Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gio

Klub Miłośników Zegarków Laco

Rekomendowane odpowiedzi

Niebieski Stuttgart Pro na kajdanie flieger psuje mi krew :(

Stuttgart PRO

Stuttgart PRO

I data wkomponowana tak, ze rece sie same do klaskania ukladaja.

Kiel Sport tez wyglada przezacnie:

Chronographs by Laco Watches | Model Kiel Sport

Niemieckie marki zegarkowe to absolutna rewelacja, poki co ciagle swietny stosunek ceny do jakosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

(...)

Mnie też. Szkoda, że (jeszcze?) nie ma zielonego. Jakby dołożyli do linii PRO zielony kolor tarczy, najlepiej w odcieniu, jak w jednym z podstawowych modeli, to już bym zamawiał. 

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

Stuttgart PRO

Stuttgart PRO

I data wkomponowana tak, ze rece sie same do klaskania ukladaja.

Kiel Sport tez wyglada przezacnie:

Chronographs by Laco Watches | Model Kiel Sport

Niemieckie marki zegarkowe to absolutna rewelacja, poki co ciagle swietny stosunek ceny do jakosci.

Tylko te szpary pomiędzy endlikami a uchami psują obraz całości. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Tylko te szpary pomiędzy endlikami a uchami psują obraz całości. 

Przestań to i tak zegarek, że cześciej by na pasku siedział. 

Dominik no fajna propozycja warto rozważyć 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Przestań to i tak zegarek, że cześciej by na pasku siedział. 

Dominik no fajna propozycja warto rozważyć 😀

Za dopłatą top grade, regulują do - 0 / + 8 sekund na dobę. Taki jak bym chciał wychodzi na bransolecie w okolicy 1.200€ - bardzo uczciwa cena. Mam o czym myśleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Za dopłatą top grade, regulują do - 0 / + 8 sekund na dobę. Taki jak bym chciał wychodzi na bransolecie w okolicy 1.200€ - bardzo uczciwa cena. Mam o czym myśleć.

No i ja patrzyłem jakby wziąć z datą, regulacją, ar z obydwu stron i może jakiś grawer z boku to robi się 1400 euro

No i 43 mm

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się zastanawiam. Ten rozmiar ze środka byłby fajniejszy, cena jednak nie jest taka rewelacyjna, dlatego daje do myślenia. Ale ogólnie od dawna ten zegar za mną chodzi i że fajny jest to nie ma co zaprzeczać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie może czy Stuttgart Pro ma zakręcaną koronkę? Intuicyjnie bym powiedział, że nie, ale jakoś musieli osiągnąć WR 200m. Zależy mi na tej informacji tylko względem wyboru mechanizmu, bo nie uśmiecha mi się co drugi dzień odkręcać koronkę żeby nakręcić zegarek. Pewnie z czas wpływa to na gwint. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma zakręcaną.

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Omega Railmaster XXL | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, wojtek91 napisał(-a):

Wiecie może czy Stuttgart Pro ma zakręcaną koronkę? Intuicyjnie bym powiedział, że nie, ale jakoś musieli osiągnąć WR 200m. Zależy mi na tej informacji tylko względem wyboru mechanizmu, bo nie uśmiecha mi się co drugi dzień odkręcać koronkę żeby nakręcić zegarek. Pewnie z czas wpływa to na gwint. 

Niby tak, choć stare Oyster Perpetual miały zakręcane koronki i manualne mechanizmy - znam kilka działających do dziś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

Niby tak, choć stare Oyster Perpetual miały zakręcane koronki i manualne mechanizmy - znam kilka działających do dziś :)

Nawet miałem takiego jegomościa, tylko na którym w swoim życiu tubusie on śmigał to nie wiem 😉 

edit: przy czym nie był to perpetual tylko Oyster w manualu, co czyni go nawet lepszym przykładem dla celów porównawczych. 

Edytowane przez wojtek91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, wojtek91 napisał(-a):

Nawet miałem takiego jegomościa, tylko na którym w swoim życiu tubusie on śmigał to nie wiem 😉 

edit: przy czym nie był to perpetual tylko Oyster w manualu, co czyni go nawet lepszym przykładem dla celów porównawczych. 

Żeby nie było - przy zakręcanej koronce wolałbym automat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie ma potrzeby sięgać do staroci - współczesne manualne Radiomiry też mają zakręcane koronki  :)

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Omega Railmaster XXL | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że Aachen i  Augsburg nie ma niebieskich wskazówek. Co ciekawe z szarą tarczą ma .. Tak czy siak piękny - nowe wypusty mają już stop sekundę ?

Edytowane przez tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, tomcat napisał(-a):

Szkoda że Aachen i  Augsburg nie ma niebieskich wskazówek. Co ciekawe z szarą tarczą ma .. Tak czy siak piękny - nowe wypusty mają już stop sekundę ?

Jest stop sekunda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Erbstuck czy Standard?  :)

Stary_vs_nowy.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Dirty Harry napisał(-a):

Erbstuck

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Dirty Harry napisał(-a):

Postarzany 💪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Dirty Harry napisał(-a):

Stary_vs_nowy.jpg

Oba fajne, ten postarzany bardziej "klimatyczny".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka ciekawostka: Hruodland, czyli Laco Paderborn Erbstück po chińsku. "Naśladownictwo jest najszczerszą formą pochlebstwa, jaką przeciętność może zapłacić wielkości"  :)

002.JPG

004.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi