abir 8234 #5451 Napisano 5 Marca 2020 Z łykendu 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8234 #5452 Napisano 8 Marca 2020 jakby to nazwać, "wpadniesz na kawę?" /klik/ 1 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywar #5453 Napisano 8 Marca 2020 Abir, czym podchodzisz żurawie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8234 #5454 Napisano 9 Marca 2020 Pytasz o sprzęt? To C 200-400mmJesli o maskowanie, to ciężki temat. Chyba najbardziej płochliwe i spostrzegawcze ptaki jakie obserwowałem. 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywar #5455 Napisano 9 Marca 2020 Dlatego pytam, żurawia ciezkoa raczej niemozliwe jest podejsc, jakis P950 coolpixa ostatnio wyszedl, idealny do takich scen. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1329 #5456 Napisano 9 Marca 2020 (edytowane) Edytowane 9 Marca 2020 przez Jacek K. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8234 #5457 Napisano 9 Marca 2020 Dlatego pytam, żurawia ciezkoa raczej niemozliwe jest podejsc, jakis P950 coolpixa ostatnio wyszedl, idealny do takich scen.Z żurawiem nie ma przypadku. Rozeznanie terenu, czy w danym miejscu pojawiają się żurawie na wiosnę, wtedy można kombinować z czatownią, maskowaniem. Czasem najlepsza robota nie pomoże. Światło odbije się od szkła i one mogą być już podejrzliwe. Nawet sam wystający obiektyw, którego nie było wcześniej może wzbudzić ich podejrzenia. Czasem wkłada się w dziury czatowni butelki żeby żurawie przyzwyczajały się do tego kształtu. Maskowanie musi być naturalne dla danego terenu. Jak na suchej/szarej łące przykryjemy się tylko zieloną siatką to na żurawia może być za mało.Technicznie przy odrobinie szczęścia może 300mm wystarczyć 25minut i taki Wersal można zbudować 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11500 #5458 Napisano 11 Marca 2020 25minut i taki Wersal można zbudować Łoooo Panie, no salony Świata i jeszcze z dwururki dajesz? 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywar #5459 Napisano 11 Marca 2020 To dobre jest tylko miej czas by tam siedziec, ja juz wole podchody 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość cyklotymik #5460 Napisano 12 Marca 2020 1 Złoty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16039 #5461 Napisano 4 Kwietnia 2020 Może przywrócimy zgadywanki? Ktoś rozpoznaje? 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25105 #5462 Napisano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) Może przywrócimy zgadywanki? Ktoś rozpoznaje? Zsambeck - Węgry - ruiny kościoła norbertańskiego. Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67088 #5463 Napisano 7 Kwietnia 2020 Pomogłem jej przejść na drugą stronę ulicy. Foty z S9. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8234 #5464 Napisano 7 Kwietnia 2020 Kawał księżniczki 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16039 #5465 Napisano 7 Kwietnia 2020 Zsambeck - Węgry - ruiny kościoła norbertańskiego. Bingo! Pomogłem jej przejść na drugą stronę ulicy. Foty z S9. Miło z Twojej strony 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67088 #5466 Napisano 7 Kwietnia 2020 Kawał księżniczki Duża sztuka - wielkości mojej pięści 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25105 #5467 Napisano 7 Kwietnia 2020 Ktoś rozpoznaje 0 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16039 #5468 Napisano 7 Kwietnia 2020 Ktoś rozpoznaje Coś mi dzwoni, ale nie wiem w którym kościele 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3881 #5469 Napisano 7 Kwietnia 2020 Ktoś rozpoznaje Katedra w Bremie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25105 #5470 Napisano 7 Kwietnia 2020 Zgadza się! Brawo! 0 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Masu 9680 #5471 Napisano 10 Kwietnia 2020 Panowie fotografowie! Jak nie wy to kto? Zapraszam do wzięcia udziału w kwietniowej edycji konkursu fotograficznego. Siedzenie w domu tylko temu sprzyja. W razie zainteresowania wystarczy kliknąć w baner aby przejść do odpowiedniego wątku! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #5472 Napisano 12 Kwietnia 2020 .... Czyli w zasadzie rozwiązanie imadło-głowica kulowa-imadło. Wiecie gdzie takie cóś dostać? W sklepie z narzędziami, ale myśle ze nie o to chodzi 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70soul 1230 #5473 Napisano 12 Kwietnia 2020 Odnośnie konkursu fotograficznego i tego jak świecą nasze zegarki, kiedyś na tym forum pewna osoba której nicku nie pamiętam (ale z tego miejsca gratuluję foty) zamieściła genialne jak dla mnie foto Panerai, zapisałem zdjęcie w 2015 roku i jest jednym z wielu które mam jako wygaszacz.Nie ma tam ciemności ale powolnym krokiem zbliża się mrok, wyobraza mi się jakieś egzotyczne miejsce (palmy itd) i zachód słońca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #5474 Napisano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Dokładnie o to, ale w mniejszej skali To małe i lekkie imadło modelarskie. Niestety tez stosunkowo drogie, kupiłbyś za nie 2-3 namioty do fotografowania Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez 70' 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #5475 Napisano 12 Kwietnia 2020 To jest wieksze, tez mialelem takie, to spory i ciezki klamot. 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach