Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
Oris Aquis vs Sinn556l
42 użytkowników zagłosowało
Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
- Otwórz ankietę
- Ankieta została zamknięta 10/18/20 o 06:00
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez clemens
Cześć, do tej pory nie przywiązywałem dużej uwagi do zegarków i na co dzień nosiłem głównie smartwatcha, kostki G-Shocka, a na inne okazje jakiegoś chińskiego Pagani. Ostatnio jednak bardziej zainteresowałem się tematem i postanowiłem sprawić sobie jeden zegarek na luźniejsze wyjścia oraz drugi, bardziej elegancki, do koszuli i garnituru. Na razie rozglądam się za czymś na co dzień. Zawsze podobała mi się bryła diverów, więc zrobiłem mały research, ale jako laik pewnie przeoczyłem sporo ciekawych modeli (dlatego chętnie posłucham Waszych propozycji).
Budżet: maks. 2500 zł Rozmiar koperty: najlepiej 40–42 mm Mechanizm: wolałbym automat zamiast kwarcu
Aktualnie rozważam:
Timex TW2W95200 – wydaje mi się ładnym i fajnym modelem w swojej cenie, ale trochę brakuje mi w nim datownika. Seiko SRPD51K1 / Seiko SRPK29K1 – nie do końca wiem, czym różnią się one poza względem rozmiaru i kolorystyki. Wydają mi się ciekawe, choć średnio podoba mi się bezel skierowany do wewnątrz oraz koronka umieszczona na godzinie 4. Seiko SNE597P1 Prospex Solar Diver Black – bardzo mi się podoba wizualnie, ale z tego co czytałem, model jest już wycofany z produkcji i ceny stały się mało atrakcyjne. Zastanawiam się też, jak w praktyce wypada mechanizm solarny. Atlantic 81376.41.59 Mariner Quartz Wave Blue – ten podoba mi się najbardziej i miałem go już na ręku w sklepie. Wygląda świetnie, ale znajomy trochę mnie wyśmiał, że interesuję się kwarcem z Atlantica za 2300 zł 😅 (nie wiem co o tym w sumie uważać, heh...) Będę wdzięczny za opinie o powyższych modelach oraz ewentualne inne propozycje w tym budżecie.
-
Przez drhubert
20260131_133106.mp4 Cena 6500zł (połowa ceny z metki) Oris Big Crown Pointer Date Bronze – Blue Dial Stan: idealny Gwarancja: 3 lata (liczona od maja 2025)
Pełen zestaw: pudełko, dokumenty, karta gwarancyjna Oris (gwarancja do maja 2028)
Zegarek w stanie idealnym, jak nowy, przechowywany w oryginalnym pudełku.
Możliwość wysyłki kurierem lub odbioru osobistego (Łódź).
Zapraszam do kontaktu – chętnie udzielę dodatkowych informacji i prześlę więcej zdjęć.
-
Przez dodge66
Sinn 103 St Flieger Chronograph
Model jeszcze sprzed zmian tnących koszty, dlatego na pokładzie pracuje Valjoux 7750 ze stop-sekundą i 48h rezerwy chodu, do tego bezel z "kropką" na godz. 12 zamiast trójkąta. Zegarek jest na świetnie pasującym, skórzanym pasku, dodaję również niemal nieużywaną bransoletę H-link (praktycznie żadnych rysek, nawet na zapięciu), która została dokupiona oddzielnie. Stan określam na mocne 8/10, zauważyłem kilka śladów na bezelu oraz na kopercie, również drobnych kilka rysek na dekielku. Hesalitowe szkiełko bez żadnych śladów - czyste.
Sinn 103 St to zegarek wszystko-mający: chronograf, datownik, dzień tygodnia w dwóch językach, zakręcana koronka, porządna luma, obrotowy bezel, do tego wodoszczelność godna prawdziwego nurka - 200m, nawet zapięcie bransolety posiada przedłużenie
Zegarek raczej dobrze znany na forum, kilkukrotnie pojawił się w kalendarzu KMZiZ
W komplecie znajdują się:
- Zegarek właściwy
- Oryginalna bransoleta H-link z pudełkiem i zestawem akcesoriów
- Instrukcja i karta gwarancyjna
- Dwa pudełka
- Skórzany pasek
- Przyrząd do zmiany pasków Sinn
- Katalog Sinn z cennikiem i akcesoriami
Cena katalogowa: 11,660zł
CENA: 7,700zł 6,600zł 5,900zł (plus wybrana przesyłka lub odbiór osobisty - do ustalenia)
Garść trochę lepszych zdjęć:
-
-
-