sanik 81031 #6026 Napisano 12 Czerwca 2021 Woda w miejskiej dżungli 😜 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5947 #6027 Napisano 12 Czerwca 2021 Obrońca oliwki 3 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zdun #6028 Napisano 13 Czerwca 2021 Słodko i słonecznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #6029 Napisano 13 Czerwca 2021 4 godziny temu, Zdun napisał(-a): Słodko i słonecznie. O tej porze roku słoneczniki... Pozdrawiam Jacek 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zdun #6030 Napisano 13 Czerwca 2021 5 godzin temu, JASI napisał(-a): O tej porze roku słoneczniki... Pozdrawiam Jacek 😀 Trudno nie zgodzić się ze stwierdzeniem. Nie będę się czepiał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #6031 Napisano 14 Czerwca 2021 3 godziny temu, Zdun napisał(-a): 😀 Trudno nie zgodzić się ze stwierdzeniem. Nie będę się czepiał. Też nie chcę się czepiać, tylko wydaje mi się to trochę dziwne... Wychowałem się i mieszkam na wsi. Okres od siewu do kwitnienia dla słonecznika to ok. 3 miesięcy. Nawet gdyby to było 2,5 miesiąca, to pole musiało być obsiane pod koniec marca. Słonecznik nie lubi przymrozków. Często rolnicy sieją go jako poplon po żniwach na zieloną paszę dla bydła. Wtedy takie piękne pola pełne słoneczników, można podziwiać późną jesienią. Pszczelarze też sieją słonecznik, ale ten kwitnie pod koniec lipca. A tu raptem połowa czerwca i takie pole słonecznika, dlatego się zdziwiłem. Pozdrawiam Jacek 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zdun #6032 Napisano 14 Czerwca 2021 😀 Gwarancja świeżości. Trzysta metrów przed moim oknem - kwitnąca facelia. Nawet na rzepakach nie widziałem tylu pszczół. Niesamowite. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość cyklotymik #6033 Napisano 14 Czerwca 2021 18 godzin temu, JASI napisał(-a): Też nie chcę się czepiać, tylko wydaje mi się to trochę dziwne... Wychowałem się i mieszkam na wsi. Okres od siewu do kwitnienia dla słonecznika to ok. 3 miesięcy. Nawet gdyby to było 2,5 miesiąca, to pole musiało być obsiane pod koniec marca. Słonecznik nie lubi przymrozków. Często rolnicy sieją go jako poplon po żniwach na zieloną paszę dla bydła. Wtedy takie piękne pola pełne słoneczników, można podziwiać późną jesienią. Pszczelarze też sieją słonecznik, ale ten kwitnie pod koniec lipca. A tu raptem połowa czerwca i takie pole słonecznika, dlatego się zdziwiłem. Pozdrawiam Jacek Ja pierniczę, ale się czepiasz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 895 #6034 Napisano 15 Czerwca 2021 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8234 #6035 Napisano 16 Czerwca 2021 letnie próby z myszakami. nie jest najgorzej 8 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polewoj 11 #6036 Napisano 16 Czerwca 2021 Samiec zwinki w barwach godowych... Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #6037 Napisano 17 Czerwca 2021 Truskawki, koper, kwiatki jakieś i buda na skraju. Jest gdzie uciec przed skwarem 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wanderer1975 795 #6038 Napisano 17 Czerwca 2021 Cześć Paweł.Wszystko ok po zabiegu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #6039 Napisano 17 Czerwca 2021 17 minut temu, wanderer1975 napisał(-a): Cześć Paweł.Wszystko ok po zabiegu? Cześć kolego. Tak już jest ok - pierwsze dni piecze, szczypie, ciągnie teraz codziennie jest lepiej. Kosiłem dzisiaj trawę, podlewałem plony, jeździłem taczką a nawet w domu pokończyłem kilka tematów remontowych. Jeszcze tydzień przewiduję i ruszam z robotą bo plecy mam okrutne ze zleceniami Dzięki wielkie za pamięć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wanderer1975 795 #6040 Napisano 17 Czerwca 2021 10 minut temu, Paweł Bury. napisał(-a): Cześć kolego. Tak już jest ok - pierwsze dni piecze, szczypie, ciągnie teraz codziennie jest lepiej. Kosiłem dzisiaj trawę, podlewałem plony, jeździłem taczką a nawet w domu pokończyłem kilka tematów remontowych. Jeszcze tydzień przewiduję i ruszam z robotą bo plecy mam okrutne ze zleceniami Dzięki wielkie za pamięć Oszczędzaj się.robota to nie wszystko.By nie było ot.zdjecie;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5947 #6041 Napisano 17 Czerwca 2021 (edytowane) Robione przed chwilą komórką z balkonu Sorry ale po zmierzchu słabo Starałem się złapać koziołka... Edytowane 17 Czerwca 2021 przez mkl1 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Masu 9680 #6042 Napisano 19 Czerwca 2021 Panowie fotografowie, zapraszam do oddania głosów na najlepsze zdjęcie edycji czerwcowej Wystarczy kliknąć w grafikę aby przejść do wątku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gio 2583 #6043 Napisano 19 Czerwca 2021 A jest co oglądać w tej edycji! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5947 #6044 Napisano 24 Czerwca 2021 (edytowane) Pająk "Kwietnik" czy jak go tam zwą= (Misumena vatia) Edytowane 24 Czerwca 2021 przez mkl1 2 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sirval 80 #6045 Napisano 24 Czerwca 2021 Takie udało się złapać....momenty....Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1329 #6046 Napisano 24 Czerwca 2021 @Sirval Ładne, ale dlaczego pionowe ujęcia?! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sirval 80 #6047 Napisano 24 Czerwca 2021 Hmm... robione telefonem, do oglądania na telefonie....hmm....nie pomyślałem żeby robić poziomo.Poprawię się Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81031 #6048 Napisano 26 Czerwca 2021 Morze - Molo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zdun #6049 Napisano 26 Czerwca 2021 (edytowane) Dzwońce - dorosły i podlot. Urocze łuszczaki - smakosze nasionek i mięsistych cząstek roślin. Bardzo ciekawe mają pazurki, pasujące bardziej do drapieżnych kuzynów. Edytowane 26 Czerwca 2021 przez Zdun Skrypt strony duplikuje treść i załączniki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #6050 Napisano 26 Czerwca 2021 Objawienie 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach