Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Okazje zakupu China watch

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, bogdan57 napisał(-a):

Seagull nie jest mikrobrandem 

Można  by długo  dyskutować, a najlepiej nazwać go macrobrandem. 🙂  Tak, bo  produkuje rocznie najwięcej mechanizmów na świecie (i dalej długo, długo nic).   Tianjin Seagull Watch Group produkcję zegarków traktował ubocznie,  koncentrując się  na mechanizmach, częściach do zegarków oraz maszynach i urządzeniach do produkcji zegarków.  A  też nie miał   sieci dystrybucyjnej w świecie i nie był tym jakoś zainteresowany.   No raptem w 2003 utworzył przedstawicielstwo handlowe w Hongkongu. Co nie znaczy, że nie produkował zegarków, ale jakby dodatkowo, niezobowiązująco. Ja raptem mam jeden zegarek z napisem Sea-Gull, który chodzi dokładnie jak chronometr szwajcarski, kosztował 100 USD. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Euryk napisał(-a):

Co to są typowe mikrobrandy? Te tańsze?  No powiedzmy,  ale pokaż tak wykończony zegarek mikrobrandu kosztujący  poniżej  tysiąca  dolarów. Nawet polskie mikrobrandy już  potrafią tyle wziąć za zegarek, a  przecież ciągle się rozwijają, niestety.  😃

Aevigi, które miałem/mam są wykończone bdb. Signum to już w ogóle petarda, a jeszcze tańszy.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, oszolom napisał(-a):

Aevigi, które miałem/mam są wykończone bdb. Signum to już w ogóle petarda, a jeszcze tańszy.

Miałeś Seagull King Dragon w ręku, bo dopiero wówczas można miarodajnie  ocenić. Na razie obaj  gdybamy.  Ze zdjęć wynika, ze wykończenie jest znakomite.  Na pewno Paulus kupi to się ostatecznie przekonamy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
53 minuty temu, Euryk napisał(-a):

Miałeś Seagull King Dragon w ręku, bo dopiero wówczas można miarodajnie  ocenić. Na razie obaj  gdybamy.  Ze zdjęć wynika, ze wykończenie jest znakomite.  Na pewno Paulus kupi to się ostatecznie przekonamy. 

Nie, nie miałem. Ale miałem w ręku droższe zegarki, które nie różniły się zbytnio wykonaniem od wspomnianych mikrobrendów. Co więcej ma ten seagull mieć niż dobrze zrobioną kopertę. bezel i tarczę? Werk? :D . Wierzę, że seagull zrobił super zegarek, ale nadal są tańsze opcje, jeśli chodzi o super wykonane zegarki na typowych werkach... 

Edytowane przez oszolom

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widzieli koledzy nowego Spinnakera od Cadisena😉

Screenshot_20250712_195408_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz tańsze rzeczy majfrendów "inspirują". Ale z dwiema koronkami to wygląda znacznie lepiej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
45 minut temu, oszolom napisał(-a):

Coraz tańsze rzeczy majfrendów "inspirują". Ale z dwiema koronkami to wygląda znacznie lepiej. 

Jak już wszyscy tłuką rolki, omegi, tudory to czas na nowe wyzwania. Pewno wkrótce doczekamy się kopii jedynego automata od Casio. A przyznam, że kusi ten Cadisen. 

Edytowane przez tofiks_th

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.07.2025 o 19:55, tofiks_th napisał(-a):

A widzieli koledzy nowego Spinnakera od Cadisena😉

Screenshot_20250712_195408_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Wydaje się ciekawy zwłaszcza że można go wyrwać poniżej 300 zł tutaj: https://s.click.aliexpress.com/e/_oBUjd9y płacąc w $ z kodem AFPL10 do tego można uciąć 1% monetami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Polet napisał(-a):

O dzięki właśnie szukałem. czy tańsze zestawy mają sens? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
17 godzin temu, nh35 napisał(-a):

Z moich doświadczeń wynika, że połowa najtańszych chińskich narzędzi nadaje się do natychmiastowego wywalenia, a drugiej połowy nawet da się używać przy pewnym samozaparciu, a są na tyle tanie, że nadają jakiś sens ten całej operacji. Problem polega na tym, że nigdy nie wiesz do której połowy należy kupowany właśnie szajs.

A tutaj masz wkrętaki Kwon Yuen w sklepie Kwon Yuen, różni tacy mi polecają właśnie ten zestaw i może w końcu kupię:

https://www.aliexpress.com/item/1005004894519715.html?spm=a2g0o.store_pc_home.promoteWysiwyg_782168440.1005004894519715

pozdrawiam

Narfas

Edytowane przez Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
19 godzin temu, nh35 napisał(-a):

Jeżeli chodzi i tego producenta to pewnie tak. Inych jak pisze Narfas nie polecam. Sam mam właśnie te które wstawił Narfas, Bardzo dobrze wykonane, osiowe, zapasowe groty, aluminiowy "top" na palec, łożyskowane. Ryflowanie chwytu jest trochę wyraźniejsze niż w tych które wstawiłem (komplet10szt który to ma plastikowy "top").
I tak naprawdę to za tę cenę za 10 wkrętaków już bym nie ryzykował z szukaniem tańszych chyba że od tego producenta. Mam również inne noname z zestawu piórnikowego dla zegarkowego dłubacza i to szajs.

Edytowane przez Polet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, Polet napisał(-a):

Jeżeli chodzi i tego producenta to pewnie tak. Inych jak pisze Narfas nie polecam. Sam mam właśnie te które wstawił Narfas, Bardzo dobrze wykonane, osiowe, zapasowe groty, aluminiowy "top" na palec, łożyskowane. Ryflowanie chwytu jest trochę wyraźniejsze niż w tych które wstawiłem (komplet10szt który to ma plastikowy "top").
I tak naprawdę to za tę cenę za 10 wkrętaków już bym nie ryzykował z szukaniem tańszych chyba że od tego producenta. Mam również inne noname z zestawu piórnikowego dla zegarkowego dłubacza i to szajs.

Dla mnie najważniejszym argumentem jest to, że są na kulkach, a w życiu nie miałem wkrętaków na kulkach i mam ochotę podarować sobie odrobinę luksusu. :)

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi