Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest McIntosh

Klub Miłośników Zegarków A. Lange & Söhne

Recommended Posts

W dniu 23.04.2023 o 12:10, a_team napisał(-a):

Nie mów mi, że ten inge jest ładniejszy niż ALS :P

Nie da się ich porównać. Łączy je tylko to, że pokazują upływający czas. 

Jakbym miał dostać i nie mógłbym sprzedać to wybrałbym Inge. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

9 hours ago, Lukasz23212 said:

Witam. Ciężko kupic u AD datograph flyback? 

Myśle że nie powinno być większego problemu, 2-4 miesięcy. 

12 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Dawno go nie nosiłem.

9916e16329a16280dde80bef7652ead6.jpg

I to jest zegar z klasą dla dorosłych chłopców, na oficjalne okazje i spotkania z biznespartnerami

I to jest zegar z klasą dla dorosłych chłopców, na oficjalne okazje i spotkania z biznespartnerami
Masz 100% rację. 

79a55d8c789faedb36a29b57d26e39c6.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Na piwne wyjście również się nadaje. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

To jest zegarek przez duże Z, a nie jakieś tam blaszane zabawki. 

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Jest tak za***isty, że po paru dniach noszenia dostaje miesięcznego bana, co by nie przyćmił pozostałych zegarków z mojej kolekcji. 😆

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

18 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Jest tak za***isty, że po paru dniach noszenia dostaje miesięcznego bana, co by nie przyćmił pozostałych zegarków z mojej kolekcji. 😆

Reszta kolekcji - jeżeli masz na myśli Rolexy - nawet się nie zbliża do tego poziomu, tyle że nadrabia wszechstronnością.

Może zatem na krótko podtrzymam wątek nieco wyżej.

Były na forum dyskusje nt. "brzydala" Odyseusza - wydaje się, że Ci co jednak rozważają zakup nówki będą musieli uzbroić się w cierpliwość: berliński butik twierdzi, że w tej chwili zapisy obejmują termin 3-letni i za chwilę będzie wstrzymane ich przyjmowanie gdyż czas produkcji staje się istotnie nieprzewidywalny.

Ceny oczywiście cały czas rosną i obowiązują te z daty odbioru a nie zamawiania. Rabaty? Nie sądzę przy takim popycie...

3 hours ago, stanwojenny said:

Były na forum dyskusje nt. "brzydala" Odyseusza - wydaje się, że Ci co jednak rozważają zakup nówki będą musieli uzbroić się w cierpliwość: berliński butik twierdzi, że w tej chwili zapisy obejmują termin 3-letni i za chwilę będzie wstrzymane ich przyjmowanie gdyż czas produkcji staje się istotnie nieprzewidywalny.

Ceny oczywiście cały czas rosną i obowiązują te z daty odbioru a nie zamawiania. Rabaty? Nie sądzę przy takim popycie...

Zapomniałeś tez dodać ze Odyseusz jest tylko dla klientów Lange z historia i mimum zakupami na 450tyś zł 

Godzinę temu, KrysH napisał(-a):

Zapomniałeś tez dodać ze Odyseusz jest tylko dla klientów Lange z historia i mimum zakupami na 450tyś zł 

Nieźle. To już dużo łatwiej AP kupić (oprócz 16202).

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

5 godzin temu, KrysH napisał(-a):

tego nie wiedziałem… skąd masz takie precyzyjne informacje?

4 hours ago, stanwojenny said:

tego nie wiedziałem… skąd masz takie precyzyjne informacje?

Bylem w salonie i tak mi powiedziano prosto i kulturalnie w twarz :) Co prawda to było w Chicago i kwota była $100k więc zaokrągliłem - ale może w Europie jest inaczej?

W dniu 16.08.2023 o 09:16, stanwojenny napisał(-a):

Znana jest ilosc produkowanych zegarkow jak i ile zegarkow otrzyma dany butik

W dniu 16.08.2023 o 12:50, KrysH napisał(-a):

Teoretycznie tak... zeby sie zapisac, nalezy wydac minimum 100k euro w butiku. Teoretycznie ;)

W dniu 21.08.2023 o 18:21, SzefSzefow napisał(-a):

Teoretycznie tak... zeby sie zapisac, nalezy wydac minimum 100k euro w butiku. Teoretycznie ;)

Jesli ktos ma uklady, to nawet co miesiac pewnie moze odbierac Odyseusza, ale rozmawiamy o rzeczywistosci i wiekszosc "normalnych" klientow nie ma mozliwosci realnego zakupu 😐

5 minut temu, artme napisał(-a):

Jesli ktos ma uklady, to nawet co miesiac pewnie moze odbierac Odyseusza, ale rozmawiamy o rzeczywistosci i wiekszosc "normalnych" klientow nie ma mozliwosci realnego zakupu 😐

Niestety dziala to w druga strone... na poczatku nie bylo zadnych regulacji, pozniej rzucili info, ze trzeba byc klientem i wydac w butiku min 100k euro. Teraz, w zwiazku z tym, ze jest bardzo wielu chetnych, a zegarkow bardzo malo (roczna produkcja stalowych to okolo 100, a ALS ma ok 50 butikow), wybierani sa tylko najwierniejsi klienci (czyt. tacy, ktorzy wydali najwiecej i zazwyczaj jest to gruuuubo ponad 100k euro)

1 minutę temu, SzefSzefow napisał(-a):

Niestety dziala to w druga strone... na poczatku nie bylo zadnych regulacji, pozniej rzucili info, ze trzeba byc klientem i wydac w butiku min 100k euro. Teraz, w zwiazku z tym, ze jest bardzo wielu chetnych, a zegarkow bardzo malo (roczna produkcja stalowych to okolo 100, a ALS ma ok 50 butikow), wybierani sa tylko najwierniejsi klienci (czyt. tacy, ktorzy wydali najwiecej i zazwyczaj jest to gruuuubo ponad 100k euro)

Odnosilem sie do Twojego "teoretycznie" i puszczonego oczka, bo odebralem to jak fakt, ze jak ktos ma uklady czy wiecej podwawelskiej przyniesie, to dostanie 😉

1 minutę temu, artme napisał(-a):

Odnosilem sie do Twojego "teoretycznie" i puszczonego oczka, bo odebralem to jak fakt, ze jak ktos ma uklady czy wiecej podwawelskiej przyniesie, to dostanie 😉

Niestety nie bardzo tam to tak dziala :(

Teraz, SzefSzefow napisał(-a):

Niestety nie bardzo tam to tak dziala :(

A szkoda - bo juz sie naszykowalem na duzego grilla 😁