Sign in to follow this
Followers
0
Mały EDC, kwarc, bransoleta (do 5k)
Poszukiwania pierwszego od wielu lat zegarka na codzień, na początek...
By
JakubZet, in Jaki zegarek...
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By Sierżant Julian
Sprzedaję swoją Montę, model Atlas, szwajcarski zegarek amerykańskiej marki, poszukiwany model, niedostępny w Europie, RRP ok. 8000 PLN + fracht i VAT (z USA). Zwykle wynosiło to 9-10 tysięcy, teraz dolar na razie staniał, więc cena katalogowa nieco niższa, ale po dodaniu VAT wiadomo, jaka się zrobi. Piękny zegarek z charakterystyczną srebrną, lekko mieniąca się tarczą, Stan około 8/10, głównie dlatego że w palisandrowym pudle uszkodzony jest jeden zawiasik. Mimo uniwersalnego wyglądu zegarek ma koronkę zakręcaną, WR=150 m. Rozmiar bardzo uniwersalny, średnica 39 mm.
Zestaw obejmuje oczywiście zegarek, bransoletę z dodatkowym ogniwem i endlinkami, oryginalny, lekko tylko używany pasek NATO (na zdjęciach), podwójne pudło (lakierowany palisander plus zewnętrzne z tektury, widoczne na zdjeciach), są też papiery.
Zegarki Monta słyną przede wszystkim z niezwykle starannego wykończenia, porównywanego z najdroższymi zegarkami na rynku, a także z tego, że zwykle nie ma ich w sklepie producenta i trzeba czekać🙂
Zegarka nie używałem przez ostatnie pół roku, a ponieważ w roli zegarka do wszystkiego występuje u mnie obecnie Longines, z niejakim żalem oddaję Atlasa w dobre ręce.
Cena dla forumowiczów 4000 PLN plus kilkanaście złotych za przesyłkę InPost (kurier lub paczkomat, zależnie od kupującego).
-
By franio1991
Witam, chętnie kupię kilka ogniw lub całą bransoletę w okazyjnej cenie do Victorinoxa Alliance.
Kupiłem na olx ale niestety w bransolecie brakuje ogniw i nie zamyka mi się na ręce...
Pozdrawiam
-
By Marcin.b
Witam wszystkich znawców i miłośników zegarków!
Niedługo kończę 35 lat i chciałbym sprawić sobie prezent w formie eleganckiego, kwarcowego zegarka na co dzień i na wyjścia.
Do pracy nie będę go nosił bo mógłbym łatwo go ubrudzić albo porysować dlatego z góry zaznaczam, że mimo wielkiego szacunku do zegarków automatycznych "z duszą", muszę zostać przy zegarkach kwarcowych. Na ten moment mam Hugo Bossa Champion na brązowym pasku i z niebieską tarczą (foto).
Szukam czegoś na czarnym pasku, z czarną tarczą, eleganckiego ale żeby również pasował do t-shirtu a nie tylko do koszuli czy garnituru. Rozmiar nadgarstka to jakieś 17,5cm, wrzucam zdjęcie mojego HB dla porównania jak wygląda koperta 44m na mojej ręce.
Trochę poczytałem forum i na ten moment podobają mi się takie propozycje:
https://zegarownia.pl/zegarek-meski-certina-urban-ds-8-moon-phase-c033-457-36-051-00
https://zegarownia.pl/zegarek-meski-appella-classic-chronograph-l70011-5214ch
https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/48806_Bulova_Precisionist_Lunar_Pilot_Moonwatch_Chronograph_96B251
Bardzo proszę o opinie na temat tych firm, zegarków, mechanizmów jak i również o alternatywne propozycje co wy byście dla mnie widzieli w podobnym stylu w budżecie do 3k.
Z góry dziękuję za pomoc i wszelkie wskazówki 😁
-
By luwi
Witam forumowiczów. Jestem zupełnym laikiem noszącym Timex przez ok. 20 lat. Poszukuję nowego zegarka na pasku brązowym/jasnobrązowym (to akurat można wymienić), natomiast najważniejsze cechy to:
kwarcowy fazy księżyca szkło szafirowe wygląd klasyczny/vintage pasujący do koszuli/garnituru na pasku skórzanym do 1500zł Z tymi parametrami znalazłem tylko jeden Bergstern Harmony B072G322 w Apart za 1050zł. Niestety naczytałem się tutaj, że to firma krzak pod Aparta, więc nie wiem gdzie dalej szukać. Podobają mi się poniższe zegarki, ale mają mineralne szkło.
Zeppelin LZ120 Rome Quartz
Timex Marlin
Prosiłbym Was o podpowiedzi i sugestie.
-
By Wcinek
Dzień dobry,
Posiadam już parę ładnych lat Seiko SNK807. Noszę go z różnymi paskami NATO ale uznałem że chętnie spróbowałbym zegarka na bransolecie. I o ile pomysł po prostu zmiany zegarka po głowie chodzi, to tak naprawdę lubię go i pomyślałem że najłatwiej byłoby mi pozyskać bransoletę która była w wersji SNK809k1. Wydaje mi się to dosyć istotne bo nie dość że rozmiar mały (18mm) to jeszcze zegarek jest w macie i myślę że z błyszczącą bransoletą będzie to wyglądało conajmniej dziwnie.
Niestety - to okazuje się nie być takie łatwe, dostać gdzieś samą bransoletę . Stąd ten post - może komuś wala się po szufladzie i chciałby sprzedać?
Pozdawiam!
-