Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Paweł Bohacz

Pogadajmy o dżinsach

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, dżinsach

Praktycznie kazdy nosi, ale niewielu jest naprawde wkreconych… ja powoli sie wkrecam

Zazwyczaj nosze Edwiny i Nudie, ostatnio dalem sie namowic na swoje pierwsze spodnie unwashed zrobione z denimu od Nihon Menpu. Zastanawiam sie nad kupmem Momotaro, Samurai, Blue Jeans, Iron Heart czy Tanuki

A Wy jakie macie doswiadczenia?

c1390e30498482e293888961f264eaf9.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od pewnego czasu kupuję tylko od Baldessarini. Kroją fabrycznie pod mój rozmiar, a sam jeans jest delikatny i wygodny względem tych najbardziej znanych marek.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Ja od pewnego czasu kupuję tylko od Baldessarini. Kroją fabrycznie pod mój rozmiar, a sam jeans jest delikatny i wygodny względem tych najbardziej znanych marek.

Bo stosuja elastan, ktorego osobiscie bardzo nie lubie 🙈

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mam dwie pary Nudie Jeans i to super produkt. Z raw denimu mam kilka par Naked and Famous i USDG ale to nie dla  mnie, grube, sztywne, średnio to oceniam po latach. 

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja za dużo doświadczeń nie mam, ale wiem, że kolejne jeansy będą japońskie. ;) Pare lat temu będąc turystycznie w Japonii kupiłem sobie parę jeansów nieznanej mi marki Burgus Plus, oczywiście selvedge, naturalne indygo, chyba 14oz. Tak polubiłem te spodnie, że nie wyobrażam sobie jakichś „zwykłych” jeansów. Nie muszę dodawać, że eksploatowane sporo każdej zimy dalej wyglądają rewelacyjnie, a mają 5 lat. Pewnie wytrzymają kolejną dekadę. Porem nabyłem Edwiny, spoko, ale nie tak fajne. Rozglądam się za jeszcze jedna parą obecnie, coś bliżej 10oz na cieplejsze dni. 

Edytowane przez tbn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noszę Wranglery model Larston. Nie szukam innych :)

AACB923F-666E-4903-ADA3-78760D32FF6A.jpeg

<script src="//widget.time.is/t.js"></script>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
34 minuty temu, eye_lip napisał(-a):

Mam dwie pary Nudie Jeans i to super produkt. Z raw denimu mam kilka par Naked and Famous i USDG ale to nie dla  mnie, grube, sztywne, średnio to oceniam po latach. 

nudie maja super koncept dotyczacy naprawiania swoich produktow, ale edwin nadal u mnie stoi wyzej pod kazdym wzgledem 🤔

31 minut temu, tbn napisał(-a):

Ja za dużo doświadczeń nie mam, ale wiem, że kolejne jeansy będą japońskie. ;) Pare lat temu będąc turystycznie w Japonii kupiłem sobie parę jeansów nieznanej mi marki Burgus Plus, oczywiście selvedge, naturalne indygo, chyba 14oz. Tak polubiłem te spodnie, że nie wyobrażam sobie jakichś „zwykłych” jeansów. Nie muszę dodawać, że eksploatowane sporo każdej zimy dalej wyglądają rewelacyjnie, a mają 5 lat. Pewnie wytrzymają kolejną dekadę. Porem nabyłem Edwiny, spoko, ale nie tak fajne. Rozglądam się za jeszcze jedna parą obecnie, coś bliżej 10oz na cieplejsze dni. 

Porzadne jeansy potrafia wytrzymac dlugo :) 

Z Edwinami jest tak, ze te tansze modele ujda, te trozsze - selvedge, sa o wiele lepiej wykonane i uzyty material jest tez lepszy

30 minut temu, Fraktale napisał(-a):

Noszę Wranglery model Larston. Nie szukam innych :)

AACB923F-666E-4903-ADA3-78760D32FF6A.jpeg

znaczy juz sie zestarzales, a jak wycofaja ten model to bedziesz plakac 😅

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

znaczy juz sie zestarzales, a jak wycofaja ten model to bedziesz plakac 😅

Mam tyle par, że z pewnością z racji mojego wieku zostawię je dla potomnych ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Fraktale napisał(-a):

Mam tyle par, że z pewnością z racji mojego wieku zostawię je dla potomnych ;) 

To bardzo dobry plan... Tez zauwazylem, ze coraz bardziej cenie sobie te same, znane mi kroje. Coraz rzadziej szukam nowosci... I tak, nosze prawie wylacznie tapered classic. 

Z  drugiej strony, bardzo nie chcialbym zamienic sie w dziadkow, ktorych mozna spotkac w PL na ulicach. W spodniach majacych 40 czy 50 lat 🙈

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Z  drugiej strony, bardzo nie chcialbym zamienic sie w dziadkow, ktorych mozna spotkac w PL na ulicach. W spodniach majacych 40 czy 50 lat 🙈

Nie bardzo rozumiem Twoją wypowiedź. Mówisz o firmie, która produkuje jansy pod ponad stu lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Fraktale napisał(-a):

Nie bardzo rozumiem Twoją wypowiedź. Mówisz o firmie, która produkuje jansy pod ponad stu lat.

Pisze o przywiazaniu do jednego modelu ubrania (np spodni), ktore to zwieksza sie wraz z wiekiem. Zauwaz, ze starsi ludzie, w wieku 70-90 lat, nie nosza nowych / nowo strojonych ubran. Nosza takie, ktore maja nawet 40-50 lat, czesto nie ze wzgledu na to, ze ich nie stac, a z powodu tego dziwnego przywiazania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Pisze o przywiazaniu do jednego modelu ubrania (np spodni), ktore to zwieksza sie wraz z wiekiem. Zauwaz, ze starsi ludzie, w wieku 70-90 lat, nie nosza nowych / nowo strojonych ubran. Nosza takie, ktore maja nawet 40-50 lat, czesto nie ze wzgledu na to, ze ich nie stac, a z powodu tego dziwnego przywiazania. 

Po doprecyzowaniu dalej czuję się jak dziadek ;) spoko

jansy to jansy, a o tym tu mowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, SzefSzefow napisał(-a):

Mnie bawią starsi panowie ubrani "modnie" , w dopasowanych spodniach sięgających kostek , w przykusej marynarce , słyszał kolega o klasycznym stylu ? dotyczy to również jeansów jak i reszty ubioru , dodam ,że mam 65 lat 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie nie bawią, każdy nosi co mu się podoba, bardziej bawi mnie gapienie się na innych zamiast na siebie, oraz strach przed tym co powiedzą czy pomyślą inni na temat naszego ubioru - co w naszym kraju jest bardzo powszechne, jak potwierdza powyższy post. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, eye_lip napisał(-a):

A mnie nie bawią, każdy nosi co mu się podoba, bardziej bawi mnie gapienie się na innych zamiast na siebie, oraz strach przed tym co powiedzą czy pomyślą inni na temat naszego ubioru - co w naszym kraju jest bardzo powszechne, jak potwierdza powyższy post. 

czyli jak kali ukraść krowę to dobrze jak kalemu ukraść krowę to źle  , można kpić ze starszych , oni natomiast nie mogą wyrażać swojej opinii , smutne to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy temat, rzadko noszę jeansy, a jak już noszę to przeważnie Wranglery, w sumie trochę mi się przytyło i warto by odświeżyć garderobę. Gdzie w Warszawie można przymierzyć te mniej sztampowe jeansy i jakie marki polecacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, bogdan57 napisał(-a):

czyli jak kali ukraść krowę to dobrze jak kalemu ukraść krowę to źle  , można kpić ze starszych , oni natomiast nie mogą wyrażać swojej opinii , smutne to

W moim poście nie było krzty kpiny ( chyba ciężko uznać to co napisałem za kpinę, ani też w żaden sposób nie odnosiło się to do starszych osób personalnie, możesz mieć 20 lat i takie same poglądy, a ja tak samo je odbiorę) ani negacji wyrażania własnej opini. Także nie masz się co smucić kolego, pozdrawiam:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Fraktale napisał(-a):

Wranglery model Larston

Rowniez plus klasyczne Arizony

Najlepsze jakosciowo jeansy jakie mialem to Denhamy z NL, ale ostatnio obnizyli loty i zaczeli szyc w Azji i to niestety widac

tapatalked

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, Stierlitz napisał(-a):

Ciekawy temat, rzadko noszę jeansy, a jak już noszę to przeważnie Wranglery, w sumie trochę mi się przytyło i warto by odświeżyć garderobę. Gdzie w Warszawie można przymierzyć te mniej sztampowe jeansy i jakie marki polecacie?

No właśnie, gdzie w Warszawie jest sklep w którym można przymierzyć i ewentualnie kupić te wszystkie marki które tu polecacie?  Szukam takich z szerokimi nogawkami bez dodatku lycry, takie bardziej dziadkowe. :)

No i żeby nie farbowały, bo mam jasnobeżową tapicerkę w samochodzie.

PS.

Kiedyś Pewex sprzedawał porządne spodnie ale zbankrutował 95 roku. 

Edytowane przez dziadek

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś w młodości nosiłem prawie wyłącznie jeansy (jeśli chodzi o spodnie, bo inne części garderoby też zawsze nosiłem 😂) i były to praktycznie tylko Wrangler. Później na długo zapomniałem, że są takie spodnie, a potem z 10 lat temu, ponownie sobie o nich przypomniałem i jakoś tak się stało że kupiłem jedną parę marki Boss. Okazało się że szyją tak jakby ze mnie miarę brali i od tego czasu nie kupiłem jeansów innej marki. Staram się mieć zawsze nie mniej i nie więcej niż dwie pary (najlepiej takie same), a noszę je praktycznie tylko na spacer z psem, wypad do lasu itp. Jako że spacer z psem to czynność codzienna i w moim przypadku niezależna od warunków atmosferycznych (no, poza ekstremalnymi wyjątkami), a pies lubi poganiać, poszarpać się, poskakać, to dżinsy są chyba do tego najwytrzymalsze. No i z wdziękiem znoszą uszkodzenia. Choć dotąd tylko raz pies w przelocie obok mnie w pogoni za patykiem jakoś tak niefortunnie kłem zahaczył, że rozerwał mi spodnie nad kolanem. Stare już były to i materiał osłabiony. Taka to moja historia jeansowa. 

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Stierlitz napisał(-a):

W Faster Dog. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po doprecyzowaniu dalej czuję się jak dziadek spoko
jansy to jansy, a o tym tu mowa

Nie przejmuj sie, ja tez stary jestem, a przywiazywac sie do jednego modelu spodni zaczalem po 30tce

Teraz sie raz na jakis czas zmuszam, zeby poprzymierzac (chociaz!) nowosci
No właśnie, gdzie w Warszawie jest sklep w którym można przymierzyć i ewentualnie kupić te wszystkie marki które tu polecacie?  Szukam takich z szerokimi nogawkami bez dodatku lycry, takie bardziej dziadkowe. 
No i żeby nie farbowały, bo mam jasnobeżową tapicerkę w samochodzie.
PS.
Kiedyś Pewex sprzedawał porządne spodnie ale zbankrutował 95 roku. 

Nie polece Ci zadnego sklepu w wawie, ale rozejrzyj sie za Nudie i Edwin, stosunek cena / jakosc jest ok na poczatek.

Teraz sam zaczynam wchodzic w male japonskie marki, jak tylko cos potestuje, to dam znac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi