Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
mario1971

Najlepszy stalowy Rolex

Stalowy Rolex jako ten jedyny to...  

220 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, mylof napisał(-a):

Nie tylko dla PP, ale jeszcze i dla VC i AP. Mechanizm 2120 JLC, to chyba jeden z najważniejszych werków jakie stworzono. Przez wiele lat był najcieńszym automatem.

Wiem - podalem dla przykladu. Kiedys nie liczyl sie inhaus tak, jak teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, artme napisał(-a):

Wiem - podalem dla przykladu. Kiedys nie liczyl sie inhaus tak, jak teraz.

Jasne. Przecież dopiero w 2004 r. Rolex nabył fabrykę mechanizmów Aegler.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, mylof napisał(-a):

Jasne. Przecież dopiero w 2004 r. Rolex nabył fabrykę mechanizmów Aegler.

Omega do jeszcze niedawna wiekszosc werkow miala nie inhausowych. TH, Panerai czy Tudor rowniez. I mozna by tak wymieniac... 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, artme napisał(-a):

Omega do jeszcze niedawna wiekszosc werkow miala nie inhausowych. 

Tak, dopiero w 2007 roku Omega zaprezentowała własny mechanizm 8500. To był mechanizm własny - ponieważ był dedykowany wyłącznie Omedze, ale nie był w pełni in-house, gdyż był produkowany większymi siłami Swatch Group, w tym w fabryce ETA. Pamiętam, gdy 2008 roku kupiłem Omegę Hour Vision na tym werku to byłem zachwycony. Noszę tę Omegę do dzisiaj i nigdy jej nie sprzedam.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tak dużej grupie jak SG jest tyle podmiotów i zależności, że ciężko zerojedynkowo określać co jest a co nie jest produkcją "domową", podobnie np.  z Lemanią i Piguet dla marek Blancpain czy Breguet. Na pewno biorąc pod uwagę ilość firm (w składzie SG) produkujących komponenty od systemów antywstrzasowych, poprzez kamienie a kończąc na maszynach do montowania i testowania, marki SG zasługują na miano in-house grupowo bardziej niż jakiekolwiek inne na świecie. 

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, mylof napisał(-a):

Tak, dopiero w 2007 roku Omega zaprezentowała własny mechanizm 8500. To był mechanizm własny - ponieważ był dedykowany wyłącznie Omedze, ale nie był w pełni in-house, gdyż był produkowany większymi siłami Swatch Group, w tym w fabryce ETA. Pamiętam, gdy 2008 roku kupiłem Omegę Hour Vision na tym werku to byłem zachwycony. Noszę tę Omegę do dzisiaj i nigdy jej nie sprzedam.

Omega to jeszcze inny przypadek, bo jako część SG ma zupełnie inaczej rozwiązaną strukturę produkcyjną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega ma łatwiej. To chciałeś powiedzieć? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Omega ma łatwiej. To chciałeś powiedzieć? 

To też, po prostu w grupie jest więcej wyspecjalizowanych firm, które mogą się doskonalić w detalach, ciągnąc kasę z zewnątrz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, sanik napisał(-a):

To też, po prostu w grupie jest więcej wyspecjalizowanych firm, które mogą się doskonalić w detalach, ciągnąc kasę z zewnątrz.

Raczej z wewnątrz grupy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co, będę powoli zamykał ankietę. Ulubionym stalowym Rolexem forumowiczów okazał się Datejust, choć gdyby oceniać ją modelowo, wygrał Submariner przed GMT-Master II. 

Oddano łącznie 191 głosów - jestem pod wrażeniem. 😊

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, mario1971 napisał(-a):

To co, będę powoli zamykał ankietę. Ulubionym stalowym Rolexem forumowiczów okazał się Datejust, choć gdyby oceniać ją modelowo, wygrał Submariner przed GMT-Master II. 

Oddano łącznie 191 głosów - jestem pod wrażeniem. 😊

Dobra robota 🤘👍👍

Edytowane przez sanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę przestać się uśmiechać gdy patrzę na wyniki. Jeden głos na AK to ja. Sądziłem, że jeszcze z jedna osoba do mnie dołączy. Zwycięzca jednak nie zaskakuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, van gunt napisał(-a):

Nie mogę przestać się uśmiechać gdy patrzę na wyniki. Jeden głos na AK to ja. Sądziłem, że jeszcze z jedna osoba do mnie dołączy. Zwycięzca jednak nie zaskakuje.

A czego się spodziewałeś odnośnie AK? Garstka właścicieli tego modelu tu na forum od dobrych kilku lat przekonuje że ‚już za chwileczkę, już za momencik’ model ten stanie się poszukiwany i ….. nic😂.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ręczne podliczenie dało 191 głosów, a system naliczył aż 205 głosujących. Śmierdząca sprawa... 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wiadomo, czemu nie wygrał najfajniejszy zegarek świata czyli batman - przez chachmęcenie administracji forum.

Cytując Józefa Wissarionowicza: Nieważne kto głosuje, ważne kto liczy głosy.

😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MarcinWola

Zobaczyłem ankietkę i zagłosowałem . Oczywiście GMT master II - Batman 🔵

Chyba po fakcie… trudno 

Edytowane przez MarcinWola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi