Sign in to follow this
Followers
0
wybór zegarka Dwa zegarki w cenie do 800-1000 złotych
By
Nandez15, in Jaki zegarek...
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By tt55
Poszukuję tarczy do zegarka z pasującymi wskazówkami do Citizen mech. 5500 - z dniem i datą.
Może być to stary zegarek z niedzialajacym mechanizmem z tymi częściami.
Przykładowa tarcza na zdjęciu.
-
By GostRado
Dzień dobry
Moją pasją jest kawa i wszystko, co jest z nią związane, co widać na zdjęciu. Myślę, że osiągnąłem już w tej dziedzinie "game over", no może prawie 😉 W razie pytań związanych z ziarnami kawy, młynkami, ekspresami i kawowymi akcesoriami służę pomocą 🙂
Co do zegarków mam sprecyzowany gust. Kiedyś marzyłem o Louis Erard 1931 retrograde i Breitling blackbird. Obecnie najbardziej podobają mi się czarne zegarki: sportowe (mam Tissot Supersport Chrono i klasyczne szkieletowe ( posiadam Roamer competence skeleton). Od ponad 20 lat mam Citizena promaster, który dużo przeszedł perypetii i wciąż chodzi, jest niezniszczalny, a jedyna konserwacja to wymiana baterii.
Zapisałem się do Waszego forum, aby zdobyć "zegarkową" wiedzę dla samej przyjemności oraz w celu wykorzystania w przyszłości do zakupów zegarków.
W Nowym Roku życzę Wszystkim zdrowia, szczęścia i mnóstwa pieniędzy na zakupy wymarzonych zegarków!
Grzegorz
PS
Roamer, po zdobyciu dzięki Wam wiedzy, idzie na sprzedaż 🙂
-
By Sol
Citizen NY0040, czyli tak zwany "Majtek", to popularny budżetowy diver, czasem jednak niedoceniany.
Model produkowany od 1997 roku i posiadający swoją własną historię.
Często porównywany z SKX007 od Seiko.
(Chyba ze względu na cenę... chociaż to w tej chwili nieaktualne, bo ceny SKX-a poszybowały w górę tak bardzo, że Majty możemy kupić za pół ceny, bo jeżeli chodzi o jakość, to Citizen wygrywa.)
SKX jest ponoć kultowy, ale to Citizen ma fajną historię w tle - był używany przez płetwonurków włoskiej marynarki wojennej
Podoba mi się także to, że zegarek ma swoją własną nazwę nadaną przez użytkowników, czego nie doczekał się konkurent.
Nie wchodząc dalej w porównania, powiem krótko: Majtek na pewno nie jest gorszy i zasługuje na swój wątek.
To zacznę od mojego.
Myślałem, że będę nosił na meshu, ale na dobrej gumie jest trudny do pokonania
-
By Marcin.b
Witam wszystkich znawców i miłośników zegarków!
Niedługo kończę 35 lat i chciałbym sprawić sobie prezent w formie eleganckiego, kwarcowego zegarka na co dzień i na wyjścia.
Do pracy nie będę go nosił bo mógłbym łatwo go ubrudzić albo porysować dlatego z góry zaznaczam, że mimo wielkiego szacunku do zegarków automatycznych "z duszą", muszę zostać przy zegarkach kwarcowych. Na ten moment mam Hugo Bossa Champion na brązowym pasku i z niebieską tarczą (foto).
Szukam czegoś na czarnym pasku, z czarną tarczą, eleganckiego ale żeby również pasował do t-shirtu a nie tylko do koszuli czy garnituru. Rozmiar nadgarstka to jakieś 17,5cm, wrzucam zdjęcie mojego HB dla porównania jak wygląda koperta 44m na mojej ręce.
Trochę poczytałem forum i na ten moment podobają mi się takie propozycje:
https://zegarownia.pl/zegarek-meski-certina-urban-ds-8-moon-phase-c033-457-36-051-00
https://zegarownia.pl/zegarek-meski-appella-classic-chronograph-l70011-5214ch
https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/48806_Bulova_Precisionist_Lunar_Pilot_Moonwatch_Chronograph_96B251
Bardzo proszę o opinie na temat tych firm, zegarków, mechanizmów jak i również o alternatywne propozycje co wy byście dla mnie widzieli w podobnym stylu w budżecie do 3k.
Z góry dziękuję za pomoc i wszelkie wskazówki 😁
-
By Novikus257
Witam wszystkich i każdego z osobna.
Zarejestrowałem się na forum, ponieważ znalazłem je dość niedawno, a wydaje mi się bardzo ciekawe.
Sam posiadam niewiele zegarków, ale noszę jakiś zawsze, niemal nieprzerwanie od 16 roku życia. Mówią, że to jedyna biżuteria odpowiednia dla mężczyzny.
Posiadam w swojej mikro "kolekcji":
Casio F-91W
Lorus RT365EX9
Festina 16234/6
Seiko SUR375P1
A aktualnie wszystkie poszły nieco w odstawkę, bo dwa tygodnie temu nabyłem za śmieszne pieniądze wręcz, nowiutkiego Garmin Epix pro gen 2 47mm.
Pozdrawiam!
-