT i Daytona to są już zegarki, które pojawiają się u nich regularnie. I to właśnie nazywa się sprzedażą marzeń. Oni tak mówią, aby nie kupować innych marek, tylko się zapisywać na Rolexa, a później czekasz latami... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
Walezy 399 #10566 Posted August 12 (edited) 13 minutes ago, mario1971 said: I to właśnie nazywa się sprzedażą marzeń. Oni tak mówią, aby nie kupować innych marek, tylko się zapisywać na Rolexa, a później czekasz latami... I dlatego tak dobrze się dogaduje z ludźmi z Gassan, nie ma listy oczekujących, więc liczy się tylko i wyłącznie los i czar osobisty, a nie historia zakupowa.. 🤣 Edited August 12 by Walezy 0 Share this post Link to post Share on other sites
MJRegul 1015 #10567 Posted August 17 Panowie, stare wideo i spoza kraju ale czy możecie potwierdzić, że to tak samo działa w PL? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Pawlardo 39 #10568 Posted August 17 On 8/12/2026 at 12:08 PM, Wuj said: Koledzy, jaki jest czas oczekiwania na DJ 126300 w konfiguracji smooth z jubilee? Ja czekałem 2 lata na DJ smooth z jubliee 41 z tarczą mint green 1 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 10798 #10569 Posted August 17 Panowie, stare wideo i spoza kraju ale czy możecie potwierdzić, że to tak samo działa w PL? Podobno tak , ale ręki sobie uciąć nie dam 1 Share this post Link to post Share on other sites
rafi 17226 #10570 Posted August 18 W dniu 17.08.2026 o 08:09, MJRegul napisał(-a): Panowie, stare wideo i spoza kraju ale czy możecie potwierdzić, że to tak samo działa w PL? 12 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a): Podobno tak , ale ręki sobie uciąć nie dam Przede wszystkim prawdą jest, że na niektóre modele Rolexa, przede wszystkim stalowe professionale, popyt przekracza podaż. No i AD muszą jakoś tym zarządzać. Pewnie są jakieś wytyczne producenta, ale koniec końców to AD prowadzą swój biznes i musi im się spinać. Flipperów pewnie wyłapują, ale tylko tych „nieautoryzowanych”, bo że AD (czy tam ich pracownicy) mają flipperów „autoryzowanych”, to moim zdaniem nie ulega wątpliwości. Tak samo jak mają swoje kryteria „sprzedaży wiązanej”, czy „dopuszczania do zakupu” (mityczne wykuwanie na pamięć katalogów, czy krakowska podsuszana co druga wizyta). 0 Share this post Link to post Share on other sites
maciej888 56 #10571 Posted August 18 Mi po prawie 2 latach czekania przyszła stalowa Daytona w ubiegłym miesiącu. Miałem jakąś historię zakupową - natomiast jak dostałem telefon to mocno się zdziwiłem. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Krzy_Sztof 106 #10572 Posted August 21 (edited) W dniu 18.08.2026 o 14:49, maciej888 napisał(-a): Mi po prawie 2 latach czekania przyszła stalowa Daytona w ubiegłym miesiącu. Miałem jakąś historię zakupową - natomiast jak dostałem telefon to mocno się zdziwiłem. Po 2 latach? Premiera była w 2023 i zapisy przyjmują tylko przez ~2 tygodnie po premierze. Wg moich danych. Naprawdę zapisali Cię w 2024? Edited August 21 by Krzy_Sztof 0 Share this post Link to post Share on other sites
Krzy_Sztof 106 #10573 Posted August 21 W dniu 12.06.2026 o 09:16, Piotr Piątkowski napisał(-a): W Polsce czy za granicą ? Paweł Bohacz też mówił, że dostał butelkę alkoholu przy odbiorze i jakiś gadżet, ale to za granicą. W Polsce dalej nie wiedzą, jak obsługiwać klientów W Polsce chcą stworzyć poczucie, że masz się cieszyć, że cię obsługują. To też dziwne o tyle, że za granicą w salonach Rolex sprzedawcy mają na nadgarstkach ichnie zegarki (własne, czy firmowe -- drugorzędne, chodzi o wrażenie). W PL zdarzają się nawet jakieś kwarcowe i mimo to patrzą z góry... W dniu 11.06.2026 o 12:41, RobiGosc napisał(-a): Otóż to! ...einen Kaffee, Wasser oder Sekt vielleicht? "Sekt" to nie szampan, ale i nie Dorato. Dosyć dobrej jakości, nie marketowego standardu wino musujące. I to jest standardowe pytanie jak się już z opiekunem siada i rozmawia w sklepie sieci Bucherer w FFM (DE). Pytanie zadaje na ogół ktoś z obsługi sklepu, kto usadza klienta i powiadamia opiekuna, że klient przyszedł. Opiekun jak przyjdzie, to na ogół ponawia pytanie. Salonu też nikt nie zamyka "na odbiór", bo w salonie jest wiele miejsc, gdzie klienta można posadzić. Są miejsca przy ogólnym, długim stole (niczym ladzie baru), są stoliki z 2-3 krzesłami, a są i pokoiki ze szklanymi i nieprzezroczystymi (!) szybami... "Na oko" na raz od kilku do kilkunastu klientów może być obsługiwanych, pewnie zależy to od pory dnia, ale tak też wg reguły to do salonu się umawia na konkretną godzinę - mamy wtedy komfort rozmowy z naszym opiekunem, który ma dla nas wystarczająco czasu. Odbiór Rolexa nie odbywa się w takim szklanym pokoiku, bo to nie ten kaliber a) klienta (mówię o sobie), b) towaru (Rolex), tylko przy normalnym stoliku. I z całą pewnością muszę stwierdzić, że są to bardzo komfortowe warunki kupowania czy też rozmowy o kupnie zegarków. PS. Sklep oczywiście posiada ochronę. Bardzo kulturalnego i dyskretnego pana/panów, którzy witają nas przy drzwiach. I myślę, że to nie jedyne atuty, którymi musieli się okazać ci, którzy tą pracę dostali 😉 Które salony w PL są wciąż zamykane podczas odbioru? Pamiętam moje zdziwienie/przerażenie dawno temu, kiedy jakiś klient zaczął szarpać zamknięte drzwi salonu, kiedy odbierałem zegarek. Salon był wtedy b. mały, przez co ten łomot był tym bardziej donośny. 0 Share this post Link to post Share on other sites
beniowski 10466 #10574 Posted August 21 8 minut temu, Krzy_Sztof napisał(-a): W Polsce chcą stworzyć poczucie, że masz się cieszyć, że cię obsługują. To też dziwne o tyle, że za granicą w salonach Rolex sprzedawcy mają na nadgarstkach ichnie zegarki (własne, czy firmowe -- drugorzędne, chodzi o wrażenie). W PL zdarzają się nawet jakieś kwarcowe i mimo to patrzą z góry... Byłem w dziesiątkach salonów na tzw. zachodzie i większości na nadgarstkach sprzedawców widziałem zegarki różnych marek, a bardzo rzadko tych które sprzedawali. Może do złych salonów zaglądałem? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Krzy_Sztof 106 #10575 Posted August 21 Czy słyszeliście o kimś, kto odbierał w PL sprite'a (126720vtnr) na jubilee? Czekam od 4 lat i podobno, gdyby był na oyster, to już dawno by był, a tak kicha. 0 Share this post Link to post Share on other sites