Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
meXy

Klub użytkowników GARMIN

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, revolta4 napisał(-a):

Taki trochę kermit 😉

IMG_6420.jpeg

Mogę powiedzieć tylko, jak to na Podlasiu mówią:

Podoba się to dla mnie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Taki trochę kermit

IMG_6420.thumb.jpeg.a053af98b30cc441b1d93ad9ea36538c.jpeg
Możesz napisać jak się nazywa ta "twarz" zegarka? Ściągnięta z aplikacji Garmina?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, Mirosuaw napisał(-a):
14 godzin temu, revolta4 napisał(-a):
Taki trochę kermit emoji6.png

Pokaż więcej  

Możesz napisać jak się nazywa ta "twarz" zegarka? Ściągnięta z aplikacji Garmina?

Nie . Systemowa była już w garmin 7X solar 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Mirosuaw napisał(-a):
17 godzin temu, revolta4 napisał(-a):
Taki trochę kermit emoji6.png

Pokaż więcej  

Bardzo podobna do tej oryginalnej

https://apps.garmin.com/pl-PL/apps/cd47af88-0385-4484-893f-c6efef17e196

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Novikus257 napisał(-a):

Bo to jest orginalna co by już w zegarku od nowości , ale ta co pokazałeś nie wiem czy nie jest identyczna , 😀💪próbowałem różnych tarcz z wieloma informacjami , nackane wszystkiego na niej nic nie widać , albo ja nie widzę ta mi najbardziej przypadła do gustu mam wszystkie informacje które mi są potrzebne i duża godzinę dla mnie to najlepszy minimalizm 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, revolta4 napisał(-a):

Bo to jest orginalna co by już w zegarku od nowości , ale ta co pokazałeś nie wiem czy nie jest identyczna , 😀💪próbowałem różnych tarcz z wieloma informacjami , nackane wszystkiego na niej nic nie widać , albo ja nie widzę ta mi najbardziej przypadła do gustu mam wszystkie informacje które mi są potrzebne i duża godzinę dla mnie to najlepszy minimalizm 

Podobna. Do kilku danych co ma ori tarcza nie ma dostępu, ale ma też dużo więcej możliwości konfiguracji. Ten gość robi bardzo dobre tarcze. Sam używam od niego głównie Data Dash GB i czasem teraz tej nowej wersji Fenix 8 V3. Są też u niego tarcze a'la tactix, enduro, czy chociażby instinct. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Stoję przed wyborem - Garmin Fenix 8 solar 47 mm w wersji czarnej lub tej w kolorze tytanu. Słyszałem, że obecne Fenixy rysują się i zastanawia mnie czy w tym czarnym, który bardziej mi się podoba będzie schodziła ta czarna powłoka przy uderzeniach? A może lepiej ten szary bo w razie czego nic nie będzie wyłaziło w miejscach uderzenia?  

Jak wyglądają te czarne Fenixy po intensywnym i urazowym użytkowaniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem trzy lata fenixa 6 pro i teraz mam rok fenixa 7X solar , pływam w jeziorach , morzach słonych bardzo słonych jeżdżę na rowerze , chodzę po lasach , wykonuje wiele prac nic mi nie „odlazlo „ z zegarka 

IMG_6432.jpeg

IMG_6315.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój 7 Pro wygląda nieskazitelnie. Ale uważam, że ewentualne zadrapania i obtarcia tylko dodadzą mu charakteru. Nie przejmowałbym się, to zegarek do tyrania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.10.2025 o 20:29, Darecki napisał(-a):

Cześć

Stoję przed wyborem - Garmin Fenix 8 solar 47 mm w wersji czarnej lub tej w kolorze tytanu. Słyszałem, że obecne Fenixy rysują się i zastanawia mnie czy w tym czarnym, który bardziej mi się podoba będzie schodziła ta czarna powłoka przy uderzeniach? A może lepiej ten szary bo w razie czego nic nie będzie wyłaziło w miejscach uderzenia?  

Nic z nich nie odłazi, co najwyżej powstaną srebrne ryski na bezelu, ale to trzeba mocniej uderzyć lub haratnąć.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.10.2025 o 20:29, Darecki napisał(-a):

Cześć

Ja złapałem dwie małe ryski na bezelu przy godzinie 12, ale to był kontakt z metalem. W codziennym użytkowaniu w ogóle się to nie rzuca w oczy… Wiec porysować można, ale trzeba się postarać 😁

Chciałem się jeszcze z Wami podzielić moimi przemyśleniami co do porównania Garmina Fenix 8 Amoled w tytanie i najnowszego Apple Watch Ultra 3. Z produktami Apple jestem za pan brat od bardzo długiego czasu więc myślałem, ze przesiadka na AW to będzie strzał w dziesiątkę. Kupiłem Ultra 3, ale po kilku dniach wymikowałem się z tego interesu. Jak dla mnie za dużo telefonu w zegarku. Jest to miniaturowy iPhone, którego trzeba ładować 2 razy w ciągu 3 dni. Za dużo możliwości smartwatcha jak na moje potrzeby. Staram się ograniczać przepalanie czasu na głupoty trzymając telefon w ręku więc dodatkową smart-rzecz nie jest mi potrzebna. 

Dobrze, że się was Panowie posłuchałem i nie sprzedałem od razu swojego Garmina bo musiałbym kupować nowego. Garmin jest mega surowy, pokazuje co ma pokazywać, liczy to do czego się przyzwyczaiłem i bardzo mi z nim dobrze. Może to kwestia przyzwyczajenia bo różne Garminy u mnie na ręku gościły od ostatnich 6-7 lat. No i baterie ładuje raz na tydzień co jest akceptowalne 😁

Jestem team Garmin i tak chyba już zostanie. Swoją ciekawość zaspokoiłem kupujesz AW Ultra, z tego się cieszę. 

DSCF2847.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbowałeś porównałeś wiesz  czego potrzebujesz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.10.2025 o 20:43, pepepatryk napisał(-a):

Ja złapałem dwie małe ryski na bezelu przy godzinie 12, ale to był kontakt z metalem. W codziennym użytkowaniu w ogóle się to nie rzuca w oczy… Wiec porysować można, ale trzeba się postarać 😁

Chciałem się jeszcze z Wami podzielić moimi przemyśleniami co do porównania Garmina Fenix 8 Amoled w tytanie i najnowszego Apple Watch Ultra 3. Z produktami Apple jestem za pan brat od bardzo długiego czasu więc myślałem, ze przesiadka na AW to będzie strzał w dziesiątkę. Kupiłem Ultra 3, ale po kilku dniach wymikowałem się z tego interesu. Jak dla mnie za dużo telefonu w zegarku. Jest to miniaturowy iPhone, którego trzeba ładować 2 razy w ciągu 3 dni. Za dużo możliwości smartwatcha jak na moje potrzeby. Staram się ograniczać przepalanie czasu na głupoty trzymając telefon w ręku więc dodatkową smart-rzecz nie jest mi potrzebna. 

Dobrze, że się was Panowie posłuchałem i nie sprzedałem od razu swojego Garmina bo musiałbym kupować nowego. Garmin jest mega surowy, pokazuje co ma pokazywać, liczy to do czego się przyzwyczaiłem i bardzo mi z nim dobrze. Może to kwestia przyzwyczajenia bo różne Garminy u mnie na ręku gościły od ostatnich 6-7 lat. No i baterie ładuje raz na tydzień co jest akceptowalne 😁

Jestem team Garmin i tak chyba już zostanie. Swoją ciekawość zaspokoiłem kupujesz AW Ultra, z tego się cieszę. 

DSCF2847.jpeg

No i fajnie, a nie mówiłem :D

Ja z kolei z racji zastoju z treningami na wolnym powietrzu pozbyłem się Epixa i zostałem z japkiem :)

Wrócę jednak do Garmina prędzej czy później.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stare Fenixy czyli 7 i wstecz były trwałe to wiem. Ale chodzą słuchy, że 8-ka jest strasznie podatna na rysy i ogólnie słaba w kontakcie z rzeczywistością :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem 7X, a potem 7 i gorzej wyglądały niż moja 8. W moim odczuciu 8 lepiej wypada w tej konfrontacji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_4784.jpeg

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Fenixa 7 standard i nie widzę potrzeby wymiany na nowszego Fenixa :P Chyba i tak nowego wolałbym z MIPem niż w Amoledzie, szkoda kasy, żadnej rewolucji ta ósemka nie przynosi, za to ceny Garmin ładnie winduje, chyba dla takich, którym będzie szkoda wydać 4 kafli na kolejny smartwatch/zegarek sportowy to zrobili Fenixa E czy Instintcta 3 solar/Amoled :P Gdzie też te Instincty weszły w półkę cenową mojego podstawowego Fenixa 7 :P Trochę chore się to robi :P Mam nadzieję, że Suunto/Coros/Polar w końcu ich trochę przycisną, bo takie kwestie, plus abonament na dodatkowe funkcje ich appki to widać, że czują się jak kiedyś Nokia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi