ShoRtie 1611 #1 Napisano 29 Czerwca 2023 SPECIFICATIONS • Shock-resistant structure • Dust and mud-resistant structure • 20-bar water resistance • Solar-powered • Radio-controlled (Multiband 6) • Digital compass • Barometer • Altimeter • Thermometer • Sunrise and sunset time display • Manual memory measurements: Up to 30 records, each including altitude, date, time • World time (48 cities) • 1/10-second stopwatch • Countdown timer • 5 daily alarms • Full-auto LED backlight (Super Illuminator) Pierwsza prezentacja na niemieckim kanale Niestety z tego co widać brak wyświetlacza STN czyli standardowe katy widzenia wyświetlacza a w negatywie tragedia. Cena w katalogu 380 euro. 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9267 #2 Napisano 29 Czerwca 2023 Wziąwszy pod uwagę design to Skmei będzie miał mocną konkurencję. 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jestem_w_shocku 4953 #3 Napisano 29 Czerwca 2023 (edytowane) Czy ja dobrze widzę, że ta "nowość" nie oferuje nic więcej niż GW-9400? Pomysł mają bardzo dobry, sprzedać jeszcze raz to samo, po 10 latach za jeszcze więcej Można by było zrobić GW-9400 screwback albo dorzucić STN i do tego lekko odświeżyć bezel. Edytowane 29 Czerwca 2023 przez jestem_w_shocku 4 Jutro to dziś - tyle że jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 21094 #4 Napisano 29 Czerwca 2023 Bardziej taki Protrek, tyle że z gorszym wyświetlaczem, ale w obudowie od G-Shocka... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5856 #5 Napisano 29 Czerwca 2023 (edytowane) 2 godziny temu, mariusz9a napisał(-a): Bardziej taki Protrek, tyle że z gorszym wyświetlaczem, ale w obudowie od G-Shocka... Casio znowu poszło "po bandzie" - wzięli moduł znajomy z PRW-3500 (który był świetny ale miał kiepski wyświetlacz i był za duży) i wdupili to w kopertę g-shosk'ową ktróa jest jeszcze większa i bardziej do d...py - i zrobili kolejny zegarek który można założyć na łapę zabierając dzieciaka na huśtawkę w ciepły słoneczny dzień... w deszczowy już nie bo się woda pod rękaw naleje w chłodny też nie bo łapsko zmarznie jak się na nie rękawa nie naciągnie... A tej "podjarany krzyżak" zrobił wszystko żeby odwieść od zakupu o ile sam widok zegarka nie zniechęci. Edytowane 29 Czerwca 2023 przez Daito 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 21094 #6 Napisano 29 Czerwca 2023 A ja powiem tak - z wyglądu mi się nawet podoba 😉 Lipa że nie ma wyświetlacza STN. No i jak to ostatnio bywa, jest duży 😞 Także pod tym względem zgadzam się z Tobą: 50 minut temu, Daito napisał(-a): kopertę g-shosk'ową ktróa jest jeszcze większa i bardziej do d...py - i zrobili kolejny zegarek który można założyć na łapę zabierając dzieciaka na huśtawkę w ciepły słoneczny dzień... w deszczowy już nie bo się woda pod rękaw naleje w chłodny też nie bo łapsko zmarznie jak się na nie rękawa nie naciągnie... Niestety taki bydlak będzie się obijał o każdą futrynę, każdy stolik, o wszystko😆 Ja nawet idąc z żoną na spacer, gdy mam założonego GW-9400 to obijam go o żonę🤣 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 61198 #7 Napisano 29 Czerwca 2023 Jak nie STN, to może pozytywny wyświetlacz zmieniłby odbiór na trochę bardziej... pozytywny? 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5856 #8 Napisano 29 Czerwca 2023 Teraz, petruss napisał(-a): Jak nie STN, to może pozytywny wyświetlacz zmieniłby odbiór na trochę bardziej... pozytywny? 😉 To wszystko zależy od tego jak ktoś będzie chciał użytkować ten zegarek - jeśli to kolejny "G" do gabloty to wyświetlacz nie przeszkadza nawet w negatywie, ale Casio od pewnego czasu przestało robić nowe modele g-shocków użytkowych. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MShR 2475 #9 Napisano 30 Czerwca 2023 8 godzin temu, mariusz9a napisał(-a): Ja nawet idąc z żoną na spacer, gdy mam założonego GW-9400 to obijam go o żonę🤣 😂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiterM 779 #10 Napisano 4 Lipca 2023 (edytowane) … a do tego czy ja dobrze widzę, że jest w cenie Garmina Instinct Solar 2? Edytowane 4 Lipca 2023 przez PiterM 0 Panerai... so much more than just a watch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5856 #11 Napisano 4 Lipca 2023 (edytowane) 2 godziny temu, PiterM napisał(-a): … a do tego czy ja dobrze widzę, że jest w cenie Garmina Instinct Solar 2? No tyle że do Garmina to mu daleko... bardzo daleko i to nawet do pierwszej wersji Edytowane 4 Lipca 2023 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiterM 779 #12 Napisano 4 Lipca 2023 (edytowane) No właśnie o tym mówię… nawet nie leżał obok Instincta Solara. Masz rację, nawet jedynki Edytowane 4 Lipca 2023 przez PiterM 0 Panerai... so much more than just a watch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2264 #13 Napisano 12 Lipca 2023 https://www.fratellowatches.com/hands-on-with-the-completely-redesigned-casio-g-shock-mudman-range/?fbclid=IwAR0sMHWPJltsJhjBpENRn8gMqS2fyWoCjcIPWpKDJ8cmz424rTFNqldXnR8 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matheews 14 #14 Napisano 18 Lipca 2023 Zibi od dzisiaj już oferuje go w przedsprzedaży 😀 chyba się skuszę 🙂🙂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goldlux24 108 #15 Napisano 18 Lipca 2023 Dostawy mają być 24.07 - Więc realizujemy zamówienia dzień później 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matheews 14 #16 Napisano 25 Lipca 2023 Właśnie przyjechał 🤠 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #17 Napisano 25 Lipca 2023 Targają mną po tym zdjęciu mieszane uczucia a w stronę Casio cisną się na usta same przekleństwa. 6 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LICHU89 60 #18 Napisano 26 Lipca 2023 Tak brzydkiego zegarka dawno nie widziałem. Wygląda jak bezpłciowy trex. Totalnie zalatuje tandetą. Już lepiej garmina kupić.... 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2264 #19 Napisano 26 Lipca 2023 Kolejne odejścia fanów G-Shocka do obozu użytkowników Garmina za 3...2...1... 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafiola 51 #20 Napisano 26 Lipca 2023 myślałem że pomyliłem podstronę z fejkowymi g-shockami 🤦♂️ 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jestem_w_shocku 4953 #21 Napisano 26 Lipca 2023 12 godzin temu, Admof napisał(-a): Kolejne odejścia fanów G-Shocka do obozu użytkowników Garmina za 3...2...1... Jeszcze 2-3 takie premiery i Garmin stanie się nowym G-shockiem 4 Jutro to dziś - tyle że jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5856 #22 Napisano 26 Lipca 2023 W dniu 25.07.2023 o 11:50, matheews napisał(-a): Właśnie przyjechał 🤠 Wygląda jak tania podróbka... do PRW-2500 jest mu bardzo daleko - o 3500 nawet nie wspominam... 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LICHU89 60 #23 Napisano 28 Lipca 2023 Nie po prostu nie. To jest tak paskudne ze się nie da.... 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2264 #24 Napisano 28 Lipca 2023 (edytowane) Te muskularne Mudmastery czy Rangeman może i były za duże żeby być bardzo wygodne, ale nie były brzydkie, ten jest Przerost formy nad treścią, wolę już kosę. Edytowane 28 Lipca 2023 przez Admof 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chefren 540 #25 Napisano 30 Lipca 2023 (edytowane) W dniu 25.07.2023 o 11:50, matheews napisał(-a): Właśnie przyjechał 🤠 I jakie wrażenia po kilku dniach użytkowania? W dniu 25.07.2023 o 11:50, matheews napisał(-a): 🤠 Edytowane 30 Lipca 2023 przez Chefren 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach