Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JakubZet

Mały EDC, kwarc, bransoleta (do 5k)

Rekomendowane odpowiedzi

Citizen PMD56 świeci tak

1676187564094.thumb.jpg.096b6fdf7c0ac6f5c43be7ce52c35dbd.jpg

Nie mam Oceanusa S100 ale mam inne i te również fajnie świecą

1676187564088.thumb.jpg.69567a5b81c46421dac942dbdc124b69.jpg

Słuchaj co Ci tu ludzie piszą bo się znają 😋 Cokolwiek wybierzesz z modeli JDM będziesz zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, Robson 123 napisał(-a):

Troszkę źle do tego podszedłeś, to trochę tak jakbyś napisał że szukasz samochodu, a na forum ci poradzili kup forda mustanga , a z racji tego że w Twojej okolicy nikt nie ma mustanga a jest tylko fiesta to pojeździsz sobie fiesta i zobaczysz czy w ogóle ford ci pasuje 🤪, niestety  oceanus a lineage to całkiem dwa inne zegarki i nijak nie ma ich do siebie jak porównać.

Wiesz, bardzo możliwe, że masz rację. Tylko jak ja mam się o tym przekonać, skoro nie mogę objeździć ani Fiesty, ani tym bardziej Mustanga?

Bardzo bym chciał przymierzyć wszystkie te zegarki, móc się im przyjrzeć z bliska, a najlepiej spędzić z nimi dłuższą chwilę żeby się przekonać, który mi najbardziej odpowiada. Rzeczywistość jest jednak taka jaka jest 😕

Nie wykluczam, że w przyszłości skuszę się na jakiegoś fajnego JDMa, może nawet Oceanusa. Najpierw jednak muszę nabyć doświadczenia z jakimś (oby jak najlepszym) zegarkiem, poznać jego wady i zalety i zapragnąć "czegoś więcej" :)

13 godzin temu, siomon napisał(-a):

Citizen PMD56 świeci tak

Nie mam Oceanusa S100 ale mam inne i te również fajnie świecą

Wielkie dzięki @siomon za foty, rzeczywiście pięknie świecą te japońce :)

13 godzin temu, siomon napisał(-a):

Słuchaj co Ci tu ludzie piszą bo się znają 😋 Cokolwiek wybierzesz z modeli JDM będziesz zadowolony.

Wiesz jak to jest z nastolatkami? Mówisz "załóż czapkę", a one i tak wychodzą z gołą głową... Ze mną podobnie - muszę sobie choć raz odmrozić uszy, żeby mieć nauczkę na przyszłość ;)

12 godzin temu, Przemek84 napisał(-a):

No i PMD na paskach też fajnie wygląda 🙂

NATO pasuje i to bardzo, guma wg. mnie już mniej. Dzięki za foty :)

Edytowane przez JakubZet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z zegarkow, które przewinęły mi się przez pudełko przymierzylem przed zakupem max 3 ;) mierzenie jest przereklamowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Reborn napisał(-a):

Z zegarkow, które przewinęły mi się przez pudełko przymierzylem przed zakupem max 3 ;) mierzenie jest przereklamowane.

Zgadzam się w 100%. Właśnie sobie uświadomiłem, że ja nie mierzyłem żadnego przed zakupem 😅 Zresztą, jak nie podpasuje zawsze można sprzedać. Ważne tylko, żeby tanio kupić 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, Reborn napisał(-a):

Coś w tym jest. 🙂

Gdybyśmy zawsze mierzyli przed zakupem, to byśmy wszyscy nosili Seiko, Casio, Citizeny i Orienty, a ze Szwajcarów to prawie same Certiny, Tissoty i Longinesy.

Coś mi się wydaje, że wielu kupujących Rolexy za kilkadziesiąt tysięcy PLN, przymierza je po raz pierwszy jakieś dwa lata po zamówieniu - przy odbiorze 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.02.2023 o 21:43, JakubZet napisał(-a):

Wiesz, bardzo możliwe, że masz rację. Tylko jak ja mam się o tym przekonać, skoro nie mogę objeździć ani Fiesty, ani tym bardziej Mustanga?

Bardzo bym chciał przymierzyć wszystkie te zegarki, móc się im przyjrzeć z bliska, a najlepiej spędzić z nimi dłuższą chwilę żeby się przekonać, który mi najbardziej odpowiada. Rzeczywistość jest jednak taka jaka jest 😕

Nie wykluczam, że w przyszłości skuszę się na jakiegoś fajnego JDMa, może nawet Oceanusa. Najpierw jednak muszę nabyć doświadczenia z jakimś (oby jak najlepszym) zegarkiem, poznać jego wady i zalety i zapragnąć "czegoś więcej" :)

😱 To tylko zegarek, a nie ślub od pierwszego wejrzenia 🤪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze tylko zsynchronizować i elegancko, chyba że żony celowo śpieszy

Wysłane z mojego moto g31(w) przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Harpagon napisał(-a):

Jeszcze tylko zsynchronizować i elegancko, chyba że żony celowo śpieszy emoji16.png

Żona zsynchronizowała z appką, więc gitara.

Ja swojego próbowałem zsynchronizować z DSC77, ale na razie bez szczęścia :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Jaspel
      Ref. 21030422004001
      Pozbywam się jednej z moich Omeg, dobrze znane SMP na oryginalnej bransolecie z zapięciem z mikroregulacją, w kopercie 42mm tzw "albinos" - śnieżnobiała ceramiczna tarcza z falami i czarny bezel.
      Zegarek w stanie bdb, oceniam zapobiegawczo na 8/10 - drobne włoskowate ryski na kopercie i bransolecie. Szkło i bezel czysty.
      Sprzedaje w komplecie, tj pudło kartonowe oraz drewniane, instrukcją oraz kompletem 3 kart w etui, dodatkowe ogniwa bransolety. Gratis - oryginalne pudełko podróżne Omega.
      Zegarek z zagranicznej dystrybucji, kupiony w lipcu 2024 i od tego momentu biegnie 5letnia międzynarodowa gwarancja Omega. Zegarek zarejestrowany w systemie Omega - screen.
      Biorąc pod uwagę stan oraz rocznik, poproszę 17950 zl do jakichś niewielkich negocjacji. Odbiór raczej osobisty Toruń, Bydgoszcz, Inowrocław, wysyłka do ustalenia.
      Jeśli wymiana to tylko na smp300 w czarnym lub zielonym kolorze, podobnym stanie i roczniku.

• Przez Sierżant Julian
      Sprzedaję swoją Montę, model Atlas, szwajcarski zegarek amerykańskiej marki, poszukiwany model, niedostępny w Europie, RRP ok. 8000 PLN + fracht i VAT (z USA).  Zwykle wynosiło to 9-10 tysięcy, teraz dolar na razie staniał, więc cena katalogowa nieco niższa, ale po dodaniu VAT wiadomo, jaka się zrobi. Piękny zegarek z charakterystyczną srebrną, lekko mieniąca się tarczą, mechanizm Monta na bazie ETA, stan około 8/10, głównie dlatego że w palisandrowym pudle uszkodzony jest jeden zawiasik. Na zapięciu ryski od desk divingu. Mimo uniwersalnego wyglądu zegarek ma koronkę zakręcaną, WR=150 m. Rozmiar bardzo uniwersalny, średnica 39 mm.
      Zestaw obejmuje oczywiście zegarek, bransoletę z dodatkowym ogniwem i endlinkami, oryginalny, lekko tylko używany pasek NATO (na zdjęciach), podwójne pudło (lakierowany palisander plus zewnętrzne, widoczne na zdjeciach), są też papiery.
      Zegarki Monta słyną przede wszystkim z niezwykle starannego wykończenia, porównywanego z najdroższymi zegarkami na rynku, a także z tego, że zwykle nie ma ich w sklepie producenta i trzeba czekać🙂
      Zegarka nie używałem przez ostatnie pół roku, a ponieważ w roli zegarka do wszystkiego występuje u mnie obecnie NTH, z niejakim żalem oddaję Atlasa w dobre ręce.
      Cena dla forumowiczów 4000 PLN plus kilkanaście złotych za przesyłkę InPost (kurier lub paczkomat, zależnie od kupującego).

• Przez Jaspel
      Co innego na oku więc na bazarek leci dobrze znane i chwalone chrono od Zenith, model Chronomaster Sport z czarna tarczą, koperta 41mm, szafir od dołu i od góry, mechanizm El Primero.
      W internecie można znaleźć pełno recenzji więc nie będę się tu rozpisywał.
      Stan 9/10, coś się na pewno znajdzie bo zegar używany, jednak nic mocno rzucającego się w oczy.
      Zegar z 02.2022, zarejestrowany w systemie, czyli gwarancja 5lat.
      W komplecie z pudłami (wewnętrzne/środę nosi ślady wyjmowania i wkładania zegarka), podbita kartą gwarancyjną, instrukcja, dodatkowe ogniwa (pewnie na nadgarstek 20cm).
       Zegarek na poprawnym chodzie, stopery idealnie żerują, data zmienia się jak powinna.
      realizXja

• Przez Sierżant Julian
      Sprzedaję swoją Montę, model Atlas, szwajcarski zegarek amerykańskiej marki, poszukiwany model, niedostępny w Europie, RRP ok. 8000 PLN + fracht i VAT (z USA).  Zwykle wynosiło to 9-10 tysięcy, teraz dolar na razie staniał, więc cena katalogowa nieco niższa, ale po dodaniu VAT wiadomo, jaka się zrobi. Piękny zegarek z charakterystyczną srebrną, lekko mieniąca się tarczą, Stan około 8/10, głównie dlatego że w palisandrowym pudle uszkodzony jest jeden zawiasik. Mimo uniwersalnego wyglądu zegarek ma koronkę zakręcaną, WR=150 m. Rozmiar bardzo uniwersalny, średnica 39 mm.
      Zestaw obejmuje oczywiście zegarek, bransoletę z dodatkowym ogniwem i endlinkami, oryginalny, lekko tylko używany pasek NATO (na zdjęciach), podwójne pudło (lakierowany palisander plus zewnętrzne z tektury, widoczne na zdjeciach), są też papiery.
      Zegarki Monta słyną przede wszystkim z niezwykle starannego wykończenia, porównywanego z najdroższymi zegarkami na rynku, a także z tego, że zwykle nie ma ich w sklepie producenta i trzeba czekać🙂
      Zegarka nie używałem przez ostatnie pół roku, a ponieważ w roli zegarka do wszystkiego występuje u mnie obecnie Longines, z niejakim żalem oddaję Atlasa w dobre ręce.
      Cena dla forumowiczów 4000 PLN plus kilkanaście złotych za przesyłkę InPost (kurier lub paczkomat, zależnie od kupującego).

• Przez franio1991
      Witam, chętnie kupię kilka ogniw lub  całą bransoletę w okazyjnej cenie do Victorinoxa Alliance. 
      Kupiłem na olx ale niestety w bransolecie brakuje ogniw i nie zamyka mi się na ręce... 
      Pozdrawiam 

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.