Pau’l 216 #1 Napisano 23 Lipca 2021 Drodzy Zegarkomaniacy. Aktualnie moja kolekcja zegarków to 5 zegarków (jeden póki co w serwisie) ale nie powiedziałem ostatniego słowa😉 chciałbym zakupić jakieś fajne pudełko na zegarki w którym moje zegarki mogłyby sobie komfortowo mieszkać a ja mógłbym je podziwiać. Budżet: najlepiej do 500 zł i chyba preferuje ładne drewno . Mile widziana produkcja polska ale inna tez wchodzi w grę. Nie biorę pod uwagę jedynie produkcji chińskiej. Czy moglibyście polecić mi jakieś fajne propozycje i od razu najlepiej z linkami do sklepów ? Z góry bardzo dziękuje i jak już będę miał to pudło to napewno pochwale się Wam moją kolekcją😉 Dodam jeszcze, że pudełko powinno być na 6 do 8 zegarków 😊 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekvegas 2245 #2 Napisano 23 Lipca 2021 Przejrzyj oferty bezpłatne w dziale "Sprzedam". Coś możesz wybrać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68154 #3 Napisano 23 Lipca 2021 26 minut temu, Pau’l napisał(-a): Drodzy Zegarkomaniacy. Aktualnie moja kolekcja zegarków to 5 zegarków (jeden póki co w serwisie) ale nie powiedziałem ostatniego słowa😉 chciałbym zakupić jakieś fajne pudełko na zegarki w którym moje zegarki mogłyby sobie komfortowo mieszkać a ja mógłbym je podziwiać. Budżet: najlepiej do 500 zł i chyba preferuje ładne drewno . Mile widziana produkcja polska ale inna tez wchodzi w grę. Nie biorę pod uwagę jedynie produkcji chińskiej. Czy moglibyście polecić mi jakieś fajne propozycje i od razu najlepiej z linkami do sklepów ? Z góry bardzo dziękuje i jak już będę miał to pudło to napewno pochwale się Wam moją kolekcją😉 Dodam jeszcze, że pudełko powinno być na 6 do 8 zegarków 😊 Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pau’l 216 #4 Napisano 23 Lipca 2021 3 godziny temu, mario1971 napisał(-a): Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem. pewnie, bardzo dziękuje 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pau’l 216 #5 Napisano 27 Lipca 2021 https://www.etsy.com/pl/listing/979492647/watch-box-for-men-personalized-watch Drodzy, znacie może tą firmę i możecie coś o niej powiedzieć? To etsy to nie jest jakieś pośrednictwo z aliexpres i produkcja chińska? z góry dziękuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7468 #6 Napisano 3 Sierpnia 2021 @Pau’l Nie znam. Z ETSY zamawiałem z SwoodStudio (powtórzę się z podobnego tematu wyżej: https://www.etsy.com/pl/shop/SWoodStudio ) Manufaktura Białoruska 😄 Kontakt z właścicielem ok, opinie spoko, pudełko fajne 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pau’l 216 #7 Napisano 4 Sierpnia 2021 W dniu 3.08.2021 o 11:39, evilym napisał(-a): @Pau’l Nie znam. Z ETSY zamawiałem z SwoodStudio (powtórzę się z podobnego tematu wyżej: https://www.etsy.com/pl/shop/SWoodStudio ) Manufaktura Białoruska 😄 Kontakt z właścicielem ok, opinie spoko, pudełko fajne dzięki😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
83czarny 409 #8 Napisano 23 Września 2021 Trochę odkopię temat, bo też jakiś czas temu szukałem pudła dla siebie. Polskie i chińskie portale na A przejrzane, nic ciekawego nie rzuciło się w oczy. Za to na jednej z grup zegarkowych na FB natknąłem się na człowieka, który robi takie oto rzeczy. Dziś dotarło i kolekcja cieszy oko. Żona tylko podejrzliwie pyta po co mi te 4 wolne miejsca... 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 72101 #9 Napisano 23 Września 2021 Godzinę temu, 83czarny napisał(-a): Trochę odkopię temat, bo też jakiś czas temu szukałem pudła dla siebie. Polskie i chińskie portale na A przejrzane, nic ciekawego nie rzuciło się w oczy. Za to na jednej z grup zegarkowych na FB natknąłem się na człowieka, który robi takie oto rzeczy. Dziś dotarło i kolekcja cieszy oko. Żona tylko podejrzliwie pyta po co mi te 4 wolne miejsca... Wygląda ciekawie, jakie wrażenia i jak drogo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #10 Napisano 23 Września 2021 Godzinę temu, 83czarny napisał(-a): Dziś dotarło i kolekcja cieszy oko. Żona tylko podejrzliwie pyta po co mi te 4 wolne miejsca... No właśnie, po co Ci te miejsca ⁉️ 🤔 A wiela sobie liczy człowiek za te pudełka ? 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
83czarny 409 #11 Napisano 23 Września 2021 Na wrażenia z użytkowania trochę za wcześnie. Sam kontakt z człowiekiem bezproblemowy, przyszło bardzo porządnie zapakowane w twarde kartony, folia bąbelkowa, strecz. No nie ma się do czego przyczepić. Ja co prawda szukałem pudełka z dodatkową szufladką na paski i inne duperele. Chińszczyzna mi się nie podobała, a to co wpadało w oko, zdecydowanie przekraczało możliwości. Ostatecznie padło na to pudełko, koszt 400zł i 15zł przesyłka. 1 godzinę temu, Jędrula.wawa napisał(-a): No właśnie, po co Ci te miejsca ⁉️ 🤔 A wiela sobie liczy człowiek za te pudełka ? Dobre pytanie... jest chęć na nowy zegarek... tylko jaki...?!:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #12 Napisano 14 Grudnia 2021 (edytowane) Jakby ktoś potrzebował skrzynkę na 12 zegarków i nie chciał wydawać fortuny, to mogę z czystym sumieniem polecić takie pudełeczko z Amazona: https://www.amazon.pl/SONGMICS-przegródkami-aksamitną-wyściólką-JWB302H/dp/B07F11W8G1/ref=sr_1_19?__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&keywords=pudełko+na+zegarki&qid=1639521308&sr=8-19 W obecnej chwili kosztuje około 170 PLN, ale kupiłem je w Amazon Prime za 102 PLN, więc jak komuś się nie spieszy, to warto poczekać, aż znowu się pojawi w niższej cenie. Jest świetnie wykonane, na zewnętrz materiał z fakturą a la karbon, poduszki na zegarki z gładkiej skóry (oczywiście raczej sztucznej w tej cenie), a nie obszyte "włochatym" materiałem, do którego każdy pyłek się przyczepia, tak jak w tanich pudełkach z Lidla. W tej cenie (102 PLN) zdecydowanie polecam EDYTA: Dodam jeszczem, że to wersja z szerokimi slotami, więc jak najbardziej nada się na duże zegarki. Edytowane 14 Grudnia 2021 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żaki-Czan 113 #13 Napisano 15 Grudnia 2021 Nawet jak się komuś spieszy, to w tym momencie towar już niedostępny :/ Ja się zastanawiam nad wykonaniem jakiegoś własnego pudełka handmade, jeśli znajdę na to czas. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #14 Napisano 15 Grudnia 2021 Jeszcze wczoraj było 5, czy 6 sztuk. Pewnie się po świętach znowu pojawią. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żaki-Czan 113 #15 Napisano 20 Grudnia 2021 Kupiłem, będąc w Lidlu pudełko Auriola. Po konkretnym obejrzeniu go w domu stwierdzam, że nie jest warte nawet tych 49 zł. Jakość wykonania jest tragiczna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #16 Napisano 20 Grudnia 2021 Być może te pudełka z Lidla różnią się jakością wykonania w zależności od partii, albo różni użytkownicy mają zgoła odmienne oczekiwania, ale mam takie pudełka, zarówno kwadratowe, jak i prostokątne i moim zdaniem ich jakość jest na dość dobrym poziomie, biorąc pod uwagę cenę. Akurat dziś na FB czytałem dyskusję nt. pudełek z Lidla i zakupionych na Allegro - zdania również były podzielone, więc być może partia produkcyjna partii nie równa. No ale czego można oczekiwać za 40 PLN, tym bardziej, że wykonawca może być za każdym razem inny, a zleceniodawca zamawia tam, gdzie taniej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żaki-Czan 113 #17 Napisano 20 Grudnia 2021 Możesz mieć rację. Ja kupiłem to kwadratowe i nierówne szczeliny pomiędzy pokrywą a spodem rzucają się w oczy i dyskwalifikują pudełko. Postawisz je gdzieś na półce powyżej swojego wzrostu i patrząc na nie, widzisz "światło" w szczelinie przebijające się przez przezroczysty otwór w pokrywie. Czekam na "po świętach" i wtedy zamówię pudełko z Amazona, które linkowałeś wcześniej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #18 Napisano 20 Grudnia 2021 W kwestii ww. pudełka z Amazon muszę pokusić się o mały update. Dotarła do mnie druga sztuka (zamawiałem na raty, bo nie wiedziałem, czego mogę się po tych pudłach spodziewać) i o ile pierwsze jest wykonane nienagannie, o tyle w drugim widać już pewne niedociągnięcia. Materiał i wykonanie jest nadal na dość wysokim poziomie, niestety zamek jest przymocowany nieco asymetrycznie i podczas zamykania lekko "naciąga" pokrywę, przez co góra i dół się nie do końca licują. Nie przeszkadza mi to jakoś bardzo, ale nieco popsuło znakomite pierwsze wrażenie. Nadal uważam, że są warte stówkę, ale przy pełnej cenie, około 170 PLN, bym się już nieco zastanowił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #19 Napisano 13 Stycznia 2022 W dniu 14.12.2021 o 23:45, clusca napisał(-a): Jakby ktoś potrzebował skrzynkę na 12 zegarków i nie chciał wydawać fortuny, to mogę z czystym sumieniem polecić takie pudełeczko z Amazona: https://www.amazon.pl/SONGMICS-przegródkami-aksamitną-wyściólką-JWB302H/dp/B07F11W8G1/ref=sr_1_19?__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&keywords=pudełko+na+zegarki&qid=1639521308&sr=8-19 W obecnej chwili kosztuje około 170 PLN, ale kupiłem je w Amazon Prime za 102 PLN, więc jak komuś się nie spieszy, to warto poczekać, aż znowu się pojawi w niższej cenie. Jest świetnie wykonane, na zewnętrz materiał z fakturą a la karbon, poduszki na zegarki z gładkiej skóry (oczywiście raczej sztucznej w tej cenie), a nie obszyte "włochatym" materiałem, do którego każdy pyłek się przyczepia, tak jak w tanich pudełkach z Lidla. W tej cenie (102 PLN) zdecydowanie polecam EDYTA: Dodam jeszczem, że to wersja z szerokimi slotami, więc jak najbardziej nada się na duże zegarki. Pojawiły się znowu na Amazonie, jeśli ktoś byłby zainteresowany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 58726 #20 Napisano 28 Września 2022 (edytowane) Podbijam temat. Szukam dla siebie pudła. W temacie kolekcji mnóstwo różnych projektów i pudeł wszelakich. Jednak chcę zapytać o konkretne firmy i modele co polecicie i co używacie. Słowem wstępu. Wiadomo jak jest. Cykadełek przybywa, kolejne są w planie na kiedyś tam ale są. Obecne pudło mam takie wiecie "masówka z allegro" byle mieć w czym trzymać. Jest fajne i wogóle nawet wygląda fajnie ale chciałbym coś praktyczniejszego i jakościowego. To czego szukam. Przede wszystkim żeby w pudełku precjoza miały dużo miejsca - nie stykały się ze sobą. Pudełko na zegarki trzymam w szufladzie więc i zegarki leżą spokojnie, jednak podczas przesuwania szuflady jak i podnoszenia pudełka, jest tam troszkę ruchu, Przeszkolona góra - no fajnie było. Jakość wykonania możliwie wysoka. I teraz moja propozycja, mam nadzieję ze coś mi tutaj jako alternatywę zaproponujecie, może ktoś słyszał o czymś ciekawym wartym uwagi. To co zwróciło moją uwagę to Firma WOLF, Model Roadster na 15 zegarków w sklepie Dolińskiego (znany sprzedawca) choć w innych sklepach jak Zegarownia też są Pudełko, skóra, zegarki są "zawieszone" jest drewno heban lakier, i przeszklenie. Ręczne wykończenie (podobno). jest nawet port usb (fajny ficzer). https://dolinski.pl/pudelko-wolf-roadster-477756-na-10-zegarkow/ (cena w linku) pytanie zasadnicze czy warto za to zapłacić? Lub inaczej czy można mieć w tych pieniądzach coś lepszego? Nigdy nie miałem do czynienia z pudełkami od nich. Jedynie sejfami. zawieszenie zegarka na poduszce jak rozumiem jest możliwie poprzez insert na boku poduszek i wyrzeźbionej szynie Edytowane 28 Września 2022 przez SPS 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J. Black 1860 #21 Napisano 28 Września 2022 Od siebie mogę polecić markę Modalo. https://rotomaty.pl/modalo/3275-szkatulka-modalo-imperia-na-16-zegarkow-4260203496222.html To akurat duże pudło ale sam mam identyczne na 8 zegarków. Lepszego wykonania nie widziałem w innych pudłach. Piękna fortepianowa czerń, przeszklone wieko, sporo miejsca na każdy zegarek. Każdy element wykonania jest naprawdę na wysokim i precyzyjnym poziomie. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1101 #22 Napisano 28 Września 2022 Rzeczywiście wygląda na wykonane dobrze ale cena też niczego sobie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rads 5632 #23 Napisano 16 Lutego 2023 (edytowane) Odświeżę temat, aby krótko opisać swoje dylematy pudełkowe 😄 Dotąd korzystałem z pudła na 6 zegarków (2x3) i nie miałem żadnych problemów – kompaktowe, nadal dość lekkie do przenoszenia i nie wyglądało z daleka jak karton po butach. W górnym rzędzie 3 bezdatowce do zadań specjalnych, w dolnym 3 zegarki do codziennego użytku. Teraz jednak kolekcja powiększyła się o dwa modele Heritage (czyli 5+3) i trzeba upchnąć 8 sztuk. Oczywiście są fajne pudła na 8 szt. (2x4), ale z jakiegoś powodu zafiksowałem się na klarowny podział: góra od święta, dół na co dzień. Wobec tego w grę wchodziło w zasadzie tylko pudło na 10 sztuk (2x5), czyli 3-kilogramowa skrzynia... W filmach o piratach jest za***iście, gdy skrzynia ze skarbami jest wielka i ciężka, ale jakoś w realu nie jestem do tego przekonany 😁 Przeglądałem, wybierałem, grymasiłem... I zdaje się, że w końcu znalazłem rozwiązanie. Do zegarków codziennych wybrałem Beco Cool Carbon, a na te "niecodzienne" Beco Macassar. Pudła w drodze, wrzucę foty jak dojadą (póki co niech wybaczą chamski render, ale to tak tylko poglądowo 😉 ). Edytowane 16 Lutego 2023 przez rads 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85291 #24 Napisano 20 Lutego 2023 W dniu 16.02.2023 o 14:46, rads napisał(-a): Odświeżę temat, aby krótko opisać swoje dylematy pudełkowe 😄 Dotąd korzystałem z pudła na 6 zegarków (2x3) i nie miałem żadnych problemów – kompaktowe, nadal dość lekkie do przenoszenia i nie wyglądało z daleka jak karton po butach. W górnym rzędzie 3 bezdatowce do zadań specjalnych, w dolnym 3 zegarki do codziennego użytku. Teraz jednak kolekcja powiększyła się o dwa modele Heritage (czyli 5+3) i trzeba upchnąć 8 sztuk. Oczywiście są fajne pudła na 8 szt. (2x4), ale z jakiegoś powodu zafiksowałem się na klarowny podział: góra od święta, dół na co dzień. Wobec tego w grę wchodziło w zasadzie tylko pudło na 10 sztuk (2x5), czyli 3-kilogramowa skrzynia... W filmach o piratach jest za***iście, gdy skrzynia ze skarbami jest wielka i ciężka, ale jakoś w realu nie jestem do tego przekonany 😁 Przeglądałem, wybierałem, grymasiłem... I zdaje się, że w końcu znalazłem rozwiązanie. Do zegarków codziennych wybrałem Beco Cool Carbon, a na te "niecodzienne" Beco Macassar. Pudła w drodze, wrzucę foty jak dojadą (póki co niech wybaczą chamski render, ale to tak tylko poglądowo 😉 ). Grubo Trzeba było wziąć jedno na 10 szt trochę by zostało w portfelu 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rads 5632 #25 Napisano 20 Lutego 2023 2 godziny temu, kornel91 napisał(-a): Trzeba było wziąć jedno na 10 szt trochę by zostało w portfelu Nie przypominaj mi o tym 😂 Tu jednak przeważyła mobilność i "charakter" każdego pudła do rodzaju zegarków. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach