Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
rk7000

Ciekawostki z zakończonych już aukcji - zrzuty ekranu.

Recommended Posts

Zegarek  rzadki ale bez napisu. I odwieczne pytanie czy warto w to wchodzić? Na szczęście zapomniałem o zakupie i nie musiałem o tym decydować. 

Okolo 150 zł z przesyłką. 

Screenshot_20230731-210751_Samsung Internet.jpg

Edited by art_69

Czemu nie podesłałeś mi tego leningrada?

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Godzinę temu, Kacperek_77u napisał(-a):

Czemu nie podesłałeś mi tego leningrada?

Bo chyba nie warto było w to wchodzić. Po za tym wygrała osoba, która być może dała zaporową cenę.

Zegarek nie był idealny ale za 400 zł plus przesyłka i nawet jak coś jeszcze doszłoby od poczty polskiej to ja bym ładnie zrobił ten zegarek w oryginale...

Czuć było potencjał.

ww.jpg

4 godziny temu, art_69 napisał(-a):

Zegarek nie był idealny ale za 400 zł plus przesyłka i nawet jak coś jeszcze doszłoby od poczty polskiej to ja bym ładnie zrobił ten zegarek w oryginale...

Czuć było potencjał.

ww.jpg

Zamiana koperty, nowe szkiełko, sekundnik, uzupełnienie lumy, serwis to tak z grubsza. Tarczy już do ładnego stanu nie doprowadzisz no chyba że masz na podmianę wtedy te 400zl może i warto inwestować. 

Edited by Progfan_87

23 godziny temu, Progfan_87 napisał(-a):

Zamiana koperty, nowe szkiełko, uzupełnienie lumy, serwis to tak z grubsza. Tarczy już do idealnego stanu nie doprowadzisz no chyba że masz na podmianę wtedy te 400zl warto inwestować. 

Tarcza najbardziej mi się podoba. Jakiś czas temu mogłem kupić dwa takie zegarki w których tarcze były zniszczone o wiele bardziej. Z tego powodu ostatecznie zrezygnowałem, bo lepiej kupić w lepszym stanie

i mieć ładniejszy zegarek. Bardzo z tego powodu ubolewałem.

Na tej tarczy wszystkie elementy jak napisy, symbole, podziałka sekundowa, indeksy cyfrowe, a nawet luma na nich jest dla mnie do zaakceptowania. Nalot na tarczy od 9 do 12 tylko podkreśla pozytywnie wiek zegarka.

Wiadomo są tarcze w dużo lepszym stanie ale dla mnie taka tarcza jest 'idealna' i nawet zastanowiłbym się czy wymieniać kopertę, która bardzo dużo przeszła.

Przyjemnością byłoby, odzyskać ten zegarek dla świata i zapłacić za serwis, szkiełko i wszystko inne...

Jak ktoś ma tarcze w podobnym stanie, przynajmniej z dwiema głównymi wskazówkami, wyciągam pieniądze i płacę....default_smile.png.57dfed83d3bbc24c8469ddb1df26e61c.png

Powinienem kupić ten zegarek ale niestety....

Edited by art_69

W tym zegarku tak naprawdę płaci się za tarczę no chyba, że mechanizm jest wczesny . 

Ten pokazany tarczę ma zniszczoną ale bardzo efektowną z bardzo wtraźnym napisem szturmańskie, z pieknym logo, cudnym "orłem" i wspaniale zachowanymi indeksami z oryginalną lumą. Cudo  :) 

Jakbym widział  za 400  to bym brał z podziękowaniem  mimo, że mam taki .

Taka bardzo ciekawa Rakieta sprzedana za około 800 zł.

Może warto?

Specyficzna koperta tylko do bransolety i papiery z 1969 roku.

rak1.jpg

rak.jpg

Edited by art_69

Wrzucam jako ciekawostke

Pierwowzór K59 z aukcji na violity

Screenshot_2023-09-01-02-34-11.png

1191490-a7ff99101b63a83bfbdef2c8b01112b6.jpg

873282-76cf7532874b7d8dd7e47c602be705da.jpg

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

W dniu 1.09.2023 o 12:05, jarek08s napisał(-a):

1000euro niezła sumka

Może nie jak za darmo, ale cena raczej dobra. Zresztą, już go nie ma.

8 godzin temu, kchrapek napisał(-a):

To w zasadzie jest tanio. W każdym razie już dawno tak tanio nie widziałem... I nie żartuję.

Nie twierdzę że drogo skoro poszła w godzinę ,wywoławcza była 649€ lub najlepsza oferta,ktoś zaproponował 1000€ i się sprzedała ale do Rakety 3031 jeszcze dużo brakuje ostatnio widziałem za 9000 funtów 

Taki zegarek, nieużywany, bez papierów, z pudełkiem. Zazwyczaj napis Poljot lub Sekunda. Wiele osób zastanawiało się czy napis Czajka niedorobiony...

Zainteresowanie bardzo duże i cena w okolicach 1000 zł.

czajka.jpg

czajka1.jpg

Edited by art_69

Nie żeby coś ale też przykladowo były slavy na 2612 🙃

594bb0_554c400018b445fc8d1d9ae50f78fad6~mv2.jpg

594bb0_c942b657ef3a4960aa28ab550ce9c949~mv2.jpg

45 minut temu, JanekTheFizyk napisał(-a):

To chyba nie w Polsce?

Na pewno nie, po tle widzę że to fota z violity od jednego sprzedawcy

Godzinę temu, JanekTheFizyk napisał(-a):

To chyba nie w Polsce?

Taki ciekawy zegarek i w takiej cenie trudno kupić w Polsce, chociaż z drugiej strony małe zainteresowanie... Zupełnie nie wiem z jakiego powodu?

Edited by art_69