Valygaar 6538 #926 Napisano 13 godzin temu Chapeau bas Maju 👏🏼👏🏼 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 12704 #927 Napisano 13 godzin temu (edytowane) Od początku powstania czterech wielkich szlemów zawodowo w tenisa grało i gra setki tysięcy ludzi na świecie, a tych, co roku zagrali w finale jednego z nich jest osiem kobiet i od dziś już na zawsze w życiorysie Mai Chwalińskiej będzie informacja, że w 2026 roku była finalistką Roland Garros. Edytowane 13 godzin temu przez GostRado 1 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 86603 #928 Napisano 11 godzin temu 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
McIntosh 835 #929 Napisano 10 godzin temu 4 godziny temu, GostRado napisał(-a): Ale wiesz, że Maja rozegrała w sumie 10 meczów w RG i spędziła 2 razy więcej czasu na korcie niż Rosjanka, a to że za sukcesem A. stoją miliony dolarów i dziesiątki ludzi w sztabie, to taki drobny szczegół, gdzie u Mai manager żebrał o pieniądze. Co tu pisać, że Iga pożyczyła swojego trenera od przygotowania fizycznego... Oczywiście wiem. Wiem też, że straciła kilka szans na zdobycie punktów w gemach, bo nie potrafi grać forhendu wzdłuż linii. Maja sprawia wrażenie fajnej, sympatycznej dziewczyny i życzę jej jak najlepiej, ale ma sporo do nadrobienia w kontekście techniki. A to polskie dmuchanie balonika jest po prostu słabe. Poza tym, problemy finansowe dotyczą wielu tenisistów, którzy biorą udział w jakichś podłych turniejach rozgrywanych w miejscach zapomnianych przez Boga licząc na to, że ktoś ich zauważy i że przebiją się w rankingu chociaż do drugiej setki. Takie życie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9793 #930 Napisano 9 godzin temu Dmuchanie balonika może i jest słabe, ale czy umie grać forhend wzdłuż linii, czy nie - grała w finale RG i nie doszła tam przypadkiem. Nie podejmę się orzec, czy sama grała słabiej, czy przeciwniczka była aż tak dobra (czy jedno i drugie), ale choćby półfinał w wykonaniu Rosjanki pokazał, że jest w formie i będzie raczej trudniej niż łatwiej. 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 22425 #931 Napisano 9 godzin temu 16 minut temu, McIntosh napisał(-a): Oczywiście wiem. Wiem też, że straciła kilka szans na zdobycie punktów w gemach, bo nie potrafi grać forhendu wzdłuż linii. Maja sprawia wrażenie fajnej, sympatycznej dziewczyny i życzę jej jak najlepiej, ale ma sporo do nadrobienia w kontekście techniki. A to polskie dmuchanie balonika jest po prostu słabe. Poza tym, problemy finansowe dotyczą wielu tenisistów, którzy biorą udział w jakichś podłych turniejach rozgrywanych w miejscach zapomnianych przez Boga licząc na to, że ktoś ich zauważy i że przebiją się w rankingu chociaż do drugiej setki. Takie życie. Odnośnie jej techniki to poczytaj opinie fachowców, którzy śledzą ten sport od lat, a nie od 3 tygodni. Każdy zaczyna od małych turniejów, przebija się i idzie krok po kroku wyżej lub stoi w miejscu. Tenis to nie polityka gdzie masz zagwarantowane miejsce biorące bo tatuś lub wujek jest znany. W profesjonalnym sporcie to tak nie działa, że nagle i bez przygotowania wskakujesz na sam szczyt. Sorry, piszesz jak dyletant, ale rozumiem, bo teraz każdy Polak zna się na tenisie. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9793 #932 Napisano 9 godzin temu Ech, a mogła wygrać i byłoby tu tak miło 😆 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 12704 #933 Napisano 9 godzin temu 5 minut temu, pmwas napisał(-a): Ech, a mogła wygrać i byłoby tu tak miło 😆 👌Tak i ten mem, taki... Januszowy. 2 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 73572 #934 Napisano 8 godzin temu 1 godzinę temu, McIntosh napisał(-a): Oczywiście wiem. Wiem też, że straciła kilka szans na zdobycie punktów w gemach, bo nie potrafi grać forhendu wzdłuż linii. Maja sprawia wrażenie fajnej, sympatycznej dziewczyny i życzę jej jak najlepiej, ale ma sporo do nadrobienia w kontekście techniki. A to polskie dmuchanie balonika jest po prostu słabe. Poza tym, problemy finansowe dotyczą wielu tenisistów, którzy biorą udział w jakichś podłych turniejach rozgrywanych w miejscach zapomnianych przez Boga licząc na to, że ktoś ich zauważy i że przebiją się w rankingu chociaż do drugiej setki. Takie życie. Najwyraźniej Maja miała wyjątkowego fuksa, dochodząc do finału wielkoszlemowego turnieju. A już zupełnie na poważnie, to za przeproszeniem - pier**lisz Mariusz głupoty. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
McIntosh 835 #935 Napisano 6 godzin temu 2 godziny temu, kingcrimson napisał(-a): Odnośnie jej techniki to poczytaj opinie fachowców, którzy śledzą ten sport od lat, a nie od 3 tygodni. Każdy zaczyna od małych turniejów, przebija się i idzie krok po kroku wyżej lub stoi w miejscu. Tenis to nie polityka gdzie masz zagwarantowane miejsce biorące bo tatuś lub wujek jest znany. W profesjonalnym sporcie to tak nie działa, że nagle i bez przygotowania wskakujesz na sam szczyt. Sorry, piszesz jak dyletant, ale rozumiem, bo teraz każdy Polak zna się na tenisie. Tenisem ziemnym interesuję się od dziecka, a nie od trzech tygodni i dostrzegam więcej niż Ty. A fachowcy doceniają fakt, że Maja próbuje grać techniczne, a nie siłowo, co wynika z jej warunków fizycznych. Nie oznacza to, że każdy techniczny element gry funkcjonuje u niej prawidłowo. Zresztą jej trener sam mówił, że jest jeszcze dużo do poprawy. 1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Najwyraźniej Maja miała wyjątkowego fuksa, dochodząc do finału wielkoszlemowego turnieju. A już zupełnie na poważnie, to za przeproszeniem - pier**lisz Mariusz głupoty. A co konkretnie jest głupie w moich wpisach? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 73572 #936 Napisano 53 minuty temu 5 godzin temu, McIntosh napisał(-a): Tenisem ziemnym interesuję się od dziecka, a nie od trzech tygodni i dostrzegam więcej niż Ty. A fachowcy doceniają fakt, że Maja próbuje grać techniczne, a nie siłowo, co wynika z jej warunków fizycznych. Nie oznacza to, że każdy techniczny element gry funkcjonuje u niej prawidłowo. Zresztą jej trener sam mówił, że jest jeszcze dużo do poprawy. A co konkretnie jest głupie w moich wpisach? Piszesz bardzo stereotypowo, podpierając bezimiennymi fachowcami, których całe stada wyrosły po deszczu wygranych Mai w kolejnych rundach RG. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach