mario1971 67435 #226 Napisano 20 Lipca 2022 3:1 że wyskoczy jakiś nowy feler. 🙃 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9057 #227 Napisano 20 Lipca 2022 Już się szykuje - wciąż trzeba ogarnąć hamulce, a do tego silnik jak jest zimny to pięknie kopci na niebiesko jak stary diesel, więc jego szczelność jest... średnia. Ogólnie to stary trup i tyle. Ale fun jest 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15755 #228 Napisano 20 Lipca 2022 2 godziny temu, pmwas napisał(-a): Dałem taśmę - sprawdza się. Pompa ładnie pompuje paliwo - chwile trwało zanim się układ całkiem odpowietrzył, ale działał ładnie. Pochodził 15 minut i zgasiłem, zobaczymy czy ładnie zapali w weekend Jeżeli coś w tym stylu, to git https://www.amazon.com/Densyl-Tape-Shipping-Located-DENTAPE50MM/dp/B001OXDD6K A układ paliwowy powinien się sam odpowietrzyć. Jak poszło, to będzie dobrze… 2 godziny temu, pmwas napisał(-a): Już się szykuje - wciąż trzeba ogarnąć hamulce, a do tego silnik jak jest zimny to pięknie kopci na niebiesko jak stary diesel, więc jego szczelność jest... średnia. Ogólnie to stary trup i tyle. Ale fun jest Jak znajdziesz czas i pieniądze, to wyciągnij silnik (we warstacie) zrób szlif wału, wymień panewki (na następny wymiar), wymień pierścienie, może znajdziesz kogoś, kto zrobi honowanie cylindrów, przeszlifuj głowicę i gniazda zaworowe, wymień zawory i… jeździj do końca życia. Nie powinno to kosztować fortuny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #229 Napisano 21 Lipca 2022 (edytowane) Koszt tego co piszesz, z częściami powinien się zamknąć kwotą 6000 złotych... Szkoda kasy...lepiej szukać dobrego silnika np. z generatora prądu... Niestety z praktyki wiem, że gdy zaczniesz grzebać, może się to skończyć tak jak u mnie... Samochod był do drobnych poprawek blacharskich...😜 Edytowane 21 Lipca 2022 przez kiniol 3 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9057 #230 Napisano 21 Lipca 2022 No i się poprawia blacharsko 👌 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #231 Napisano 21 Lipca 2022 (edytowane) 4 godziny temu, pmwas napisał(-a): No i się poprawia blacharsko 👌 Taaa ... Dzisiaj zamówiłem wszystkie nowe gumy do zawieszenia... Jedyne 1200 zł...😜 Edytowane 21 Lipca 2022 przez kiniol 1 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9057 #232 Napisano 16 Sierpnia 2022 Było troszkę zamieszania z papierami, ale jest są 😁 Minus jest taki, że nie wyjedzie za granicę, plus... że do granicy i tak nie dojedzie 😂 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1776 #233 Napisano 16 Sierpnia 2022 Dojedzie... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6095 #234 Napisano 16 Sierpnia 2022 Godzinę temu, pmwas napisał(-a): Minus jest taki, że nie wyjedzie za granicę, Wyjedzie,,,,,, np na zlot jakowyś czy cuś.. ( tylko zgoda kuńserwatora) 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9057 #235 Napisano 16 Sierpnia 2022 Rany, podróż tym wehikułem np na Słowację - to by była wyprawa 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 873 #236 Napisano 16 Sierpnia 2022 (edytowane) Dzisiaj widziałem uaza na żółtych blacha z kogutem z napisem "MILICJA". Wyjechanie z pustego parkingu na pustą ulicę zajęło mu z minute.😅 nie wiem czy specjalnie czy w pewnym wieku te typy (samochody) tak po prostu mają. Edytowane 16 Sierpnia 2022 przez souls_hunter 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9057 #237 Napisano 16 Sierpnia 2022 Tym ciężko ruszyć z miejsca, trzeba się go nauczyć. Mnie na wejscie zgasł 3x zanim w końcu ruszyłem 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdlaty 143 #238 Napisano 16 Sierpnia 2022 2 godziny temu, pmwas napisał(-a): Rany, podróż tym wehikułem np na Słowację - to by była wyprawa Moja kuzynka z mężem GAZem jeżdżą na każdy ZŁOMBOL. Za 2 tygodnie ruszają do Albanii. Więc wszystko przed Tobą 👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9057 #239 Napisano 28 Sierpnia 2022 UAZ padł Pochodzil 10 minut i nie zapala już ani na gazie ani na beznynie - na niczym. Muszę dac go do mechanika bo sam nie ogarnę tego złomu Zwłaszcza, ze nie wiem, co mu jest - czy nie dostaje paliwa, czy nie ma iskry - nie wiem. Trzeba pewnie gaźnik rozebrać, ale tego już sam nie będę robił. Powiedzialbym, ze pewnie rozszczelniło się znów coś w układzie paliwowym, ale to nie tłumaczy, ze na gazie tez ni cholery... 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1099 #240 Napisano 28 Sierpnia 2022 Szukaj cos z prądem. Jak się nie odzywa na żadnym paliwie no to pewnie nie ma iskry. Częsta przypadłość starszych tego typu konstrukcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1811 #241 Napisano 28 Sierpnia 2022 strzel mu Z samostarta do filtra powietrza, równie dobry jest plak... Jak złapie, to problem z paliwem, a jak nie złapie, to iskra - zawęzi się rejon poszukiwań.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1776 #242 Napisano 28 Sierpnia 2022 Stawiam na iskrę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #243 Napisano 30 Sierpnia 2022 Stawiam na Tolka Banana ...😜 Teraz to go nawet na złom nie możesz oddać... 2 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9057 #244 Napisano 30 Sierpnia 2022 Po co na złom? Jeździł to jeszcze pojedzie, tylko trzeba w końcu rozkminić, co go boli... Szkoda bo sezon się kończy i za chwilę to będę jeździł w kąpielówkach 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1776 #245 Napisano 30 Sierpnia 2022 Będzie jeździł. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1811 #246 Napisano 30 Sierpnia 2022 (edytowane) 6 godzin temu, goral_ napisał(-a): Będzie jeździł. właśnie. To żadne czary. Trochę spokoju, cierpliwości i ciepła. Trzeba tylko zdjąć filtr powietrza, gulnąć na przepustnicę łyczek benzynki i zakręcić z pedałem w podłodze.. Aparat zapłonowy otworzyłes? kręci palec? Może zmieliło wieloklin na ośce.. Taki traktor musi odpalić w polu... Najgorsze, że zainteresowany chyba pochlał z martwoty, bo od 6h nic nie pisze... Edytowane 30 Sierpnia 2022 przez zadra 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9057 #247 Napisano 31 Sierpnia 2022 Nie, mam teraz inne zadania i nie bardzo mogę ufajdać łapy na czarno Wazna impreza za parę dni, trzeba wyglądać Więc UAZ poczeka chwilkę w garażu. Na przeglad musi dojechać dopiero w marcu, może go do tego czasu ożywię 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1776 #248 Napisano 31 Sierpnia 2022 Jeśli nie ma iskry sprawdziłbym przerwę... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1099 #249 Napisano 31 Sierpnia 2022 Do marca to zdąży się jeszcze kilka razy zepsuć Czego oczywiście nie życzę. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1811 #250 Napisano 31 Sierpnia 2022 8 godzin temu, pmwas napisał(-a): Wazna impreza za parę dni, trzeba wyglądać Świetnie byś wyglądał gdybyś w pełnym gangu na imprę wjechał "gazikiem" 😁 Oczywiście - są również inne priorytety 😊 Udanej imprezki . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach