Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Od początku powstania czterech wielkich szlemów zawodowo w tenisa grało i gra setki tysięcy ludzi na świecie, a tych, co roku zagrali w finale jednego z nich jest osiem kobiet i od dziś już na zawsze w życiorysie Mai Chwalińskiej będzie informacja, że w 2026 roku była finalistką Roland Garros.

Screenshot_20260606_185420_Samsung Browser.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, GostRado napisał(-a):

Ale wiesz, że Maja rozegrała w sumie 10 meczów w RG i spędziła 2 razy więcej czasu na korcie niż Rosjanka, a to że za sukcesem A. stoją miliony dolarów i dziesiątki ludzi w sztabie, to taki drobny szczegół, gdzie u Mai manager żebrał o pieniądze. Co tu pisać, że Iga pożyczyła swojego trenera od przygotowania fizycznego... 

Screenshot_20260606_182034_Instagram.jpg

Oczywiście wiem. Wiem też, że straciła kilka szans na zdobycie punktów w gemach, bo nie potrafi grać forhendu wzdłuż linii. Maja sprawia wrażenie fajnej, sympatycznej dziewczyny i życzę jej jak najlepiej, ale ma sporo do nadrobienia w kontekście techniki. A to polskie dmuchanie balonika jest po prostu słabe. Poza tym, problemy finansowe dotyczą wielu tenisistów, którzy biorą udział w jakichś podłych turniejach rozgrywanych w miejscach zapomnianych przez Boga licząc na to, że ktoś ich zauważy i że przebiją się w rankingu chociaż do drugiej setki. Takie życie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmuchanie balonika może i jest słabe, ale czy umie grać forhend wzdłuż linii, czy nie - grała w finale RG i nie doszła tam przypadkiem. Nie podejmę się orzec, czy sama grała słabiej, czy przeciwniczka była aż tak dobra (czy jedno i drugie), ale choćby półfinał w wykonaniu Rosjanki pokazał, że jest w formie i będzie raczej trudniej niż łatwiej. 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, McIntosh napisał(-a):

Oczywiście wiem. Wiem też, że straciła kilka szans na zdobycie punktów w gemach, bo nie potrafi grać forhendu wzdłuż linii. Maja sprawia wrażenie fajnej, sympatycznej dziewczyny i życzę jej jak najlepiej, ale ma sporo do nadrobienia w kontekście techniki. A to polskie dmuchanie balonika jest po prostu słabe. Poza tym, problemy finansowe dotyczą wielu tenisistów, którzy biorą udział w jakichś podłych turniejach rozgrywanych w miejscach zapomnianych przez Boga licząc na to, że ktoś ich zauważy i że przebiją się w rankingu chociaż do drugiej setki. Takie życie.

Odnośnie jej techniki to poczytaj opinie fachowców, którzy śledzą ten sport od lat, a nie od 3 tygodni. Każdy zaczyna od małych turniejów, przebija się i idzie krok po kroku wyżej lub stoi w miejscu. Tenis to nie  polityka gdzie masz zagwarantowane miejsce biorące bo tatuś lub wujek jest znany. W profesjonalnym sporcie to tak nie działa, że nagle i bez przygotowania wskakujesz na sam szczyt. Sorry, piszesz jak dyletant, ale rozumiem, bo teraz każdy Polak zna się na tenisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, a mogła wygrać i byłoby tu tak miło 😆 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, pmwas napisał(-a):

Ech, a mogła wygrać i byłoby tu tak miło 😆 

👌Tak i ten mem, taki... Januszowy.

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, McIntosh napisał(-a):

Najwyraźniej Maja miała wyjątkowego fuksa, dochodząc do finału wielkoszlemowego turnieju. A już zupełnie na poważnie, to za przeproszeniem - pier**lisz Mariusz głupoty. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kingcrimson napisał(-a):

Odnośnie jej techniki to poczytaj opinie fachowców, którzy śledzą ten sport od lat, a nie od 3 tygodni. Każdy zaczyna od małych turniejów, przebija się i idzie krok po kroku wyżej lub stoi w miejscu. Tenis to nie  polityka gdzie masz zagwarantowane miejsce biorące bo tatuś lub wujek jest znany. W profesjonalnym sporcie to tak nie działa, że nagle i bez przygotowania wskakujesz na sam szczyt. Sorry, piszesz jak dyletant, ale rozumiem, bo teraz każdy Polak zna się na tenisie.

Tenisem ziemnym interesuję się od dziecka, a nie od trzech tygodni i dostrzegam więcej niż Ty. A fachowcy doceniają fakt, że Maja próbuje grać techniczne, a nie siłowo, co wynika z jej warunków fizycznych. Nie oznacza to, że każdy techniczny element gry funkcjonuje u niej prawidłowo. Zresztą jej trener sam mówił, że jest jeszcze dużo do poprawy.

1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Najwyraźniej Maja miała wyjątkowego fuksa, dochodząc do finału wielkoszlemowego turnieju. A już zupełnie na poważnie, to za przeproszeniem - pier**lisz Mariusz głupoty. 

A co konkretnie jest głupie w moich wpisach? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, McIntosh napisał(-a):

Tenisem ziemnym interesuję się od dziecka, a nie od trzech tygodni i dostrzegam więcej niż Ty. A fachowcy doceniają fakt, że Maja próbuje grać techniczne, a nie siłowo, co wynika z jej warunków fizycznych. Nie oznacza to, że każdy techniczny element gry funkcjonuje u niej prawidłowo. Zresztą jej trener sam mówił, że jest jeszcze dużo do poprawy.

A co konkretnie jest głupie w moich wpisach? 

Piszesz bardzo stereotypowo, podpierając bezimiennymi fachowcami, których całe stada wyrosły po deszczu wygranych Mai w kolejnych rundach RG. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi