Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
wybór zegarka Dwa zegarki w cenie do 800-1000 złotych
dodany przez
Nandez15, w Jaki zegarek...
Rekomendowane odpowiedzi
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez bartek.siwiec
Mały Citizen Navihawk szuka nowego domu (nadgarstka?).
Zegarek zakupiony w kwietniu 2025 na Amazonie (jako nowy oczywiście). Był noszony, ale z bardzo dużym poszanowaniem 😁.
Według forumowej skali (baaardzo zachowawczo) 8/10. Technicznie wszystko jest sprawne, nigdy nie krzyczał nawet, że potrzebuje więcej światełka. Wizualnie bez żadnych dużych śladów użytkowania, jakieś mikroryski napewno się znajdą. Szkło oczywiście cztyściutkie (jak to szafir). Zegarek bardzo kompaktowy (40 mm), stosunkowo mały L2L też robi robotę. Bardzo ładnie wykonany, super jest również bransoleta. Do zegarka jest oczywiście cały set sprzedażowy (pudełko i papierki), zdjęte ogniwa, oraz dodatkowe zapięcie bransolety (dokupiłem na Ali zapięcie dające większy zakres mikroregulacji). Oryginalne zapięcie oczywiście również jest w zestawie.
Cena: 1100 1000 900 zł (do rozsądnej negocjacji) + koszty wybranej przesyłki (w Opolu i okolicy może być również odbiór osobisty).
-
Przez Rhotax
Już mnie irytuje jak kolejny raz, pęka prawie w tym samym miejscu, standardowy (żywica/guma(?)) pasek w jednym zegarku. Kolejny raz bulić za to samo co jest ewidentnie — źle zrobione.
No i chciałem sobie zamiast tego, zrobić jakiś skórzany.
Tylko, że potrzebują bardzo cienkiej skóry, w pewnym fragmencie, żeby owinąć/okleić tym fragmentem taki "plastikowy dings', który jest dopasowany do kształtu zegarka, powoduje, że pasek do niego przylega i nie opada gdy się zdejmie z ręki...rozumiecie o co chodzi.
No i na początek, wziąłem po prostu jakiś stary pasek od spodni, przyciąłem. Oglądam jakiś filmik jak oni to cieniują (chociaż przyznaję, tam cieniują tylko końcówkę, pod kątem, a nie taki dłuższy, równomierny obszar). Ale chodzi o to, że gdy oni to cieniują, to się zachowuje to tak — jakby strugali drewno z kory Sztywne, solidne płaty. Prawie, że słychać to cięcie jak w drewnie I jeśli mają nawet jakieś drobniejsze fragmenty, to te kawałki przypominają sztywne wióry z drewna.
A mój pasek...u mnie jak zaczynam coś ścinać od tej strony nie gładkiej...to to przypomina bardziej...POLAR. To są jakieś farfocle, jakieś kłaczki kota 😕 To jest zupełnie inna konsystencja niż to co widzę na tych filmikach. Bardziej tam zastosowanie ma "skrobanie" (jak ryby), a nie ścinanie 😕 Już myślę czy przypadkiem nie będzie szybciej jak wezmę jakiegoś Dremela z papierem ściernym na bębnie i to będzie bardziej efektywne.
I teraz pytanie.
Czy ta — diametralna — różnica w materiale, konsystencji, to jak się zachowuje przy cięciu, nie wynika przypadkiem z tego, że oni mają jakąś..."inną" skórę? Tzn. z innego zwierzęcia albo garbowana w jakiś inny sposób?
-
Przez beriam
Zastanawiam się nad skórą dla obywatela. Dylemat, czy brać opcje jasną czy ciemną Pueblo dla czarnej tarczy ?
-
Przez beard
Witam wszystkich. Jestem posiadaczem Festiny F20463/4. Bardzo lubię zegarki Casio. Czy ma sens próba sprzedaży Festiny i poszukiwanie Edifice czy może lepiej zostać z tym co mam. Czy poza napisami będzie to lepszy zegarek niż Festina? W grę wchodzi jedynie wymiana 1:1 czyli casio za tyle ile wezmę za festine
-