Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Reinhold

Rolex Starbucks pytanie o autentyczność

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, przejdź się do Pieśkiewicza to się dowiesz. 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre podróby są dzisiaj nie do odróżnienia na takich zdjęciach.

Jak jest dokumentacja - karta ze zgodnymi numerami seryjnymi i dowód zakupu - to już można być trochę spokojniejszym.

Sprzedający na olx od 10 lat, jedno ogłoszenie - duża szansa że jest  ok ale że z Warszawy to i tak można się umówić na Placu Konstytucji w serwisie Rolexa i mieć pewność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki.Mam daleko do Warszawy.Myślałem że ze zdjęć coś widać.Trzeba będzie skorzystać z Waszej rady.Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Reinhold napisał(-a):

Dzięki.Mam daleko do Warszawy.Myślałem że ze zdjęć coś widać.Trzeba będzie skorzystać z Waszej rady.Pozdr.

Ja może ryzykowałbym 70k kupując od aktywnego forumowicza z wieloletnim stażem ale na pewno nie od randomowego sprzedawcy z olx.

Zdjęcia nawet gdyby były 100% pewne to nie znaczy że dostaniesz ten właśnie towar. Przy takich cenach ja bym się tam przejechał, nawet sam kontakt ze sprzedającym wiele wnosi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Bugs napisał(-a):

Ja może ryzykowałbym 70k kupując od aktywnego forumowicza z wieloletnim stażem ale na pewno nie od randomowego sprzedawcy z olx.

Zdjęcia nawet gdyby były 100% pewne to nie znaczy że dostaniesz ten właśnie towar. Przy takich cenach ja bym się tam przejechał, nawet sam kontakt ze sprzedającym wiele wnosi.

Jakiego rzędu koszt jest w salonie Rolexa za sprawdzenie zegarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam, ok. 400zł.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, Reinhold napisał(-a):

W ofercie i tak podano "tylko odbiór osobisty"...

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Dają jakiś pisemny certyfikat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bronzo
2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Dają jakiś pisemny certyfikat?

Pisemny certyfikat kosztuje 650. Słowny 150.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.06.2023 o 16:09, mario1971 napisał(-a):

Serio Kruk bierze za to kase? 😳🙈😂

W dniu 12.06.2023 o 19:10, Bronzo napisał(-a):

😂 to niezle "lody" mozna krecic z takim certyfikatem 🙈

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bronzo
10 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

Serio Kruk bierze za to kase? 😳🙈😂

😂 to niezle "lody" mozna krecic z takim certyfikatem 🙈

To są ceny u Pieśkiewicza. Serwis Rolexa w Kruku czyli ten jedyny na pl. konstytucji w Warszawie pewnie ma jeszcze wyższy cennik 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 6/12/2023 at 7:10 PM, Bronzo said:

Ciekawe ile kosztuje słowny, ale np nagrany na kamerkę (w sensie, że klient nagrywa gdy zegarmistrz mówi) 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Bronzo napisał(-a):

To są ceny u Pieśkiewicza. Serwis Rolexa w Kruku czyli ten jedyny na pl. konstytucji w Warszawie pewnie ma jeszcze wyższy cennik 

Rozczaruje Cie - serwis na PL.K. nie zajmuje sie tym 🤭 - TYLKO Pieskiewicz 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, artme napisał(-a):

Rozczaruje Cie - serwis na PL.K. nie zajmuje sie tym 🤭 - TYLKO Pieskiewicz 😎

Czyżby serwis Rolexa nie czuł się kompetentny? Ciekawe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Czyżby serwis Rolexa nie czuł się kompetentny? Ciekawe...

Bardzo malo firm sie tego podejmuje i slusznie. Ryzyko jest zbyt duze w stosunku do korzysci i prowadzi do roznych patologii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zanim wsiadziesz w samochod, popros zeby (wzorem Ch24) zrobil zdjecie
z ustwieniem okreslonej godziny, bedziesz mial pewnosc ze sprzedajacy
ma zegarek u siebie a zdjecia nie sa przywlaszczone

Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Bardzo malo firm sie tego podejmuje i slusznie. Ryzyko jest zbyt duze w stosunku do korzysci i prowadzi do roznych patologii

Zdecydowanie się z tym nie zgadzam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Reinhold napisał(-a):

Czy ktoś z Poznania za dobrego JD.byłby w stanie mi sprawdzić u pana Pieskiewicza ten zegarek.

Ale serwis Pieśkiewicza jest w Warszawie.

4 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Zdecydowanie się z tym nie zgadzam. 

Stwierdzić brak oryginalności zegarka jest zdecydowanie łatwiej niż potwierdzić oryginalność.

Żeby stwierdzić że zegarek jest podróbą, wystarczy znaleźć jeden zły element. Żeby potwierdzić oryginalność, trzeba dokładnie sprawdzić wszystkie elementy, porównać detale, numery seryjne z oznaczeniami szkła, dekla, koronki - moim zdaniem dużo bardziej odpowiedzialne zadanie i zupełnie się nie dziwię, że mało który zegarmistrz chce się na to porwać, a ci którzy się porywają, każą sobie za to płacić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, meinard napisał(-a):

Ale serwis Pieśkiewicza jest w Warszawie.

Stwierdzić brak oryginalności zegarka jest zdecydowanie łatwiej niż potwierdzić oryginalność.

Żeby stwierdzić że zegarek jest podróbą, wystarczy znaleźć jeden zły element. Żeby potwierdzić oryginalność, trzeba dokładnie sprawdzić wszystkie elementy, porównać detale, numery seryjne z oznaczeniami szkła, dekla, koronki - moim zdaniem dużo bardziej odpowiedzialne zadanie i zupełnie się nie dziwię, że mało który zegarmistrz chce się na to porwać, a ci którzy się porywają, każą sobie za to płacić. 

Rozumiem opory, ale serwis oficjalny nie chcący się tego podjąć, zwyczajnie się kompromituje. To pokazuje ich kompetencje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompetencje odnośnie czego? Serwis ma mieć wiedzę odnośnie napraw lub/i diagnozowania problemów w zegarku i umieć zaproponować rozwiązanie. Abstrakcyjnym jest oczekiwać od nich rozwiewania wątpliwości odnośnie aftermarketowych zakupów, bo to nie jest obszar ich działalności. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, meinard napisał(-a):

No wlasnie niekoniecznie 🙂

Sprawa jest jeszcze bardziej skomplikowana niz zakladasz. Co wtedy, gdy akurat tylko ten jeden "zly" element jest podrobiony? Albo jest oryginalny z innego modelu? Albo jest oryginalny ale serwisowy?

Z drugiej strony jak sprawdzisz oryginalnosc czesto wymienianych elementow? Glupie uszczelki? Szklo?

Jak wiecie, zajmowalem sie miedzy innymi tym, na wewnetrzne potrzeby jednej z wiekszych firm i roznych przypadkow ogrom 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a):

Sprawa jest jeszcze bardziej skomplikowana niz zakladasz. Co wtedy, gdy akurat tylko ten jeden "zly" element jest podrobiony? Albo jest oryginalny z innego modelu? Albo jest oryginalny ale serwisowy?

Wydaje mi się, że piszemy o tym samym - stwierdzenie pełnej oryginalności jest dużo trudniejsze niż stwierdzenie nieoryginalności. A przynajmniej ja z takiego założenia wychodzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi