Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
arek314

Klub Miłośników Zegarków Hanhart

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

Jedyny minus tego zapiecia to to, ze przy bardziej wysunietym widac "pusta" przestrzen bo to nie jest pelne ogniwo.

Mnie osobiscie to az tak nie przeszkadza i wole male zapiecie z taka regulacja niz wielkie z pelnymi ogniwami (Sinn, CW).

Mido ma w swoim cos podobnego:

Mido Ocean Star Review - Worn & Wound

Dominik jasne, że tak to wygląda źle ale mało kto tak nosi bo wtedy byłoby bardzo niewygodnie. Ja mam takie w Certinie i Deep Blue i jest to całkiem ok. Na pewno wygodnie. 

CW ma fajne zapięcie ale za to długie i pierwsze ogniwo powinno się bardziej poddawać a jest sztywne i byłby wtedy miód .

E2EMxxL.jpeg

QFR599t.jpeg

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Adam53 napisał(-a):

Nawet nie trzeba było pisać, bo koło kolumnowe jest tak charakterystycznym elementem że jego brak widać na zdjęciach.

Specyfikacje można znaleźć na stronie Sellita https://www.sellita.ch/index.php/en/movements

No nie bardzo bo akurat flyback z kolem kolumnowym to Sellita AMT5100 M, ktorej specyfikacji na tej stronie nie ma ;)

Wydaje sie natomaist, ze kolo kolumnowe wystepuje "w pakiecie" z funkcja flyback, zwykle chrono sa na krzywkowym werku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.07.2025 o 14:57, cordi7 napisał(-a):

...czy nie daj boze Damasko.

Watchtime Düsseldorf: Damasko showcased their new folding clasp |  WatchUSeek Watch Forums

Przecież to wygląda jak kupa. Masakra.

Najlwpsze mikro to takie z ruchomym ogniwem moim zdaniem. Wysunięta blaszka to do okazjonalnego noszenia jak nadgar spuchnie. 

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Przecież to wygląda jak kupa. Masakra.

Najlwpsze mikro to takie z ruchomym ogniwem moim zdaniem. Wysunięta blaszka to do okazjonalnego noszenia jak nadgar spuchnie. 

IMG_7868.thumb.jpeg.bd6f74c10e04768548dbcff9e0a08a96.jpeg

😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
14 minut temu, cordi7 napisał(-a):

IMG_7868.thumb.jpeg.bd6f74c10e04768548dbcff9e0a08a96.jpeg

😆

I to bardzo droga kupa.  Ktoś w Damasko odleciał albo zapomniał brać leki 🤣

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 7/22/2025 at 3:08 PM, kornel91 said:

Dominik jasne, że tak to wygląda źle ale mało kto tak nosi bo wtedy byłoby bardzo niewygodnie. Ja mam takie w Certinie i Deep Blue i jest to całkiem ok. Na pewno wygodnie. 

CW ma fajne zapięcie ale za to długie i pierwsze ogniwo powinno się bardziej poddawać a jest sztywne i byłby wtedy miód .

To zapięcie w C60 300? Duże...
Dla porównania załączam zapięcia od C60 Pro 600 (od lewej):

• MkII z rozszerzeniem nurkowym,
  • Mk2.5 z mikroregulacją,
  • nowy kajdan do MkII.

20250723_173925.thumb.jpg.867a987da90a94b0cd3bdd5af38b41f9.jpg

W PO nie mam mikro regulacji i mam wrażenie, że przez cały dzień zegarek bardziej komfortowo się nosi niż Trident z mikro regulacją. Po czasie stwierdzam, że mikro regulacji mówię nie. Jak się pojawiają aktywności, po których łapa ma puchnąć, a nie da się tego ograć półogniwami, to wrzucam zegarek na G10 lub gumę. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, tts napisał(-a):

To zapięcie w C60 300? Duże...
Dla porównania załączam zapięcia od C60 Pro 600 (od lewej):

• MkII z rozszerzeniem nurkowym,
  • Mk2.5 z mikroregulacją,
  • nowy kajdan do MkII.

20250723_173925.thumb.jpg.867a987da90a94b0cd3bdd5af38b41f9.jpg

W PO nie mam mikro regulacji i mam wrażenie, że przez cały dzień zegarek bardziej komfortowo się nosi niż Trident z mikro regulacją. Po czasie stwierdzam, że mikro regulacji mówię nie. Jak się pojawiają aktywności, po których łapa ma puchnąć, a nie da się tego ograć półogniwami, to wrzucam zegarek na G10 lub gumę. :)

Tak Tomek od c60 300. Te Twoje wyglądają dużo lepiej. Jak są pół ogniwa i regulacja wykałaczką też nie jest źle ale Aquisa od jakiegoś czasu nie mogę dopasować ale właśnie w dzień puchnie mi troszkę nadgarstek. I czasami po wstaniu. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
52 minutes ago, kornel91 said:

Tak Tomek od c60 300. Te Twoje wyglądają dużo lepiej. Jak są pół ogniwa i regulacja wykałaczką też nie jest źle ale Aquisa od jakiegoś czasu nie mogę dopasować ale właśnie w dzień puchnie mi troszkę nadgarstek. I czasami po wstaniu. 

Są i takie przypadki jak Twój. Może trzeba przyjąć, że ten typ tak ma i przejść na gumę. Mam to szczęście, że ani do PO ani do Moona nie musiałem dokupować zapięcia z mikro regulacją, a i X z jego automatyczną "mikro regulacją" na sprężynce, też robi robotę. 

P. S. Powiem Ci, że po tym zdjęciu skutecznie mnie odwiodłeś od rozważania nowych CWL na kajdanach.

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, tts napisał(-a):

Są i takie przypadki jak Twój. Może trzeba przyjąć, że ten typ tak ma i przejść na gumę. Mam to szczęście, że ani do PO ani do Moona nie musiałem dokupować zapięcia z mikro regulacją, a i X z jego automatyczną "mikro regulacją" na sprężynce, też robi robotę. 

P. S. Powiem Ci, że po tym zdjęciu skutecznie mnie odwiodłeś od rozważania nowych CWL na kajdanach.

Za to są świetne i powiem Ci, że biała 300 to jeden z tych zegarków wpada najczęściej chociaż na chwilę. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzyłem dzisiaj preventora na bransie i nie żałuję decyzji zakupu na pasku. Bransoleta jest tylko poprawna.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzyłeś ze starym zapięciem czy już z nowym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nowym. Zegarek ładnie wygląda ale jak się nie jest bransoleciarzem to nie warto dopłacać. Nie ma takiego efektu jak z bransoletą do Sinna 556.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, kkwpk napisał(-a):

Z nowym. Zegarek ładnie wygląda ale jak się nie jest bransoleciarzem to nie warto dopłacać. Nie ma takiego efektu jak z bransoletą do Sinna 556.

Efektu? Tzn?

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Trudno to opisać i jest imho bardzo subiektywne ale w Sinnie koperta i bransa wygląda jak całość. Projekt jest super. W Hanharcie to po prostu bransoletka. Podejdę przy okazji jeszcze raz do salonu to zrobię zdjęcia porównawcze.

Edytowane przez kkwpk

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i co to ma znaczyć, ja się pytam?:ph34r:

Screenshot_20.thumb.jpg.d90f936be78977287e0e0fe45dec0928.jpg

Screenshot_21.thumb.jpg.fc3e7efa1c9496382d31b84def11e682.jpg

Już byłem prawie zdecydowany na czarnego, po obejrzeniu go na żywo. Aż tu przez przypadek trafiłem na to.

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wyświetlają się zdjęcia.

EDIT: otworzyły się w końcu. Chciałeś zielonego - to masz :)

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

Nie wyświetlają się zdjęcia.

EDIT: otworzyły się w końcu. Chciałeś zielonego - to masz :)

No mam, tylko teraz jeszcze więcej czekania. :)

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie na zdjęcia wpadłeś? Fajny odcień zieleni zrobili. Natomiast ja nadal na czarnego jestem zdecydowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

Gdzie na zdjęcia wpadłeś? Fajny odcień zieleni zrobili. Natomiast ja nadal na czarnego jestem zdecydowany.

U AD w Kobe w Japonii. Twierdzą, że mają go jako pierwsi na świecie. 

Chyba poczekam z zakupem, aż pojawi się u nas ten zielony i porównam na żywo z czarnym.

Edytowane przez Jogi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarny jest mocno tool’owy, ta zieleń jest ładna - bardziej elegancka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym kontekscie 417 ES 39 mm wydaje sie wyjatkowo atrakcyjnie pozycjonowany cenowo.
Kolo kolumnowe, flyback, klatka antymagnetyczna, system przeciwwstrzasowy - nic tylko brac.

image.png.58a39d58af40ec2eb41a64815e5b5170.pngimage.png.09869dceb9162e88a36fd0611f940beb.png

image.thumb.png.939486cfc3bf7cca7fbf9952dab927f2.png

image.thumb.png.6ff411b4f4cf172a66804e9c30b86107.png
415 moze prezentuje sie gorzej na papierze, ale na fotce wyglada naprawde super. Miał moze ktos z kolegów okazję mierzyć i oglądać go na żywo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Recenzja Preventora HD12, „prawdopodobnie” z nową bransoletą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest nowa bransoleta, a raczej zapięcie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo podobne do tego u Sinn'a 

Tutaj , podobniej jak w Longinesach nie podoba mi się ten wielki napis na zapięciu  , "na co to komu ? " 😆

Edytowane przez gszydlowsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, gszydlowsky napisał(-a):

"na co to komu ? " 😆

😆

Żeby bogactwo biło biedaków z Casio po oczach 🤣

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi