Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie zastanawiam się czy nie zainwestować w aeropress. Różnica jest wyczuwalna między kawą z kawiarki a z aeropresu? Tu też trzeba by pójść krok dalej i dokupić młynek żarnowy z regulacją żeby poeksperymentować z wielkością przemiału. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Wczorajsza przerwa w pracy na mieście.

Piękny jest 👍

Kawa pewnie też smaczna 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Artur74 napisał(-a):

No właśnie zastanawiam się czy nie zainwestować w aeropress. Różnica jest wyczuwalna między kawą z kawiarki a z aeropresu? Tu też trzeba by pójść krok dalej i dokupić młynek żarnowy z regulacją żeby poeksperymentować z wielkością przemiału. 

Hej. Aeroperes mam od dwóch lat ale używam tylko na urlopach. Rozwiązanie bardzo fajne ja akurat wtedy kupuje mielona kawę i najlepiej smakuje gorilla coffe zmielona pod aeropres. Fajnie się zaparza ale myślę, że z kawiarki kawa jest mocniejsza i bardziej aromatyczna. Nie jest to duży wydatek bo za 100kilka złotych można kupić ale wolę kawę z ekspresu. Więc może zainwestuj w jakąś kolbę. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.09.2023 o 18:29, kornel91 napisał(-a):

Szybkie espresso ale w domu i tak będzie jeszcze. 

YGceaVy.jpeg

Bardzo podoba mi się ta cytryna :)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Autor1984 napisał(-a):

Bardzo podoba mi się ta cytryna :)

Dziękuję bardzo. Fajny zegarek za nie duże pieniądze (oczywiście z rabatem) 

Pisałem o drobnych minusach jak nie fajnie klikający bezel ale lubię ten zegarek. Pierwszy mój powermatic mam go od dwóch miesięcy ale dobrze wyregulowane u mnie średnio +4s na dobę. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, kornel91 napisał(-a):

Dziękuję bardzo. Fajny zegarek za nie duże pieniądze (oczywiście z rabatem) 

Pisałem o drobnych minusach jak nie fajnie klikający bezel ale lubię ten zegarek. Pierwszy mój powermatic mam go od dwóch miesięcy ale dobrze wyregulowane u mnie średnio +4s na dobę. 

Kupiłbym, ale priorytety się pozmieniały i trochę mi szkoda każdej złotówy ;)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Hej. Aeroperes mam od dwóch lat ale używam tylko na urlopach. Rozwiązanie bardzo fajne ja akurat wtedy kupuje mielona kawę i najlepiej smakuje gorilla coffe zmielona pod aeropres. Fajnie się zaparza ale myślę, że z kawiarki kawa jest mocniejsza i bardziej aromatyczna. Nie jest to duży wydatek bo za 100kilka złotych można kupić ale wolę kawę z ekspresu. Więc może zainwestuj w jakąś kolbę. 

Pewnie zaiwestuję, przez 14 lat piłem Yerba mate, ale uwielbiam smak kawy a zapach jeszcze bardziej, więc wracam powoli do tego. Mniej ale intensywniej, szukam nowych metod i możliwości. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi