Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
worientom

Steeldive & Addiesdive

Rekomendowane odpowiedzi

@tomcat, podziękował :) kupując tego tuńczyka brałem również willarda, w którym padło na czarną tarczę. Dla urozmaicenia więc w przypadku tego pierwszego zdecydowałem się na wersję turkusową, która bardzo przypadła mi do gustu :)

@tomaliusz, świetnie wygląda ten odcień zieleni :)

U mnie zmiana w tuńczyku - wpadł biały pasek FKM typu isofrane. A gruby, że hej. Zamówiłem również pomarańczowy z myślą o tym zegarku, ale tutaj sprzedawca się nie popisał i w krótszej części paska brakuje teleskopu QR...

A póki co kilka zdjęć tuńczyka na nowym pasku.

20240610-175656.jpg

20240610-175700.jpg

20240610-175718.jpg

Edytowane przez Hoffhoffski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 10.06.2024 o 21:49, Hoffhoffski napisał(-a):

@tomcat, podziękował :) kupując tego tuńczyka brałem również willarda, w którym padło na czarną tarczę. Dla urozmaicenia więc w przypadku tego pierwszego zdecydowałem się na wersję turkusową, która bardzo przypadła mi do gustu :)

@tomaliusz, świetnie wygląda ten odcień zieleni :)

U mnie zmiana w tuńczyku - wpadł biały pasek FKM typu isofrane. A gruby, że hej. Zamówiłem również pomarańczowy z myślą o tym zegarku, ale tutaj sprzedawca się nie popisał i w krótszej części paska brakuje teleskopu QR...

A póki co kilka zdjęć tuńczyka na nowym pasku.

20240610-175656.jpg

20240610-175700.jpg

20240610-175718.jpg

Pokaż więcej  

Ile dałeś za tego tuńczyka, dawno mnie tu nie było przeglądam Ali i ceny tego zegarka to się wahają od 330 do 600 zł, o co chodzi??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@stoban, $77 z centami podczas zeszłorocznej letniej promocji (w połowie czerwca). Cena wyjściowa tamtej oferty to było $104 z haczykiem. Tegoroczna letnia promocja ma się rozpocząć za kilka dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozpakowałem właśnie dostarczone zegarki i mam  do obu małe ale...

sd1970 ma zarysowania na bransolecie przy kopercie i przy zapięciu ale kij z tym i tak leci na pasek

Gorzej z tuńczykiem bo mam paprocha na tarczy - pojawia się i znika wpadając w ring dookoła tarczy, ale średnio to fajne.
Kolor jakby to pochodziło z tarczy jakaś folia czy  kawałek farby... ?

Poobserwuje to jak będzie problem to raczej pójdę do swojego zaprzyjaźnionego zegarmistrza bo odsyłać to mi się nie chce...

Ostatnia fotka -luma - w tym towarzystwie Tandorio jej praktycznie nie ma, ale i tak go lubię

IMG_20240618_182037.jpg

IMG_20240618_180628.jpg
PAPROCH TUŃCZYK.jpg

IMG_20240618_184646.jpg

Edytowane przez tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Willard na 4mm pasku ze skóry olejowanej. Aż szkoda ze ma tylko 20mm uszy.  

IMG_20240626_180002.jpg

IMG_20240626_180008.jpg

IMG_20240626_181434.jpg

Edytowane przez tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak uzupełnieniem to trafił sie fajny nh35a w tym Willardziepo 3 dobach mam plus minus 0 sekund odchyłki. Tuńczyk i 2 Tanforio to już po 10-15 sek w te we wte a tutaj bomba .. Może oszukali i wsadzili mi kwarca ?

Edytowane przez tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawie Doxa 🤪

IMG_20240712_121352.jpg

Edytowane przez niuti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój pierwszy automat. Mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawował bo jestem zadowolony jak ten zegarek wygląda :-).

Najgorsze, że podoba mi się ten zegarek też z innymi kolorami tarczy 🙂

1721399282494.jpg

Edytowane przez adalis
poprawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sie zlozylo ze nabylem okazyjnie Steinharta i jak szybko nabylem tak szybko sprzedaje poniewaz nic specjalnego nie przekonalo mnie przy codziennym uzytkowaniu o jego wyzszosci nad pospolitym STEELDIVEM ,też jest inspiracją której nikt nie chce się dopatrzeć bo skoro tyle kosztuje  to jest super. Takze 10 punktow na 10 dla zegarka 10 razy tanszego

20240801_100337.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tomaliusz, te dwa ostatnie to faktycznie dive'y, ale nie steel, tylko addies ;) Bardzo fajnie prezentuje się ta "pustynna" tarcza.

Swoją drogą to Addiesdive chyba nie ma osobnego wątku, więc może warto rozważyć dopisanie ich do tytułu tematu, skoro na poprzednich stronach również przewijały się inne zegarki z tej marki? Rozumiem, że to inne firmy, no ale mimo wszystko podobnie brzmiące, o podobnych logotypach czy też niektórych modelach, które posiadają w swoich katalogach.

@Paulus57?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.08.2024 o 16:43, Hoffhoffski napisał(-a):

@tomaliusz, te dwa ostatnie to faktycznie dive'y, ale nie steel, tylko addies ;) Bardzo fajnie prezentuje się ta "pustynna" tarcza.

Swoją drogą to Addiesdive chyba nie ma osobnego wątku, więc może warto rozważyć dopisanie ich do tytułu tematu, skoro na poprzednich stronach również przewijały się inne zegarki z tej marki? Rozumiem, że to inne firmy, no ale mimo wszystko podobnie brzmiące, o podobnych logotypach czy też niektórych modelach, które posiadają w swoich katalogach.

@Paulus57?

Pokaż więcej  

Dodałem do nazwy "Addiesdive", gdyż wszystko wskazuje, że są to firmy spod jednego znaku. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20240915-133727.jpg

@niuti, jak oceniasz tę "prawię doxę"? Z tego co widziałem, to na plus zaliczyłbym profil samej koperty, bo wzorowany na modelu sub300 zamiast sub300t, przez co powinien się lepiej układać na nadgarstku. Na duży minus niestety zaliczam źle zrobiony bezel, w którym obraca się jedynie zewnętrzny pierścień... szkoda, że tak to rozwiązali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 15.09.2024 o 14:43, Hoffhoffski napisał(-a):

@niuti, jak oceniasz tę "prawię doxę"? Z tego co widziałem, to na plus zaliczyłbym profil samej koperty, bo wzorowany na modelu sub300 zamiast sub300t, przez co powinien się lepiej układać na nadgarstku. Na duży minus niestety zaliczam źle zrobiony bezel, w którym obraca się jedynie zewnętrzny pierścień... szkoda, że tak to rozwiązali.

Pokaż więcej  

Tak koperta imo spoko. Na mój średnio mały nadgarstek leży spoko i jak mówisz dość wygodnie. Nie mam porównania do oryginalnej doxy, więc coś więcej trudno mi napisać jesli chodzi o porównania. Obraca się zewnętrzny pierścień, ale za to ma 120 klików co moim zdaniem jest na + w zegarku za parę zł. Dokładność średnia, na przestrzeni 15 dni +8s sprawdzając to aplikacją. Bransa taka se, też ani nie super ani nie total szajs.

Ogólnie jako, że kupuję oczyma 🤩 to podoba mi się i jakbym miał brać to był znów brał.

Zresztą brałem drugi raz bo pierwszy egz., bezel źle centrował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi