Hoffhoffski 2194 #101 Napisano 10 Czerwca 2024 (edytowane) @tomcat, podziękował kupując tego tuńczyka brałem również willarda, w którym padło na czarną tarczę. Dla urozmaicenia więc w przypadku tego pierwszego zdecydowałem się na wersję turkusową, która bardzo przypadła mi do gustu @tomaliusz, świetnie wygląda ten odcień zieleni U mnie zmiana w tuńczyku - wpadł biały pasek FKM typu isofrane. A gruby, że hej. Zamówiłem również pomarańczowy z myślą o tym zegarku, ale tutaj sprzedawca się nie popisał i w krótszej części paska brakuje teleskopu QR... A póki co kilka zdjęć tuńczyka na nowym pasku. Edytowane 10 Czerwca 2024 przez Hoffhoffski 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stoban 5 #102 Napisano 11 Czerwca 2024 19 godzin temu, Hoffhoffski napisał(-a): @tomcat, podziękował kupując tego tuńczyka brałem również willarda, w którym padło na czarną tarczę. Dla urozmaicenia więc w przypadku tego pierwszego zdecydowałem się na wersję turkusową, która bardzo przypadła mi do gustu @tomaliusz, świetnie wygląda ten odcień zieleni U mnie zmiana w tuńczyku - wpadł biały pasek FKM typu isofrane. A gruby, że hej. Zamówiłem również pomarańczowy z myślą o tym zegarku, ale tutaj sprzedawca się nie popisał i w krótszej części paska brakuje teleskopu QR... A póki co kilka zdjęć tuńczyka na nowym pasku. Ile dałeś za tego tuńczyka, dawno mnie tu nie było przeglądam Ali i ceny tego zegarka to się wahają od 330 do 600 zł, o co chodzi?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoffhoffski 2194 #103 Napisano 11 Czerwca 2024 @stoban, $77 z centami podczas zeszłorocznej letniej promocji (w połowie czerwca). Cena wyjściowa tamtej oferty to było $104 z haczykiem. Tegoroczna letnia promocja ma się rozpocząć za kilka dni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcat 347 #104 Napisano 11 Czerwca 2024 1 czerwca były po 260 pln z kodami itp. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcat 347 #105 Napisano 18 Czerwca 2024 (edytowane) Rozpakowałem właśnie dostarczone zegarki i mam do obu małe ale... sd1970 ma zarysowania na bransolecie przy kopercie i przy zapięciu ale kij z tym i tak leci na pasek Gorzej z tuńczykiem bo mam paprocha na tarczy - pojawia się i znika wpadając w ring dookoła tarczy, ale średnio to fajne. Kolor jakby to pochodziło z tarczy jakaś folia czy kawałek farby... ? Poobserwuje to jak będzie problem to raczej pójdę do swojego zaprzyjaźnionego zegarmistrza bo odsyłać to mi się nie chce... Ostatnia fotka -luma - w tym towarzystwie Tandorio jej praktycznie nie ma, ale i tak go lubię Edytowane 18 Czerwca 2024 przez tomcat 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcat 347 #106 Napisano 26 Czerwca 2024 (edytowane) Willard na 4mm pasku ze skóry olejowanej. Aż szkoda ze ma tylko 20mm uszy. Edytowane 28 Czerwca 2024 przez tomcat 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcat 347 #107 Napisano 28 Czerwca 2024 (edytowane) Tak uzupełnieniem to trafił sie fajny nh35a w tym Willardziepo 3 dobach mam plus minus 0 sekund odchyłki. Tuńczyk i 2 Tanforio to już po 10-15 sek w te we wte a tutaj bomba .. Może oszukali i wsadzili mi kwarca ? Edytowane 28 Czerwca 2024 przez tomcat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niuti 431 #108 Napisano 12 Lipca 2024 (edytowane) Prawie Doxa 🤪 Edytowane 12 Lipca 2024 przez niuti 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niuti 431 #109 Napisano 18 Lipca 2024 Taki monsterek 🤭 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 133206 #110 Napisano 18 Lipca 2024 3 minuty temu, niuti napisał(-a): Taki monsterek 🤭 Tu ostrość OK. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adalis 405 #111 Napisano 19 Lipca 2024 (edytowane) Mój pierwszy automat. Mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawował bo jestem zadowolony jak ten zegarek wygląda :-). Najgorsze, że podoba mi się ten zegarek też z innymi kolorami tarczy 🙂 Edytowane 19 Lipca 2024 przez adalis poprawa 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek08s 784 #112 Napisano 1 Sierpnia 2024 Tak sie zlozylo ze nabylem okazyjnie Steinharta i jak szybko nabylem tak szybko sprzedaje poniewaz nic specjalnego nie przekonalo mnie przy codziennym uzytkowaniu o jego wyzszosci nad pospolitym STEELDIVEM ,też jest inspiracją której nikt nie chce się dopatrzeć bo skoro tyle kosztuje to jest super. Takze 10 punktow na 10 dla zegarka 10 razy tanszego 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23216 #113 Napisano 6 Sierpnia 2024 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23216 #114 Napisano 9 Sierpnia 2024 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23216 #115 Napisano 28 Sierpnia 2024 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23216 #116 Napisano 28 Sierpnia 2024 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoffhoffski 2194 #117 Napisano 28 Sierpnia 2024 @tomaliusz, te dwa ostatnie to faktycznie dive'y, ale nie steel, tylko addies Bardzo fajnie prezentuje się ta "pustynna" tarcza. Swoją drogą to Addiesdive chyba nie ma osobnego wątku, więc może warto rozważyć dopisanie ich do tytułu tematu, skoro na poprzednich stronach również przewijały się inne zegarki z tej marki? Rozumiem, że to inne firmy, no ale mimo wszystko podobnie brzmiące, o podobnych logotypach czy też niektórych modelach, które posiadają w swoich katalogach. @Paulus57? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 133206 #118 Napisano 28 Sierpnia 2024 Godzinę temu, Hoffhoffski napisał(-a): @tomaliusz, te dwa ostatnie to faktycznie dive'y, ale nie steel, tylko addies Bardzo fajnie prezentuje się ta "pustynna" tarcza. Swoją drogą to Addiesdive chyba nie ma osobnego wątku, więc może warto rozważyć dopisanie ich do tytułu tematu, skoro na poprzednich stronach również przewijały się inne zegarki z tej marki? Rozumiem, że to inne firmy, no ale mimo wszystko podobnie brzmiące, o podobnych logotypach czy też niektórych modelach, które posiadają w swoich katalogach. @Paulus57? Dodałem do nazwy "Addiesdive", gdyż wszystko wskazuje, że są to firmy spod jednego znaku. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoffhoffski 2194 #119 Napisano 15 Września 2024 @niuti, jak oceniasz tę "prawię doxę"? Z tego co widziałem, to na plus zaliczyłbym profil samej koperty, bo wzorowany na modelu sub300 zamiast sub300t, przez co powinien się lepiej układać na nadgarstku. Na duży minus niestety zaliczam źle zrobiony bezel, w którym obraca się jedynie zewnętrzny pierścień... szkoda, że tak to rozwiązali. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niuti 431 #120 Napisano 15 Września 2024 6 godzin temu, Hoffhoffski napisał(-a): @niuti, jak oceniasz tę "prawię doxę"? Z tego co widziałem, to na plus zaliczyłbym profil samej koperty, bo wzorowany na modelu sub300 zamiast sub300t, przez co powinien się lepiej układać na nadgarstku. Na duży minus niestety zaliczam źle zrobiony bezel, w którym obraca się jedynie zewnętrzny pierścień... szkoda, że tak to rozwiązali. Tak koperta imo spoko. Na mój średnio mały nadgarstek leży spoko i jak mówisz dość wygodnie. Nie mam porównania do oryginalnej doxy, więc coś więcej trudno mi napisać jesli chodzi o porównania. Obraca się zewnętrzny pierścień, ale za to ma 120 klików co moim zdaniem jest na + w zegarku za parę zł. Dokładność średnia, na przestrzeni 15 dni +8s sprawdzając to aplikacją. Bransa taka se, też ani nie super ani nie total szajs. Ogólnie jako, że kupuję oczyma 🤩 to podoba mi się i jakbym miał brać to był znów brał. Zresztą brałem drugi raz bo pierwszy egz., bezel źle centrował. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 133206 #121 Napisano 24 Września 2024 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tofiks_th 13800 #122 Napisano 26 Września 2024 😀 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23216 #123 Napisano 3 Października 2024 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mk64 614 #124 Napisano 4 Października 2024 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23216 #125 Napisano 4 Października 2024 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach