Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Lincoln Six Echo

Moje zegarki z tej samej marki: CO NAJMNIEJ TRZY!

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę powiedzieć, że ten zestaw Longinesów działa na moją wyobraźnię. A ten pierwszy miałby u mnie miejsce na podium w pudełku. Piękny "sector dial" z tą wielką "małą sekundą" 😍. Na razie jako jego substytut, musi sobie radzić u mnie Architekt od Vratislavia Conceptum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 hours ago, Perpetuum Mobile said:

Muszę powiedzieć, że ten zestaw Longinesów działa na moją wyobraźnię. A ten pierwszy miałby u mnie miejsce na podium w pudełku. Piękny "sector dial" z tą wielką "małą sekundą" 😍. Na razie jako jego substytut, musi sobie radzić u mnie Architekt od Vratislavia Conceptum.

Sector ma idealne proporcje koperty i samej tarczy. Jesienią zamienię mu bransę na pasek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, rafalmosty napisał(-a):

To kolejna moja trójka😉

IMG_2944.jpeg

IMG_5386.jpeg

IMG_5227.jpeg

Do tego powinieneś posiadać jeszcze trzy Alfy i miałbyś wszystko. ;) 

19 godzin temu, Marak napisał(-a):

Fugu

3 x niedzielne fotki 

20240901_150542.jpg

20250907_154051.jpg

20241103_133235.jpg

Mam z tej trójki tylko tą najzwyklejszą (niebieska). Brązowa najbardziej mi się podoba. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.10.2025 o 10:17, Lincoln Six Echo napisał(-a):

A więc zaczęło się! Babilońscy magowie klepsydry wodnej przepowiedzieli, że do tego dojdzie już tysiące lat temu.... :D

Ledwo człowiek założy temat z jasnymi zasadami, a już po trzech latach trzeba odkurzyć gwizdek i tabliczkę z napisem „sędzia forumowy”. :lol:

Miały być co najmniej trzy zegarki jednej marki, a nie duet połączony siłą miłości i braku trzeciego egzemplarza! Zaprawdę wzywam niepokornych do... pokory!  ;) 

I teraz oczywiście klasyczne reakcje:

– „Wyjmij kij z d*py, to tylko forum!”
– „Więcej luzu, kolego, to nie Trybunał w Hadze.”
– „A co mi zrobisz, zbanujesz mnie z własnego tematu?”
– „Bo mogę!”
– „Zegarki mają być dla przyjemności, nie do matematyki!”

I tak dalej... :) 

Spokojnie, Panowie. To nie są reguły FIFA, tylko delikatne zasady eleganckiej prezentacji kolekcji.

Tym niemniej, złamanie reguł to złamanie reguł!!! Proszę o pełny raport fotograficzny od wszystkich, którzy próbowali przemycić „parki” zamiast „trójek”. :D 

Głęboko wierzę, że go przygotujecie - zanim ktoś wrzuci dwa i pół Casio i napisze, że reszta jest „w serwisie”. :lol:

559631988_10239074615383725_7370769472727882818_n.thumb.jpg.ed0d91ea23c063fd4f93efdf2bf89566.jpg

Wprawdzie nic tu jeszcze nie zamieściłem ale też nie wiedziałem, że to miały być co najmniej trzy zegarki.

Trzeba było dać tytuł „Moje trzy zegarki z tej samej marki” i dopisać gdzieś na początku, że może być 3 lub więcej. Kto po kolejnych 20 latach istnienia Forum będzie jeszcze pamiętał początkowe reguły w tym wątku?

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.10.2025 o 02:36, ireo napisał(-a):

Wprawdzie nic tu jeszcze nie zamieściłem ale też nie wiedziałem, że to miały być co najmniej trzy zegarki.

Trzeba było dać tytuł „Moje trzy zegarki z tej samej marki” i dopisać gdzieś na początku, że może być 3 lub więcej. Kto po kolejnych 20 latach istnienia Forum będzie jeszcze pamiętał początkowe reguły w tym wątku?

Za 20 lat 30% Forumowiczów będzie się zastanawiać, kogo widzi w lustrze, a kolejne 30% będzie potrzebować teleskopu do odczytania godziny. ;) Ale zmieniłem specjalnie dla Ciebie tytuł wątku, Smerfie Marudo.  :) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Za 20 lat 30% Forumowiczów będzie się zastanawiać, kogo widzi w lustrze, a kolejne 30% będzie potrzebować teleskopu do odczytania godziny. ;) Ale zmieniłem specjalnie dla Ciebie tytuł wątku, Smerfie Marudo.  :) 

O, ja nieszczęsny! Będę musiał wymyślić jakiś nowy powód do marudzenia.

Ale przynajmniej teraz jest jasne, że muszą być co najmniej trzy (w Krakowie mówią "czy").

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"nasze małe, średnie i duże kolekcje zegarków z tej samej manufakturki :)" 

I teraz mamy nową definicję kolekcji. Od dzisiaj mała kolekcja składa się przynajmniej z trzech zegarków.  😉

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi